Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Módní chyby, kvůli kterým vypadáme opticky silnější

Módní oblečení s námi mnohdy dokáže skutečné zázraky. Rozjasní nás, zvýrazní naše přednosti a podpoří náš styl. Druhou stránkou mince je ale fakt, že pokud zvolíme nesprávné modely, nastane spíše opačný efekt. V tomto článku se proto podíváme na šest nejčastějších módních chyb, které nám na oko přidávají kila navíc.
módní chyby
V módě se dopouštíme řady chyb. (foto: 123RF)

30. 07. 2021

30. 07. 2021

1: Nosíme přiléhavé oblečení

Trochu přiléhavé oblečení je bezpochyby velice sexy. Dokáže bravurně zvýraznit naše ženské křivky a vyzdvihnout tělesné přednosti. Pokud je ale oblečení těsnější více, než je zdrávo, obvykle naší postavě přinese více škody, než užitku a opticky nám přidá nějaká ta kila navíc. Těsnost tedy patří mezi módní chyb.

Nemluvě o tom, že se světu více odkryjí naše nedostatky, které se jinak snažíme pečlivě maskovat.

2: Nebo naopak volíme oversized kousky

Postavě taktéž nesvědčí ani oblečení větších rozměrů. Oversized oblečení je sice momentálně nesmírně v kurzu, nicméně v některých případech může mít negativní dopad na naši postavu, která pak působí daleko mohutněji. Nemusíte se oversized oblečení zcela vyhýbat, ale při výběru buďte opatrná a raději se uchylte k modelům, v nichž alespoň trochu vyniknou vaše proporce.

3: Příliš experimentujeme s trendy

Nové trendy jsou tu od toho, aby neustále zpestřovaly a zlepšovaly náš osobitý styl. V bohaté nabídce se ale často ukrývá spousta zrádných trendů, které mnohdy nehrají v náš prospěch a zbytečně nás rozšiřují. Popravdě takové trendy opravdu stoprocentně sluší jen některým ženám. Na nové trendy si ale určitě nemusíte nechat zajít chuť.

Stačí, když je budete vybírat s velkým rozmyslem a převážně je nosit pouze příležitostně. Pokud si je ale i přesto neodpustíte, nakombinujte je s klasikou, která jejich nelichotivý efekt výrazně utlumí.

4: Zaměřujeme se na nevhodné barvy a potisky

Pořádnou paseku dokážou napáchat i nesprávně vybrané barvy a potisky, se kterými k velké smůle můžete získat na oko širší postavu. Ovšem je to případ od případu. Pokud chcete vsadit na jistotu, noste především tmavší barvy, a co se potisků týče, zvolte kupříkladu nápisy nebo velkoplošné potisky. Drobné potisky naopak rozšiřují čili patří mezi módní chyby.

K TÉMATU  Jak na výběr jarního kabátu, který vám bude dělat radost po dlouhá léta

Dobrým tipem jsou i světlé barvy zkombinované s tmavými, které dominují zejména v oblasti problémových partií.

5: Volíme modely s mnoha detaily

Mezi módní chyby patří volánky, ozdobné pásky, nařasené rukávy a spousta dalších podobných prvků, které nemusí vaší postavě udělat příliš dobře a zvlášť, pokud jich je naráz víc. Některé detaily ale mohou být ku prospěchu, což je však pochopitelně velmi individuální.

Pokud si tedy chcete pořídit nějaké kousky s výraznými detaily, doporučujeme bedlivě vybírat, dívat se po oblečení s minimem ozdob a nechat si poradit třeba od dobré kamarádky.

6: Oblékáme ne/vědomě nekvalitní oblečení

I nekvalitní oblečení ze špatného materiálu dělá v tomto ohledu své. Oblečení nízké jakosti je většinou neforemné, pomačkané, špatně ušité, rychleji se vytahá, přidává na objemu… a mohli bychom pokračovat. Raději se proto při výběru soustřeďte na dobrý materiál i na ověřenou značku, která vám nabídne takové kousky, v nichž se budete cítit a také vypadat naprosto perfektně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Letní móda – jaké boty si vybrat, když venkovní teploty stoupají?

Tenisky nevycházejí z módy – dámská móda pro různá roční období

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Říká se: "jaká matka, taká Katka!" Každý z nás má ve své DNA gen, který ovlivňuje naše vztahy a je jedno jestli přátelské, pracovní nebo vztahové. Jestli vaši předci se často hádali a byli si nevěrní, je velká pravděpodobnost, že to čeká i vás.
Mléko - přidáváme si ho do nápojů, připravujeme si z něj mnohé pokrmy, přidáváme do buchet nebo ho jen popíjíme u televize. Je plné tělu prospěšných živin, i proto by mělo mít neodmyslitelné místo v našem jídelníčku. Jenže co když patřím do skupiny vegetariánů nebo veganů a mléko je v rozporu s tím, co uznávám? Skvělou alternativou je mléko rostlinné.
Znáte to, s velkou radostí si domů přinesete novou rostlinu, která vypadá báječně, jenže po pár měsících si všimnete jistých vad na kráse. Některé se projeví dokonce okamžitě, jen co kytka překročila práh vašeho domu. Ať už jsou to žluté nebo svěšené listy, každým takovým náznakem se nám rostlina snaží říct, že jí něco chybí, nebo přebývá.
Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.
Přestože letnímu tropickému počasí již pro tento rok odzvonilo, nemusíte si zoufat, a naopak si ještě užít vodních radovánek. Můžete vybírat z celé řady aquaparků, které jsou dostupné po celý rok. Přinášíme Vám hned 7 tipů, kam můžete vyrazit za zábavou, ale i odpočinkem a rozmanitou péčí o tělo.
Trh s nemovitostmi zažívá doslova boom. Je potřeba si však uvědomovat několik možných komplikací. Co nám brání v koupi vysněného příbytku?
Řeč je v našem životě velmi důležitá. Přece jen si jistě hned po pár větách všimnete, pokud někdo nevyslovuje zcela správně, koktá nebo mu dělá potíže výslovnost některých písmen. Řeč se u nás vyvíjí od útlého dětství a je dobré sledovat, jestli tu nenastávají nějaké potíže. Ty je mnohem snazší řešit okamžitě než později v dospělosti.
Tak tohle by vás pravděpodobně nenapadlo. Nebo ano? Tak tohle by vás pravděpodobně nenapadlo. Nebo ano? Vychytávky, které zužitkují doma všechny maminky. Nebo i tátové? :))
Už vás omrzelo klasické umyvadlo ve vaší koupelně? Letošní trendy podněcují fantazii. Nechte se klidně unést až za hranice svých vlastních představ.

Výběr článků

Všichni majitelé koček vědí, že kočky mají vrozenou potřebu škrábat. Ovšem není to pouze jejich záliba. Jedná se o životně důležitou součást jejich fyzické a emocionální pohody. Pokud tedy chcete zabránit tomu, aby se z vašeho nábytku stalo škrabadlo vašeho mazlíčka, je nezbytné investovat do vysoce kvalitního škrabacího válce pro kočky. Ptáte se, jak vybrat ten nejlepší druh válce? Máme pro vás hned několik tipů.
K létu neodmyslitelně patří i veřejná koupaliště, hotely nebo wellness. Během relaxace u vody se ale mějte na pozoru. Odnést si totiž můžete hned několik nepříjemných problémů! Mykotické infekce, tedy dermatomykózy, nejsou zrovna přívětiví společníci.
Tahle kočka zůstává nerada doma sama, a tak se spolu se svým páníčkem pohybuje po městě i na motorce. Nestrpí ovšem žádnou potupnou krabici nebo přepravku, a cestuje raději jako běžný spolujezdec. Vypadá to, že byla dobře proškolená o bezpečnosti na vozovce. Už jste viděly něco podobného třeba u vás ve městě?

Nepřehlédněte

Přemýšlíte, co ještě pořídit na zahradu? Houpačka vám zpříjemní letní dny, kdy budete chtít posedět venku, ale vyhnout se přímému slunci. Jednoduché závěsné zahradní houpačky s ocelovou konstrukcí snadno přemístíte kamkoli po zahradě a na zimu se dají složit. Dřevěná pergola stojí pevně na místě, ale zase vypadá se zavěšenou houpačkou překrásně. Jen si vyberte!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek