Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

3+1 rada, jak vybrat sedačku. Nespalte se při výběru

Ať už vítáte návštěvu nebo si potřebujete po dlouhém a náročném dni v práci odpočinout, sedací souprava je to, co využijete jako první. Sedačka by měla být dominantou každého obývacího pokoje, ať je sebevíc velký či naopak sebevíc malý. Chybět by neměla ve velkých příbytcích, ani v drobných bytových jednotkách. Otázkou ale je, jak tu správnou vybrat.
jak vybrat sedačku
Jak si vybrat správnou sedačku? (foto: 123Rf)

04. 06. 2021

Jak vybrat novou sedačku – otázka, kterou si pokládá každý, kdo po novém válecím společníkovi touží a prahne. Nabídka je na trhu velmi rozmanitá. Jednotlivé typy se liší svým zpracováním, barvou, stylem a samozřejmě také velikostí. Většinou se snažíme hledat moderní alternativy, ale designová stránka není to hlavní či klíčové, co hraje při výběru roli.  

Kvalita, velikost a pohodlí 

Tři základní kritéria, podle kterých je třeba se při výběru sedačky rozhodovat, jsou: kvalita, pohodlí a velikost. To jsou tři věci, na kterých záleží přednostně. Proto se už u prodejce informujte o kvalitě a poskytnuté záruce, která se na pohovku vztahuje. Většinou se kvalita odráží od materiálu, který je použitý, a také od konstrukce sedačky.  

Co se týče velikosti, v tomto případě je to velmi individuální kritérium. Každý vyžaduje pohovku trochu jinou, trochu jinak velkou. Například ne každý potřebuje rovnou rozkládací pohovku, ovšem pohovka s úložným prostorem se hodí vždycky. Většinou se rozhodujeme na základě toho, v jakém příbytku žijeme. Je pochopitelné, že do malého jednopokojového bytu nebudeme chtít prostornou sedačku do tvaru písmene L, i když se u nás návštěvy střídají jako na běžícím pásu.  

A pohodlí – to nejdůležitější kritérium. Proč si kupovat pohovku, na které se nesedí dobře? Při sledování oblíbeného seriálu vyžadujete především komfort. Nechcete sedět na tvrdém a chcete se pohodlně opřít. Opět však platí, že i stránka pohodlí je velmi individuální záležitostí.  

Jak vybrat sedačku? Na potahu záleží 

Při výběru nové sedačky se dívejte i na její potah. Ten by se měl odvíjet od toho, jakým životním stylem žijete. Je zbytečné si pořizovat krásnou koženou alternativu, když vlastníme domácí mazlíčky, kteří nám ji svými drápky jenom poškrábou. Stejně tak je hloupé pořizovat si sedačku bez snímatelného potahu, pakliže jsme opět majiteli domácích mazlíčků.  

K TÉMATU  Luxusní zahrady. Takhle může vypadat vaše moderní zóna pro volný čas

Od našeho životního stylu se bude odvíjet také barva potahu sedačky. Pokud máte děti, pravděpodobně se vyvarujete světlým alternativám, na kterých je takzvaně “všechno vidět”. Po výběru barevného provedení svou pozornost věnujte také typu povrchové úpravy – ne každá je vhodná pro kohokoliv.  

Zeptejte se odborníků 

Jestliže nemáte v plánu sedačku vyměňovat v následujících několika letech, měli byste si pro nového domácího společníka zamířit tam, kde vám poradí odborníci. I když bude koupě možná o něco dražší (to není podmínkou), odejdete s kouskem, který je pro vás jako dělaný.  

Odborníci navíc poskytují veškeré informace o daném produktu a materiálu, ze kterého je vyroben a jak je zpracován. Získáte základní návod na to, jak se o sedačku starat a podobně. 

Nezatracujte klasiku 

Jak již bylo výše zmíněno, většinou svou pozornost upínáme jen a pouze na moderní alternativy. Jenže je chybou domnívat se, že stará známá klasika není ničím dobrým. Klasické sedačky jsou dnes dostupné v mnoha krásných provedeních a materiálech. Najdete je v kožené variantě i potažené prověřenou látkou.  

Klasické sedací soupravy jsou trefou do černého pro každého, kdo si zrovna nelibuje v aktuálních designových trendech. Tento typ sedaček zkrátka nezklame. Zpravidla respektují zásady zdravého sezení a pohodlného vstávání, což mnohé designové modely nedělají. Na výběr je z mnoha úrovní tuhosti. Stačí se jen posadit a usoudit na základě svého svědomí a vědomí, jestli vám vybraný klasický model plně vyhovuje či nikoliv.  

Ať už si novou sedačku vybíráte v jakékoli variantě, vždycky ji vybírejte pečlivě a s rozvahou. Nechcete se přece zanedlouho do obchodu s nábytkem vracet, nebo ano? 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Obohaťte svůj obývací pokoj o pohodlné křeslo. Večer se o něj budete prát se členy rodiny

5 pokojovek, které fungují jako efektivní čističky vzduchu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Mnoho lidí si esenciální oleje spojuje s navozením příjemné atmosféry - stačí pár kapek do aromalampy, zapálit svíčku a domovem se rázem line omamná vůně. Napadlo by vás ale využít esenciální oleje i pro hubnutí? A funguje to vůbec?
Plavky neodmyslitelně patří k létu. Jelikož se plavková sezona blíží rychlostí blesku, mělo by se zmínit to, jaké plavky se nosily dříve, a jaké se budou nosit letos.
Není krém jako krém. Existuje rozdíl mezi tím, jaké krémy používáte na suchou, citlivou nebo mastnou pleť. Každá pokožka potřebuje něco jiného. Platí to i pro krémy určené pro denní a noční péči. Každý z nich plní úplně jiné úkoly. Jaký?
Ve spolupráci se značkou Retlux připravil portál DámskáLiga.cz vánoční soutěž. Zapojte se do hry o chytrou vánoční výzdobu.
Tabulkově by děti zhruba do jednoho roku měly denně naspat přibližně 12 až 17 hodin. Je samozřejmé, že každé dítě je jedinečné, ale to, že obvykle malá miminka tráví valnou část dne i noci spánkem s přestávkami na krmení, je fakt.
Než se stali slavnými, tak mnoho z nejbohatších a nejuznávanějších osobností světa nemělo peníze. A někteří z nich nebyli pouze chudí, byli doslova bezdomovci.
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.
Nevíte, jak na Valentýna potěšit partnerku? Připravte romantický večer jak z amerického filmu a uvidíte, že si to společně 100% užijete. Pokud tápete, jak na to, přečtěte si náš článek, ve kterém se dozvíte úplně vše.
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Ten pocit, když na pásu ne a ne se objevit vaše zavazadlo. Nepotěší nikoho. A dokáže zkazit třeba i celou dovolenou. Každý rok se ztratí až 25 milionů kufrů. Co máte dělat, když se tato nepříjemná situace stane vám?

Výběr článků

S teenagery to občas nebývá snadné. Začnou být drzí, odmlouvat, prosazovat více své názory a nám najednou připadá, že jsme na ně krátcí. Paradoxní ale je, že právě v těchto dobách vás, vaši lásku a péči váš potomek potřebuje nejvíc. Řekneme vám, jak s ním udržet hezký vztah pomocí každodenních činností.
Ať už jste snila o svých svatebních šatech od svých pěti let a znáte přesné specifikace, jak by měly vypadat, nebo jste o tom nikdy nepřemýšlela, máme pro vás rady, jak si vybrat svatební šaty. Ono vybrat někdy ten perfektní kousek může být pěkný stres. Nemluvě o tom, že si musíte ještě vybrat šaty na převlečení, které si oblečete na recepci v pozdějších hodinách. Jak tedy na to?
Ať už patříte mezi věčné dietářky nebo momentálně cítíte, že přišel ten správný čas shodit pár kil navíc, jistě přemýšlíte, jakou nejlepší cestou se vydat. Ve světě diet se objevuje řada možností, jak dosáhnout vytouženého cíle.

Nepřehlédněte

Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!
Komunikace je základ dobrého vztahu, ale existují některé výroky, které mají zbytečně negativní dopad. Tady jsou ty, které chlapovi raději neříkejte. Možná vám přijdou v pořádku, ale jejich použití může mít trochu jiný efekt, než očekáváte.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek