Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Vztah na pracovišti aneb jeho klady a zápory

Pracoviště je podle statistik třetím nejčastějším místem, kde se můžete potkat se svou drahou polovičkou, a až třetina Čechů v práci prožila alespoň chvilkový románek. Láska v kanceláři může být krásná a vzrušující, ale zároveň s sebou může přinést i řadu nepříjemností. Jaké jsou tedy klady a zápory takového vztahu?
vztah na pracovišti
I na pracovišti může vzniknout vztah. (foto: 123RF)

23. 04. 2021

Vztah na pracovišti: výhody

V práci se setkáváte s mnoha lidmi, a tak není divu, že se i tam můžete čas od času do někoho zamilovat. Ženy zde chodí pěkně upravené, a vám tak kolikrát uteče mozek od pracovních záležitostí k naprosto jiné zábavě. Proč je tedy vztah na pracovišti tak lákavý a jaké z něho plynou výhody?

  • Ať chcete, nebo ne, zakázané ovoce chutná nejlépe. Ten pocit, že porušujete pravidla, je vzrušující. Sem tam letmý dotek či nenápadné pohledy oživí jinak nudnou pracovní rutinu.
  • Začnete se do svého zaměstnání těšit. Najednou se vám ráno bude vstávat lépe, nebudete do kanceláře dobíhat na poslední chvíli, protože nebudete chtít přijít ani o jedinou minutu, kterou můžete strávit s vaším objektem zájmů.
  • Budete mít ve firmě někoho, na koho se můžete spolehnout.
  • S ženou, s níž flirtujete nebo jste navázali soukromý vztah, si budete moct bez problémů povykládat o pracovních záležitostech. S dámou mimo váš pracovní úsek byste to takto do detailu probrat nemohli, protože není zasvěcená do chodu společnosti.

Co je v domě, není pro mě

Vztahy na pracovišti s sebou přináší i řadu nevýhod – a často je lepší váš vztah tajit, dokud to je jen trochu možné.

  • Ať chcete, nebo ne, mnoho kolegů je nepřejících, a v momentě, kdy se váš románek provalí, budou o vás mluvit – a nejen to. Dozvíte se na svou partnerku věci, které byste možná ani nechtěli vědět, a to samozřejmě platí i opačně.
  • Můžete to snížit vaše šance na povýšení
  • V místech, kde jsou románky vysloveně zakázané, by mohl jeden z vás přijít o práci.

Dá se skloubit profesionální život s tím soukromým?

Vztahy na pracovišti jsou krásné, ale uvědomte si, že se svou vyvolenou budete trávit snad veškerý čas. Společně budete jezdit do práce, pak spolu budete pracovat, nemine vás ani společná cesta z práce – a odpoledne budete opět trávit s tím stejným člověkem. Můžete se toho za chvíli až moc nabažit a žena, která byla ještě před nedávnem objektem vaší sexuální touhy, vám začne lézt brzo na nervy.

K TÉMATU  Dopřejte partnerovi nezapomenutelnou masáž. Jak na ni?

Budete pořád v práci

Diskuze ohledně vaší práce vás neminou ani v soukromém životě. A není se čemu divit, když spolu pracujete pod jednou střechou. Můžete se například domluvit, že spolu ve vašem volném čase nebudete řešit pracovní záležitosti, ale tohle dlouhodobě nikdy nebude fungovat. Takže se připravte na to, že budete prakticky v práci neustále. Pokud jste workoholik, který s tím nemá problém, máte vyhráno. V opačném případě vás to začne dusit.

Láska s podřízenou vás bude stát autoritu a zapomeňte, že ji povýšíte

Velký problém nastane v momentě, pokud se zamilujete do někoho, kdo je vám přímo podřízený. V ten moment je velmi těžké udržet si autoritu. Nebo ještě lépe, počítejte s tím, že o ni přijdete úplně. Stejně tak bude složité obhájit si situaci, kdy budete chtít svou partnerku povýšit a vůbec nebude záležet na tom, že je opravdu pro novou funkci právě ona ta nejlepší. Ostatní zaměstnanci se na to vždy budou dívat tak, že jste ji upřednostnili ze soukromých účelů.

Co se stane, pokud se s partnerkou rozejdete

Pokud se s partnerkou rozejdete, můžete rovnou uvažovat nad změnou povolání.

  • Budete se bát potkat ji ve výtahu nebo v kuchyňce při pracovní pauze, protože to bude přinejmenším divné, pokud do sebe tedy rovnou nevjedete a neproběhne mezi vámi nepříjemná konverzace.
  • Váš vztah i rozchod bude komentovat nejeden kolega.
  • Zhrzená žena je to nejhorší, co se vám může stát, zvlášť pokud se začne kolegyním svěřovat s tím, co jste dělali – nebo naopak nedělali v soukromí po práci.

V případě, kdy se rozejdete, berte svou ex jako jakéhokoli jiného zaměstnance společnosti, a hlavně si snažte zachovat objektivní pohled.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Kdy posílat svatební pozvánky a na co si dát pozor?

Nevěra aneb jak napravit váš vztah po jejím provalení?

Máte pocit, že váš partnerský vztah uvadá? Vyzkoušejte těchto 5 tipů, kterými si jej okořeníte

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

O výstavbě nových bytů především v oblasti metropole se mluví neustále, a to hlavně v souvislosti s její nedostatečnou rychlostí. Méně často se pak ve srozumitelném jazyku mluví o skutečnostech, proč tomu tak je nebo jak se s tím vypořádávají vlády a developeři v zahraničí. Stejné je to pak u proměn bytové výstavby samotné. Pojďte se podívat na 3 zajímavosti, které můžete probrat s kolegy z práce nebo s partnerem a možná se vám podaří rozproudit velmi zajímavou debatu.
Zvoní budík - je zase ráno. Probouzíte se polámaní, s viditelnými kruhy pod očima a s padajícími očními víčky. Znovu jste se pořádně nevyspali. Už se to táhne několik dní a stále nevíte, jak svůj spánek opět zkvalitnit a prodloužit. Ty probděné noci se začínají projevovat na vaší pracovní výkonnosti i na náladě, kterou nemáte zrovna nejlepší. Možná za špatným spaním vězí tři věci. Jaké?
Dříve pro nás bylo psaní rukou stejnou samozřejmostí jako dýchání. V posledních letech se ovšem k psaní rukou dostaneme poprvé a naposledy na základní a střední škole. Pak plynule přecházíme k počítačům a tabletům. Že v tom nevidíte žádný problém? Bohužel jich ale pár nezanedbatelných vyvstává.
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Žena a kariéra? Ve vedení státních firem v Česku bylo podle údajů z roku 2018 pouze patnáct vrcholových manažerek. Manažerů oproti tomu ve stejném období pracovalo v těchto firmách 174. Má to několik důvodů. Jedním z nich jsou i předsudky, které musíte jako top manažerka překonávat.
Důvodů pro sledování tohoto žánru bývá několik. Romantické filmy nás na emoční rovině dokážou pozvednout. Ostatně – kdo z nás by nechtěl věřit, že tam někde se skrývá ta pravá a nepodmíněná láska? Že tam někde je náš dvojplamen, spřízněná duše, která je nám souzená?
Chia jsou drobná černá semínka šalvěje hispánské. Ta je původem z Mexika a Guatemaly a tato semínka byla základním jídlem starověkých Aztéků a Mayů. „Chia“ je ve skutečnosti starověké mayské slovo pro sílu. Chia semínka jsou malá, plochá a oválná s lesklou a hladkou strukturou, jejichž barva je většinou černá.
Není žádným tajemstvím, že snídaně je naprostý základ. Poctivá snídaně je zároveň nejdůležitějším jídlem dne, což je o důvod víc, proč bychom si na ní měli dát opravdu záležet. Chutné jídlo vám po ránu zajistí potěšení (a není nic lepšího, než začínat den s radostí). Pokud navíc snídani převlečete do zdravého kabátu, prospějete tím své postavě i celkovému zdraví. Jaké dobroty si tedy po ránu nachystat?
Jste věčná začátečnice? Vždycky se pustíte do běhání a po pár týdnech to vzdáte? Nebo jste ještě nikdy neběhala, ale ráda byste začala? Možná právě vám se bude hodit následujících deset tipů, díky kterým si běh skutečně zamilujete.
Pracujeme, honíme se, všude samé povinnosti... Jediné, co umíme, je odpočinout si u dobrého jídla a pití. Jenže to tělu nestačí. Jednoho dne totiž řekne dost a my úplně odpadneme. Co s tím? A proč je nutné to změnit?
Tato žena se jmenuje Lauren Bruzzone, a pochází z New Yorku. Její tréninkový partner ji zachytil při cvičení. Nebylo by na tom nic divného, kromě toho, že je jí 72 let! Její trénink je skutečně ukázkový, a dokazuje, co všechno je možné i v pokročilém věku! Jak sama říká, zkoušejte věci, a dávejte jim šanci! Nevzdávejte se, a nenechte se ovlivnit lidmi, kteří říkají, že to nejde.

Výběr článků

Nutně potřebujete změnu? Chcete vyzkoušet úplně něco nového a láká vás přestěhovat se do zahraničí? Mnozí z nás se toho bojí, pochopitelně. Je to velký životní krok. Ale ne tak nereálný, jak si myslíte.
All beige outfity. Nekončící trend, který bychom už mohli označit pomyslnou značkou nadčasovost. Za těch pár let, co tu s námi je, by si to zasloužil. Stejně jako černá, bílá či námořnicky modrá patří i béžová mezi barvy, se kterými nikdy nešlápnete vedle.
Máte pocit, že se točíte v bludném kruhu? Věci se nevyvíjí podle vašich představ? Máte pocit, že všechno je špatně? Že se ostatní mají lépe než vy? Zkuste se uvolnit a nechat všechno být. Hlavně se přestaňte bránit a obviňovat druhé kolem vás.

Nepřehlédněte

Je jiná, je svá. Je to Billie Eilish. Do šoubyznysu vplula jako velká voda bez varování a okamžitě z ní začali všichni teenageři šílet. Zlomovým okamžikem byl pro zpěvačku říjen 2015, tedy krátce před dovršením jejích 14 let, když s bratrem Finneasem zveřejnili na SoundCloudu song Ocean Eyes, ze kterého se přes noc stala hudební senzace. A od té doby znal její jméno celý svět.
Letní pařáky každého z nás lákají do náruče chladivé a příjemně osvěžující vody. Pokud nechcete být zavření v aquaparcích a hledáte spíš přírodní koupaliště s průzračně čistou vodou a malebným okolím, pak určitě zbystřete. Máme pro vás přehled míst, která stojí za to navštívit, a to nejen u nás, ale i našich nejbližších sousedů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek