Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak se rychle zbavit nachlazení? Lék najdete v přírodě

Jde na vás nachlazení a potřebujete se ho rychle zbavit? Přepadla vás velká rýma, pociťujete bolest hlavy a cítíte se slabí? V dnešním článku vám prozradím, jak z toho vyváznout co nejrychleji! Zároveň vám povím, jak tomu předejít. Takže pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli informace, které vám budou přínosné.
jak se zbavit nachlazení
Jak se zbavit nachlazení rychle, takřka během mrknutí oka? (zdroj foto: www.123rf.com)

25. 12. 2020

Co je vlastně příčinou?

Jak se zbavit nachlazení? Nejprve si pojďme říct, čím to vlastně je, že na vás ,,něco leze”. Většinou je příčina ve slabé imunitě. Imunita se nejvíce oslabuje nekvalitní stravou, nedostatkem spánku a především stresem. Proto abyste v budoucnu předcházeli nachlazení či různým onemocněním, tak posilujte vaši imunitu.

A to kvalitní stravou, kdy dbejte hlavně na příjem ovoce a zeleniny. Spěte dostatečně dlouho a zaměřte se na to, abyste ve vašem životě měli co nejméně stresu.

Další příčinou nachlazení může být i řeč vašeho těla. Možná jste to poslední dobu přepískli v nějaké oblasti vašeho života a až moc se za něčím hnali. Anebo jste zkrátka až moc fyzicky pracovali či cvičili. Tělo vás tím pádem chce zastavit, abyste si odpočinuli, opět nabrali sílu a energii.

Proto nikam neuhánějte, poslouchejte vaše tělo a když uvidíte sebemenší známku, že se necítíte dobře, tak zpomalte. Relaxujte a dopřejte vašemu tělu regeneraci.

V přírodě je lék

A teď tedy k tomu, jak se co nejrychleji zbavit projevů nachlazení. Nemusíte utrácet peníze za spoustu léků. Například za léky na bolest hlavy či bolest v krku. Pravé léky se totiž nacházejí v přírodě. Jaké to tedy jsou?

  • Kupte si zázvor, citrón, med a připravte si zázvorový čaj. Z vlastní zkušenosti vám mohu potvrdit, že silný zázvorový čaj okamžitě zmírní rýmu, bolest v krku a celkové projevy nachlazení. Zázvor působí protizánětlivě a ničí bakterie v našem těle.
  • Dalším obrovským lékem je česnek. Česnek je stejně jako zázvor zabijákem bakterií. Můžete si dát stroužek česneku před jídlem anebo do jídla. Také je možné z něj udělat pomazánku. Ale co opravdu doporučuji, tak je ,,česnekačka”! Jedná se o silný vývar z česneku, který ihned zmírní projevy nachlazení.
  • Citrón byl zmíněn již výše, ale to v rámci zázvorového čaje. Ale kromě čaje si ho dávejte i do vody. Citrón totiž obsahuje dávku vitamínu C, který je skvělý na posílení imunity.
  • Konzumujte spoustu ovoce, protože obsahuje stejně jako citrón spoustu vitamínů. Vaše tělo se tak vyživí a posílí se vaše imunita.
K TÉMATU  Rýmovník sídlí v každé domácnosti. Jaké jsou jeho účinky na zdraví?

Odpočinek

Ať už vás přepadla velká rýma nebo bolest krku, tak nezapomeňte na odpočinek. Klidně se i během dne na pár hodin prospěte. Tělo si formou nachlazení možná žádalo o odpočinek, a tak mu ho dopřejte. Nasbíráte tak zpět potřebnou energii a necháte tělo, aby se ve spánku léčilo. Zároveň si můžete dopřát horkou vanu.

Co o sobě říkáte?

Denně si opakujeme sami o sobě různá slova. Pokud na vás jde nachlazení, tak si možná říkáte: ,,Mě tak bolí hlava!”, ,,Já se cítím tak moc unaveně.”, ,,Cítím se špatně, přepadla mě obrovská rýma.” Chci vám prozradit, že naše slova stejně i jako naše myšlenky mají velkou energii. Proto to, co říkáte, má velkou váhu ve vašem životě.

Určitě jste si někdy všimli, že když vás bolela hlava a vy jste o tom neustále mluvili, tak to bylo horší a horší. Naopak když jste šli ven nebo se něčím zabavili, tak bolest hlavy zmizela. Jedná se o to, že čemu dáváme pozornost, o čem mluvíme, na co myslíme, tak to se v našem životě realizuje.

Proto změňte slova, která o sobě pronášíte v době nachlazení. Opakujte si nová slovní spojení. A to taková, která vám ihned pomohou k léčení. Například: ,,Cítím se lépe a lépe.”, ,,Mám spoustu energie.”, ,,Jsem zdravý(á).”, ,,Mé tělo je zdravé.” Věřte mi, že se díky těmto slovním spojením budete cítit mnohem lépe!

Zpozorujete rozdíl, když dřívější slovní spojení vyměníte za tato nová. Vaše tělo se začne opravdu rychleji léčit.

Zdraví a fit

Doufám, že vám tento článek přinesl spoustu užitečných informací, které nyní budete moci uchopit do praxe a vyléčit se tak z nachlazení co nejrychleji! Pokud je okolo vás někdo nachlazený, tak mu nezapomeňte tento článek přeposlat, aby byl co nejdříve fit. A vy nezapomeňte posilovat vaši imunitu po celý rok, ať jste neustále zdraví a fit!

K TÉMATU  Dávkování CBD oleje a kdy ho brát

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Chřipka, viróza nebo nachlazení? Na očkování pozdě, na prevenci nejvyšší čas

5 přírodních pomocníků na podporu imunity. Co skutečně pomáhá?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Body, které souvisí s orgány v našem těle, najdeme na našich nohou, rukou, i po celém těle. Pomocí jejich stimulace si jednoduše pomůžete od zdravotních potíží. Pojďte je najít společně s námi!
Právě podzim je ideální čas na velký úklid zahrady. Kromě neustálého odklízení spadlého listí existuje spousta dalších úkonů, kterým se nevyhnete. Poradíme vám, na co si dát pozor a na co se při zazimování zahrady soustředit.
Je vám více než padesát a dostala jste výpověď. Začnete registrací na pracovním úřadě a budete pokračovat hledáním nové práce. Čím máte vyšší kvalifikaci, tím je to složitější. Přemýšlíte, zda setrvat ve svém oboru nebo vykročit úplně novým směrem? Třeba si splnit sny. Možná vám to připadá riskantní. Ale proč to nezkusit?
Každý nenávidí uklízení, ale každý miluje čistý dům. Existuje nejlepší způsob, jak rychle vyčistit dům? Většina nováčků v uklízení si není jistá, zda by měli nejprve vysát prach nebo vysát. Mají nejdříve uklidit kuchyň, nebo koupelnu? Je spoustu nezodpovězených otázek, co se úklidu týče.
Nevolnost, průjmy, zácpy, nadýmání, nafouklé břicho. Připadá vám to povědomé? Taky vás sužují tyto zdravotní problémy? Mám pro vás dobrou zprávu! Z těchto potíží vede cesta ven! Stačí do vašeho života zařadit těchto 5 tipů a vaše trávení vám poděkuje. Věřím, že nejen vaše trávení, ale i vaše psychika, jelikož špatné trávení nás díky nepříjemných problémům může dostávat do stresu.
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Vztah s otcem vašeho dítěte skončil a vy víte, že má novou známost. Jak své dítě připravit na setkání s cizí paní? Co musíte dodržet, pokud si nepřejete, aby dítko prožívalo traumata? A jak se odměnit za dobře odvedenou práci? Projděte si základní pravidla potřebná pro toto nelehké životní období.
Letos se očekává, že začnou padat ceny nemovitostí. Důvodem je právě panující koronavirová krize, která dostane řadu lidí na finanční dno. Jelikož se propad cen nemovitostí předpokládá, lidé zjišťují své možnosti týkající se hypotéky.
Meghan Markle, Vévodkyně ze Sussexu, si během svého partnerství a manželství s princem Harrym dokázala znepřátelit řadu příznivců královské rodiny. Čím je kontroverzní Američanka proti sobě poštvala?
Chladná rána i večery nepřidají na náladě nikomu. Známe ale potraviny, které vás dokáží zahřát a zpříjemnit vám den. Už tím, že vám nebudete po těle chladno. Kterými obohatit podzimní jídelníček?
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.

Výběr článků

Ať už patříte mezi věčné dietářky nebo momentálně cítíte, že přišel ten správný čas shodit pár kil navíc, jistě přemýšlíte, jakou nejlepší cestou se vydat. Ve světě diet se objevuje řada možností, jak dosáhnout vytouženého cíle.
Teď nad tím možná ještě tolik nepřemýšlíme, protože v zimě nosíme dlouhé rukávy, které mnohé schovají. Ale s blížícím se jarem, které bude následovat léto, je potřeba tento problém začít řešit. Také vás trápí tmavé lokty?
Přejete si, aby se ve vaší ložnici nebo obýváku vyjímal originální lapač snů? Tento kouzelný bytový doplněk má podle starých indiánů dokonce magickou moc. Už se těšíte, až si vyrobíte ten svůj?

Nepřehlédněte

Také přemýšlíte, jak nejlépe a nejkvalitněji využít čas letních prázdnin pro své dítě? Žijeme v době, kdy je na trhu nepřeberné množství nabídek letních táborů, doprovázených kvalitním programem nebo „celotáborovou hrou“. Jak vybrat pro své dítě nejlépe? Na co se při výběru zaměřit?
Ano! I povlečení podléhá trendům. Nejde ani tak o vzory, ale o materiály. Nechte se inspirovat tím, co je v kurzu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek