Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Tajemství bronzové pokožky bez sluníčka? Odpověď zní vosk!

Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?
vosk
Vosk pro dokonale bronzovou pokožku!

Získat nádherný bronzový odstín pokožky lze pomocí samoopalovacích přípravků nebo bronzerů. Bronzer poskytuje krátkodobý výsledek, na pokožce se drží pouze do okamžiku, kdy se rozhodnete osprchovat se. Nevýhodou je i to, že mohou zanechávat špinavé skvrny na oblečení. Vosk neboli Bronzer lze používat v případě, že potřebujete dodat pokožce krásný barevný odstín na party.

Nejpopulárnějším způsobem opalování bez sluníčka tak zůstávají samoopalovací přípravky. Hlavní složkou je dihydroxyaceton, který je zodpovědný za požadovanou zlatou barvu pokožky. Takový odstín na pleti obvykle vydrží několik dní a je zcela neškodný. Samoopalovací přípravky také obsahují různé oleje, které vyživují a zvlhčují pokožku. Získáte tak zlatý odstín pleti bez škodlivých účinků UV záření.

Jak správně aplikovat samoopalovací přípravky?

Vzhledem k tomu, že takové opalování se na pokožku doslova lepí, je velmi důležité vše správně připravit. V opačném případě se vosk nebude nanášet rovnoměrně a na pokožce zanechá skvrny. Proto potřebujete začít peelingem pokožky, a to 24 hodin před aplikací samoopalovacího přípravku. Tento postup odstraní z povrchu kůže odumřelé kožní buňky a vyrovná její mikroreliéf. Pokud tuto fázi přípravy ignorujete, mohou se objevit tmavé skvrny, protože suchá pokožka absorbuje barvicí pigment mnohem intenzivněji. Věnujte pozornost loktům, kolenům, chodidlům a jiným částem těla, které mají sušší pokožku. Pak udělejte depilaci. K tomu použijte například vosk na depilaci, krém či jakýkoliv jiný depilační přípravek. 

Samoopalovací přípravek nanášejte pomocí rukavice, rychle a přesně. Na chodidla, lokty, kolena a vnitřní stranu paží nanášejte přípravek nakonec. Pokud ještě nemáte moc zkušeností v aplikaci samoopalovacích přípravků, volte krém, lotiony nebo gely. Sprej vytváří více skvrn a pruhů. Ale pokud jste se rozhodli použít právě tuto formu přípravku, nastříkejte jej ze vzdálenosti 10-25 centimetrů od povrchu pokožky a krouživými pohyby ho vmasírujte do kůže.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů. Manželská práva ano, ale ne manželství, míní většina veřejnosti. Vyplývá to z aktuálního průzkumu.
Kdo nemá sociální sítě, jako by nebyl. Poví vám jistě každý, když mu s radostí oznámíte, že nejste majitelem žádného profilu na takových platformách. V současné době mluvíme o velmi důležitém pomocníkovi každého úspěšného podniku. Je to fantastický marketingový nástroj a základ toho, že budete v kontaktu s rodinou i přáteli. Pojďme si více do hloubky rozebrat, proč to už bez sociálních sítí nejde.
Vlasy jsou korunou krásy - a tak na ně i řada žen pohlíží. Ve chvíli, kdy začnou padat a jejich lesk se ztrácí, začínají panikařit a ptát se, jak proti těmto dopadům mohou bojovat, jak jim mohou čelit. Pokud by se zeptaly svých kadeřníků, ti by jim odpověděli jedno - vše začíná u správné péče.  
Zápach z pračky dokáže pořádně znepříjemnit život. Kromě toho, že se šíří po celé koupelně, může zasáhnout i prádlo. Příčin může být víc, ale většinou je problém přímo v pračce. Máme proto pro vás pár tipů, které vám pomohou udržet pračku ve skvělé kondici.
Pokud zrovna nepracujete někde v hotelu, odkud si můžete domů nosit vyřazená prostěradla z kvalitní tkaniny, asi v jednom kuse dokupujete utěrky a hadry. Ty se totiž běžným používáním rychle opotřebovávají, stejně jako vaší péčí o ně.
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato. Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.
Znáte tibi krystaly, nebo jste o nich ještě nikdy neslyšeli? Přitom je to hit posledních let. Jsou tělu prospěšné a tudíž zdravé a ještě se z nich dá vyrobit třeba domácí cider. Objevte kouzlo tibi limonády!
Sotva začalo jaro, už tady máme kolekci oblékání pro podzim a zimu. Tahle módní přehlídka vás hodně pobaví, a přitom je k nerozeznání od těch oficiálních! Stejně jako modely předních návrhářů, ani tohle oblečení byste si na sebe prostě nikdy nevzaly.
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.
Hledáte originální tipy na výlety v okolí vašeho bydliště, nebo se rádi podíváte i do jiných krajů České republiky? Přinášíme vám nový seriál, v němž vám prozradíme tipy na ta nejkrásnější a nejzajímavější místa ze všech krajů naší země.
Ptáte se, kde využít kameny v zahradě, aby vše fungovalo? Váš pozemek je místem, kde se snoubí krása přírody s kreativitou. Horniny a minerály přidávají estetickou hodnotu, ale také mohou ovlivnit její funkčnost a zdraví. Poradíme vám s výběrem.

Výběr článků

Dnes si rozhodně dejte pozor na svůj jídelníček. Vyplatí se vám to. Co dalšího radí naše astroložka Naďa pro prondělí 10. září?
Odrůstají vám děti z klasických dětských pokojíčků? Je na čase se porozhlédnout po nových nápadech, co ocení puberťáci a dospívající mladí lidé.
Probouzíte se každé ráno s pocitem, že nadcházející den nebude stát za nic? Nemáte sílu na běžné denní činnosti, natož na práci či vaše koníčky? Pak je třeba s tím něco dělat. Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den.

Nepřehlédněte

Samozřejmě že ji zvládnete. Cesta do Santiaga de Compostela má mnoho podob. Můžete si zvolit dlouhou a strastiplnou cestu, nebo raději půjdete kratší úseky a hezky pěkně po upravených cestičkách. Všechno se počítá. Každý krok se počítá.
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek