Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

4 zajímavosti o značce Gucci, hmatatelném luxusu

Pokud byste si mohli koupit takzvaný hmatatelný luxus, po jaké značce byste sáhli? Byla by to kabelka za několik desítek tisíc z dílny návrháře Louise Vuittona nebo by to byla spíše nadčasovost v podobě produktů značky Gucci?
zajímavosti Gucci
Co jste možná nevěděli o značce Gucci. (foto: 123RF)

05. 05. 2021

Hmatatelný luxus nebo taky vysoká móda. Tak i onak lze nazvat značku Gucci, která patří mezi světově nejoblíbenější, nejkvalitnější a také nejdražší. Každá představa toho unikátního blyštivého světa luxusu s sebou nese taktéž kabelku nebo jiný produkt značky, za níž stojí legendární Guccio Gucci. Právě tomuto člověku můžeme děkovat za zrod legendární ikony, která nemá ve světě módy svého konkurenta.  

Značce Gucci patří svět 

Dnes bychom mohli konstatovat, že značce Gucci doslova patří svět. Legendární ikona na poli módy zaujala jak zámožný svět bohatých a největších celebrit, ale mimo jiné také svět sociálních sítích, na kterém se velice vyjímá. Od doby, kdy ji vede kreativní ředitel Alessandro Michel (tedy od roku 2015), patří značka na přední příčky žebříčku nejlepších módních značek světa.  

Je však třeba konstatovat, že takového úspěchu by se módní ikona nikdy nepyšnila, pokud by ji v roce 1921 nezaložil už zmiňovaný Guccio Gucci, který si svůj první obchůdek dnes ikonické značky otevřel v italské Florencii. Právě krásná Florencie je kolébkou značky, která se dnes pyšní hlavně svými nestárnoucími kabelkami.  

O to větší zajímavostí je, že první obchod nebyl otevřen s nabídkou kabelek. Součástí nabídky byla hlavně kožená galanterie a k tomu zavazadla. Při tvorbě jednotlivých produktů se známý návrhář inspiroval hlavně anglickou šlechtou a obecně anglickým stylem života. Vždyť přece pracoval v hotelu Savoy v Londýně, které mu bylo opravdu obrovskou inspirací.  

Nejdříve byli klienty aristokrati na koních 

Když se značka dostala do světa módy, mezi první klienty nepatřily známé celebrity. Vůbec prvními zákazníky byli aristokrati na koních, jimž se ostatně nabídka značky Gucci zprvu podřídila. Do nabídky se dostalo jezdecké vybavení, které přesně splňovalo požadavky zmiňovaných aristokratů.  

K TÉMATU  Nejčastější chyby při mytí vlasů. Neničte je a naučte se to dělat správně

Právě z doby, kdy klienty byli především aristokrati na koních, se do nabídky dnes už ikonické značky dostal pověstný koňský detail. Ten lze vidět dodnes na mokasínech, za nimiž značka stojí. Mokasíny mají totiž zlaté kování.  

Kabelkám předcházelo experimentování s materiály 

Než se však dostaly na pulty obchodů ikonické kabelky, které dnes stojí desítky tisíc korun, došlo k experimentování s materiály. Bylo to hlavně ve čtyřicátých letech minulého století v době, kdy v Itálii vládl fašismus. V té době bylo opravdu velice těžké obchodovat s kůží, proto se značka zaměřila i na jiné materiály, z nichž se postupně začaly jednotlivé doplňky a oblečení vyrábět. Právě v této době vznikly detaily, jako jsou bambusové ohořelé rukojeti.  

Po smrti zakladatele společnosti se značka začala propagovat celebritami 

Značka Gucci se do povědomí dostala hlavně díky tomu, že byla propagována celebritami. Z počátku byly jednotlivé produkty sice synonymem kvality a luxusu, ale klientela nebyla tak pestrá a o značce se tolik nevědělo mezi běžnými lidmi. I proto se společnost rozhodla pro propagaci celebritami, ovšem došlo k tomu až po smrti Guccia Gucci, zakladatele společnosti.  

Po smrti legendárního návrháře převzali podnik jeho synové a spustila se jedna propagační kampaň za druhou. Dnes už ikonické kabelky tak začala nosit kupříkladu Elizabeth Taylor, která byla prakticky neustále na očích. A s ní logicky i kabelka, kterou nosila.  

Mezi známé a výjimečné zákazníky se posléze zařadila také slavná americká herečka Grace Kelly, která se později stala monackou kněžnou. Značku Gucci si tak zamilovala, že si od ní nechala posléze vyrobit jedinečný kousek hedvábného šátku se vzorem flóry. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Roztrhané silonky na dračku! Gucci šokoval a uspěl

Známá značka produktů pro muže eJoy® přichází s jedinečnou akcí. Využijte speciální 20% “korona slevu”

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Berete se z velké lásky. Vydrží možná rok, dva, tři. Pak nastane dlouholetá práce, v níž se vztah, který začal adrenalinovou reakcí, musí přerodit do fáze přátelství a spolupráce. Jestliže nezačnete na svém manželství včas tvrdě pracovat, rozpadne se vám pod rukama. Jak se z milenců stanou partneři a přátelé?
Někomu stačí plátno a barvy, jinému zase obyčejné skici a tužky. Jenže mezi umělci se najdou i takoví, kteří se chtějí od ostatních zcela odlišit. Ke své tvorbě používají nepochopitelné až odporné pomůcky jako je menstruační krev, zvratky nebo moč. Lahůdka.
Zítra se bude rozhodovat o vaší budoucnosti. V práci i v soukromí. V neděli se Luna přiblíží hvězdě Albaldach. Co to znamená pro vás? Astroložka Naďa Šmídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví na tento víkend. Co všechno se dá očekávat?
Oldřich Nový by vám coby Kristián řekl, ať zavřete oči, neboť odchází. Z něj si ale příklad neberte. Svoje oči skutečně zavřete, ale jenom proto, že se na vás partner dívá. Takovou jízdu totiž ještě nezažil. A co vy? Už jste zkusili kouzlo vzájemné masturbace?
Svícny a svíčky nemusíte zapálit, jen když něco slavíte nebo když se blíží advent. Vytváří útulnou atmosféru, která zahřeje a pohladí. Obzvlášť, když je za okny nevlídné počasí nebo večerní tma, je plamen svíčky doslova relaxačním prvkem. Inspirujte se krásnými kousky!
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Hliníkové systémy, včetně oken, dveří, fasád a příček, se staly stále oblíbenější volbou v architektuře díky svým výjimečným vlastnostem a vysoké flexibilitě. Jedním z aspektů, který získává na důležitosti, je jejich schopnost poskytovat efektivní protipožární ochranu.
Zdravá a svěží pleť, to je bezpochyby priorita Francouzek. Chcete se naučit pár jejich jednoduchých triků a mít pleť krásnou a svěží?
Proč společnost vnímá feminismus tak negativně? Má boj za rovnoprávnost žen v dnešní době ještě místo? Teď, když mají ženy volební právo, zdá se být mnohým lidem hlas feministek nadbytečný.
Pohřeb je jedna z nejsmutnějších událostí v našem životě. Je tedy potřeba nic nezanedbat a rozloučit se s láskou a pokorou. Přirozenou součástí je čas na klid, truchlení a celkově zpracování této těžké události.
V dnešní moderní době jsme až zahlceni spoustou nových vychytávek. To se týká oi spotřebičů a pomocníků do domácnosti. V obchodech najdete zboží jakéhokoliv druhu a někdy se vám dokonce podaří narazit na poněkud podivná zařízení, jejichž účel je třeba ještě uhodnout. Přiznejme si, že někde mezi touto hojností zaujal své místo parní čistič.
Máte před sebou volný víkend a přemýšlíte, co byste se svojí láskou podnikli? Nebo jenom hledáte atraktivní destinaci, kterou navštívíte při další letní dovolené? Nemusíte vždy jezdit tam, kam většina lidí. Zajeďte si za romantikou, která se vám doslova vryje pod kůži.

Výběr článků

Každá z nás neustále hledáme osvědčený recept na to, jak být krásná, výjimečná a atraktivní. Představa je to samozřejmě příjemná, ale jak toho vlastně nejsnáze dosáhnout? Snad nejlepší věc, kterou pro to můžeme udělat, je načerpat inspiraci od žen, které se takové už naučily být. Co takové ženy radí ostatním ženám?
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
V poslední době se mění seznamovací taktiky žen. Dříve bylo typické, že se přikláněly ke vztahu se starším partnerem. Nyní se karta obrátila a vyhledávají náruče mladíčků. Věkový rozdíl v řádu pár let není nic nevšedního, nicméně láskyplné partnerské pouto mezi čtyřicetiletou ženou a o 10 a více let mladším zajíčkem je pro mnohé na pováženou. Jistě si také pokládáte tu otázku, zda s ním udržíte krok a budete se mu za pár let líbit?

Nepřehlédněte

Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
Jak je již odpradávna známo, byliny mají až kouzelnou léčivou moc. Zmírňují bolest, napomáhají prevenci nemocí a jsou skvělým pomocníkem v boji proti nemocem. Působí na tělo přímo zázračně, dodávají mu sílu, podporu a zásobí tělo potřebnými látkami. Proto byly vždy neoddělitelně spojeny s léčitelstvím a v hojné míře je k léčení využívaly ještě naše babičky. Obohaťte svůj život o čistě přírodní léčiva, které se používají stovky let a vyrobte si léčivé tinktury přímo u vás doma!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek