Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Ranní rutina, která vás postaví na nohy. Vyzkoušejte studenou sprchu

Patříte mezi ty, kteří ráno bojují s nedostatkem energie? Zvoní budík, vy máte vstát, ale vám se tak nechce! Nejradši byste spali ještě další 3 hodiny... Pak nakonec vstanete, ale bez elánu, bez energie a jediné, na co se těšíte, je ranní káva. A doufáte, že právě ona vás spasí. Jenže pak uběhne pár hodin a vy potřebujete další kávu... Jak s tímto skoncovat? Jak se cítit vždy plní energie a to třeba i bez kávy? Pokračujte ve čtení článku a odpověď najdete!
ranní rutina
Ranní rutina pro úspěšnější den. (foto: 123rf.com)

09. 03. 2021

Ranní myšlenky

Ranní rutina = dobrá ranní nálada. Totiž to, s jakou náladou se ráno probouzíme, tak takovou náladu si pak neseme do celého dne. A dobrou zprávou je, že se vaše ranní nálada dá ovlivnit! Jestli jste byli doposud zvyklí vstávat se špatnou náladou anebo plní stresu, tak to můžete změnit. A to tak, že budete vstávat s VDĚČNOSTÍ.

Ihned po ránu poděkujte za další nový den. Za to, že dýcháte, že máte zdravé tělo a zkrátka za vše, co vám v životě dělá radost anebo na co se během dne těšíte.

Kromě vděčnosti si můžete ve vaší mysli vybavit vaše cíle a živě si je představit, jak jsou již naplněné. To ve vás také vyvolá krásné pocity. Zároveň tak dáte hned od začátku dne energii do toho, co si přejete namísto do vašich stresů a strachů.

Rozproudění energie

Co vám opravdu dodá energii je jakýkoli pohyb! Pohyb totiž rozproudí lymfu ve vašem těle a vy pocítíte nával energie. Můžete si dát ranní jógu anebo ranní cvičení. Chápu, že většina z vás nemá na cvičení po ránu čas. Proto je super, že jóga se dá zacvičit i velmi rychle.

Najděte si na YouTube kanálu sestavu z jógy Pozdrav slunci, kterou máte odcvičenou během 1-2 minut! 🙂 A už jen díky tomuto krátkému protažení budete mít více energie. Jestli vás ale neláká ani tahle minutová jóga, tak tu mám pro vás ještě poslední možnost.

A tou je skákání. Když si 100x malými skoky zaskáčete na jednom místě, tak tím velmi rychle rozproudíte lymfu ve vašem těle.

jóga rozproudění energie
Pro rozproudění energie vyzkoušejte jógu. (foto: 123rf.com)

Ledová sprcha

Tohle je jednoznačně nejlepší budíček! Ledová sprcha vás nejen probudí, ale z dlouhodobého hlediska především zlepšuje naši imunitu, dělá naše tělo více odolným. Zaručí vám tedy jak energii, tak zdraví. Pokud jste zimomřiví a z ledové sprchy máte strach, tak nevadí.

K TÉMATU  Snídaně šampionů: jak na poctivý start dne?

Můžete začít s vlažnou vodou a postupně přecházet až na ledovou. Anebo můžete začít rovnou s ledovou, kterou si opláchnete jen nohy, další den nohy i pás a pak až celé tělo. Můžete začít pomalu, ale uvidíte, že jak to zvládnete a půjdete pod ledovou sprchu celí, tak si to naprosto oblíbíte. Bude to váš nejspolehlivější budíček!

ledová sprcha
Ledová sprcha vás probudí. (foto: 123rf.com)

Lehká snídaně

To, co po ránu jíme, ovlivňuje opravdu moc naši energii. Jestli jste zvyklí na bílé pečivo nebo na nějaké sladké dobroty, tak to zatíží vaše trávení a vy budete ještě více unavení.

Zároveň jsou tyto sladké dobroty plné cukru a díky tomu nastane to, že vám rychle stoupne cukr v krvi – budete mít po chvíli plno energie (určitě to znáte, že si dáváte sladké, abyste měli energii), ale bohužel za nějakou dobu vám cukr v krvi opět velkou rychlostí klesne. To vyvolá náhlou únavu, ale taky chutě na další jídlo.

Proto jezte takové snídaně, které vám energii naopak dodají. Připravujte si zdravé a lehké snídaně. Takovou snídaní mohou být míchaná vejce se zeleninou a celozrnným pečivem. Pro milovníky sladkých jídel to může být ovesná kaše s proteinem, se semínky či oříšky a s ovocem.

A pokud nemáte čas si snídani nachystat, tak i pro vás mám tip. Udělejte si proteinový nápoj, který můžete vypít například po cestě do práce a k němu si vezměte oříšky a ovoce. Anebo si můžete udělat klasické smoothie z ovoce a z mléka (případně z rostlinného mléka) a k tomu si vzít opět oříšky.

ranní rutina snídaně
Snídaně by měla obsahovat až dvacet procent denního příjmu živin. (foto: 123rf.com)

Spíte dostatečně?

Můžete praktikovat všechny tyto konkrétní věci, ale stejně vám nemusí pomoct s vaší únavou. Proč? Protože jestliže spíte opravdu málo, tak vaše tělo zkrátka nebude dobře fungovat. Je nesmírně důležité, abyste denně spali 7-9 hodin.

K TÉMATU  Psychosomatika aneb nemoc jako řeč duše

Aby se vaše tělo mohlo regenerovat, odpočinout si a hlavně – být zdravé. A nepomůže vám, že to doženete o víkendu. Naše tělo potřebuje každodenní kvalitní spánek, aby mohlo správně fungovat. Takže když budete dostatečně spát a budete praktikovat tuto ranní rutinu, tak máte vyhráno!

spíte dostatečně
Každému úspěšnému dni předchází dostatek spánku. (foto: 123rf.com)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ráno brzy vstáváte, a přitom nemůžete v posteli zabrat? Nespavost může mít různé příčiny. Kdy už máte problém a jak mu předejít?

Suchý šampon vás zachrání, pokud ráno nestíháte. Jak jej používat?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Není snad člověk, který by je neznal. Zvláště v poslední době o nich média psala téměř neustále. Tato nepřehlédnutelná dvojice si získala srdce mnohých, ale řadu svých fanoušků také ztratila, a to právě kvůli stěží pochopitelným krokům, které provedla. Harry a Meghan jsou pár, který bude přitahovat pozornost médií neustále. Jaké byli jejich největší výstřelky? Pojďme si je připomenout!
Lidské vztahy jsou složité a jen stěží by se vám povedlo je předem naplánovat. Když s někým chodíte a vztah neklape, obvykle ho prostě ukončíte. V mnoha případech se pak už nemusíte nikdy setkat a za touto kapitolou můžete po čase udělat pomyslnou tečku. Co když to ale nejde?
Kůže je krásná na pohled, na omak, a dokonce i nádherně voní. Problém je v tom, že kvůli ní umírají zvířata. Už brzy ale může být kůže všude kolem nás, a to ve svých alternativních a ekologických podobách. Znáte je všechny?
Letos se očekává, že začnou padat ceny nemovitostí. Důvodem je právě panující koronavirová krize, která dostane řadu lidí na finanční dno. Jelikož se propad cen nemovitostí předpokládá, lidé zjišťují své možnosti týkající se hypotéky.
Nezapomínejte, že víkend je hlavně o odpočinku! Co vám přinesou volné dny napoví horoskop, který připravila astroložka Naďa Šmídová.
Dceru jsem vychovávala od jejích devíti let sama, možná i proto jsme měly vždy krásný vztah. Byla jsem spíše kamarádka než matka, nebylo nutné ji nějak držet zkrátka, vždy se mi zdála rozumná a vyspělá, měla zodpovědnost a byla trošku jiná než její vrstevníci. I přesto všechno jsme se ale dostaly nyní do bodu, kdy mi nemůže přijít na jméno, přitom jsem jednala jen tak, jak jsem musela. Snad to jednou pochopí.
Taky jste si někdy připadali jako v noční můře? Nic vám nevychází, cítíte se pod psa a máte chuť všechno vzdát! Proč tomu tak vlastně je? Proč se vám nedaří a ostatním ano? Jde to vůbec změnit? Mohou vám věci konečně začít vycházet? Já říkám ANO! Pojďme se na to společně podívat...
Posledním filmem režiséra Juraje Jakubiska a jeho rozloučením s diváky bude výpravná a očekávaná Perinbaba a dva světy, pokračování Jakubiskovy legendární pohádky Perinbaba. Perinbaba a dva světy vstoupí v Česku a na Slovensku do kin 7. prosince 2023
Jste milovníkem sluníčka a už se těšíte, až budete ležet na pláži a necháte sluneční paprsky prohřívat vaši pokožku? A opravdu víte jak se správně opalovat?
Existuje dnes ještě někdo, kdo by neměl doma žádnou sexuální hračku? Na trhu můžeme najít nespočet možností, jak sebe samu potěšit. Už jste slyšela o womanizeru? Pokud ne, udělejte si chvilku a pojďte se s tímto malým zázrakem seznámit.
Výběr antikoncepčních prostředků je poměrně velký. Dlouhý seznam začíná kondomy, pokračuje antikoncepčními pilulkami a končí třeba právě nitroděložními tělísky. V tomto článku se na ně zaměříme. Dozvíte se, jak se tělíska dělí, jak fungují, pro koho jsou vhodná a také kdy je ideální jejich zavedení. Provedeme vás veškerou problematikou nitroděložních tělísek a pokud váháte, pomůžeme vám se rozhodnout, zda do toho jít, či nikoliv.
Vzhledem k neustálému nárůstu cen je obzvláště potřebné přemýšlet, co vše si opravdu nezbytně musíme pořídit a zároveň i kde výhodně nakoupíme. Zdražuje vše, zato výše platů zůstává prakticky stejná, a proto se řada občanů uchyluje k nouzovým řešením. Jedním z nich jsou nákupy v Polsku.

Výběr článků

Nakupování dárků pro rodinu je těžké. Mnohem těžší než nakupování dárků pro spolupracovníka nebo oblíbeného učitele. Když ale nakupujete pro lidi, které znáte celý svůj život, máte jistou výhodu. Znáte totiž jejich koníčky a zájmy. Víte (nebo byste měli vědět) co mají rádi a po čem touží. Když tuhle výhodu dobře použijete, pořídit dárky k Vánocům pro rodinné příslušníky pak bude brnkačka. Už máte jasno, co komu nadělíte?
Všude kolem sebe vidíte v zimním období reklamy, jak máte jednu chvíli úplně ucpaný nos a stačí pár kapek "zázračného" přípravku a už se vám skvěle dýchá. Bez ohledu na všechny kapičky stále platí staré přísloví, že léčená rýma trvá týden a neléčená sedm dní. Jak s ní zatočit?
Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.

Nepřehlédněte

Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek