Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Krabičkové diety: Jaké jsou výhody a nevýhody hitu dneška?

Krabičkové diety jsou hitem dneška. Když chtějí lidé zhubnout, automaticky vyhledávají nutričního specialistu a žádají ho o vytvoření krabiček, které lidem nedovolí jíst nic jiného. Ovšem i když jsou krabičky často vychvalované, pravdou je, že mají i své nevýhody.
krabičkové diety
Krabičkové diety jsou hitem dneška. (zdroj foto: 123rf.com)

04. 12. 2020

Důvodem objednávání krabiček není jen touha zhubnout 

O krabičkových dietách slyšíte většinou od lidí, kteří chtějí zhubnout. Jenže pravdou je, že touha po štíhlé linii není jediným důvodem, proč si lidé krabičkové diety objednávají. Krabičky jsou často záchranou pro lidi, kteří nemají čas vařit nebo vytvářet si denně jídelníček vlastní, přesto chtějí jíst vyváženě, zdravěji, a hlavně pravidelně.  

Pokud lidé odebírají krabičkové diety z důvodu nedostatku času na vaření, velice si je vychvalují. Problém většinou nastává u lidí, kteří chtějí s krabičkovou dietou zhubnout razantně a viditelně. Jenže kdyby se tito lidé zeptali odborníků či nutričních specialistů, věděli by, že štíhlá linie rozhodně není jenom o stravě, ale také o pohybu a dostatečném pitném režimu.  

Aby se opravdu viditelně a rychle zhublo, úprava jídelníčku je sice první a nejdůležitější krok, ale, jak již bylo zmíněno, jenom s jídelníčkem se vám nepodaří zhubnout na požadovanou váhu.  

Nevýhodou je velký výběr dodavatelů 

Jelikož jsou krabičkové diety takovým hitem, nemůžeme se divit tomu, že na trhu přibývá firem, které jsou dodavateli krabiček. Bohužel velké množství dostupných dodavatelů je jednou velkou nevýhodou. S větším množstvím dodavatelů totiž stoupá pravděpodobnost toho, že padnete do rukou podvodníků nebo do rukou firem, které nenabízí tak zdravé a kvalitní krabičky, jak tvrdí.  

Stejně jako ve světě financí, i ve světě krabičkových diet můžete narazit na firmy, které si na zdravé a kvalitní jenom hrají. Než proto pošlete peníze konkrétní společnosti, je důležité si zjistit, jestli krabičkové diety nabízí opravdu kvalifikovaný odborník a nikoli laik, který na trhu působí pár týdnů.  

Ideální by bylo, kdybyste si mohli sjednat schůzku se zástupcem dané firmy. Nabídka osobní konzultace nebo alespoň telefonické konzultace je vždycky důkazem, že firma nebude tak špatná. Také byste měli dostat možnost vybrat si jídelníček na základě své hmotnosti, pohlaví nebo energetickém výdeji.  

K TÉMATU  Dámská jízda: Co podniknout a proč ji trávit u moře?

Vždycky kontrolujte složení jídel 

Že jste si vybrali nebo alespoň vytipovali konkrétního dodavatele krabičkových diet? Nezapomínejte na jednu věc, a sice na kontrolu složení poslaných jídel. Krabičky je dobré nejdříve vyzkoušet třeba na týden a na základě spokojenosti se rozhodnete, jestli v odebírání krabiček od daného dodavatele budete pokračovat či nikoliv.  

Jak již bylo zmíněno, velice důležité je prostudování si složení jednotlivých jídel. To, že vám dodavatel tvrdí, jak je jídlo zdravé, kvalitní a vyvážené, ještě neznamená, že je to také pravda. Když si budete kontrolovat složení jídel, budete mít minimálně přesný přehled o tom, co jíte.  

Jednotlivé pokrmy a hotová jídla by se měly vždycky skládat jenom ze surovin, které bývají součástí takzvaného racionálního jídelníčku. Chybět by tedy nemělo množství ovoce a zeleniny, dále pak druhy žitného nebo podobného pečiva (ne bílého pečiva), obsažena by v pokrmech měla být také rýže nebo luštěniny a ryby.  

Součástí jídelníčku by mimo jiné měly být i mléčné výrobky, které jsou podobně jako maso nebo ryby zdrojem potřebných bílkovin. Vynechané by měly být slazené limonády a cukrovinky obecně. Pokud je něco oslazeno, tak zdravější variantou cukru (čili sirupem nebo stévií). 

Krabičky posílí psychiku člověka 

Rozhodli jste se pro krabičkové diety? Udělali jste správně, minimálně vaše tělo vám za to poděkuje. Krabičkové diety totiž mají velice pozitivní vliv na psychiku člověka, kromě toho díky nim dodržíte takzvaný redukční režim. Díky dodržování krabičkových diet předejdete jezení sladkostí a proměníte své stravovací návyky na ty správné.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Hledáte inspiraci pro vaši kuchyni? Zkuste čtyři zdravé a jednoduché veganské recepty, vhodné i do diety!

Jarní dieta: Bezpečný dietní plán pro každého na několik dní! Zkuste to podle doporučení výživového poradce a připravte se nejen do plavek!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto už ne, ale zima ještě ne. První podzimní chlad vyžadují trochu teplejší oblečení. Přechodná bunda je nejlepší volbou. Dámská verze by měla být lehká, chodit se ke všemu a zajistit teplo. Jak vybrat ten nejlepší model?
Na okenních parapetech každé druhé domácnosti najdete rostlinu, která má zvláštní aroma. Její lístky jsou malinko chlupaté, menší jsou dužinaté. Řeč je konkrétně o rostlině zvané rýmovník, která se stala oblíbenou hlavně díky svému umu odpudit nepříjemný hmyz, který do interiéru zpravidla v létě přilétá.
Každé znamení zvěrokruhu má své vlastní silné stránky. Ty jsou klíčové pro určení toho, co ženy bude na mužích přitahovat, tedy jaká znamení si budou volit jaké muže. Pokud jste žena nebo muž, vyberte si své znamení a podívejte se na jeho povahové rysy. Následně se dozvíte, jaké typy mužů budou danou ženu přitahovat.
Překrásný Olea All Suite Hotel je celý postavený z přírodních materiálů a zaujme atmosférou naprosté pohody. Pětihvězdičkový resort vyniká luxusem a personál je tu k dispozici nonstop. Bazény prolínají skrz všechny části hotelu a zajímavostí je, že do se do vody můžete ponořit přímo z vašeho pokoje. Tohle je prostě nádhera!
Rozlučka se svobodou je v podstatě taková ta poslední dámská jízda, kterou si můžete se svou kamarádkou užít za svobodna. Zapomeňte ale na striptýz a klasické rozlučkové klišé – nemusí to být v zásadě jen o alkoholu a nezřízeném veselí. Ne každá kámoška je taky na bar zvědavá. Spíše vsaďte na společné zážitky a naplánujte zajímavou rozlučku, kterou si nevěsta bude pamatovat napořád.
Vaše kamarádky mají děti nebo setrvávají ve vztazích, které jsou naprosto nefunkční. A vy přemýšlíte, proč je vlastně člověk ve vztahu, když být sám taky není k zahození. Pojďme si to shrnout a podívat se na výhody single života.
Mléko - přidáváme si ho do nápojů, připravujeme si z něj mnohé pokrmy, přidáváme do buchet nebo ho jen popíjíme u televize. Je plné tělu prospěšných živin, i proto by mělo mít neodmyslitelné místo v našem jídelníčku. Jenže co když patřím do skupiny vegetariánů nebo veganů a mléko je v rozporu s tím, co uznávám? Skvělou alternativou je mléko rostlinné.
Chorvatsko je nejen pro Čechy velmi oblíbeným místem, kam vyrazit na dovolenou. Ať už hledáte relax u moře, zajímá vás místní kultura a památky, či snad hledáte nějaké dobrodružství, tato země je skvělou volbou. Chorvatsko totiž pro turisty nabízí dokonalé možnosti.
S drobnými popáleninami se chtě nechtě občas potýká každý. Děti se často popálí nepozorností, když se motají kolem kuchyně. Dospělí pak při různých grilováních a táborácích, když přecení své síly, podcení sílu ohně, nebo se jim pod vlivem alkoholu zhorší koordinace pohybu a odhad. Pokud jsou popáleniny vážné, je třeba vyhledat lékařskou pomoc. Ale s těmi mírnějšími si můžete snadno poradit i bez doktorů. Inspirovat se můžete třeba radami našich babiček.
Kolagen je jedna z nejdůležitějších bílkovin ve vašem těle. Je hlavní složkou pojivových tkání, které tvoří několik částí těla, včetně šlach, vazů, kůže a svalů. Kolagen má mnoho důležitých funkcí, včetně zajištění struktury pokožky a posílení kostí.
Léto je bohužel u konce. Spolu s tím přišel ten správný čas naladit se na podzimní atmosféru a sladit s ní také barvy v šatníku. Rok co rok módní návrháři přicházejí s novými trendy a ani letos tomu nebude jinak. Na co se v případě podzimní módy můžete těšit?

Výběr článků

Kdo by neznal a nemiloval levanduli. V průběhu měsíce června se levandule dostává do květu a všechno kolem sebe překrásně provoní. Levanduli máme všichni spojenou zejména s Francií a konkrétně s oblastí Provence. Dnes se ale pěstuje téměř v celé Evropě.
Sedavé zaměstnání se bezpochyby vždy nějak odrazí na našem zdraví. Nejde jen o stav páteře a celých zad, ale mohou se objevit i zdravotní potíže rukou od jejich nevhodné a dlouho neměnné pozice. Zároveň trpí vaše klouby, můžete mít větší sklony k nadváze. Zkuste se tedy zamyslet nad tím, jestli i když musíte pracovat, nešlo by se vždy třeba po hodině práce na chvilku protáhnout a svému tělu trochu ulevit.
Čisté spáry mezi dlaždicemi, lesknoucí se podlahy, prádlo zbavené i odolných skvrn nebo zářivé a voňavé koberce? I tohle všechno vám bez problému zařídí esenciální oleje. Které konkrétní vám usnadní práci?

Nepřehlédněte

Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 
Letní péče o vlasy je nevyhnutelná, pokud toužíte po zdravé kštici. Letní počasí může vlasy poškodit víc, než zima a mráz. Ostré slunce, slaná nebo chlorovaná voda jsou nebezpečím pro vlasy i pokožku hlavy. Vlasy se vyšisují a hodně vysuší. Roztřepí se konečky, ztratí lesk a mohly by působit matně a neupraveně. Péče o vlasy je ve vedrech náročnější a abyste měly svou hřívu pěknou i v létě, dodržte několik zásad.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek