Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Zpěvačky, které skončily na drogách

Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.
na drogách
Zesnulá zpěvačka Whitney Houston je tragickým příkladem za všechny. (foto: instagram.com/whitneyhouston)

04. 01. 2022

U slavných lidí je obvykle konzumace omamných látek častá. Někdo neunese slávu, jiný má zkrátka moc peněz a někteří užívají drogy jako stimulanty pro lepší výkony. Často jsou na vině psychické problémy nebo brzká popularita. A křehké ženy jsou náchylnější. Připomeňte si s námi slavné zpěvačky, které tvořily nebo stále tvoří skvělou hudbu, ale jejich životy ovlivnil společný nepřítel. Skončily na drogách.

Whitney Houston

Slavná a oceňovaná zpěvačka s nezaměnitelným hlasem. Dokonce se pyšní zápisem v Guinessově knize rekordů jako nejoceňovanější zpěvačka všech dob. Na jevišti vždy zářila a podávala až neuvěřitelné výkony. Fanoušci ji milovali. Zpívala od malička a hudbě se věnovala celý život. Před publikem se otevřela, ale v soukromí se uzavřela do drog. Kromě toho jí ztrpčoval život agresivní manžel.

Že má problémy s drogami se vědělo už v roce 2000. O dvanáct let později nalezli osmačtyřicetiletou zpěvačku mrtvou ve vaně a výsledek pitvy potvrdil, že v sobě Whitney měla velké množství omamných látek. To mělo za následek, že se utopila. Stejně smutný konec zanedlouho potkal i její jedinou dceru Bobbi Kristinu Brown, která po požití omamných látek rovněž utonula ve vaně.

whitney
Whitney Houston s dcerou Bobbi Kristinou. (foto: instagram.com/whitneyhouston)

Amy Winehouse

Amy Winehouse dostala do vínku krásný a jedinečný hlas. Navíc měla výraznou až ikonickou image, a tak se nikdy neztratila v davu. Když zemřela na předávkování alkoholem, bylo jí pouhých sedmadvacet let. Prožila krátký a velmi intenzivní život a hodně toho po sobě zanechala. Její hudba byla oceňovaná a stejně výrazná jako ona sama.

Po celou její kariéru se ale vědělo, že Amy bojuje se svými démony. Nejen s alkoholem, který se jí nakonec stal osudným. Brala všemožné drogy a vyzkoušet toho měla opravdu hodně. I přesto na ni umělecký svět nikdy nezapomene.

K TÉMATU  Zemřel vám muž nebo někdo blízký? Jak takovou osobní ztrátu lépe překonat? Co vás nemine a kdy poznáte, že jste z nejhoršího venku?
Amy Winehouse – Back to Black (zdroj: youtube.com/Amy Winehouse)

Janis Joplin

Stejně jako Amy Winehouse, byla i Janis Joplin jakýmsi symbolem své doby a řadí se mezi zpěvačky, které skončily na drogách a alkoholu. Tato zpěvačka měla nezaměnitelný chraplavý hlas a vždy, když vystupovala, byl to pro všechny zážitek. I ona ale na svou závislost na omamných látkách doplatila velmi brzy. Zemřela v roce 1970 na předávkování a bylo jí také jen dvacet sedm.

Díky tomu se stejně jako Amy Winehouse řadí do nechvalně proslulého Klubu 27, kam spadají mnozí další umělci, kteří odešli ve stejném věku. Dodnes ji však považujeme za jednu z nejlepších a nejúspěšnějších zpěvaček všech dob.

Janis Joplin
Janis Joplin (foto: instagram.com/janisjoplin)

Adele

Ne všechny zpěvačky ale naštěstí dopadly tak tragicky. Britský miláček a další velká hvězda hudební scény Adele, se dokázala poprat se závislostí na alkoholu. A dnes se jí jak v soukromém, tak pracovním životě vede skvěle. Proměnila svůj vzhled když dokázala neuvěřitelně zhubnout, ačkoliv se zdálo, že zrovna ona si z kil navíc hlavu nedělá. Za úbytek váhy prý mohl především rozvod. Teď sama vychovává syna, vydala po dlouhé době novou hudbu a právě skrze novou desku se vyrovnává s rozpadem manželství.

To všechno zvládla už bez alkoholu. V minulosti na tom ale nebyla moc dobře. Řešila alkoholem mnohé osobní problémy a dokonce jednou stanula na jevišti tak opilá, že upadla ze židličky, na které seděla.

Adele
Adele a její zbrusu nová figura. Lahve vyměnila za činky. (foto: instagram.com/adele)

Demi Lovato

Demi Lovato je jednou z těch hvězdiček, na kterých se podepsala dětská sláva. Začala hrát a zpívat už jako velmi malá a postupem času se z ní stala hvězda světového formátu. Bohužel už jako dítě přičichla k opiátům a zařadila se tak na seznam zpěvaček, které skončily na drogách.

Demi vždy byla holka krev a mlíko. Jako u psychicky zranitelné a sledované dívky se u ní projevila bulimie. Časem přiznala také sebepoškozování. Poprvé musela své problémy začít řešit už v patnácti letech. V osmnácti nastoupila na své první léčení a lékaři jí diagnostikovali i bipolární poruchu. Začala se léčit a šest let byla čistá.

K TÉMATU  Muž se promění v ženu přímo před zraky udivených cestujících u výdeje zavazadel na letišti
trailer k dokumentu Dancing with the Devil (zdroj: youtube.com/Demi Lovato)

Vyrostla z ní krásná mladá žena, která bořila hitparády. Zejména mladé dívky k ní vzhlížely. V roce 2018 ale obletěla svět zpráva, že zpěvačka byla nalezena v bezvládném stavu. Předávkovala se a musela být převezena do nemocnice. Tam jí lékaři zachránili život, ale sama později přiznala, že měla na mále. V tak mladém věku prodělala tři mrtvice a infarkt. I to je na drogách zrádné. Ale začala se znovu léčit a později všechny své démony vložila do dokumentu ze svého života.

Dnes se o ní píše především proto, že v nedávné době o sobě prohlásila, že se necítí být mužem ani ženou a je tedy nebinární. Jen čas ukáže, jak to s ní půjde dál. Umělecký svět nepřináší jen pozlátko a slávu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Alkohol jako náhražka manželské poradny? Podle odborníků upevňuje vztahy a snižuje riziko nevěry! Co je na tom pravdy?

Celebrity s plastikou: kdo podlehl své závislosti?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.
Letos se konal již osmadvacátý ročník hudebních Cen Anděl. Uděluje se celkem čtrnáct ocenění ve čtrnácti kategoriích. Hned tři interpreti získali každý po dvou soškách, takže letošní ročník nemá jasného vítěze.
Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.
Inspirace nikdy není dost, což platí nejen v případě, kdy sestavujeme nové outfity, ale i tehdy, kdy chceme zazářit s neodolatelným lookem. A protože sociální sítě byly a vždy budou nekonečným zdrojem nápadů, vybrali jsme pro vás ty nejlepší zahraniční beauty blogerky, které prostě nesmíte přehlédnout. Mrkněte na ně!
Zpěvačka a herečka Barbora Poláková si z letošních hudebních cen Anděl, o kterých jsme vám psali, odnesla dvě sošky. V současné době se věnuje hlavně své rodině. Nezanedbává ale ani fanoušky. Pracuje na rozšíření vlastní módní kolekce, plánuje natáčení videoklipů i podzimní turné. Co konkrétně chystá? Dočtete se v rozhovoru.
Dne 4. ledna roku 2019 byl na sociální platformě Instragram vytvořen účet. Na tomto účtu byla toho samého dne vystavena fotografie obyčejného slepičího vejce společně s popiskem: „Pojďme z tohoto obrázku udělat nový světový rekord a dát jí největší počet lajků, jaký tu kdy byl. Překonejme aktuální rekord, který drží Kylie Jenner s 18 miliony lajky“. A tím to všechno začalo.
Že se rybí olej nevábné chuti musí jenom konzumovat? Možná vás nikdy ani ve snu nenapadlo, že když ho začnete používat jako krém, můžete díky němu zkrásnět. Dáte mu tedy šanci? Nebudete litovat!
Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.
Léčivé bylinky se dají pěstovat kdekoliv. K tomu, abyste si vypěstovali přírodní lékárnu nemusíte mít zahradu, ale postačí terasa, balkón nebo jen okenní parapet.
Je to tady! Společnost Warner Media oznámila, že hrdinové oblíbeného sitcomu z devadesátek se již v květnu objeví na stanici HBO Max. Co o comebacku legendárních Přátel víme, jak se k němu samotní aktéři vyjádřili, a jak se k tomu postavili tvůrci? Nový projekt je na spadnutí!

Výběr článků

Je 25. 10. 1993 a česká hudební scéna je bohatší o jedno album – a to ne ledajaké album… Ilona Csáková vydává svůj debut - Kosmopolis.
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Umíte si představit, že by někdo nenápadně sledoval všechny vaše denní aktivity?

Nepřehlédněte

Termín letní láska je s trochou nadsázky jen další pojmenování záletů. Jde zpravidla o krátkodobý vztah mezi dvěma lidmi. Zahrnuje tak mnohem méně složitostí a odpovědnosti než vážný vztah. V létě jsou románky častější, letní láska je navíc stejně krátká a proměnlivá jako roční období.
Zjištění, že vás váš partner nevěrný, může být bolestivým a emotivním zážitkem. Naše srdce hledá odpovědi a cesty, jak se vyrovnat s touto obtížnou situací. V našem článku "Byl mi nevěrný, co s tím?" se budeme společně zabývat tímto citlivým tématem. Prozkoumáme, jak se vypořádat s emocemi, jaké jsou možné kroky směrem k uzdravení a jak budovat důvěru znovu, pokud je to vaším cílem. Přečtěte si o zkušenostech jiných lidí, kteří prošli podobným setkáním, a možná najdete inspiraci pro vlastní cestu k uzdravení a nalezení klidu v srdci.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek