Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nejoblíbenější večerníčky, na které vzpomínáme dodnes. Pamatujete si je?

Blížila se sedmá hodina večerní a my už jsme netrpělivě čekali před televizními obrazovkami, až se ozve známá melodie a objeví se mužík s papírovou čepičkou. Večerníček je fenoménem, který si pamatujeme do dneška, zvláště některé oblíbené pohádky, které nám každý večer před spaním přinášel. Zavzpomínejte si na pohádkovou nadílku s námi.
nejoblíbenější večerníčky
Jaké večerníčky se řadí k nejoblíbenějším? (zdroj foto: https://electropiknik.cz)

26. 11. 2020

26. 11. 2020

Medvídek Ušáček

Mezi nejoblíbenější večerníčky patří i polský animovaný seriál pro děti, který běžel v letech 1975 – 1987. Jak už název napovídá, hlavní postavou byl Medvídek Ušáček, jenž se svými zvířecími kamarády zažíval mnohá dobrodružství v pouhých 8 minutách každého dílu. Mezi jeho nejlepší přátele patřili:

  • Pejsek
  • Prasátko
  • Zajíček
  • Kohoutek
  • Kočička
  • Petřík

Na konci každého dílu Medvídek Ušáček pronesl ponaučení z toho, co právě zažil, a zazpíval písničku.

Medvídek Ušáček patří mezi nejoblíbenější večerníčky.

Maxipes Fík

Animovaný večerníček z roku 1975 s nezapomenutelným dabingem v podání Josefa Dvořáka. Pejsek dorůstající obřích rozměrů, jehož růst se zastavil až po vypití sudu piva. Specifický byl především v tom, že uměl mluvit.

Bolek a Lolek

Další animovaný seriál z pera polských autorů, poprvé vysílaný v roce 1963 se také zařadil mezi nejoblíbenější večerníčky. Hlavními postavami jsou dva bratři, Bolek a Lolek, kteří jsou známí svými neuvěřitelnými dobrodružstvími.

https://www.youtube.com/watch?v=UbmYtFxHHQo&feature=emb_logo
I Bolka a Lolka děti milují.

Maťko a Kubko

Tentokrát jsme na území Československa v roce 1973, kdy vznikl oblíbený seriál Maťko a Kubko. Autorka původně zamýšlela, že se v pohádce budou objevovat pouze zvířátka.

Vzpomínáte si na Maťka a Kubka?

Puf a Muf

Jedná se o příběhy dvou nezbedných kocourů Pufa a Mufa a jejich majitele Pavlíka. Kocourci se skvěle doplňovali nejen svými povahami, ale i barevně, jeden byl bílý a druhý černý.

Nezbední kocouři Puf a Muf.

Šnek Maťo a skřítek Hřebíček

Postavy, o kterých si zprvu pomyslíte, že se nemohou přátelit, ale tato pohádka dokázala, že opak je pravdou. Každý díl začínal větou „Jak šnek Maťo s hřebíčkem…“.

A co tato pohádka? Pamatujete?

O Krtečkovi

Kdo by neznal našeho Krtečka. Jeden z nejznámějších večerníčků vznikl celkem humorně, kdy autor Zdeněk Miler zakopl o krtinec, a zrodil se nápad.

A závěrem nestárnoucí Krteček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Děti a televize. Jak dlouho a jak často ji mají sledovat?

Jak vychovat přiměřeně sebevědomé dítě? Zkuste dodržovat základní rady

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Avokádo se řadí mezi superpotraviny – a to rozhodně právem, je totiž plné zdraví prospěšných benefitů. Stalo se základem mnoha profesionálních kuchyní, jelikož je prakticky univerzální ingrediencí při vaření a je součástí vyvážené stravy. Jaké jsou jeho zdravotní výhody a jak si připravit tu nejlepší avokádovou pomazánku?
Asi každá z nás už slyšela o různých seznamovacích aplikacích či online seznamkách. Někomu jsou seznamky zdrojem nekonečných erotických eskapád, jiní zde hledají osudovou lásku. A pro někoho jsou seznamky jeden velký podvod. Podívejme se, jak je to s nimi doopravdy.
Hot jóga není bikram jóga. Mezi těmito jógovými praktikami je několik rozdílů, mnohé ale naopak mají společné. Proč hot či bikram jógu zkusit? Důvodů máte mnoho.
Občas se to stane každému. Protáhneme se ze strnulé pozice a v tu ránu uslyšíme křupnutí. Nevábný zvuk, po kterém zpravidla pocítíme příliv úlevy. Co když ale takový zvuk slyšíme o něco častěji, několikrát za den, a stává se z něj železná pravidelnost? Je to problém, nebo můžete být v klidu? Pojďme tomu přijít na kloub.
Pečicí trouba patří do každé kuchyně. I když nezásobujete okolí buchtami a koláči jako na běžícím pásu, trouba se může hodit. Třeba někdy dostanete chuť na pizzu, pečené kuře nebo cokoli jiného. Jak ale vybrat troubu tak, aby odpovídala vašemu životnímu stylu a do domu se vám nedostal třeba zbytečně předimenzovaný požírač elektřiny, nebo naopak spotřebič, který zdaleka neuspokojí vaše touhy po pečených pokrmech? Tento článek vám s výběrem pomůže – a to v pouhých šesti krocích.
Neexistuje žádný univerzální návod, jak si zařídit moderní obývací pokoj. Každý člověk je totiž jiný a každý z nás má odlišný vkus. Důležité proto je, abyste si obývací pokoj vybavili tak, aby se vám v něm příjemně žilo, působil harmonicky a měli jste tam vše, co potřebujete k relaxu a času společně strávenému s rodinou.
Napájecí zdroj je elektronické zařízení, které v rámci daného výkonu přeměňuje jeden typ elektřiny (nejčastěji střídavé síťové napětí) na jiný (nejčastěji stejnosměrné napětí). Každý zdroj je definován třemi základními parametry charakterizujícími napěťové úrovně a výkony. Jeho úkolem je dodat potřebnou elektrickou energii.
V dnešní době bezpochyby roste oblíbenost korejské a japonské kosmetiky a pomůcek pro krásu, nicméně ani ta čínská nezůstává v zapomnění. Počínaje čínskými bylinkovými čaji a pudry zaznamenal svět krásy instagramový vzestup křišťálového kamene na obličej – Gua sha. To je nástroj, který se používá k masáži obličeje pro čistší a zdravější pleť.
Vlasy představují pomyslnou korunku krásy. Péče o ně je velmi důležitá. Zjistěte, jaké chyby ničí vaše vlasy.
Každému se jistě stalo, že se při vaření popálil. Stačí delší pobyt nad unikající párou nebo opomenutí nasazení chňapek a může být neštěstí na světě. Od nehezkých následků vás mohou ochránit lístky aloe vera, které uvnitř ukrývají příjemnou léčivou a zároveň chladivou dužinu. Pěstujete ji na svém okenním parapetu? 

Výběr článků

Potřebujete ušetřit, ale zjistili jste, že nemáte nic na sebe? Nemusíte nutně procházet internetové obchody, v nichž ceny za oblečení dosahují opravdu nemalých výšek. V ideálním případě zamiřte do nejbližšího second handu a nakupujte tam.
Pod střechou každé domácnosti se dnes a denně odehrávají různé scénáře. A my můžeme jenom odhadovat, jakým problémům se v jednotlivých domech musí čelit. Pojďme to však vzít z trochu jiného, obecnějšího hlediska a prozraďme si, jaké problémy sužují českou společnost jako takovou.

Nepřehlédněte

Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?
Rozhodli jste se vystoupit ze své komfortní zóny a rozjet podnikání? Nechcete se přímo stát osobou samostatně výdělečně činnou, vaše vize jsou hodny společnosti?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek