Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

Vybíráme kávovar do domácnosti. Co při výběru hraje roli?

Kdo by se nechtěl probouzet za vůně čerstvě uvařené kávy. Káva je ten nejlepší životabudič a dnes si řada lidí bez šálku dobře uvařeného kofeinového nápoje nedokáže představit den. Patříte také mezi kávové nadšence? Pak byste jede takový kávovar měli mít i doma. Jenže nabídka na trhu je tak rozmanitá a široká! Po jakém kávovaru sáhnout, ptáte se? Poradíme vám!
kávovar
Vybíráme kávovar - co hraje při výběru roli? (zdroj foto: 123rf.com)

27. 11. 2020

Než však vaše kroky zamíří do obchodu pro kávovar, je dobré si odpovědět na několik otázek, a sice: 

  • Kolik kávy denně vypiju? 
  • Kolik chci do kávovaru investovat, respektive existuje nějaká cenová hranice? 
  • Jaký druh kávy piju? 

Od odpovědí na zmiňované otázky se bude odvíjet koupě kávovaru. Cenová hranice, kterou si určíte u koupě kávovaru, vám výrazně zúží možnosti a výběr kofeinové mašinky nebude trvat dlouho.

Informace o tom, kolik kávy vypijete, respektive kolik kávy se v domácnosti denně vypije vám stanoví, jak objemnou nádobu na vodu potřebujete. Pakliže se ve vaší domácnosti vypije kolem dvou až čtyř šálků kávy denně, nemusíte se ohlížet po kávovaru s obrovskou nádobou na vodu, vystačí vám nějaká základní mašinka.  

A v neposlední řadě je důležité si zodpovědět otázku, jaký druh kávy pijete. Dnes se na trhu nachází celá spousta druhů kávovarů – každý umí něco jiného. Milujete překapávanou kávu nebo si potrpíte na vynikající cappuccino?  

Kávovar a jeho dělení 

Jak již bylo nastíněno, dnes najdete na trhu celou spoustu kávovarů. Zmiňme si nejčastější druhy, s nimiž se setkáte, a také jejich funkce, respektive to, pro koho jsou určeny.  

Kávovary na kapsle pro všechny, kdo touží po rozmanitosti 

K nejlevnějším kávovarům patří kávovar na kapsle, který není nijak náročný na prostor. Většinou jsou opravdu drobné, jen do nich doléváte vodu a vkládáte kapsle. Ty jsou však na celém kávovaru pomalu to nejdražší – je třeba je pravidelně dokupovat. Když se však vychytají akce v supermarketech, není to tak drastická suma, kterou za kapsle zaplatíte.  

Kávovary na kapsle se doporučují především všem těm, kteří touží po jakési rozmanitosti chutí. Pokud milujete různé druhy káv a chcete si každý den dopřát trochu jiný kofeinový nápoj, jsou kávovary na kapsle přesně pro vás. Kromě toho si v nich můžete připravit i čokoládové nebo kakaové nápoje, což ocení to dítě ukrývající se uvnitř vás.  

K TÉMATU  Skládání všeho! Jak ušetřit místo v bytě, garáži nebo na terase? Tyhle vychytávky vás překvapí, kolik úložného prostou navíc se dá získat!

Automatický kávovar pro úsporu času i peněz 

Dražší záležitostí jsou automatické kávovary. Jejich hlavní výhodou je však úspora času i peněz. V tomto případě nebudete muset utrácet za drahé kapsle, nebudete ani tvořit žádný zbytečný odpad. Budete jen kupovat kávu, ze které automat sám připraví druh nápoje, jež milujete nebo na který máte chuť.  

Automatické kávovary mají většinou přednastavené programy i nabídku druhů káv, které si můžete nechat jedním stisknutím tlačítka připravit. Je však třeba kávovar pravidelně pročišťovat.  

Překapávací kávovar pro velkou rodinu 

Mezi námi se jistě najdou milovníci klasické a tradiční překapávané kávy. Pro ty jsou určené překapávací kávovary, které se ostatně hodí do každé velké rodiny. Kávovar totiž do konvice připraví kávu, kterou si už pak jen lijete do svých připravených šálků.  

Ptáte se, jak chutná takové překapávané kafé? Chuťově ho lze přirovnat k espressu. Káva je ale slabší a často méně výrazná.  

Vybírejte kávovar podle chytrých funkcí 

Při výběru ideálního kávovaru můžete narazit i na ty, které mají řadu chytrých funkcí či funkcí navíc. Nad těmito kávovary neohrnujte nos, právě naopak – buďte jim nakloněni. Výrazně váš požitek z kávy zlepší! 

Mezi tyto užitečné funkce patří přehledný dotykový displej, díky kterému si hravě připravíte kávu, na kterou máte zrovna chuť. Taktéž předehřívání šálků je skutečně skvělá funkce – díky ní zůstane teplota kávy zachována déle, stejně tak se udrží i pěna a chuť.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Místo prášku nalijte do pračky ocet. Přinese vám to hned několik dobrých benefitů

Stylové koupelnové baterie. Je libo matná černá nebo s LED osvětlením?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ačkoli menstruace občas bývá nepříjemná, je přirozenou součástí našeho života, která je důležitá pro naše zdraví i schopnost početí. Věděly jste ale, že barva vaší menstruace může hodně vypovědět o vašem zdraví?
Péče o sebe je v dnešní době pro mnoho lidí synonymem nákupních horeček, drahých lázeňských procedur, brunchů či kosmetiky. Stalo se to jakýmsi symbolem pro kosmetický a fitness průmysl. Mnoho lidí ale zapomíná investovat také do zcela jiné formy péče o sebe. A to do péče o své duševní a emocionální zdraví o které je rovněž třeba se starat. V tomto článku si řekneme, jak na to.
Kvasinky zlepšují vstřebávání živin a podporují správné trávení. Dojde-li ale v organismu k jejich přemnožení, projeví se to řadou nepříjemných příznaků.
Víte, co vás čeká tento týden? Kdy je vhodný čas na zkrášlující procedury a kdy třeba na početí potomka? Tento týden můžete obojí. A co ještě? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Všimly jste si, dámy, že hráči hokeje jsou tak sexy, že pod nimi i ten led taje? Abyste pochopily, co tím myslíme, podívejte se na seznam 10 nejhezčích a nejžhavějších hokejistů posledních let. Věřte, že vaše sny se dostanou na trošku jiný level než doposud.
Únava je přirozenou reakcí našeho těla na přepracovanost nebo stres. Pokud se ani po dobrém spánku necítíte odpočatí, jste neustále napjatí a necítíte se takříkajíc „v pohodě“, můžete trpět syndromem chronické únavy. Je rozšířený mezi obyvateli velkých měst, kteří jsou vystaveni častému stresu a přepracovanosti. Vědci nazývají chronickou únavu nemocí 21. století. Nestihla právě vás?
Jak probíhá druhý koučink z pohledu klienta? Co uvízne v hlavě po druhém koučování a s čím konkrétně aktuálně Nele Marcela Hlaváčková pomáhá? Co ji učí? O tom bude dnešní článek.
Věčná krása, která žena by po ní neprahla? Proto se dennodenně snažíme našemu přání přiblížit a stojí nás to nejen velké úsilí, ale především peníze.
Cihlová zeď a moderní interiéry se začínají prolínat, i když by to kdysi nikoho nenapadlo. Ale přiznané cihlové zdi dodají celému interiéru jedinečný charakter. Protože ale pravé cihly najdeme málokde, můžeme cihlové stěny imitovat plastickým dekorem, který je na první pohled k nerozeznání. Tyto obklady se dají koupit v různých vyhotoveních i barvách, takže se mohou tvářit jako břidlice, kámen nebo klasické cihly. Dokonce si je můžete natřít nebo jinak povrchově upravit přesně podle sebe.

Výběr článků

Rozhodli jste se zatočit s přebytečnými kily po porodu a začít běhat s kočárkem? Jistě je to ideální varianta jak dělat něco pro sebe a při tom zabavit i vašeho potomka aniž byste museli složitě shánět hlídání. Mimo standartní výbavy na běh je však důležité vybrat i správný kočárek, který splní všechny vaše kritéria a očekávání.
Rozhodli jsme se, že se pro procházky přírodou vybavíme repelenty proti klíšťatům.
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.

Nepřehlédněte

Zdá se vám, že se váš život nevyvíjí tím správným směrem? Zarazili jste se v určitém bodě, odkud se vám nedaří pohnout ani o píď? Řešení je celá řada. Je na vás, které si nakonec zvolíte. Já zkusila koučink a dodnes nelituji!
Celé léto jste strávila v teniskách, protože vám sráží sebevědomí neposlušný vbočený palec? Nechodíte kvůli němu ani na pedikúru? V tom případě vám prozradíme, jak na něj vyzrát, abyste další léto byla do sandálů připravená.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek