Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak vybrat dobře padnoucí podprsenku, aniž bychom ji museli zkoušet

Každá žena ví, jak je důležité, aby spodní prádlo dokonale sedlo. Zejména pak podprsenka, jejíž nepadnutí může vyvolat nepříjemné bolesti zad. Bohužel jen málokterá ví, jak správně by měla dobře padnoucí podprsenka vypadat a jak si ji ostatně vybrat, aniž bychom si museli zkoušet.
jak vybrat podprsenku
Ať podprsenka netáhne ani neškrtí. (foto: 123RF)

05. 07. 2021

Podprsenka je sice mnohými ženami zatracovaná, ale je to přece jen opora prsou, tudíž alespoň jedna by měla dřímat v našem šuplíku. Aby se však nestala tím nejméně oblíbeným, je důležité, aby neškrtila ani jinak netlačila. Jak si tedy vybrat dobře padnoucí podprsenku?

Jak má vypadat dobře padnoucí podprsenka 

Ještě předtím, než se vydáte na nákupy tohoto dílu spodního prádla, je důležité, abyste věděli, jaká jsou rozhodující kritéria. K nim patří: 

  • Obvod 
  • Ramínka 
  • Kostice 
  • Košíčky 

Obvod nese většinu váhy prsou 

Ani jedno ze zmíněných kritérií nesmíte podcenit, ani nad jedním se nemá mávnout rukou. Kupříkladu takový obvod je nejdůležitější. Vždyť nese většinu váhy prsou (uvádí se, že až osmdesát procent). Správně zvolený obvod znamená, že podprsenka k tělu sice přiléhá, na druhou stranu je dostatečně volný na to, aby se žena nadechla. Zadní díl by se neměl posouvat nahoru v případě, že byť jen mírně zvednete ruce.  

Ramínka se nesmí zařezávat 

Co se týče ramínek, ta nesou zbývajících dvacet procent poprsí. U nich je klíčové, aby se nezařezávaly a zároveň aby nepadaly. Druhému zmíněnému se však můžete vyvarovat díky regulaci ramínek (lze je jak zkrátit, tak případně prodloužit dle potřeby).  

Košíčky tak akorát velké 

Největší problém bývá s košíčky. Mnohé ženy nevědí, jak by to mělo správně vypadat. Zatímco některým ženám prsa spíše přetékají, jiné mají spíše opačný problém, a sice okraje od prsa odstávají. V obou případech mluvíme o špatně zvolené velikosti podprsenky. Správně velké košíčky jsou takové, které dokonale kopírují prso a přirozeně tak navazují na linii ňader.  

A co kostice? 

I když kostice nejsou součástí každé podprsenky, stále se ještě najdou v řadě z nich. Konec kostice by měl vždycky směřovat do středu podpaží. Jejím úkolem je lemovat poprsí jako celek. 

K TÉMATU  Spodní prádlo ovlivňuje zdraví. Jaké nosit, abychom se vyhnuli mykózám?

Podprsenky vhodné pro menší prsa 

I když je lepší si podprsenku vyzkoušet (nemusí sedět střih ani materiál, z něhož je podprsenka vyrobena), existuje několik tipů či rad, jak vybrat opravdu ideální podprsenku i z pohodlí domova. Například pokud jste majitelkou menšího poprsí, vaše pozornost by měla směřovat k push-upkám. Právě tento druh podprsenky si právě vy můžete dovolit, Ženy s větším nebo středním poprsím si vycpání a přidání na objemu nemohou příliš dovolit. Vám však může podprsenka prsa krásně vytvarovat. 

Podprsenky vhodné pro větší prsa 

Jak si vybrat podprsenku pro větší prsa? Za vyzkoušení stojí balkonetový střih a dekoltový střih, který sice může být i vyztužený, ale není to podmínkou. 

Při výběru podprsenky pro větší prsa je dvojnásobně důležité, aby se vaše pozornost upnula na ramínka a obvod. Ňadra totiž potřebují daleko větší oporu. Je důležité vybrat takovou, která rovnoměrně rozloží váhu a zabrání tak pocení v kožních záhybech. Správně zvolená podprsenka také dokáže ulevit od bolesti zad a ramen. 

Špatná podprsenka = hromada zdravotních problémů 

Jak již bylo nastíněno, špatná podprsenka znamená hromadu zdravotních problémů. A ostatně nejen zdravotních. Kromě bolestí zad vás najednou může sužovat špatné držení těla, což se výrazně odráží na vašem sebevědomí.

Co si málokterá žena uvědomuje, tak že nevhodně zvolený vrchní díl spodního prádla výrazně zvyšuje riziko vzniku bulek a zánětů. A to ještě nemluvíme o problémech s dýcháním, které podprsenka může taktéž způsobit, pokud nevyhovuje. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak vybrat spodní prádlo: na výběru záleží. Co hraje velkou roli?

Jak si správně změříte velikost podprsenky a poznáte, že vám padne?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zase máte pocuchané nervy, protože nic nestíháte? Ještě dříve, než sáhnete po svém obvyklém sladkém dopingu, zvažte jinou možnost. Máme pro vás hned několik potravin, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!
Také patříte mezi ty, kterým po jednom měsíci péče zajde i kaktus? Ne vždy musí být chyba na vaší straně. Pravděpodobně si jen vybíráte rostliny náročné na údržbu, případně pro své rostlinky volíte nevhodné prostředí. Seznamte se proto s rostlinami, které téměř žádnou péči nepotřebují, a i když na ně sem tam zapomenete, stejně se vám odvděčí svou nehynoucí krásou.
Intimní zápach není rozhodně téma, které by se probíralo buď s kamarádkami, nebo s partnerem. V mnoha případech je tak žena nucena si hledat pomoc sama.
Na stůl o vánocích prostě patří. Adventní věnec je jedním ze základních prvků vánoční výzdoby. Tahle dekorace se stane vaší chloubou, když jí vyrobíte sama! Možná už v tom máte praxi, možná to zkusíte poprvé, ale v každém případě se můžete inspirovat. A pokud věnec vyrábět nechcete, alespoň si nějaký vyberete.
V první řadě je dobré si říct, že v malém množství rozhodně neuškodí pivo ani víno. Dokonce má obojí pro náš organismus velmi pozitivní účinky. Čemu tedy dáte přednost vy?
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Jíte pórek často? Jestli ne, tak byste měli. Tento přírodní poklad posiluje kosti, pomůže vám se stávkujícím trávením a prospívá srdečním funkcím. Funguje také jako posilovač obranyschopnosti a bojuje proti křečovým žilám.
Kreativitě při balení dárků se žádné meze nekladou. Taštička vám sice ušetří čas, na druhou stranu, pěkný balíček v balícím papíru se stuhou nic nenahradí. Když se na balení trochu vyřádíte a přijdete s něčím originálním, vždycky to bude úspěch, a navíc do vaší práce s balením otisknete i svou snahu, a to se vždycky cení. Inspirujte se nápady na balení dárků ve videu.
Tyhle zapletené účesy ocení spíše mladší generace. Všechny jsou hotové během minut, takže je můžete mít na hlavě hned, než ráno vyrazíte na autobus.
Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.
Že ocet se hodí tak akorát do salátu a tím to hasne? Ale jděte. Zbaví vás škytavky a bradavice. Také odpudí otravné komáry, kteří vás nenechají na pokoji. Dá se s ním i žehlit, což vám ušetří spoustu času!

Výběr článků

Po dokončení školy jsem se chtěla osamostatnit a odejít z domu, protože jsem toužila po nezávislosti. Vždycky jsem si přála bydlet sama a společně s mojí kamarádkou jsme si tohle plánovaly asi od třetí třídy na základní škole. Náš sen se splnil, ale idylka netrvala věčně. Kdybych to tušila, nikdy bych do toho nešla.
Každý člověk ví, že kvalitní spánek je velice důležitý. Během dostatečně dlouhého a dostatečně kvalitního spánku dochází k regeneraci našeho organismu, který se připravuje na další celodenní fungování. Abychom se vyspali doslova dorůžova, svůj spánek můžeme zkvalitnit například vhodnou matrací nebo dobrým polštářem. Za kvalitním spánkem však stojí i pokojové rostliny v ložnici, které nejen, že perfektně čistí vzduch v interiéru, ale které jsou taktéž prevencí nachlazení. O jakých konkrétních pokojových rostlinách je řeč?
Čisticí prostředky na nás útočí reklamou, podle které je každý z nich ten nejúčinnější a nejvoňavější. Jsou látky v pracích prostředcích nezávadné? Laik to nepozná, ale existuje úsporné i efektivní řešení. Vyrobte si doma vlastní prací prášek. A nebojte, nejedná se o žádnou neúčinnou náhražku - tohle vám plně nahradí běžně kupované výrobky. Jak na to?

Nepřehlédněte

Bojujete s přebytečnými kily? Už nevíte, co máte udělat, abyste se jich stoprocentně zbavili? Je načase vsadit veškerá esa v rukávu na hubnoucí potraviny, respektive na potraviny, po kterých se hubne.
Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek