Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Nejdivnější diety, které někdo opravdu držel

Standartní diety typu: celý den nic nejím, nebo jím jen dělenou stravu, to zná každý. Představíme vám ale takové diety, u kterých budete kroutit hlavou, jak to jen mohlo někoho napadnout. Zda opravdu tyto diety zabírají, to vám nepovíme. Rovněž žádáme, abyste se jimi slepě neřídili a nevybrali si dietu jen proto, že by mohla zabrat. Jakákoli strava by měla zohledňovat individuální vlastnosti a odpovídat vašim osobním přáním a zdravotnímu stavu.
nejdivnější diety
Jaké diety raději nedržet? (Foto: 123RF)

01. 07. 2021

Limonádová strava

Mezi nejdivnější diety patří limonádová strava. Zpěvačka Beyoncé v jednom rozhovoru přiznala, že jednou jedla za účelem diety pouze limonády, javorový sirup a kajenský pepř. Přesně tak – žádné jídlo, pouze koření a nápoje. Jelikož potřebovala rychle zhubnout, volba padla na extrémní metodu.

Ve filmu Ďábel nosí Pradu jedna z postav držela zase dietu sýrovou. Celý den nic nejedla, a když měla opravdu hlad, snědla kousek sýra. Tak tohle rozhodně nedoporučujeme.

Jen dětská výživa

Někteří američtí odborníci na výživu radí o něco lepší fígl: dětskou výživu. Třeba herečka Reese Witherspoon jedla 14 skleniček s dětskou výživou denně a někdy je doplnila o stravu jako je vařená zelenina nebo grilované ryby.

Tento typ diety není nejhorší, musíte jen pochopit, že hubnutí se neděje kvůli kouzlu dětského jídla, ale jednoduše proto, že jíte opravdu málo. Žádný dobrý odborník na výživu to ale z dlouhodobého hlediska neschválí. Raději proto jezte střídmě a často.

Je libo dva vaječné bílky a pečené kuře?

Matthew McConaughey zase během několika dní jedl jen dva vaječné bílky a pečené kuře. Všechno pak zapíjel dietní kolou. Zní to opravdu drasticky. Taky že nikomu nedoporučuje, aby tuto zkušenost po něm opakoval. Dokonce se nechal slyšet, že je tato strava nezdravá, a vzpomíná, že po skončení natáčení se vrhl na rychlé občerstvení jako šílenec a několik dní se nezastavil.

Proto se raději nevrhejte do žádných drastických diet, mohly by skončit velice podobně a výsledek by byl tentam.

Dieta se zelnou polévkou

Tato „tekutá strava“ byla populární v 50. a 60. letech mezi ženami v amerických domácnostech. Věřilo se, že zelná polévka pomáhá zhubnout až 5 kg týdně: jedná se o nízkokalorický produkt s téměř žádným obsahem tuku.

K TÉMATU  Silvestrovský průvodce: Kdy a jak se slaví Nový rok ve světě?

Pravdou nicméně taky je, že při dlouhodobém užívání takové diety se objevily vedlejší účinky – ženy trpěly neustálými závratěmi a únavou. Lékaři tehdy apelovali na to, aby ženy od takových razantních diet raději upustily a neriskovaly, že si zničí zdraví.

Půst má staré kořeny

Samozřejmě víme, že půsty jsou velmi silně provázané s náboženstvím, především pak s křesťanstvím. Mnoho lidí se na půst dává i dnes, a to za účelem zhubnutí a vyčištění těla. Velmi decentní půst je půst páteční, kdy si odmítnete veškeré maso a sladkosti. Nakonec můžete zůstat třeba jen o vodě nebo suchém chlebu. Jsou ale i diety přísnější, jednou z nich je 40denní půst o vodě. Bohužel se nedomníváme, že se jeho konce vaše tělesná schránka dočká ve zdraví.

Biblická strava

Když jsme se lehce dotkli náboženství, ještě u něho zůstaneme. Víte, že existuje tzv. biblická dieta?  Americký herec Chris Pratt na začátku tohoto roku oznámil, že si přečetl Starý zákon a rozhodl se řídit se pokyny proroka Daniela a za účelem rychlého zhubnutí se rozhodl jíst jen ovoce, zeleninu, obiloviny, luštěniny a ořechy a také komunikovat více s Bohem.

Meditace a sluneční svit

Asi nejdivnější dietu vymyslela jedna americká sekta, která podporovala „stravování“ formované meditací a slunečním světlem. Do takové stravy nebylo zahrnuto žádné jídlo ani voda! Každému je samozřejmě jasné, že tato dieta trvala jen pár dní a nemohla skončit nijak jinak než fiaskem.

Naštěstí se herečka Michelle Pfeiffer této diety rychle vzdala, než jí dokázala ublížit, a dnes dodržuje speciální veganskou dietu, která je ve světě docela oblíbená.

A jakou dietu držíte vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Keto-dieta, hloupý výmysl, nebo super fígl jak zhubnout?

Nemáte čas na zdravé jídlo? Řešením je krabičková dieta!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?
Psi jsou odjakživa symbolem věrnosti a oddanosti. I mezi nimi se však najdou jedinci, kteří v tomhle směru excelují. Možná znáte příběh japonského psa plemene Akita Inu jménem Hačikó ze dvacátých let minulého století. Ten byl zvyklý čekat na svého pána, univerzitního profesora v letech, na jednom tokijském nádraží, kde ho páníček nechával cestou do práce.
Rozlití kávy na košili není nikdy příjemné, zvláště pokud už tak jdete do práce pozdě. Ale jakmile budete vědět, jaké metody odstraňování skvrn použít, budou pro vás takové situace hračka. Skvrny nemají šanci!
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na sobotu i neděli. Úklid je sice potřeba, ale neberte ho tak vážně a hlavně relaxujte. O tom je přece víkend! Co je možné očekávat a čemu se raději vyhnout?
Doba zahradničení, mnoha lidmi tolik oblíbený ruch týkající se zahrádky a všeho okolo. Láká vás představa vlastní zeleniny, ale nemáte dostatek zkušeností? Nevadí! Poradíme vám, jaká kořenová zelenina je vhodná i pro začátečníky.
V dřívějších dobách bylo soužití generace s generací naprostou samozřejmostí. Dnes se do toho už mnoha lidem nechce. Příčiny jsou jasné – vznikají třecí plochy, o které nikdo nestojí. Když je však dokážete zvládnout, můžete si naplno vychutnávat pozitiva: například mít možnost hlídání a péče o dům, děti, zvířata a květiny, i když jste pryč.
Barvení velikonočních vajec je nejrozšířenější symbol Velikonoc u nás. Kraslice může být natvrdo uvařené i vyfouknuté prázdné vejce, které se zdobí různými technikami. Co takhle nějaké netradiční? Zapojte děti a zkuste vytvořit kraslice způsobem, který vás možná ani nenapadl. Barvení pomocí houbičky na nádobí, vytváření vzorů pomocí tavné pistole, namáčení do pěny na holení, barvení pomocí laku na nehty, bublinkové fólie nebo cibule. Všechny způsoby jsou přitom jednoduché. Vyberte si inspiraci pro vás!
Jistě to znáte – někdy máte prostě chuť pustit si nějakou bláznivou komedii a veškeré starosti vyhodit na chvíli z hlavy. Pokud chcete strávit pohodový večer a zasmát se, přinášíme vám tipy na filmy, které by u vás mohly uspět. Některé z nich vás budou jen bavit, jiné vám mohou připadat trochu hořké, některé ve vás přece jen zasejí semínko vážnějších myšlenek, které vás budou provázet ještě pár následujících dní.
Chladná rána i večery nepřidají na náladě nikomu. Známe ale potraviny, které vás dokáží zahřát a zpříjemnit vám den. Už tím, že vám nebudete po těle chladno. Kterými obohatit podzimní jídelníček?
S teenagery to občas nebývá snadné. Začnou být drzí, odmlouvat, prosazovat více své názory a nám najednou připadá, že jsme na ně krátcí. Paradoxní ale je, že právě v těchto dobách vás, vaši lásku a péči váš potomek potřebuje nejvíc. Řekneme vám, jak s ním udržet hezký vztah pomocí každodenních činností.
My ženy jsme k sobě mnohdy hodně přísné. Jen si přiznejte, kolikrát stojíte před zrcadlem, prohlížíte si sebe sama a přeměřujete se kritickým pohledem. Tohle vám na sobě vadí, tohle se vám nelíbí, tamto byste mohla mít takové a tohle zase makové.

Výběr článků

Lidé jsou různí a někteří mají prostě potřebu se zviditelňovat za každou cenu. Uznání široké veřejnosti si lze získat různými způsoby, na světě je velká spousta lidí, co udělá téměř všechno jen pro to, aby se o nich psalo či mluvilo. Zápis do Guinessovy knihy rekordů jistě jistým úspěchem je, stačí vlastně jen vyniknout a být nejlepší. A je docela jedno v čem.
Celulitida, známá také jako pomerančová kůže, je něco, co žádná žena nechce. Bohužel celulitidou trpí jen ženy a to téměř všechny.

Nepřehlédněte

Objevte kouzlo vintage módy, která se v roce 2024 vrací na scénu s novou silou. Zjistěte, proč retro kousky oslovují moderní fashionisty a jak je začlenit do vašeho šatníku.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek