Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Dámy, víte, jak si vybrat tu nejlepší kosmetiku?

Každá žena se chce líbit. Některé z nás sází na přírodní krásu, jiné se snaží zdokonalit pomocí různých řasenek, očních stínů, make-upu apod. Když se ale vydáme do obchodu, často tam bezradně stojíme před regálem a nevíme, co si vlastně vybrat. S tím je teď ale konec. Přečtěte si následující řádky a příště půjdete najisto.
oči
Oči jsou bránou do duše. (foto: 123RF)

07. 10. 2020

stp

07. 10. 2020

Kůže je náš největší orgán, zaslouží si pořádnou péči

Taky už se vás někdo zeptal, co je náš největší orgán? Možná vás pak překvapilo, že je to kůže. Je to tak. Navíc plní řadu funkcí, bez kterých se neobejdeme.

  • Chrání nás před vstupem škodlivin do našeho organismu.
  • Reguluje naši tělesnou teplotu.
  • Má estetickou funkci.
  • Vstřebává dýchací plyny a látky rozpustné v tucích.
  • Informuje nás o okolní teplotě i možném poranění.
  • Chrání nás před teplotními výkyvy.
  • Podílí se na látkové výměně.

Víte, že pokožka v sobě uchovává tuk, vitamíny i minerály?

stolek
Co by nemělo chybět ve výbavě ženy, která se ráda líčí.

Vložit obrázek Kosmetický stolek

Jak si vybrat vhodnou dámskou kosmetiku?

Nestačí si zajít do obchodu, vzít první pleťový krém a mýdlo a jít. Je to maličko složitější. I výběr kosmetiky má svá pravidla.

Jaký máte typ pleti?

Rozlišujeme 4 typy pleti, každá vyžaduje jinou péči.

  • Normální pleť
  • Suchá pleť, která potřebuje hydrataci.
  • Mastná pleť, u které je třeba redukovat tvorbu kožního mazu.
  • Smíšená pleť, kterou je třeba hydratovat i u ní redukovat množství kožního mazu.

Co od přípravku očekáváte?

K čemu ten krém, gel, emulzi a další věci potřebujete? Chcete zabránit tvorbě vrásek? Nebo redukovat kožní maz? Potřebujete se zbavit černých teček na nose?

S parfemací nebo bez?

Někdo vůni nesnese, jiný bez ní zase nemůže být. Obecně je ale lepší, když kosmetika parfemovaná není. Výrobci ji totiž nemusí na obale uvádět, snadno se tak stane, že neuhlídáte možnou alergickou reakci.

parfém
Důležitý je výběr parfému. Některé mohou obsahovat i nebezpečné látky.

Vložit obrázek Parfém

Pozor na složení

Někdo preferuje čistě přírodní kosmetiku, jiný to zas tolik neřeší. Přesto je třeba se zajímat o to, co bylo k výrobě vlastně použito.

Některé produkty totiž obsahují i nebezpečné složky. Jednou z nich je třeba methylchloroisothiazolinon.

K TÉMATU  Od doby, co si na vlasy dává tento domácí zábal, je krásnější než kdy dříve

Náš tip na závěr: Kosmetika je poměrně drahá záležitost a každá koruna se dneska hodí. Už jste slyšeli o cenovém porovnávači Srovname.cz, který vám rychle a jednoduše najde kvalitní kosmetiku za ty nejlepší ceny?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

O tom, že oddalování usnutí a následný nedostatek spánku způsobuje vystavení modrému světlu, jsme již psali. Ale příčin, které způsobují nespavost, je podstatně víc. Někdo má problém s usínáním, jiní usnou, jako když je do vody hodí, ale pak se vzbudí kolem třetí ráno a znovu usnout se nepodaří. Co s tím?
Říká se o nich, že jsou bezpečným místem. Místem pro setkávání a vzájemnou podporu žen. Ne všechny ženské kruhy vám ale přinesou to, co od nich očekáváte. Dokonce se o nich říká, že mohou být nebezpečné pro muže. Proč? Čtěte dál.
Je skvělé, že máme v dnešní době možnost koupit dětem vše, co jim na očích vidíme. Až si ale zkusíte společně s nimi vyrobit nějakou tu vychytávku do pokojíčku z obyčejného kartonu, uvidíte, jak si takovou tvořivou chvilku opravdově vychutnáte. Vyrobte si společně hračky!
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Už je to pár týdnů, co se v naší domácnosti zabydlela nádherná kudlanka. Velký zelený brouk, který je v Česku stále běžnější. I my ho na konci léta na své zahradě našli a jelikož děti byly naprosto nadšené, umístili jsme kudlanku do velkého akvária. Dodnes nás nepřestává fascinovat.
Kromě relaxu mohou pomoci zdokonalit váš mozek, tělo nebo třeba i spánek. Hry na mobil už nejsou jen pro děti, tak neváhejte a zkuste si nějakou spolu.
Do období menopauzy se ženy dostávají mezi 45. – 60. rokem, jde o období plné změn a také o období, kdy žena může začít přibírat na váze. I když se budete stravovat stále stejně a dělat všechno stejně, je možné, že najednou nedopnete kalhoty a celkově se vám změní postava. Což nemusí být úplně příjemné.
Lákavé cedule na obchodech. Sleva na každém rohu, na každém billboardu, v každé reklamě. Přitahují vaše oči a slibují skoro neuvěřitelné. Jsou povánoční slevy opravdu tak výhodné? Dá se jim odolat?
Prakticky v každé moderní domácnosti se nachází myčka a pračka. Tyto spotřebiče nám dokážou ušetřit neskutečné množství času a práce. Z toho důvodu je třeba se o ně pořádně starat, aby z ničeho nic nevypověděly svou službu a nenechaly vás na holičkách. Jak na to?

Výběr článků

Zoufalé manželky – kdo by neznal tento legendární seriál a jeho 4 hlavní představitelky? Když tedy pomineme Mary Alice, která to zabalila již v pilotním dílu. Ani se jí nedivíme, když dopředu znala scénář. Asi nebyla jediná, kdo se nedokázal vyznat v té spleti nekonečných vražd, zmizení, sousedských válek a podrazů.
Kuchyňský bar je někdy chápán jako náhrada za jídelní stůl v malých bytech. Pravda ale je, že klasické sezení u jídla nic nenahradí. Takže naopak, pokud máte prostor a můžete si kromě stolu dovolit i bar, potěšíte jím každou návštěvu. Navíc je bar dobrý pro optické oddělení kuchyně od obývacího prostoru. Další variantou je potom samostatný bar ve sklepě nebo spodním patře domu, kde můžete vytvořit malou klubovnu.
Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.

Nepřehlédněte

Nestíháte sníst banány včas a pak vám doma zčernají? Myslíte si, že přezrálé a již na první pohled nehezké banány už se nedají jíst? Možná už vám nebudou chutnat jen tak, ale můžete si z nich připravit dezert nebo třeba zmrzlinu. Jak můžete zužitkovat přezrálé banány? Určitě na mnoho způsobů, vyzkoušejte tyto recepty. A využít pak můžete i samotné slupky, které byste za normálních okolností vyhodili.
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek