Čtvrtek , 02. 05. 2024

Svátek práce

Jak vám pohyb změní život a jak konkrétně se hýbat?

Přemýšleli jste někdy nad tím, že začnete cvičit? Chtěli byste mít jakýkoli pohyb, ale nemůžete se k tomu prostě dokopat? Pokud ano, pak pokračujte ve čtení! Tento článek bude pro vás velkou motivací, proč s pohybem začít! Jak vám může změnit život doslova k nepoznání...
pohyb život
Jak pohyb mění život? (foto: 123rf.com)

10. 03. 2021

Proč právě pohyb?

V dnešní době je spoustu zaměstnání, ve kterém lidé sedí. Nejen v zaměstnání, ale také ve školách. Když pak lidé přijdou domů z práce či ze školy, tak opět sedí. U televize, notebooků, mobilů. Pohybu je méně a méně. A s tím přibývají různé trable. Neustálá únava, nechuť do života, nízké sebevědomí, stres, různá onemocnění a nespokojenost se svou postavou.

To všechno může být způsobeno právě nedostatkem pohybu! Když se začnete hýbat, tak vám začne proudit lymfa ve vašem těle. To vám zajistí lepší zdraví a hlavně spoustu energie. Díky pohybu také zredukujete stres ve vašem životě.

Jelikož když vykonáváme pohyb, tak jsme ,,tady a teď” v přítomném okamžiku a naše mysl není zahlcená různými myšlenkami, které v nás vyvolávají právě onen stres. A především díky pohybu pracujeme na naší postavě! A když se cítíme krásně ve svém těle, tak se to odráží vždy i na naší psychice a na našem sebevědomí.

Jak se mám hýbat?

Ptáte se, jak se jako začít hýbat? Stačí začít chůzí! Chůze je nejpřirozenější pohyb pro naše tělo. Choďte do přírody, choďte na čerstvý vzduch. Jestli jezdíte do práce nebo školy hromadnou dopravou, tak vystupte o zastávku dřív.

A pokud jezdíte autem, tak zkuste chodit více pěšky. Opravdu stačí tak málo a vaše tělo i psychika vám nesmírně poděkuje. Budete mít více elánu, taky samozřejmě lepší kondičku, lepší zdraví a fit postavu k tomu.

Chůzí to může začít, ale určitě to chůzí nemusí skončit! Začněte cvičit, dělejte jógu, tančete, plavejte, začněte dělat sport, který vás budete naplňovat. Je opravdu spoustu možností. Stačí si jen vybrat, zvednout se z toho gauče a jít začít něco dělat! Zdraví a krásná postava nepřijdou jen tak. Pohyb je tím klíčem, který vám k tomu přispěje.

K TÉMATU  Jak se obléct na pohovor: Co upřednostnit a čemu se vyvarovat?

Co když se mi nechce?

Chápu, že se vám v začátcích nebude chtít. Budou vám chodit výmluvy typu: ,,Dneska mě bolí hlava, kašlu na to. Dnes nemám čas. Lehnu si, zasloužím si odpočinek.”. Jenže když poprvé překonáte to, co vám říká vaše hlava a půjdete si například zacvičit, tak uvidíte, jak úžasné to je!

Jak moc budete na sebe pyšní, že jste se překonali a pustili se do toho. A právě ten pocit toho, že jste se překonali a že jste na sebe hrdí a že se po cvičení tak úžasně cítíte, vás bude motivovat v tom pokračovat dál!

Takže se určitě nevzdávejte a neodhazujte to hned stranou. Pokud nezkusíte, tak neuvidíte. A jakmile vyzkoušíte, tak uvidíte ten nárůst energie, lepší zdraví, elán, spokojenost, lepší sebevědomí a hlavně ta fit postava.

První výsledky, které uvidíte – jak na vaší postavě, tak na zdraví, sebevědomí a další, vás budou motivovat pokračovat. Věřím, že se to postupně stane vaší vášní, vaším koníčkem a za chvíli si bez toho nebudete moci představit žít.

Právě teď je pohyb důležitý!

Primárně v aktuálním období, kdy se moc toho nedá dělat a pohybu je ještě méně, než kdy dříve, tak se opravdu snažte si na pohyb najít čas. Lidé pociťují stres, mají strach, jsou unavení, mají horší kondičku a bolí je záda…

Právě proto si najděte především nyní na pohyb čas. Jděte do přírody, zacvičte si po ránu jógu, zacvičte si doma trénink podle nějakého videa. Je toho zkrátka hodně, co se dá dělat.

Takže jak moc vám může změnit pohyb život? Tak moc, jak mu to dovolíte! Hýbejte se, dovolte si pohyb a brzy pocítíte první benefity. Nárůst vaší energie, méně stresu, fit postava, lepší sebevědomí a pokud vás bolí bedra ze dlouhavého sezení, tak je možné, že i ta vás přestanou bolet! Mějte pohyb, vytrvejte u něj a buďte zdraví.

K TÉMATU  Krátká nebo střední délka střihu? Zkrácení, barvení a kompletní proměna pro odvážné!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Těhotenství a sport se nevylučují. Dopřejte si radost z pohybu!

Nesprávné sezení je hazard se zdravím. Sportem to po celém dni nedoženete. Právě naopak

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Těhotenství patří k požehnaným stavům, při kterých žena prochází řadou změn. A právě tyto změny mohou devítiměsíční čekání značně znepříjemnit. Obrnit se trpělivostí a vytrvalostí musí nejen samy zástupkyně něžného pohlaví, ale i jejich partneři, kteří jsou velmi zkoušení. Pojďme si odtajnit hlavní a nejzásadnější změny, ke kterým v těle těhotné ženy dochází.
Příběh, který nám přistál v naší schránce, nás nejdříve vyděsil. Vždyť jsou věci, které by měly být naprosto zapovězené. Jak je vidět, na světě je možné všechno.
Jednou z možností, jak pozitivně ovlivnit vzhled našeho obličeje, je obličejová jóga. Jedná se o krátké cvičení, které umí oddálit projevy stárnutí a pozitivně naladit tělo i mysl. V čem spočívá?
Saunování přináší celou řadu zdravotních benefitů. Během chvíle dokonale prohřeje celé tělo, podporuje relaxaci, posiluje imunitu. Chodit do sauny pravidelně rozhodně má smysl. Jen při tom nesmíte chybovat.
Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.
Jíte pórek často? Jestli ne, tak byste měli. Tento přírodní poklad posiluje kosti, pomůže vám se stávkujícím trávením a prospívá srdečním funkcím. Funguje také jako posilovač obranyschopnosti a bojuje proti křečovým žilám.
Stárnutí - fáze života, kterou by ženy nejraději přeskočily. Jenže se jedná o neodvratitelný jev, který k životu zkrátka patří. Proto je důležité se s ním poprat. Pojďme si prozradit několik věcí, s nimiž se stárnutím hravě zatočíte.  
Umělé květiny jsou velmi oblíbené v kancelářích, obchodech, různých salonech, protože si zachovávají svůj původní vzhled a nevyžadují údržbu. Existuje mnoho pověr týkajících se domu a věcí v něm. Lidé se zajímají o správné uspořádání zrcadel, nábytku a vůbec o vlastně to platí o spoustě věcí, které si domů kupují. Jednou z otázek, které je trápí je to, zda stojí za to, domů kupovat umělé květiny.
Česání vlasů nevypadá jako velká věda a na první pohled se zdá, že se na něm nedá nic zkazit. Opak je ale pravdou. To, zda správně používáte svůj hřeben, má vliv například na to, jak moc se vám vlasy mastí, ale i na jejich celkové zdraví a vzhled. Otázka je tedy nasnadě. Češete se správně?
Britney Spears, dnes již 40letá popová princezna, vyjádřila přání, mít se svým snoubencem Samem Asgharim svého třetího potomka. Dočkají se 16letý Sean a 15letý Jayden dalšího sourozence?
To nejlepší z čistého minimalismu předvádí překrásná rezidence od studia FGR Architects ve městečku Portsea v Austrálii. Stavba z roku 2016 se stojí na vyvýšeném povrchu, díky kterému nabízí otevřený pohled do všech stran. Podívejte se na ten výhled na oceán!
Už jste o něm slyšeli? Pro někoho možná lákadlo, pro jiného naprostý strašák a nikdy by do toho nešel. Víte, co metoda holotropního dýchání obnáší, a k čemu může být dobrá? Pojďme se na to podívat, třeba vás to osloví a jednou ji vyzkoušíte.

Výběr článků

Když se rozšířily kontaktní čočky, vypadalo to, že brzy nebude brýle nosit nikdo. Opak je pravdou. Ne každému totiž kontaktní čočky vyhovují. Navíc brýle nejen korigují oční vady, ale umí také doplnit nebo podtrhnout váš outfit a osobnost. Někteří lidí dokonce nosí brýle bez dioptrických skel, jen jako zajímavý módní doplněk. Jaké jsou trendy v optice roku 2019?
Pod tímto jménem si lze představit nejen Nizozemce známého jako Ledový muž, ale současně i jeho zázračnou techniku otužování, která po celém světě zaznamenala neuvěřitelný boom a vedla k inspiraci mnoha a mnoha lidí. Wim Hof je proslulý svou odolností vůči chladu a je několikanásobným rekordmanem v této oblasti. V čem jeho metoda spočívá?

Nepřehlédněte

Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek