Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Vánoční ozdoby, které s vámi vyrobí děti!

Existuje tolik různých způsobů, jak si s rodinou vyrobit vlastní ozdoby. A při jejich tvorbě můžete využít spoustu různých materiálů! Každý jistě máme doma třeba nějaký přebytečný papír, že ano? Máme pro vás jednoduché vánoční ozdoby, které si dnes večer můžete s dětmi vytvořit.
ozdoby
Nechte děti tvořit a vy si mezitím hoďte nohy nahoru. (foto: 123rf.com)

13. 12. 2021

Ovocné vánoční ozdoby

Upečte tenoučké plátky jablek a pomerančů tak, aby zcela vyschly, a poté je navlékněte na provázek, který chcete uvázat na stromeček, kolem dveří nebo okolo okna. Tyto zcela přírodní ovocné vánoční ozdoby na stromečky jsou provoněny skořicí a hřebíčkem, takže váš dům bude po celý den lahodně vonět Vánocemi.

Popcornový řetěz

Tohle je skvělá dekorace a přitom tak jednoduchá na výrobu. Když vám s ní děti pomohou, krásně je zapojíte do společných oslav příchodu Štědrého dne – samozřejmě za předpokladu, že nevěří, že stromek zdobí Ježíšek. V mikrovlnce si připravte popcorn podle návodu na etiketě, mezitím nachystejte jehlu a dlouhou nit. Po navlečení propichujte jeden popcorn za druhým, až vám vznikne dlouhý řetěz, který nemusíte umístit pouze na stromek, ale kamkoli ve své domácnosti. Popcorn klidně proložte třeba brusinkami nebo šípky či jinou přírodninou, kterou doma najdete.

Pečené vánoční ozdoby

Jistě máte své oblíbené sušenky, které si rádi pečete na zub po víkendovém obědě. Doporučujeme přidat do sušenek spoustu skořice, aby dodala vašemu obydlí punc vánoční atmosféry. Vytvarujte sušenky do malých medailonků a v horní části udělejte malou dírku, kterou po upečení provléknete nit na navěšení na stromeček. Zapojte děti a přenechejte jim funkci „zdobičů“ – nejlepší jsou malé pestrobarevné cukrové hvězdičky.

Knoflíkové vánoční ozdoby

Pokud máte ve skříni spoustu nepotřebných knoflíků, teď nastal jejich čas. Najděte ty nejbarevnější a vytvořte z nich kulatou ozdobu. Jednoduše provlečete knoflíky na drátek, který svážete do tvaru kolečka. Na vrchní část umístěte barevnou mašli. Pořadí knoflíků samozřejmě vybírají děti.

Papírové vločky

Tuhle dekoraci ať klidně děti udělají od A až do Z. Tedy v případě, že jsou již dostatečně velké, aby používaly nůžky. Přehněte jim akorát papírové kolečko napůl, a následně ještě dvakrát napůl, a nechte je, aby do krajů vystřihávaly různé ornamenty. Nejčastěji trojúhelníky. Pozor ale, nikdy nesmí přestřihnout celý papír. Poté opatrně rozevřete a dejte hvězdičky třeba do oken.

K TÉMATU  Syndrom náhlého úmrtí kojence je noční můrou všech maminek

Skořicové vánoční ozdoby

K přípravě této dekorace potřebujete celou skořici – co nejdelší – a malé jehličnaté větvičky. Ty pomocí tavné pistole přilepíte ke skořici tak, aby byly od nejužší větvičky po nejširší a tvořily tak iluzi vánočního stromečku.

Obrázkové baňky

Kupte pro své děti obyčejné čisté stříbrné baňky. Oželte své laky na nehty a nechte je, aby s nimi namalovaly na tyto baňky různé vánoční obrázky nebo prostě jenom abstraktní tvary. Rozvinete tak jejich představivost a kreativitu. A hlavně si je musí podepsat. Uvidíte tu radost, jakou budou mít, když budou tyto vánoční ozdoby poté věšet na vánoční stromeček.

Vánoční tubičky

Přestaňte vyhazovat prázdné ruličky od toaletního papíru a dejte je stranou pro děti na výrobu vánočních dekorací. Postup je velmi jednoduchý. Nastřihejte jim pruhy barevných papírů, které budou přesně obepínat rozměry ruličky, a nechte je, aby na ně nakreslily vánoční motivy. Můžou třeba nakreslit různé postavičky a vytvořit si tak klidně i celý betlém. Poté jejich výrobky na ruličky nalepte a je to – tak je to jednoduché!

Tak se pusťte do výroby, ať máte barevné a krásně provoněné Vánoce. A samozřejmě ty nejkrásnější vánoční ozdoby!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jóga dnes patří v západním světě k široce rozšířeným technikám cvičení. Svou popularitu zde ale začala získávat až od 2. poloviny 20. století. Tisíce let se totiž omezovala pouze na indický subkontinent. Jak se vyvíjela až do dnešní podoby?
Nežijeme v Kalifornii ani v jiné lokalitě, kde sluníčko intenzivně hřeje po celý rok a zelenina či ovoce má několikero sklizní. Čtyři roční období znamenají mimo jiné přizpůsobit své tělo a jeho režim na počasí, které přijde. Na podzim byste se tedy neměla stravovat stejně jako v létě, kdy je tělo dobré spíš ochladit. Co udělá vašemu organismu dobře na podzim?
Důvodem, proč máte svou zahrádku, je to, abyste mohli jíst zdravě. Proto je třeba vyhnout se chemii i v souvislosti s hnojením.
Vodní atrakce, nazvaná River Adventure, vás přenese mezi dinosaury. Jurský park na Floridě projedete na loďce, ze které budete netrpělivě vyhlížet na břehy a hledat pravěké tvory!
Můj život byl vždycky v podstatě šťastný a já jsem za to bylo velmi vděčná. Poznala jsem muže, o kterém jsem si myslela, že je to ten pravý. Náš vztah fungoval perfektně a já byla ráda, že mám po svém boku životního partnera. To jsem však ještě netušila, co je můj muž opravdu zač.
Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.
Několikrát denně slýcháme že tent o či onen šampón pomůže našim vlasům od kořínků až po konečky. Dámy, která z vás trpí na roztřepané konečky vlasů dáte nám zapravdu, že jediné, co jim zaručeně pomůže je kadeřník. Ale ještě, než půjdete opět ke kadeřníkovi, vsaďte na účinnou prevenci.
Muž s velkým přirozením je snem mnoha žen. Co když je ale až "moc" velké?
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Kapelu Maxim Trubulenc zasáhla nečekaná a hluboká ztráta. Ve věku 53 let náhle zemřel Daniel Vali, dlouholetý člen a obličej kapely. Jeho náhlý odchod způsobil vlnu zděšení a smutku mezi členy kapely i veřejností. Na sociálních sítích kapely se objevila fotka s datem úmrtí a později i dojemný snímek zpěváka, na který reagovali fanoušci četnými vyjádřeními soustrasti a vzpomínkami na jeho talent a osobnost.
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Odkládáte v práci úkoly? Tak vítejte ve světě prokrastinace. Bohužel tento trend je stále rozšířenější a vede k velkým problémům nejen na pracovišti. Dnes vám přinášíme 5 rad jak v práci nezahálet.

Výběr článků

Jeden z nejvzrušivějších momentů každého roku nastal, vyrážíte na dovolenou. S tím je ale spojená řada povinností a výzev, mezi něž patří balení. Pro někoho je tato aktivita zcela zábavná, a navíc ještě umocněná o těšení se. Pro druhé balení představuje zase stres, který chtějí mít co nejdříve za sebou.
Proud je dražší a skutečné vlny zdražování nás teprve čekají. Pojďme se tedy zamyslet nad tím, jak si nyní snížit účty. Kromě úspory energie je dobré prověřit i možnost změny dodavatele elektřiny. Dobře zvolená nabídka může přinést výrazné úspory. Jak vybrat dodavatele elektřiny v nelehké době?
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.

Nepřehlédněte

Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
Žádná domácnost není útulná, pakliže v ní chybí pokojové rostliny. Zatímco starší generace nedají dopustit na barevně kvetoucí rostliny, jako je africká fialka nebo například ibišek, mladí dávají přednost stálezeleným rostlinám, k nimž patří i zamiokulkas. A právě o této pokojové rostlině bude nyní řeč.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek