Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Vztah na dálku: Dá se překonat? Máme pár tipů, jak na to

Mnoho lidí nevěří, že vztah na dálku by mohl někdy fungovat. Možná vám to budou rozmlouvat rodiče, kamarádi, kolegové v práci – ale to nejdůležitější rozhodnutí je přeci jenom na vás. Jedno vám ale musí být jasné – nebude to vůbec nic lehkého. Můžete se ale inspirovat pár radami, které vám toto nepříjemné období vzdáleného partnera zjednoduší.
vztah na dálku
Může vztah na dálku fungovat? (Foto: 123RF)

01. 11. 2021

Vyvarujte se přílišné komunikace

Vztah na dálku se dá zvládnout, pokud dáte tomu druhému prostor. Jasné, táhne vás to k telefonu už hodinu poté, co váš partner odjede, ale pozor na to! Nebuďte příliš majetnická a vtíravá, to může vašeho partnera odradit. Nemusíte komunikovat každou hodinu, abyste váš vztah udrželi. Naopak – brzy si tak nebudete mít co říct.

A nemyslete si, že si častými telefonáty či SMSkami kompenzujete svou zamilovanost. Raději si zavolejte vždy večer před spaním. Řeknete si, co jste celý den dělali a budete na sebe večer myslet. To je lepší než celodenní SMSky. Pamatujte, že méně je někdy více.

Vnímejte to jako příležitost

Jeden citát praví, že „Pokud chcete žít společně, musíte se nejprve naučit, jak žít odděleně.“ A je na tom vážně hodně pravdy. Vezměte tuto příležitost jako zkoušku své lásky. Vždyť kdy jindy by se vám mohla taková příležitost naskytnout? Až se vezmete? Až budete mít děti? To jistě ne. Můžete si tedy být více jisti, že pokud „přežijete“ vztah na dálku, můžete mít spokojený vztah potom klidně i na celý život. Pokud to totiž zvládnete, bude váš vztah o dost posílen.

Vyvarujte se „nebezpečných“ situací

Pokud víte, že vašemu partnerovi bude vadit, když bez něj půjdete do klubu nebo se někam bavit, máte dvě možnosti. Buď prostě zůstaňte doma, protože ho milujete a nechcete mu způsobit nějaké trápení, nebo pokud jde opravdu o příležitost, o kterou nechcete přijít, jako jsou narozeniny, sraz ze školy či podobně, domluvte se o tomto se svým partnerem.

Pokud dodržíte, na čem se domluvíte – třeba že se mu v určitou hodinu ozvete, nebo zavoláte, jak přijdete domů, bude určitě v klidu a oba budete mít dobrý pocit z toho, že to, co jste si domluvili, prostě funguje. Nikdy mu ale nelžete.

K TÉMATU  Víte, jak se slaví sv. Valentýn ve světě? Tady je 12 zajímavých tradic. Inspirujte se

Dělejte věci společně

Domluvte se, že alespoň to, co jde, zkusíte dělat společně. Hrajte například společně nějakou online hru. Sledujte dokument na YouTube současně, hoďte si při tom video hovor a sdílejte své komentáře.  Zpívejte si navzájem na Skype, zatímco jeden z vás třeba hraje na kytaru. Nakupujte společně online – a překvapte se navzájem třeba dárky.

Navštěvujte se navzájem

Návštěvy jsou vrcholem každého vztahu na dálku. Po tom všem čekání a touze a abstinenci se konečně můžete setkat, abyste splnili všechny malé věci, jako jsou polibky, držení za ruce a tak dále. Najednou budete mít zase ty motýly v břiše, bude to, jako by kolem vás všude bouchal ohňostroj. Tohle v „normálním“ vztahu hned tak nezažijete, pokud se svým partnerem tedy nejste na úplném začátku a tohle všechno je pro vás nové.

Buďte k sobě čestní

Mluvte o všech svých pocitech, nejenom o tom, jak bude všechno „sluníčkové“, až zase budete moci být spolu. Řekněte partnerovi o svém strachu, nejistotě, žárlivosti, apatii, prostě o čemkoli. Pokud se snažíte před svým partnerem něco skrýt – toto tajemství vás dříve či později pohltí zevnitř. Nehledě na tom, že váš partner to na vás určitě pozná a bude si dělat starosti, že se něco děje. A to přeci ani jeden z vás nechce. Nepokoušejte se věci řešit sama. Buďte k sobě otevření a upřímní.

A hlavně – nevažte se na určité datum, kdy se vám má partner vrátit. Vždy se může něco stát a on bude muset zůstat pryč déle, než bylo plánováno, a vás by to mohlo položit. Věříme ale, že pokud se budete držet našich rad, společně to dokážete.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Vztahové cíle pro nový rok: jak plánovat a posouvat se ve vztahu o level výše?

Jak překonat žárlivost ve vztahu? Máme pro vás pár tipů

Jak zvládnout vztah mezi nevlastními sourozenci?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Taky jste to slyšela? Vyber si buď kariera, nebo dítě! Naštěstí dneska už jde zvládnout vše. Přinášíme 5 rad, jak hravě zvládnete obojí.
Kašle a smrká kdekdo. Nachlazení a podzimní virózy se rychle šíří. Navíc opět začínají růst čísla nakažených koronavirem a na dveře klepe pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas pořádně posílit obranyschopnost! Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který naboostuje vaši imunitu.
V zahradě nám přináší radost, uklidňuje a nabíjí pozitivní energií. Zahradní jezírko vytváří příjemnou atmosféru a jeho realizace není nic těžkého. Můžete vytvořit klasický rybníček s kameny a okrasnými rostlinami, případně do něj umístit nenáročné kapry Koi. Zahradní jezírko může být ale i designově čisté a s pravidelným tvarem, jak si můžete prohlédnout v naší galerii. Které se nakonec stane srdcem vaší zahrádky?
Nadměrné pocení se týká mnohých z nás, a to zdaleka nejenom v létě. Jde o onemocnění zvané hyperhidróza a údajně jí trpí 4 % světové populace. Jak se proti ní dá bojovat a je vůbec léčitelná?
Syndrom zlomeného srdce označuje onemocnění, které je zcela vzácné, nicméně objevující se u jinak naprosto zdravých a v některých případech i mladých osob. Tento syndrom se vztahuje k psychice a jinak bývá nazýván také jako Takotsubo kardiomyopatie.
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Někdo jich má málo, jiný zase až moc. Pihy jsou nedílnou součástí pokožky každého z nás. Drobné pihy krásy jsou víceméně neškodné, ovšem to neznamená, že by znaménka nebyla riziková. Naopak. I ony se v budoucnu mohou proměnit v zákeřný melanom, kterému jde předejít jedině poctivou prevencí u dermatologa. A my známe jednu moderní metodu, před kterou neuteče žádné znaménko.
Rádi byste si letos konečně dopřáli pořádnou dovolenou a uvažujete, zda pro vás bude lepší hotel nebo kemp? Podívali jsme se na zoubek ubytování v Chorvatsku a přinášíme vám několik zajímavých tipů, které vám pomohou naplánovat si dovolenou přesně podle vašeho gusta.
Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?
Děti jsem nikdy nechtěla, a to můj přítel dobře věděl. Myslela jsem si, že náš vztah je jasně nastavený, že jsme domluvení a nic to nezmění. Právě i podle toho jsem si partnera vybírala. Dnes je ale všechno jinak, i když jsme si dávali pozor, já otěhotněla a dostala jsem se do nepříjemné situace.

Výběr článků

Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Plánování dětského pokojíčku je zábava, ale musíte počítat s tím, že s přibývajícím věkem přijdou změny jeho vzhledu i vybavení. Děti mají rády barvy a potřebují svůj vlastní prostor k hraní. Inspirujte se originálními nápady. Tady jsou dětské pokoje pro nejmenší.
Tak ještě asi před deseti lety mělo vyhledávání partnera na internetu špatnou pověst. Ženy se bály, že inzeráty na seznamkách zadávají pouze zoufalci nebo muži, kteří touží po nezávazném sexuálním vztahu. Doba se však změnila. Internetové seznamky jsou dnes uznávaným seriózním způsobem, jak najít toho pravého. Šance je tedy vysoká.

Nepřehlédněte

Správný výběr varné desky do značné míry ovlivňuje kvalitu a rychlost i energetickou náročnost vaření. Základními kritérii pro výběr správného modelu jsou výkon, velikost a bezpečnost používání. Zorientujte se v názvosloví a vyberte si tu správnou varnou desku pro vás.
Tohle se stalo téměř každému. Na chvilku nedáváte pozor, rychle sáhnete pro propisku nebo telefon a jedním nekontrolovaným pohybem převrátíte sklenku s vodou – v horším případě se sladkou limonádou, čajem, nebo dokonce kávou. Nevěšte hlavu, máme pro vás sedm kroků, jak můžete svůj notebook zachránit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek