Středa , 01. 05. 2024

Blahoslav

Co od svatby Harry a Meghan stihli natropit? Největší kauzy

Není snad člověk, který by je neznal. Zvláště v poslední době o nich média psala téměř neustále. Tato nepřehlédnutelná dvojice si získala srdce mnohých, ale řadu svých fanoušků také ztratila, a to právě kvůli stěží pochopitelným krokům, které provedla. Harry a Meghan jsou pár, který bude přitahovat pozornost médií neustále. Jaké byli jejich největší výstřelky? Pojďme si je připomenout!
kauzy meghan harry
Jaké kauzy má na triku Meghan a Harry? (foto: 123RF)

01. 11. 2021

Meghan se nenechá umlčet

Co jsme o ní věděli před svatbou, než byly kauzy na denním pořádku? Že je to americká herečka afroamerického původu, která je velmi oblíbená díky seriálu Kravaťáci, jež běžel i na českých televizích. Stále se však tolik neví, že tato velmi půvabná herečka je především zapálená aktivistka. Je známá svým zaujetím pro feministické myšlenky a vytrvale bojuje za práva žen. Královská rodina se s takovou výraznou osobností naposled setkala právě v princezně Dianě.

Nepochopený Harry

Harry byl vždy tak trochu černou ovcí rodiny. Vždy byl velice vzpurný a tvrdohlavý, což dokazuje například jeho služba v armádě, jež se vymyká standardům života královské rodiny. Že se zamiloval do Meghan, by si mnozí mohli také vykládat jako revoltu vůči své rodině. Harry byl často vnímaný jako neposlušný chlapec, nyní ho společnost přijímá jako muže jdoucího proti proudu zavedených pravidel. Do jakých krajností to spolu s Meghan mohou dotáhnout? Vztahy mezi nimi a královskou rodinou jsou nyní více než napjaté.

Odchod z královské rodiny

Meghan a Harry se v minulém roce vzdali poct příslušnosti ke královské rodině a rozhodli se žít v Kanadě a USA. Přirozenou součástí takového rozhodnutí je však i odříznutí od peněz z kasy královské rodiny. Tyto peníze totiž patří britským poplatníkům a je pochopitelné, že si jich nemohou užívat, aniž by plnili určité povinnosti. Proto se jejich stížnosti na adresu financí daly jen těžko obhájit.

Oprah show vzala mnohým dech

Vše jsme mohli vidět v populární Oprah Show, která v Americe trhá rekordy sledovanosti. Když vyšel očekávaný díl rozhovoru Oprah Winfrey s tímto okouzlujícím párem, nebylo novin, které by o něm nereferovaly. Rozběhly se živé debaty o tom, co bylo ve videu řečené, a že toho nebylo málo! Nařčení z rasismu bylo asi tím nejskloňovanějším obviněním a toto se zařadilo mezi nejznámější kauzy.

K TÉMATU  Krátká nebo střední délka střihu? Zkrácení, barvení a kompletní proměna pro odvážné!

Rozhovor připomínal spíše sezení u psychologa a zvedl ze židle nejednoho diváka. Zvlášť silný dopad však mělo na příslušníky královské rodiny a vztahy s nimi se najednou ocitly bodu mrazu.

Jméno dcery byla troufalost

Kdopak věděl, že královně se v domácím kruhu velmi osobně říká Lilibet? Správně – skoro nikdo. Právě proto si královna tohoto oslovení nanejvýš cenila a bylo jí velmi drahé. Nyní ho však bez jejího svolení nosí její milovaná vnučka. Tohle byl od Harryho a Meghan opravdu krok vedle a další přádavek mezi kauzy je na světě. Pokud si mysleli, že tím napraví vzniklé škody, tak se hodně pletli.

Hlavně o tom začít mluvit

Je lehké někoho odsoudit, faktem však zůstává, že Harry ani Meghan o takovou pozornost nikoho neprosili. Navíc to v životě neměli jednoduché, a tak jako každý z nás se snaží najít tu nejlepší cestu jak pro sebe, tak pro své potomky. To můžeme pozorovat v debatách, které se snaží rozvíjet. Témata jako psychologická pomoc, hovory o potratu a životě v královské rodině, to jsou témata, která se pro ně stávají čím dál důležitější.

Ne všechno je tak růžové

Že přitom občas šlápnou vedle, se dá pochopit. Navíc mediální obraz, který se kolem nich utváří není vždy zrovna růžový. Britská média byla dokonce nařčena z toho, že Meghan uváděla často v tom horším světle, zatímco Williamovu manželku Kate se jako rodilou Angličanku snažila vždy podpořit.

Obrovský tlak, který na ni byl vyvíjen, ji pak téměř dohnal k sebevraždě, podobně jako Harryho matku Dianu. Pár tak neustále zdůrazňuje: nebojte se požádat o psychologickou pomoc, pokud ji potřebujete, může vám zachránit život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kabelka Alžběty II.: co v ní ukrývá a pravidelně nosí?

K TÉMATU  Britská princezna Kate bojuje s rakovinou

Nejpřitažlivější muži světa. Hezouni všech věkových kategorií aneb dámy, těšte se

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak nejlépe překvapit a potěšit svého partnera? Muži to mají o dost jednodušší. Ženy během roku „nenápadně“ naznačují, co by se jim líbilo, a pak to s trochou štěstí najdou pod stromečkem. Ale co vybrat pro manžela, přítele, dědečka nebo strýčka? Většinou mluví o tom, jaké se jim líbí auto, motorka, a že ten obytný vůz za dva miliony by si moc přáli. Nechte je snít dál a překvapte je originálními a designově vychytanými dárky z Tipa.eu.
Krásný den všem dámám v naší lize! S blížícím se jarem je nyní ideální čas připravit své tělo na novou sezónu. A co je lepšího než začít s osvědčeným jarním detoxem? V tomto článku se podělíme o jednoduché tipy na přípravu zeleninového smoothie a připravíme si detoxikační polévku. A v neposlední řadě, prozradíme 4 kroky, jak s detoxikací začít jež v únoru.
A. G. house v Sondriu stvořil architekt Rocco Borromini. Moderní dům stojí na úpatí Alp na okraji údolí Valtellina a nabízí panoramatický výhled do všech světových stran. Stavba vznikla jako spojení původní stodoly s novostavbou, a drží se hlavní myšlenky, kterou je čistý a vzdušný prostor. Ten je charakterizovaný střídáním masivního dřeva a bílých stěn. Dominantní jsou velká panoramatická okna a použití tradičních materiálů, které korespondují s místní alpskou architekturou.
Stejně jako učení se sedět, plazit se a chodit, je i cvičení na nočník dovedností, které se vaše dítě musí naučit. Zatímco většina dětí je připravena zahájit trénink na toaletě mezi 18 měsíci a 3 lety, existuje několik dalších dovedností, které musí dítě zvládnout, než může trénink začít. Nočník se nejlépe provádí, když je fyzický a emoční vývoj vašeho dítěte ve správném bodě.
V každé domácnosti se vyskytuje alespoň jedna studená chodba, kterou musíte minimálně jednou či dvakrát denně projít. Ať už je to tím, že bydlíte v domě nebo si potrpíte na dlaždičky a další studené povrchy, chladné místnosti se mohou stát minulostí. Stačí si pořídit praktické koberce a užívat si pohodlí při každém kroku.
Možná máte skvělý sex, na kterém nechcete nic měnit. V pořádku, ale jedna malá drobnost může vaše milostné prožitky pozvednout na novou, vášnivější a intenzivnější úroveň. Stačí věnovat pozornost něčemu, co běžně děláte. Správně se nadechněte!
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.
Taky už se nemůžete dočkat, až bude léto? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a nahlédněte do kuchyně módních trendů pro léto 2020.
Když se podíváte do ledničky u svých rodičů nebo u známých, možná vás překvapí, že tam dávají i potraviny, které vy uchováváte jinde. Víte však, co je tedy správné, a jaké potraviny bychom do lednice opravdu dávat neměli?
Hledáte-li pohodlné a zároveň vysoce módní boty na léto, budou polobotky tím správným řešením i pro vás. Na trhu existuje celá řada trendy polobotek. Pokud nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích vám prozradíme, jaké modely polobotek vybírat a jak je vhodně kombinovat s oblečením, aby byl váš outfit dokonalý. Čtěte a inspirujte se s námi!
Aby tělo fungovalo správně, je zapotřebí mít vyvážené množství ženských i mužských hormonů. Zkrátka od všeho tak akorát. Každý takový výkyv - nedostatek, nebo naopak nadbytek jednotlivých hormonů, dokáže ženám způsobit značné problémy. A o jednom z nich se právě nyní pobavíme.

Výběr článků

Začínáte se při dlouhých zimních večerech nudit? Není přece nic lepšího, než se po náročném dnu zachumlat do peřin s dobrou kávou nebo čajem a pustit si jedny z nejlepších zahraničních komediálních seriálů.
Historie nás často fascinuje. Proč se zabývat dějinami státu nebo světa, když ta nejlepší učebnice historie vás může čekat ve vlastní rodině. Sestavte si rodokmen a uvidíte. Třeba získáte nové příbuzné a s nimi nové vztahy, nové zajímavé kontakty a přátele nebo překvapivé odhalení!
Nevěra je nepříjemná zkušenost, která dokáže zamávat i tím zdánlivě nejsilnějším vztahem. Mezi ženskou a mužskou nevěrou panují rozdíly. Jaké?

Nepřehlédněte

Tento měsíc rozhodne. Pandemie dosáhla v Česku dalšího vrcholu a téměř zastavila život. Děti opět zůstaly doma a školy se zcela uzavřely. Jenže i mezi nimi nejmenšími přibývá nemocných. Jejich obranyschopnost je oslabená. Chybí jí přirozené podněty a dlouhá zima vyčerpala zásoby vitaminů. Nelze se tak divit, že přibývá také dětských pacientů.
Mnozí lidé považují pokojové rostliny jenom za jakousi dekoraci či doplněk, který zútulňuje domácnost. Jenže pravdou je, že pokojové rostliny nemají jen dekorativní funkci. Jejich úkolem je pročistit vzduch v interiéru. Pokud jste například alergikem nebo astmatikem, víte, jak důležité je mít domácnost bez pylu, prachu či dalších alergenů a nečistot. Jelikož se o takzvanou zdravou domácnost snažíte, investujete do mnohdy velice předražených čističek vzduchu, aniž byste si uvědomili, že funkci čističky vzduchu hravě zvládnou i pokojové rostliny. Jen stačí vědět, které požádat o pomoc.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek