Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Jak mít dokonalé obočí, aniž byste musela do salónu?

Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?
jak mít dokonalé obočí
Jak mít dokonalé obočí, aniž bychom museli docházet do salonu? (Foto: 123RF)

02. 09. 2021

Příprava je zásadní krok k dokonalosti

Jak mít dokonalé obočí? Než ho začnete vytvářet, musíte si vybrat čas a místo pro to, abyste se mohla na práci plně soustředit. Důležité také je zásobit se nástroji nutnými pro úpravu obočí a také na celý proces svůj obličej připravit. Mějte na paměti, že tvarování obočí trvá v průměru 30–40 minut.

Nějaký čas také zabere, než se pokožka zotaví z vytrhávání. Proto je lepší naplánovat proceduru na víkend, kdy nemusíte nosit make-up a nechystáte se mezi lidi.

Zvolte si správně čas a místo

Trhání obočí je za denního světla pohodlnější, protože budou vidět i ty nejjemnější chloupky. Vyhledejte dobře umístěné zrcadlo, nejlépe na stojanu u stolku, který je dobře osvětlen. U sebe mějte hlavně pinzetu, která udělá většinu práce. Dále se vám bude hodit dezinfekce, kartáček na obočí a hydratační mléko.

Jak najít tvar obočí, který vám vyhovuje

Zvažte nejen tvar obličeje, ale také to, jak vaše obočí roste. Nepokoušejte se příliš radikálně měnit jeho tvar. Například pokud je vaše obočí přirozeně rovné, neměli byste je dělat příliš klenuté. Jinak riskujete, že se výsledek fatálně nepovede.

Nyní je v módě přirozenost. Správný tvar obočí je proto co nejblíže přirozenému. Navíc, pokud během korekce uděláte chybu, výslednému vzhledu příliš neuškodíte.

První kroky ke změně

Prvně je třeba říci, že make-up vám bude při vytrhávání překážet. Proto se důkladně umyjte, otřete si obličej micelární vodou a poté speciální depilační vodou. Následně si vezměte si bílou tužku a proveďte následující. Abyste si pamatovaly jeho hrubý tvar, pečlivě definujte linii začátku obou obočí. Zároveň s tím je nutno určit i nejvyšší bod a konec obočí.

K TÉMATU  Dermaplaning: Vše, co byste o něm měli vědět

Nakonec si bílou tužkou zakreslete i spodní kontury obočí, a to pomocí hladké čáry spojující body začátku a zamýšleného konce obočí.

Jak správně vytrhávat obočí

Než se do čehokoliv pustíte, vydezinfikujte pinzetu a umyjte si ruce. Poté si obočí pročešte štětečkem. Umístěte pinzetu ke spodní části obočí a vytrhávejte chloupky jeden po druhém mírným pohybem. Tahejte vždy ve směru růstu, zabráníte tak vzniku záhybů a zarůstání chloupků.

Upravujte obočí paralelně, abyste zabránili asymetrii, to znamená několik chloupků na jedné straně, stejné číslo na druhé. Nezapomeňte bolavá místa otírat vatovým tamponem a pinzetu pravidelně dezinfikovat.

O horní část obočí se nestarejte

Ve většině případů nemusíte odstraňovat chloupky v horní části obočí. Je to proto, že pokud uděláte chybu a vytrhnete přebytek chloupků, bude pak výsledný tvar příliš nepřirozený. K takové korekci tudíž stojí za to se uchýlit pouze v případě silné asymetrie. Po korekci otřete pokožku zvlhčujícím mlékem nebo krémem, které jí po náročné péči uleví a příjemně ji zklidní.

Podtrhněte jeho krásu

Den po korekci už můžete konečně použít vaši standardní kosmetiku. Pokud si nabarvíte i nově vytrhané obočí, můžete tím zdůraznit jeho tvar a případně i opravit nedokonalosti. Tužkou, jež bude mít barvu podle tónu vašich vlasů, nakreslete tenkou a úhlednou čáru. Použijte tužku maximálně o 1–2 odstíny tmavší, nikoliv více.

Začněte u spodní části obočí a poté opakujte řádky, ale již uvnitř obočí a trochu ustupte od jeho začátku. Zakryjte problémové oblasti, mezery nebo malé jizvy.

Jak se starat o obočí

Hydratujte a vyživujte své obočí každý den regeneračním krémem nebo gelem na obočí. Nejlepší je zvolit kosmetiku s přírodními oleji. Nanášejte ji vatovým tamponem, několik minut tak vtírejte gel nebo krém. Pohyby veďte od začátku obočí k jeho koncům. Mějte na paměti, že masáž zlepšuje podkožní oběh. Výsledkem je, že obočí roste rychleji.

K TÉMATU  Jak vybrat tónovací krém na léto?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dokonalé obočí pomocí vosku! Jak na to? Podívejte se na videonávod!

Co vše o vás prozradí vzhled tváře?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

TikTok je v dnešní době nejrychleji rostoucí platforma sociálních médií na světě. Má více než 1 miliardu aktivních uživatelů měsíčně ve 155 zemích.
Velikonoční vajíčka patří k tradici, a vyřádit se na nich může celá rodina. Inspirujte se jednoduchými nápady na zdobení. Zkuste něco nového a netradičního. Výsledek bude vypadat skvěle!
Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Možná závidíte mužům, o kterých se říká, že zrají jako víno. Herci, zpěváci nebo třeba sportovci, kteří po dvacítce vypadali tak nějak nedospěle a rozhodně ve vás neprobouzeli vášně, vám možná po čtyřicítce či padesátce začínají připadat přitažliví. Co na tom, že mají prošedivělé skráně, které se většinou ani nesnaží zakrývat barvou.
Těšili jste se na první společnou dovolenou v zahraničí, ale dítě tvrdošíjně odmítá vlézt do moře? S jeho obavami je nutné pracovat citlivě, ať už se jedná o roční batole nebo tříletého sviště. Podívejte se, jak si s nimi poradit, abyste nemuseli zůstat jen u hotelového bazénu.
Ať už před sebou tlačíte vozík s potravinami nebo si obouváte boty, střed svého těla využíváte v rámci každodenních činností. Ovlivňuje také naši rovnováhu, správné držení těla, ale i celkovou stabilitu. A všeobecně platí, že s pevnějším corem získáte nejen na pohled hezké tělo, ale i zdraví. Bolestem zad a dalším neduhům tak můžete dát sbohem.
Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici. Ta lze trénovat na více úrovních. Pokud jste tímto tématem nepolíbení, nezoufejte. Na následujících řádcích si totiž povíme vše podstatné o tom, co má na rozvoj intuice vliv. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi. Co je to intuice a proč se vyplatí jí naslouchat?
Rodičovský příspěvek čeká navýšení o 80 tisíc korun, nebude se ale vztahovat na každého. Stát chce zavést také zálohované výživné, které má pomoci rodičům samoživitelům a zefektivnit boj s neplatiči alimentů. Na koho se změny vztahují a od kdy by měly platit?
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
Květen je lásky čas, to ví přece každý. Nemáte si v tomhle směru absolutně na co stěžovat? Ani nevíte, jakou máte kliku. Díky svému partnerskému štěstí se zřejmě dožijete požehnaného věku. A navíc se vám vyhnou deprese!
Žádné léto se neobejde bez pokrývky hlavy, otázkou ale je, co tento rok nosit? Podle módní stylistky Holly Katz: „Není v létě nic módnějšího, než si chránit obličej před sluncem."
Asi každá žena má v šuplíku mezi ponožkami schované i silonky. Nosíme je k sukním i šatům, jejich stinnou stránkou je ale fakt, že stačí drobné zatrhnutí nehtem a silonky rázem "zdobí" dlouhé očko. Ještě než zničené silonky vyhodíte do koše, můžete je v domácnosti využít.

Výběr článků

Vyzdobit interiér nejrůznějšími dekoracemi s vánoční tematikou je jedna věc, ale druhá je mít v domě trochu života. I když se o to postarají většinou děti, můžou mít na živosti v domě podíl i pokojové rostliny. Během kouzelných svátků na konci roku však sázejte na takové, které vánoční atmosféru v příbytku umocní.
Léto se nezadržitelně blíží a zcela jistě se nemůžete dočkat, až vyrazíte na dovolenou. Naše tělo však může na změny prostředí a počasí reagovat negativně. Také změna stravy je pro lidský organismus zátěží a mohou ji doprovázet nepříjemné obtíže, které by vám vysněnou dovolenou mohly překazit. A od toho je tu cestovní lékárnička, kterou si můžete přibalit s sebou. Co by měla obsahovat a jak si léto ve zdraví užít?
V rámci jarní edice letošního týdne módy se konala rovněž tradiční soutěž VAN GRAAF Junior Talent, která mezi ostřílenými designérskými esy nabízí neméně zajímavou podívanou. Vítězem tohoto ročníku se stal Tomáš Němec.

Nepřehlédněte

Poslední víkend roku 2018! Sobotu si dopřejte spíše oddechovou a zbytečně se nedohadujte s ostatními, ať si na závěr roku nepokazíte náladu. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vás připraví na to, co by vás mohlo překvapit.
Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek