Úterý , 30. 04. 2024

Robert

Nejčastější chyby při mytí vlasů. Neničte je a naučte se to dělat správně

Mytí vlasů může být stejnou rutinou jako samotná ranní hygiena. I při rutině však můžete dělat několik chyb, kterými kvalitu vlasů ničíte. Abyste takovým problémům předešli, naučte se vnímat nejčastější chyby a vyvarujte se jim. Naučte se správnou techniku mytí vlasů a už nikdy se nebudete trápit kvůli lámavým konečkům nebo mastnotě.
mytí vlasů
Chyby při mytí vlasů vedou k jejich poškození.

14. 04. 2022

Hned na začátku je nutné si uvědomit, že každý má strukturu vlasů individuální, a tak je třeba přemýšlet při výběru vlasové kosmetiky nebo systému sušení vlasů. Pojďte se podívat, jaké chyby při mytí vlasů ubírají na kráse.

Teplota vody

Možná vám to přijde zvláštní, ale špatná teplota vody bývá nejčastějším problémem a důsledkem ztráty kvality vlasů. Vyhněte se proto příliš teplé vodě. Ta vlasům rozhodně nesvědčí, nepřidá na kráse a zničí cibulku každého vlasu. Navíc je dokázáno, že s horkou vodou se mnohem rychleji vlasy mastí, proto je budete muset mýt takřka každý den.

Tou nejvhodnější není ani příliš studená voda. Zvolte proto zlatou střední cestu a na mytí vlasů používejte vodu vlažnou. Na závěrečné opláchnutí můžete dokonce použít i vodu studenou, která kořínky zatáhne – a vaše vlasy budou krásně lesklé.

Špatný výběr šamponu

Na trhu se nachází mnoho druhů, značek a složení šamponů na vlasy. Ty nejlevnější šampony jsou často velmi nekvalitní a vaše vlasy rozhodně nepodpoří. Pokud si ale koupíte drahý šampon elitní značky a vyberete druh na jiný typ vlasů, pak také nemáte vyhráno.

Poraďte se se svým kadeřníkem, který vám šampon doporučí a věřte mu. Jestliže se chcete pustit do výběru šamponu samy, nejdříve si zanalyzujte typ vašich vlasů a určete problém, který chcete vyřešit. Vlasová kosmetika se většinou vyrábí pro mastné vlasy, vlasy s lupy, suché vlasy nebo příliš lámavé. Nikdy však nepoužívejte šampon pro jiný druh vlasů.

Špatné množství šamponu

Když už máte vybraný správný druh šamponu, je třeba myslet při mytí vlasů i na správné dávkování. Mějte na paměti pravidlo, že všeho moc škodí. U většiny šamponů totiž stačí jen malé množství, které nanesete ke kořínkům hlavy a vmasírujete tak, aby se šampon dostal ke všem vlasům po celé jejich délce.

K TÉMATU  Proč je arganový olej skutečným zázrakem pro vaše vlasy? Zatočí s lupy a urychluje růst

Příliš mnoho šamponu může způsobit, že se vám přípravek nepodaří zcela vymýt. V takovém případě na vlasech přípravek zůstane i po vysušení, a váš účes se celý den dehydruje.

Špatné použití dalších přípravků

V regálech drogerií můžete najít mnoho dalších přípravků vlasové kosmetiky, která má za úkol zlepšit kvalitu vašich vlasů a dodat jim přirozený lesk. Mezi tyto přípravky patří například balzámy na vlasy a kondicionéry. Znáte rozdíl mezi nimi a víte, jak se používají? Jedině tak vám totiž mohou s kvalitou vlasů pomoci.

poškozené vlasy
Vlasy nesprávnou péčí poškodíte.

Balzám na vlasy se dokáže dostat hluboko do struktury vlasu a vyřešit konkrétní problém, kvůli němuž jste si balzám pořídila. Je to tedy přípravek, díky kterému můžete poměrně snadno vyřešit problém se suchými, mastnými nebo lámavými vlasy. Používá se maximálně 4x týdně, a to pouze po dobu trvání problému.

Proti tomu se kondicionér nedostane tak hluboko a řeší pouze povrch vlasu, pomáhá uzavřít narušené části vlasu. Snaží se zabránit poškození a lámání, usnadní vám po umytí vlasů také rozčesávání. Díky kondicionéru budou vlasy krásně lesklé a hebké, jejich stávající problém však vyřešený nebude. Kondicionér můžete používat klidně s každým mytím vlasů.

Jak vlasy sušíte?

Myslete na to, že vlasy mají poměrně křehkou strukturu. Proto je třeba s nimi zacházet opatrně nejen při mytí, ale také při samotném sušení. Poté, co vylezete ze sprchy, si vlasy nejspíš zabalíte do ručníku a snažíte se je drhnout, aby co nejrychleji uschly. To je ale velmi špatný krok. Drhnutí ručníkem napomáhá k lámavosti a zničení struktury vlasů.

Děláte některé z těchto chyb při mytí vlasů? Pokud ano, možná je právě to důvod, proč přípravky, kterými se je snažíte zachránit, nezabírají.

K TÉMATU  Jak vybrat spodní prádlo: na výběru záleží. Co hraje velkou roli?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Fenomén tuhý šampon: Šetří vlasy, pokožku, planetu i peněženku!

Vlasy v zimě trpí. Jak o ně pečovat, aby vypadaly stále zdravě a silně?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Patříte mezi milovníky filmových novinek, nebo jste naopak v kině nebyli ani nepamatujete? Letos na jaře má premiérů celá řada báječných filmů a to je skvělá příležitost vyrazit za kulturou. Jaké filmy patří mezi ty nejočekávanější v dubnu a květnu? Možná, že vylákají do nejbližšího kina za zážitkem i vás.
Právě podzim je ideální čas na velký úklid zahrady. Kromě neustálého odklízení spadlého listí existuje spousta dalších úkonů, kterým se nevyhnete. Poradíme vám, na co si dát pozor a na co se při zazimování zahrady soustředit.
Známe to všechny. Potkáme nového partnera, nechybí tomu jiskra ani sexuální náboj. Na sex s ním myslíme prakticky neustále. Nejraději bychom z pod peřiny vůbec nevylezly. Ale dejte tomu tři čtyři roky a téměř všechen sexuální apetit vyprchá. Ne však nenávratně.
Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!
Historie nás často fascinuje. Proč se zabývat dějinami státu nebo světa, když ta nejlepší učebnice historie vás může čekat ve vlastní rodině. Sestavte si rodokmen a uvidíte. Třeba získáte nové příbuzné a s nimi nové vztahy, nové zajímavé kontakty a přátele nebo překvapivé odhalení!
Je možné, že v běžném ortodoxním vztahu se necítíte příliš šťastní, i když vám tam nic nechybí. Možná by vám více vyhovoval otevřený vztah. Co to obnáší? Jaké jsou benefity? Jste vůbec typ pro otevřený vztah? Je mnoho věcí, které je předtím třeba brát v úvahu.
Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.
Manželství se už dávno nebere jenom za “cár papíru”. I když je pravdou, že tento názor mezi námi nějakou dobu převládal, dnes se zájem o svatby zase zvedá. Lidé chtějí ztvrdit svou lásku před přáteli a rodinou, navíc se chtějí nějakou dobu pyšnit krásnými fotografiemi na sociálních sítích. Zatímco někteří se uchylují do starých chaloupek a stodol, jiní se rozhodli vzít se na útesu u moře. Pakliže se však chcete brát za hranicemi, je nutné vyřídit několik věcí. 
Plánování dětského pokojíčku je zábava, ale musíte počítat s tím, že s přibývajícím věkem přijdou změny jeho vzhledu i vybavení. Děti mají rády barvy a potřebují svůj vlastní prostor k hraní. Inspirujte se originálními nápady. Tady jsou dětské pokoje pro nejmenší.
Sledujete nejnovější módní trendy, nebo vás absolutně nezajímá, co je zrovna IN nebo OUT? V průběhu času se trendy mění a co bylo módním faux pas před deseti lety, dnes může být šik. Anebo naopak. Existuje však pár módních jevů, které lze za trapas považovat v každé době.
Venku je sychravo, zima, a druhý den svítí slunce a sundaváte vrstvu oblečení. Právě tohle období je nejnáročnější na náš imunitní systém. Jak se dá zvýšit obranyschopnost organismu?
A je to tady zase! S blížící se menstruací se pleť mnoha z nás změní v pastvu roztodivných kožních problémů, za nimiž stojí změna hladiny hormonů. A i když jsme si pubertou a kožními problémy prošly už dávno, hormonální akné umí potrápit v jakémkoliv věku.

Výběr článků

Mnoho lidí nad brokolicí ohrnuje nos, ale zkuste jí dát šanci a třeba vyzkoušejte různé možnosti její přípravy. Pokud vám v nějaké podobě zachutná, vaše zdraví to jistě ocení. Přináší nám totiž celou řadu blahodárných látek.
Začít žít zdravěji - cíl, který si stanovila celá spousta z nás po zjištění, že jsme během doby covidové v průměru přibrali sedm kilogramů. Do svého jídelníčku proto přidáváme vícero zeleniny, hodně ovoce, naopak omezujeme sladkosti a snažíme se vyhnout se smaženému. Když už olej, tak pouze ten olivový, který je mnohými nutričními specialisty schválený. Mimochodem, věděli jste, že by se měl pít na lačný žaludek?
Minimalismus vznikl už v 50. letech minulého století. Od té doby prakticky nikdy zcela nezmizel. Jeho hlavními rysy jsou elementární jednoduchost a čistota. Beton v interiéru tuhle myšlenku dokonale splňuje. Prohlédněte si

Nepřehlédněte

Mladého bez peněz – ale za hodně peněz, anebo raději staršího a vyzrálého úředníka pod penzí? A někdo s titulem z medicíny by tu náhodou nebyl? Indický trh s manžely je takových otázek plný.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek