Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Vypracované břicho: cvičení a strava pro získání plochého břicha u mužů

Ploché břicho je snem nejen žen, ale také spousty mužů. Čím dál více mužů bojuje s přebytečným tukem v oblasti pasu - a dokonce je jich mnohem více než žen. K zeštíhlení břicha je ale potřeba dosáhnout správné kombinace stravy a fyzické aktivity. Aerobní trénink doplněný silovými cviky vám umožní efektivně zhubnout a zdůraznit svaly.
cvičení
Cvik 5. (foto: 123RF)

Vypracované břicho: cvičení a strava pro získání plochého břicha u mužů

Ploché břicho je snem nejen žen, ale také spousty mužů. Čím dál více mužů bojuje s přebytečným tukem v oblasti pasu – a dokonce je jich mnohem více než žen. K zeštíhlení břicha je ale potřeba dosáhnout správné kombinace stravy a fyzické aktivity. Aerobní trénink doplněný silovými cviky vám umožní efektivně zhubnout a zdůraznit svaly.

Domácí cvičení

Domácí cvičení má tu výhodu, že se do něj můžete pustit prakticky kdykoliv. Nemusíte se stydět před ostatními, které byste mohli potkat ve fitness centru nebo třeba parku. Pro domácí cvičení obvykle nepotřebujete žádné speciální vybavení, některé vám ale může značně pomoci. Vyvinutí většího úsilí při cvičení urychluje celkový výsledek.

Nakupte si své vybavení (zejména pokud patříte mezi začátečníky) za rozumné ceny. Vhodné je sledovat nejrůznější slevy a slevové kódy, jako je například https://buykers.cz/slevove-kody/insportline.

Jaké jsou nejlepší cviky na spalování tuků?

Hromadění příliš velkého množství tuku kolem břicha je poměrně častým problémem, který je obzvláště častý u mužů. Nejedná se pouze o estetický problém, ale především o zdravotní problém, protože přebytečný břišní tuk zhoršuje fungování vnitřních orgánů. Bohužel, lokální spalování tuků cvičením pouze jedné části těla není možné.

Když hubneme, tělo redukuje tělesný tuk v celém těle. V počáteční fázi hubnutí břicha jsou proto nejdůležitější aerobní cvičení, která vám umožní zvýšit množství spálených kalorií a tím urychlit spotřebu energetických zásob uložených pod kůží. Nejlepší cvičení je:

  • jízda na kole,
  • běh,
  • plavání,
  • skákání přes švihadlo,
  • ad.

Trenéři doporučují, aby kardio trénink, který má vést k efektivnímu odbourávání tuků, měl trvat asi 45 minut a měl by být prováděn na úrovni 60-70 % maximální srdeční frekvence. Nejlepší je spalovat tuky 3-4krát týdně.

K TÉMATU  Jak žít bez odpadu? Tipy, rady a triky, jak začít a pomoct planetě

Cvičení pro břišní svaly

Typická silová cvičení zaměřená na tvarování břišních svalů je vhodné začlenit na konci redukčního procesu, kdy je odstraněna většina přebytečného tělesného tuku. Můžete je dělat hned od začátku, abyste posílili svaly, ale obvod břicha tím nesnížíte. Svaly budou schované pod zásobou tuků. A díky cvičení budou tyto svaly růst.

Vizuální efekt s vysokou tučností je takový, že břicho vypadá ještě větší. Jakmile jsou vaše hladiny tělesného tuku uspokojivé a vaše svaly se stanou viditelnými, spojte silový trénink s kardio tréninkem. Pánové by si však měli pamatovat, aby se vyhnuli příliš intenzivnímu cvičení. I když se břišní svaly mohou rychle regenerovat, je snadné je přetrénovat. Silový trénink by měl být v ideálním případě prováděn 2-3krát týdně.

Strava pro hubnutí břicha u mužů

Při práci na ploché břicho je klíčová strava, na kterou muži, bohužel, často zapomínají, zaměřují se pouze na trénink. Aby břišní trénink přinesl uspokojivé výsledky, měli byste dodržovat redukční dietu s negativní kalorickou rovnováhou, což znamená, že tělo spotřebuje více energie, než kolik přijme.

Důležité jsou také podíly živin. Měli byste omezit sacharidy, zejména jednoduché cukry, které jsou nejčastější příčinou problémů s nadváhou při nadměrné konzumaci.

Sacharidy jsou důležité

Nemůžete se jich však úplně vzdát, protože jsou základním zdrojem energie pro tělo a jediným pro mozek. Navíc, když pravidelně cvičíme, zvyšuje se potřeba sacharidů. Jejich přítomnost ve stravě by však měla být řádně regulována. Větší množství sacharidů by se mělo nacházet v potravinách konzumovaných na snídani a na oběd.

Nejlepší je vyhnout se jim na večeři, protože večer se metabolismus přirozeně zpomaluje a tělo již nepotřebuje velké množství energie. Pak je snazší ukládat přebytečné kalorie z jídla ve formě tukové tkáně.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!
Skalka je ta část zahrady, se kterou si vyhrajete nejvíc. Tento prvek zahradní architektury napodobuje přirozenou skalní kompozici. Je na vás, kolik prostoru skalce dáte a jak velké kameny zvolíte. Stejně tak, jaké rostliny nebo přímo stromky zde zasadíte. Udělejte si ji podle svého!
Při zařizování interiéru je důležité stanovit si styl, do kterého budete nábytek i doplňky ladit. Jinak by se vám mohlo snadno stát, že váš domov bude působit chaoticky a přeplácaně. Stále tápete, který styl se k vám nejvíce hodí?
Jste-li uživatelem sociálních sítí, jako jsou Facebook, TikTok či Instagram, jméno Khaby Lame je vám pravděpodobně povědomé. Nebo možná není, ale jakmile zahlédnete jeho fotografii, okamžitě se vám vybaví vtipná videa, jež pravidelně sdílí. A pokud ho ani takto nepoznáváte, postačí si jich pár pustit a zajisté se zařadíte mezi jeho sledující. Jeho originální nápady hýbou virtuálním světem. Bez jediného slova si získal miliony fanoušků a odběratelů, a tím se mu obrátil život vzhůru nohama.
Děti dnes vyrůstají mezi chytrými telefony a tablety, a jejich zájem o ně musíte mít pod kontrolou. Vaše ratolesti vás vidí chytrou elektroniku používat, a není třeba se snažit jim zájem o ni odpírat. Nemyslíme tím, aby vaše dítě místo stavebnice nebo panenky žmoulalo telefon, ale existují hry, které se snaží zábavnou formou něčemu přiučit. Jaké aplikace budou užitečné pro ty nejmenší?
Potrpíte si na zlato, stříbro nebo nerezovou ocel? Nosíte diamanty či perly? Pak je pro vás možná dobré vědět, jak správně byste měla o šperky pečovat, aby vám vydržely déle a stále vypadaly jako nové.
Zmatená a vystrašená zvířata, plačící malé děti a nepořádek na ulicích je výsledkem hlučných ohňostrojů, které k oslavám silvestra už tak nějak patří. Ale vzhledem k tomu, že následky jsou jak pro zvířata, tak pro děti často fatální, existují místa, kde je pyrotechnika naprosto zakázaná a čím dál více lidí se uchyluje k oslavám Nového roku bez petard.
Vybíráte mobilní telefon pro dítě? Nejdůležitější je řídit se zdravým rozumem. Dítě v první třídě mít telefon nemusí. Kdy je tedy vhodný čas a co zohlednit při výběru?
Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Život dokáže mít smysl pro humor. Jednu chvíli jste nahoře, potom zas dole, a události se občas dějí zdánlivě bez přičinění. Podívejte se na video, které je původně krátkým filmem "One Man's Loss" od Phila Sansoma, a zde ho v sestřihu použil německý zpěvák Hagen Stoll. I takhle hořkosladký dokáže život být!
Pánevní dno má vliv nejen na potenciální potíže s inkontinencí, ale je velmi důležité i z hlediska celého těla, psychiky, sexuality a celkové kondice.

Výběr článků

Rozhodli jsme se, že se pro procházky přírodou vybavíme repelenty proti klíšťatům.
Tento horoskop vynalezli indiáni ze Severní Ameriky, kteří uctívali různé totemy a věřili, že člověk narozený v určitý den v roce je příbuzný s konkrétními zvířaty. Své znamení znáte, teď poznejte svůj totem. Třeba vám odkryje spoustu nového o vaší povaze, věci, o kterých jste dosud nevěděli.
Odhodláváte se začít cvičit? V tom případě by vám mohly pomoci ty správné aplikace, s nimiž bude pohyb mnohem jednodušší a zábavnější. Proč? Protože v nich uvidíte své výkony, pokrok, kterého jste dosáhli a také se můžete porovnávat s ostatními.

Nepřehlédněte

Pilates dělá tělo mladším. Jak to? Prodlužuje a zeštíhluje svaly, zpevňuje střed a hlavně zlepšuje držení těla. Pomocí jednoduchých cviků zkrátka umí velké výsledky! Vyzkoušela naše redaktorka Blanka. Co všechno pro vás zjistila?
Těšili jste se na první společnou dovolenou v zahraničí, ale dítě tvrdošíjně odmítá vlézt do moře? S jeho obavami je nutné pracovat citlivě, ať už se jedná o roční batole nebo tříletého sviště. Podívejte se, jak si s nimi poradit, abyste nemuseli zůstat jen u hotelového bazénu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek