Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak začít myslet pozitivně? Není to těžký úkol

Představte si, jaké by to bylo, kdybyste měli každý den úsměv na tváři. Kdyby se vám dařilo v práci, ve škole, ve vztazích a měli byste krásné zdraví. Ano, tohle všechno je možné a to za pomocí pozitivního myšlení. Už jen tohle všechno může být velkou motivací, abyste začali myslet pozitivně! Protože ty výsledky stojí opravdu za to. Jak ale na to? Jak se od stresu, smutku a strachů dostat k lepšímu myšlení?
jak začít myslet pozitivně
Pozitivní myšlení přináší pozitivní život. (zdroj foto: 123rf.com)

10. 02. 2021

Uvědomte si své myšlenky

Jak začít myslet pozitivně? Klíčem je zjistit, kde se právě teď nacházíte. Jaké je vaše aktuální myšlení, na co během dne nejčastěji myslíte. Jsou to především negativní věci, strachy a obavy? Taky jaké jsou vaše denní zvyky a jestli vás dělají tyto návyky radostnými. 

Pro začátek je opravdu důležité, abyste si udělali na sebe čas a sepsali si všechny vaše myšlenky, které aktuálně máte. Jen když si je takto uvědomíte, tak budete vědět, jak na tom jste a jen tak je budete moct změnit.

Kým se chcete stát?

Dobře, vaše myšlenky a vaše chování jste si uvědomili. Nyní víte, že byste chtěli z vašeho života odstranit všechny ty myšlenky plné strachu, obav a třeba také myšlenky, které vás neustále vracejí zpět do minulosti. Poté si ale uvědomte, KÝM byste se chtěli stát.

Jak byste chtěli začít přemýšlet, jaké nové zvyky byste si chtěli vypěstovat. Je důležité mít určitou vizi a také cíle. Abyste věděli, KAM vlastně směřujete ve vašem životě. Jak má váš život vypadat, jaké chcete mít vztahy, kolik chcete vydělávat peněz, jaké jsou vaše největší sny.

Tohle všechno si ZAPIŠTE, abyste to měli černé na bílém. Abyste tomu zkrátka dali příslušnou energii a nevyklouzlo vám to po nějakém čase z vaší mysli.

Jak začít myslet pozitivně? Začněte postupně

Změna myšlení určitě není ze dne na den. Je to celoživotní proces. Je to zkrátka takový životní styl, kdy se stále učíte něčemu novému, poučujete se z vašich chyb a tím osobnostně rostete. Můžete začít čtením knih, což je pro začátek nejvíc ideální.

Pokud neradi čtete, tak můžete poslouchat audioknihu anebo motivační přednášky o pozitivním myšlení od různých motivátorů a koučů. V dnešní době těchto věcí najdete opravdu hodně, takže máte z čeho čerpat!

K TÉMATU  Emoční rovnice: Instantní odpověď na všechny vaše problémy

Praktikujte to

Všechny věci, které se naučíte, tak ale nezapomeňte převádět do praxe! Spoustu lidí se točí v kruhu a nemají žádné výsledky, protože jen nasávají informace. Pak se diví, že stále myslí negativně a nedaří se jim změnit něco v jejich životech. Proto všechno, co se naučíte – ať už z knihy či z nějaké přednášky, tak aplikujte ve vašem životě.

Jen díky tomu se posunete. Je to to samé, když chce někdo změnit svou postavu. Taky si nemůže jen číst o tom, co má jíst a co má cvičit. Ten člověk přece musí mít pohyb a musí do sebe dávat zdravé jídlo, jinak se nic nestane.

Kým se obklopujete?

A na závěr to nejdůležitější. Aby se vám dařilo začít myslet pozitivně, udržet si to a pozorovat ve vašem životě změny, tak se obklopujte lidmi, kteří jsou na stejné vlně. Kteří pozitivně myslí a pojedou v tom s vámi.

Bohužel jsou tu totiž takoví lidé, kteří vás mohou stahovat energeticky dolů a nepodporovat v tom, co děláte. Takovými lidmi doporučuji se neobklopovat. Samozřejmě chápu, že někdy to není možné, pokud se jedná například o rodinu.

Vždy je ale možné obklopovat se pozitivními lidmi a to třeba jen skrz online kontakt. Můžete si s tím člověkem třeba psát anebo volat. Jestli se ale jedná o někoho úplně cizího, tak stačí, když se budete dívat na jeho videa. Už jen tím, že budete poslouchat jeho pozitivní informace, tak vám to bude dodávat motivaci.

Tohle nedělejte

Pozitivní myšlení je sice super věc, ale nemělo by se z toho stát tak zvané ,,sluníčkaření”. Je v pořádku si přiznat, že se někdy necítíte dobře. Je v pořádku někdy propustit vaše emoce. Hlavně si to přiznejte a žijte sami se sebou v pravdě.

K TÉMATU  Dovolená na jachtě: Pronajměte si loď s kapitánem a vyražte na Jaderské moře

Protože potlačení negativních myšlenek může způsobovat úzkosti a deprese. Proto je nepotlačujte, ale poté se vždy nezapomínejte navrátit zpět k lepším myšlenkám a tvořit si tak krásnější život!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

3 kroky, které vedou ke splnění vašeho novoročního předsevzetí

Hubnutí a pozitivní myšlení? Nesnažte se! Nikam to nevede

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každému je nejspíš jasné, že bez zdravé životosprávy a pravidelného cvičení je téměř nemožné si vypracovat štíhlou postavu. Dneska se zaměříme na cvičení. Protože víme, jak je těžké začít cvičit, tak aby nás to všechny bavilo, proto vám v dnešním článku přinášíme pět jednoduchých cviků, které vám zdokonalí vaši postavu.
Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
Vstupte do nového roku s odhodláním a efektivitou i ve své pracovní sféře! Náš nový článek vám přináší osvědčené strategie, jak efektivně zahájit nový pracovní rok. Od nastavení jasných cílů po organizaci pracovního prostoru, objevte klíčové kroky, které vám pomohou dosáhnout úspěchu a vytvořit produktivní pracovní prostředí. Připravte se na nové výzvy s naším návodem a začněte rok v práci plni energie a inspirace.
Bezchybný výkon předvedla malá Angelica Hale při zpěvu písně Girl on Fire. Takový hlasový projev jí mohou závidět profesionální zpěváci a porota americké talentové soutěže nevěřila svým uším. Právem si tak Angelica vysloužila okamžitý postup do finále. Takto čistý projev je u desetileté dívky skutečně ohromující. Užijte si to!
Pokojové rostliny jsou pro mnoho zahradnic a zahradníků velké téma, hlavně teď v zimě. Běžně totiž pěstujeme i květiny, které pocházejí z úplně jiného podnebného pásu, a tak jim české podmínky příliš nesvědčí. Tím spíše, že jsou pěstovány v interiéru, kde je obvykle stálá teplota kolem dvaceti stupňů bez ohledu na roční období. Ani vlhkost v bytě obvykle není taková, jakou by různé druhy rostlin potřebovaly.
Podzim už je tady a vy pomalu měníte i svůj šatník. Jaké budou podzimní trendy 2023 a co si na sebe obléknout? Inspirujte se našimi tipy.
Matek samoživitelek se v naší společnosti najde celá řada. Zejména v posledních letech roste počet rozvodů, na základě kterých se dítě dostane výhradně do péče matky nebo do péče otce. Ve většině případů je dítě svěřeno do matčiny péče, a i když žena získává alimenty v pravidelných intervalech (když se poštěstí), přesto je třeba ohlížet se na finanční stránku a počítat každou korunu. Zejména v případě, že je žena na mateřské dovolené, není to po finanční stránce snadné. Naštěstí přinášíme několik tipů, jak to po finanční stránce zvládnout a nepropadnout zlým myšlenkám.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Do svého jídelníčku můžeme zakomponovat celou řadu potravin. Zapomínat nesmíme především na zeleninu, konkrétně na rajčata, která jsou mnohdy lékaři i odborníky na zdravé stravování označována za zázračnou potravinu. Proč si rajčata vysloužila takovou přezdívku? Proč je mnozí označují za “zázračná”? Důvodem toho jsou zdravotní benefity. Ať už přidáte rajčata do omáčky, polévky nebo jenom na chleba s máslem, uděláte tak něco pro své zdraví.
Svatba se plánuje od začátku do konce. Právě tohle ale přímo volá o to, aby něco nevyšlo podle představ. Někdy je to neškodný trapas, jindy nepříjemný pád. Typickým příkladem je házení kytice nevěsty!
V každém životě ženy následuje ihned po probuzení návštěva koupelny. A kromě ranní ústní hygieny zde dochází ještě k jednomu velkému kroku, a sice k líčení. Žena se chce cítit krásná a šminky jí v tom pomáhají. Zatímco s nanášením make-upu si řada žen dobře poradí, problém nastává při líčení očí. V tomto případě se dopouštíme několika chyb.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.

Výběr článků

Luxusní sídlo v australské provincii Victoria pochází už z 80. let. Armadale House prošel kompletní rekonstrukcí a je z něj moderní rezidence snů.
Letní čas je jako stvořený pro veselé vodní radovánky všeho druhu. Do programu plného zábavy je však dobré zahrnout i nějaké to učení. Například lekce plavání. Nechte se inspirovat našimi pěti tipy, jak naučit dítě plavat, a brzy bude jako rybka ve vodě.
O žádosti o ruku a následné svatbě sní asi každá žena. Manželství je obrovským krokem, a i když už bohužel dost často neplatí, že vydrží navždy, je třeba si to řádně promyslet. Jste s partnerem již delší dobu a chcete se posunout dál?

Nepřehlédněte

První červnový koučink s Nelou. Jak si během prodlouženého intervalu mezi sezeními s Marcelou vedla a co jí přinesl tento skoro letní?
Zkoušíme zahnat blbou pachuť dnešní doby pohybem. Když budeme sedět na gauči jako bábovky a sledovat špatné zprávy, rozhodně vám dobře nebude. Čas, který nyní máme, je třeba využít pro dobro věci.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek