Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Nakupování v sekáčích: Proč bychom nákup z druhé ruky měli preferovat?

Potřebujete ušetřit, ale zjistili jste, že nemáte nic na sebe? Nemusíte nutně procházet internetové obchody, v nichž ceny za oblečení dosahují opravdu nemalých výšek. V ideálním případě zamiřte do nejbližšího second handu a nakupujte tam.
nakupování v sekáčích
Proč nakupovat v second handech? (foto: 123RF)

10. 06. 2021

Současnou dobu lze označit za dobu sekáčovou a nakupování v sekáčích se jeví jako velký trend. Prakticky nikdy v minulosti nebyly second handy tak oblíbené jako dnes. Možná za to můžou celebrity a influenceři, kteří se nebojí propagovat sekáčovou módu na svých sociálních sítích, možná za to může doba koronavirová, kdy se snažíme ušetřit každou korunu.  

Pokud patříte k lidem, kteří si doposud nenašli k sekáčům vztah, máme pro vás seznam výhod. Jestliže prakticky každý den procházíte kolem second handů, ale nikdy jste neměli dostatek důvodů, proč přejít přes práh obchůdku, přijdou vám jistě vhod.  

Za málo peněz hodně muziky 

Tou největší předností sekáčů jsou hlavně příznivé ceny. Proč nakupovat v klasických kamenných prodejnách světových značek za tisíce, když to samé najdete v sekáčích – jenom za daleko nižší ceny. Sice se v second handech nenajde zbrusu nové oblečení, ale najde se zde oblečení ve skvělém stavu, které jistě ještě nadělá hromadu parády.  

Co ví jenom málokdo, tak to, že se v sekáčích najdou opravdu fantastické kousky – i ty kvalitní pod štítkem světoznámé značky. V sekáčích se opravdu nenachází jenom kousky, které někdo někdy ušil nebo zdědil. Jsou zde kousky značek, na které byste jindy možná nikdy nedosáhli. 

To nás vede k jedné věci – je třeba uvést na pravou míru, že dnes v sekáčích nenakupují jenom lidé, kteří nemají dostatek peněz na nové oblečení. Nakupují zde i influenceři a celebrity, jež myslí ekologicky.  

Ekologie na prvním místě 

Pokud totiž zakoupíte módní kousky ze sekáče, snížíte tím poptávku po oblečení v klasických kamenných prodejnách. To povede k nižší výrobě a k nižšímu znečišťování přírody, k čemuž při výrobě každého jednotlivého kousku oblečení dochází. Navíc tím ušetříte několik hodin dětem, které někde v Asii či jiném kousku světa dřou v továrnách a vyrábí oblečení, jež k nám doputuje jenom s obrovskou marží.  

K TÉMATU  Zimní rádce. Jakou speciální péči potřebuje vaše pleť? Jak zkrotit nepoddajné vlasy?

Ekologie je dnes, dalo by se říct, na prvním místě. Podporují se mnohé kampaně zakazující plasty, také se nachází různé udržitelné styly života a preferují se. Jedním tímto udržitelným stylem nebo šetrnějším řešením pro přírodu je právě nakupování v sekáčích. Zakoupením jediného kousku ze sekáče nevzniká odpad z výroby nového kusu. 

Hlavně žádná chemie 

Při nakupování nového oblečení v obchodním domě by vás možná ani nenapadlo, že se na každém novém kousku nachází celá spousta chemikálií. Ty se z oblečení postupně vymývají. Z toho tedy plyne jediné zjištění, a sice kousky ze sekáčů jsou bez jakékoli chemie. Jsou tedy daleko zdravější a také lepší než kousky z klasických obchodů.  

Navíc v sekáčích konečně uvidíte, jestli je kousek z kvalitního materiálu. Kousky v sekáčích jsou totiž většinou už několikrát vyprané, tudíž vidíte, jestli se na nich nachází žmolky či ne nebo jestli jsou vytahané či nikoliv. Oblečení se zde zkrátka objevuje ve svém pravém světle.  

Jak nakupovat v sekáčích 

Že vás přední výhody second handů přesvědčily k tomu, že budete nakupovat v těchto krámcích s oblečením? Jistě se vám bude hodit několik tipů závěrem, jak nakupovat v sekáčích. 

  • Nejdříve se rozkoukejte a pořádně se rozhlédněte. Napoprvé velikost nabídky second handů pořádně překvapí.  
  • Abyste se dlouho neprobírali nabízeným zbožím, doporučujeme jít po barvách a vzorech, které máte rádi.  
  • Rozhodně si věci vyzkoušejte a nesledujte jenom štítky. Mnohé oblečení v sekáčích má zahraniční značení velikosti, tak abyste si nenechali ujít kousek, který by vám padnul jako ulitý.  
  • Do sekáčů jděte jenom s dobrou náladou. Je takovým nepsaným pravidlem, že se zajímavé oblečení při špatné náladě člověku zkrátka vyhýbá. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

4 nejlepší second handy u nás: Nakupujte z druhé ruky a podpořte planetu

K TÉMATU  6 tipů, pro vaše muže - jak v obleku vypadat vždy dobře

Máte plnou skříň, a přitom nic na sebe? Věčný problém vám vyřeší důmyslný systém nakupování

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věci mají své místo. I když to na první pohled nevypadá, už dvouleté děti vědí, kam která věc patří. Právě v tomto věku se začne projevovat smysl pro pořádek. Je tak nutné jim dát pravidla her i úklidu. Dítě začne vnímat vnější a vnitřní řád.
Ráno dělá den - staré známé rčení, na kterém je kus pravdy. Pokud se vám v posledních dnech stalo, že právě začátek dne se nesl v nevrlém duchu, v němž se ostatně poté nesl zbytek hodin, pak se možná dopouštíte několika věcí, jež jsou zejména po ránu tabu. Naše zlozvyky či návyky se výraznou měrou podepisují na tom, co nás bude čekat či jaký bude den. Co udělat proto, abychom se cítili o něco šťastnější? 
Dokumentární film s názvem Podvodník z Tinderu vede ve sledovanosti všech filmů na českém Netflixu. Příběh izraelského podvodníka, který vylákal z žen miliony a sám si pak žil v luxusu, doslova ohromil svět. Dříve trestaný zločinec si dokázal vymyslet opravdu důvěryhodnou historku, se kterou pak balamutil stvoření, co jen hledala lásku. Podvedené ženy teď splácí své dluhy – a on si vesele na svobodě dál užívá, vždyť mu všechny (bohužel) daly peníze dobrovolně.
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Hodně lidí si chce užívat neustále krásného a teplého počasí venku. To bohužel není v naší zemi možné. V zimě, na podzim i během léta přijdou ošklivé dny. Musíte proto vědět, jak si zpříjemnit volný čas doma, když nemůžete kvůli počasí jít ven. Poradíme vám, jak si snadno zlepšit život a udělat si z domova nádherné a pohodlné místo.
Lana a provazy jsou báječný retro a vintage doplněk jakéhokoli interiéru. I moderní bydlení můžete podtrhnout jedním z těchto kousků. Nejčastější uplatnění pro lano je designové osvětlení, ale uplatnění najde i jinde. Inspirujte se!
Máte ve své domácí lékárničce aspirin? Otázkou je, zda tušíte, co všechno dokáže. Kromě toho, že čistí i ty nejodolnější skvrny na oblečení a zesvětluje tmavé podpaží, také spolehlivě léčí akné. I s černými tečkami si ale hravě poradí!
Chia jsou drobná černá semínka šalvěje hispánské. Ta je původem z Mexika a Guatemaly a tato semínka byla základním jídlem starověkých Aztéků a Mayů. „Chia“ je ve skutečnosti starověké mayské slovo pro sílu. Chia semínka jsou malá, plochá a oválná s lesklou a hladkou strukturou, jejichž barva je většinou černá.
Aby byla úroda bohatá a vaše zahradnická radost veliká, nenechávejte prořezávací pily ležet ladem. O keře a ovocné je potřeba se starat. Taková péče o strom, to je několik základních pravidel. Častá zálivka, občasné hnojení a samozřejmě – správný prořez ve správnou dobu. Víte, s jakými nástroji vám půjde řez větví rychle a snadno?
Když se narodí zdravé miminko, které najednou zemře, jde vždy o nesmírnou tragédii nejen pro rodiče, ale pro celou rodinu. Za náhlou a neočekávanou smrtí miminka může být strašák všech rodičů označovaný jako syndrom náhlého úmrtí kojence. Existují nějaká opatření, která pomáhají výskyt tohoto syndromu snížit? Otázka, která zajímá každou nastávají maminku.
V průběhu roku 2019 bylo obyvateli Česka uzavřeno 54 870 sňatků. To je o 2303 sňatků více, než v minulém roce. Znamená to, že pro lidi začíná být obřad důležitější, než život na psí knížku? Má to i své praktické dopady.
Nadměrné pocení se týká mnohých z nás, a to zdaleka nejenom v létě. Jde o onemocnění zvané hyperhidróza a údajně jí trpí 4 % světové populace. Jak se proti ní dá bojovat a je vůbec léčitelná?

Výběr článků

Na scéně, kde Krystyna Pyszková převzala korunu Miss World 2024, zazářila nejen svou krásou, ale i díky promyšleně zvolenému outfitu. Naše módní redaktorka, expertka na nejnovější trendy a osobní styl, nám pomůže odhalit, co dělá tento outfit tak výjimečným.
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.

Nepřehlédněte

Chlupaté mazlíčky si pořizujeme, aby nám dělali radost. Pro tahle malá roztomilá koťátka je všechno kolem hra. Podívejte se, jak se seznamují s okolním světem.
Už šestý koučink se nesl hodně v duchu objevování respektive nenacházení osobních hranic Nely. Necháme ale na ní, aby vám ho popsala ze svého pohledu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek