Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Kabelka Alžběty II.: co v ní ukrývá a pravidelně nosí?

Britská královská rodina v poslední době čelí náporu fotografů a novinářů. Na vině jsou rozpory v rodině vyvolané princem Harrym a jeho americkou manželkou, které nenechávají jednoho člena rodiny v klidu. Tedy výjimkou je královna, která se svou kabelkou nedává znát prakticky žádné emoce, co se týče tohoto tématu.  
kabelka alžběty II.
Co všechno ukrývá kabelka Alžběty II.? (foto: 123RF)

08. 09. 2021

I když se členové královské rodiny v poslední obě označují spíše za celebrity než za monarchy, nezabývejme se přímo jimi. Co nás zajímá nejsou slavní, ale kabelka královny Alžběty II., kterou má vždycky u sebe. Jednou z nejvíce ikonických je kabelka Launer, která zdobí královninu ruku už sedmdesát let. Kdy ji vytáhne na veřejnost a co se v ní vlastně ukrývá? 

Kabelka Launer patří k tomu nejoblíbenějšímu 

Alžběta II. má stejně jako řada jiných žen své oblíbené kousky v šatníku, respektive ve své sbírce. Je však pravdou, že v porovnání s ostatními ženami je její sbírka trochu pestřejší a větší. Z té hromady kabelek si královnino srdce získala právě zmiňovaná kabelka Launer, která patří k nejoblíbenějším stejně jako kousky z dílny Anello a Davide.  

Kabelky Launer jsou obecně považovány za investiční a drahou záležitost. Přece jenom se jich vyrábí rok co rok pouze 150 kusů. A rovnou pět z nich putuje do královnina šatníku. V její sbírce bychom našli rovnou dvě stě kusů těchto módních doplňků, jež vynáší na různá společenská setkání.  

Kabelka, která vysílá signály 

Respektive ne přímo kabelka, ale královna vysílá signály tím, co s kabelkou při různých setkáních dělá. Například pokud je kabelka na stole při večeři, královna si přeje, aby byla schůzka ukončena do pěti minut. Jestliže je kabelka položena na zem, konverzaci si královna neužívá a chce být svou gardedámou prakticky ihned zachráněna.  

Co ukrývá kabelka uvnitř? 

Nejčastějším kouskem, který ukazuje veřejnosti je kabelka Launer, která je ve verzi Royal s prodlouženým uchem. Pokud bychom do ní nahlédli, neviděli bychom obvyklý nepořádek, který se nachází v kabelkách jiných dam či žen. Nezahlédli bychom ani zmuchlané lístky od parkování nebo klíče či mince. To zkrátka královna nenosí.  

Mimochodem, když už jsme u parkovacích lístků, královna nemá ani pas ani řidičský průkaz. V Británii může jezdit i bez toho, i když je pravdou, že neustále má po ruce svého komorníka.  

K TÉMATU  Královna Alžběta II. a 13 největších zajímavostí z jejího života

Rtěnka i zrcátko 

Co bychom však v kabelce královny Alžběty II. našli, jsou běžné věci, jako rtěnka nebo zrcátko. Co v jejím šatníku také nechybí, tak úhledně složená bankovka, kterou věnuje v kostele při sbírkách. Ta bývá v hodnotě pěti až deseti liber.  

Přenosný háček  

Pokud byste četli řadu biografických knih, v mnohých z nich se uvádí, že se v kabelce Jejího Veličenstva najde také přenosný háček. Nabízí se otázka, k čemu vlastně slouží? To byste neuhodli! Má sloužit k zavěšení kabelky pod stolem.  

Brýle i plnící pero 

Brýle na čtení, plnící pero nebo pastilky s mátou jsou také nedílnou součástí královské kabelky. Z toho vyplývá, že je sama královna opravdu praktickou ženou.  

Mobilní telefon – ano nebo ne? 

Co bývá velice často předmětem spekulací je mobilní telefon. Zatímco někdo je toho názoru, že ho královna s sebou nosí, jiný si myslí opak. Telefon však královna podle všeho opravdu vlastní, aby mohla komunikovat s vnoučaty. Je však pravděpodobnější, že místo toho, aby ho měla v kabelce ho má některá z jejích osobních asistentek.  

Kolem čeho spekulace nekolují, tak kolem páru rukavic. Ty mají u sebe osobní asistentky stejně jako vlhčené levandulové ubrousky nebo pár rukavic. 

Fotografie a talismany 

Říká se, že s sebou královna nosí také talismany od svých vnoučat či rodinné fotografie. Jestli je však toto fakt nebo jen pouhá domněnka, těžko říct. To bychom museli sami nahlédnout do kabelky britského Alžběty II. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Slavné lesbičky aneb tyhle krásky o mužné obětí nestojí

Nejpřitažlivější muži světa. Hezouni všech věkových kategorií aneb dámy, těšte se

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý to má jinak: Někdo s radostí čeká na předvánoční šílenství a těší se na shánění dárků, jiný bledne hrůzou, protože absolutně neví, co má jako dárek zabalit. Shodneme se ale asi v jednom: pro děti se dárky vybírají nejsnáze - obzvlášť pro holčičky. Snové, barevné a třpytivé hračky jsou pastvou pro zvídavé oči malých princezen. I americký výrobce hraček Hasbro si zajistil místo na výsluní svou kolekcí hraček „My little Pony“.
K Vánocům neodmyslitelně patří štědrovečerní tabule. Stůl je středobodem, na který patří adventní věnec, dekorace i cukroví. Prostřený ale může vypadat i úplně jinak, než jak máte ve zvyku. Možností je nekonečno. Inspirujte se s jeho výzdobou!
Genetická modifikace, tedy úmyslná změna genetického materiálu, se využívá zejména ke snazšímu pěstování některých rostlin. Nejčastěji můžete v této souvislosti slyšet o kukuřici. Narazíte však na mnoho argumentů pro i proti tomuto zásahu při pěstování. Na jedné straně je vyzdvihován přínos a zajištění vyšší produkce, na straně druhé jsou pochyby a možná rizika spojená s jejich konzumací.
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?
Období plodných dnů i samotná ovulace jsou jedinou cestou, díky které je možné stát se maminkou. Věděli jste ale, že ovulace v jednom cyklu nemusí být pouze jedna? A jak je možné, že za měsíc může tělo ovulovat klidně dvakrát?
Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.
Sledujete nejnovější módní trendy, nebo vás absolutně nezajímá, co je zrovna IN nebo OUT? V průběhu času se trendy mění a co bylo módním faux pas před deseti lety, dnes může být šik. Anebo naopak. Existuje však pár módních jevů, které lze za trapas považovat v každé době.
Tinnitus je nemoc, která přichází zcela nečekaně, ale nezřídka s námi zůstává po celý život. Často se o ní hovoří jako o civilizační chorobě. Jenže tinnitus není nemoc jako taková, spíše jde o příznak něčeho jiného, jen lékaři stále nevypátrali čeho.
Začít žít zdravěji - cíl, který si stanovila celá spousta z nás po zjištění, že jsme během doby covidové v průměru přibrali sedm kilogramů. Do svého jídelníčku proto přidáváme vícero zeleniny, hodně ovoce, naopak omezujeme sladkosti a snažíme se vyhnout se smaženému. Když už olej, tak pouze ten olivový, který je mnohými nutričními specialisty schválený. Mimochodem, věděli jste, že by se měl pít na lačný žaludek?
Zůstala byste i v zimě ráda věrná svým oblíbeným roztrhaným džínům, (plisovaným) sukním a společenským sakům? Jde to, pokud ovládáte jedno kouzlo.
Letos jsou tomu 2 roky, co jsem já, jako matka, přišla o svého syna. Vyrovnat se s touto ztrátou není možné. Kvůli cizí chybě přišel o život talentovaný mladý člověk. Vyzkoušela jsem už všechny možné druhy psychické pomoci, ale toto jediné mi pomáhá: otevřeně o tom mluvit.
Nebaví vás hlídat si kalorie a přemýšlet nad vším, co sníte? Obědů z restaurace už máte dost a chtělo by to lehčí a zdravější změnu? Vyzkoušejte naše tři tipy na zdravý oběd přímo ze supermarketu.

Výběr článků

Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou kravského mléka, a to hlavně pro ty, kterým mléko živočišného původu nedělá dobře, pro lidi s alergií nebo intolerancí na živočišné mléko. Zároveň existuje mnoho lidí, kteří si rostlinné mléko prostě zamilovali a pijí ho i bez zdravotních problémů.
Pohádky a romantické komedie nás již dlouho přesvědčují o tom, že ve vesmíru žije jedna jediná osoba, která je vám skutečně předurčena. Prostě ten „Pan Božský“, spřízněná duše, někdo naprosto dokonalý. Asi vás zklameme, každý terapeut by vám řekl, že je to pěkná blbost, že záleží na tom, jak se k sobě lidé chovají a ne na jakémsi předurčení.
Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.

Nepřehlédněte

My ženy jsme kolikrát jedno tajemství vedle druhého. Navenek spořádané a rozumné, ale když se zrovna nikdo nedívá, zpíváme si před zrcadlem s hřebenem v ruce. A děláme toho mnohem více, ale nikomu bychom to nepřiznaly. Často ani nejlepší kamarádce.
Jakou nohou jste vkročili do nového roku? I když se zdá být letošní rok stejný jako loňský, několik změn už začalo platit. Mluvíme předně o finančních změnách, kterých letos bylo víc než dost. Otázku je, jestli k řadě z nich muselo vlivem koronavirové krize a velkého schodku ve státním rozpočtu dojít. V každém případě k nim došlo a my vám přinášíme velký přehled.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek