Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Mocný nástroj, který vám přinese štěstí. O čem je řeč?

Toužili jste někdy po tom mít recept na štěstí? Nebo objevit nějaký nástroj, díky kterému doopravdy zažijete štěstí? Pokud ano, tak mám pro vás dobrou zprávu. Dnes vám totiž prozradím nástroj, který vám štěstí opravdu může přinést. Podmínkou ale je, že tento nástroj uchopíte do praxe a budete se jím řídit. Jste připravení? Jdeme tedy na to.
štěstí
Jak na štěstí? (zdroj foto: www.123rf.com)

11. 01. 2021

Stále hledáte štěstí?

Během života hledáme štěstí všude okolo nás. Myslíme si, že když si koupíme vysněné auto, dům nebo kabelku, tak nás to udělá šťastnými. Také toužíme po tom mít partnera či partnerku, která nás uspokojí. Hledáme a hledáme a stejně zjistíme, že štěstí je velmi pomíjivé a mnohdy netrvá tak dlouho, jak jsem si mysleli. Souhlasíte? Vidíte se v tom?

Jedná se o to, že štěstí hledáte stále někde venku. Jste v režimu hledání. A pokud budete dokola hledat a zažívat pocity hledání, tak je možné, že budete hledat navždy a žádná z materiálních věcí vás neuspokojí.

V čem tedy doopravdy je?


Opravdové štěstí se totiž skrývá uvnitř nás!
Štěstí není v materiálních věcech. Možná tedy je, ale po chvíli vyprchá. Zkuste se schválně zamyslet, že když jste si splnili určitý cíl nebo získali věc, po které jste toužili, tak vás dlouho neuspokojila a vy jste hledali zase dál.

Štěstí je tedy POCIT. Je to pocit, který se jako první musíte naučit prožívat uvnitř vás, abyste ho mohli dostávat i od života. Díky tomu totiž nebudete zažívat pocity hledání, ale pocity štěstí a nadšení. A proto vám pak život štěstí bude ve větší míře přinášet zpět. Téměř každou situaci uvidíte jako krásnou a růžovou.

Štěstí je zadarmo!

Nyní jsem vám odpověděla, kde se štěstí ukrývá. Je možné, že pro většinu z vás je to šok. Ale můžu vám říct, že je to to nejlepší, co jste se mohli dozvědět. Je to přece skvělá zpráva zjistit, že už nemusíte nic hledat a že můžete mít štěstí vlastně zadarmo!

Protože je uvnitř vás a vy si pro něj kdykoli můžete přijít. Teď se asi ptáte, jak si pro něj přijít. Jak získat ty pocity štěstí, když teď zažíváte smutek. Takže je čas vám prozradit mocný nástroj, který vám pomůže najít ve vás samotných cestu ke štěstí.

K TÉMATU  Kombucha: Co to je? A už jste ji zkoušeli pít?

Vděčnost

Tím mocným nástrojem je VDĚČNOST. Zkusili jste někdy ocenit či poděkovat za to, co všechno máte? Jste vděční za vaše jídlo, za vodu, za střechu nad hlavou, za zdraví, za vaši rodinu? Tohle všechno totiž není vůbec samozřejmostí. V jiných zemích se například válčí. Někdo třeba žije na ulici a nemá dům.

Proto prociťte obrovskou vděčnost za vše, co máte. Vzdejte dík za teplé jídlo, které máte na stole. Poděkujte za váš dům, za partnera či partnerku, za vaše děti. Poděkujte sami sobě za to, jací jste a že jste zdraví.

Garantuji vám, že když tento nástroj začnete praktikovat, tak ihned okusíte zmíněné POCITY ŠTĚSTÍ. Najednou vaše srdce zalije obrovský vděk za vše, co máte. Najednou uvidíte život úplně jinýma očima. Budete vstávat s vděčností, že jste živí a zdraví.

Jak na to?

K tomuto nástroji jste potřeba jen VY. Je to tedy jen na vás, abyste to uchopili do vašich rukou a tohle krásné cvičení začali doopravdy praktikovat.

V začátcích vám doporučuji pořídit si diář, tužku a vše si zapisovat. Pomůže vám to lépe vděčnost procítit a popřemýšlet nad tím, co vše si můžete napsat a ocenit. Po nějaké době k tomu budete potřebovat jen sami sebe.

Každý den si připomeňte, za co jste ve vašem životě vděční. Co milujete, co máte rádi, co vám dělá radost. Co krásného jste během daného dne prožili. Co oceňujete na sobě nebo na vašich blízkých.

Dlouhodobé štěstí

Budete moci pozorovat, jak se díky tomuto nástroji začne váš život měnit. Zmíněné štěstí bude proudit do vašeho života velkou rychlostí a jeho účinek bude dlouhodobý a ne jen krátkodobý jako při koupi materiálních věcí či splnění cíle.

K TÉMATU  4 nejromantičtější místa na světě: Kam zajet se svojí drahou polovičkou?

Vyzývám vás k tomu, abyste teď hned, po přečtení tohoto článku, šli a napsali si, za co děkujete. Opravdu to celým srdcem prociťte a uvidíte, jak budete najednou mnohem radostnější. Udělali jste tak první krok a otevřeli v sobě dveře pro štěstí, které byly doposud možná zavřené.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Darujte ty správné květiny aneb jak se neztrapnit

Nejlepší zahraniční komediální seriály všech dob! Jaký je váš favorit?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jaké jsou trendy v bydlení pro letošní zimu? Toužíte si trendově zařídit váš domov? Pak se můžete inspirovat těmito 4 aktuálními trendy.
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
Možná sami na sobě cítíte, že už nemáte tolik chuť na saláty z čerstvé zeleniny, lehká jídla a vlastně ani na prosecco. Prostě by to chtělo něco sytějšího, aby vám nebyla zima a neměly jste pořád hlad. Co zkusit podzimní jídelníček?
Skotská vrchovina nabízí překrásnou přírodní scenérii, kterou charakterizují zelené kopce, rozmanité skalnaté útvary, horská údolí a jezera, ale i středověké hrady. Tady je malá ochutnávka, která vás možná navnadí na výlet do této řídce osídlené oblasti.
Jistěže si můžete koupit klasické hnojivo na pokojové či venkovní rostliny a hnojit bez obav jím. Ale proč nevyužít to, co třeba máte běžně doma? Vyzkoušejte osvědčené tipy a triky všech zkušených pěstitelů.
I když venku panuje nebezpečný koronavirus, to neznamená, že žádné jiné nemoci neexistují. S příchodem nového typu koronaviru nedošlo k odstranění ostatních onemocnění, což je dobré mít na paměti. Stále jsou rizikem i jiné choroby, jako je rakovina nebo chřipka. Mnohé nemoci číhají i na ty nejmenší. Prozraďme si nejčastější dětské nemoci, které jsou rizikové pro naše malé ratolesti.
Skončilo léto a začíná se zkracovat den. Jak se co nejlépe vyrovnat s nadcházejícím špatným počasím a špatnou náladou?
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Pomyslný svět magie, kouzel a nadpřirozena sám o sobě vzbuzuje napětí a zvídavost. Co se vlastně vše dá představit pod pojem černá magie? Obecně se dá říci, že černá magie v podobě nadpřirozených sil a čar byla používána k ďábelským a nekalým činům, kdy vykonavatel z nich měl prospěch a ve většině případů u toho zároveň ublížil druhé straně.
Plastická operace, která pomůže vyřešit problém nebo zvýšit sebevědomí, je v moderním světě dobrá věc. Ovšem jen tehdy, pokud se to s ní zkrátka nepřežene a výsledek vypadá řekněme opravdu reprezentativně. Bohužel ve světě slavných občas neplatí rčení, že v nejlepším se má přestat, proto se v záři reflektorů objevuje řada celebrit, které si na plastikách vybudovaly doslova závislost. Které z nich jsou opravdu odstrašujícím případem?
I když si v době neutichající rýmy myslíme, že se nám nemůže nic horšího stát, existuje celá spousta daleko vážnějších onemocnění, které nám dokážou život obrátit doslova naruby. Jednou z nich je rakovina – nemoc, která je obrovským náporem na psychiku.
V oblasti zahradničení je pořád co objevovat, a to i tehdy, pokud máte vše už v malíku. Jestli ale tu a tam prahnete po něčem, co jste doposud nevyzkoušeli, a lákají vás nejrůznější novinky, pak vás právě tenhle článek doslova nadchne. Ten totiž věnujeme speciální popínavce, která bohatě produkuje chutnou zeleninu a nese trošku záhadné jméno ačokča. 

Výběr článků

Sůl možná není až tak zdravá na talíři, ale jako kosmetický přípravek dokáže hotové zázraky. Účinky mořské vody známe snad všechny, ale nemusíme hned jezdit k moři, abychom si mohly dopřát všechny blahodárné účinky soli.
Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
Vztah s otcem vašeho dítěte skončil a vy víte, že má novou známost. Jak své dítě připravit na setkání s cizí paní? Co musíte dodržet, pokud si nepřejete, aby dítko prožívalo traumata? A jak se odměnit za dobře odvedenou práci? Projděte si základní pravidla potřebná pro toto nelehké životní období.

Nepřehlédněte

Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
Každý zaměstnavatel musí svým zaměstnancům nabídnout preventivní prohlídky. A zaměstnanci musí této nabídky využít. Nebo alespoň by měli. Poslední průzkumy ukazují, že lidé na takzvané ,,preventivky” nechodí, jistý podíl na tom má i koronavirová pandemie a apel na to, ať raději zůstáváme doma. Jenže svět se začíná vracet do normálu, což znamená, že se navrací i všechno s tím spojené.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek