Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak poznat, že vám partner lže? Sledujte několik signálů

Nejste si jistá, zda vás partner pouze nevodí za nos? Jak poznat, že jde o lháře jako mrakodrap? Díky našim vyšetřovacím způsobům se dozvíte, zda jde o lháře, nebo jen o vaši domněnku.
jak poznat že partner lže
Víte, jak poznat, že vám partner lže? (zdroj foto: 123rf.com)

25. 11. 2020

Všichni jsme se s tím již někdy setkali. Ať už jde o možné krytí nevěry nebo ututlávání problémů v práci, váš partner se prostě chová jinak než dříve. Jak poznat, že vám partner lže?

Pro to, abyste odhalili lháře, je nutné partnera dobře znát a umět tak srovnat jeho nezvyklé chování s běžnými tělesnými projevy, které používá při klasickém rozhovoru. Na co se zaměřit, pokud chcete odhalit lháře?

Oční kontakt vám napoví více, než tisíc psychologů

Nemusíte chodit do vztahové poradny, abyste zjistili, že s vaším partnerem se něco děje. Jedním z nejjasnějších ukazatelů, že vám lže, je jeho oční kontakt. Podle studie Michiganské univerzity bylo zjištěno, že naprostá většina lidí, kteří lhali, nedokázalo udržet oční kontakt se svým protějškem v konverzaci.

Klopí váš partner oči? Uhýbá pohledem? Nebo dokonce těkavě přejíždí očima všude možně okolo? Zřejmě jej místo klasického rozhovoru plně zaměstnává fabulace nových nesmyslů, které na vás bude zkoušet. A když už se vaše oči setkají, bude to jen na chvilku. Upřímný pohled z očí do očí prostě nevydrží.

Je to případ i vašeho partnera?

Jak poznat, že partner lže? Prozradí to uši a nos

Dalším velmi častým projevem lháře je jeho gestikulace, která je pro lhaní typická. Mne si najednou váš partner při hovoru s vámi ušní lalůčky? Nebo si při hovoru několikrát tře špičku nosu? Tyto znaky ukazují na to, že jeho mozek jede na plné obrátky, aby vymyslel cokoliv, čemu byste uvěřila. Dělá to i váš partner?

Nevydrží v klidu

Při společné konverzaci se váš partner i na židli neustále ošívá? Nevydrží chvíli v klidu, rozhodne se například pochodovat po místnosti nebo najednou popadne nějaký předmět a začne si s ním v rukách „hrát“? Vrtí se na židli jako žížala a jde na něm vidět, že mu není komfortně?

K TÉMATU  Lež aneb 6 příběhů, které potvrzují, že lhát se opravdu nemá

V tom případě vám zřejmě lže. Fyzická hyperaktivita je jedním z průvodních znaků lháře. A skutečně se není čemu divit – při tom, když lžeme, nám rozhodně příjemně není. Proto se neustále snažíme měnit svou pozici, snad abychom ze sebe smetli pocit viny.

Je toto chování, které nyní pozorujete i na vašem partnerovi?

Ruce vám mnohé napoví

Gestikulace rukama je běžnou součástí každého hovoru. Dopomáháme si tam, kde nám slova nestačí. Při běžném hovoru ruce znázorňují, co právě říkáme. Když vám dotyčný lže, jeho gestikulace je nápadně zpomalená.

Musí si totiž v hlavě dát dohromady přípustnou odpověď, a připravit se na vaši reakci i na pokračování své lživé odyseji. Gesta se mu nápadně zpomalují. Je to případ i vašeho partnera?

Partner najednou zmiňuje detaily

Ještě jedna indicie nás dovede k finálnímu odhalení lháře – a tou je změna mluvy. Dříve, když jste se partnera zeptala, jak se měl v práci, zmínil pár strohých vět. Nezacházel do detailů. Řekl vám, na čem pracoval. Toť vše.

Když se vám ale bude snažit lhát – a to zejména v případě nevěry, bude tak úpěnlivý v tom, aby vaši odpověď uspokojil, že zmíní co nejvíce možných nesmyslů a detailů. Řekne vám, kdo do kanceláře přišel a že si šel koupit svačinu. Možná se bude snažit ihned odpovědět i na to, na co se nezeptáte.

Ihned bude vysvětlovat svůj pozdní příchod a zmiňovat přesná místa, kde byla dopravní zácpa nebo kdo konkrétně jej několikrát zastavil a zdržel. Dost podezřelé chování vám napoví, že zřejmě jde o změnu v chování, kterou se snaží něco krýt. Je toto případ i vašeho partnera?

Podařilo se vám odhalit lháře, nebo jste si pouze potvrdila, že to byly pouhé domněnky a omyl je na vaší straně?

K TÉMATU  Výstřední pojistky slavných: Co všechno se dá zpeněžit?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Byl vám nevěrný? Okamžitý rozchod nemusí být řešení

Partner a já v době karantény. Jak přežít společné soužití, když nemůžeme z bytu?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Koncem listopadu dorazí na pulty knihkupectví výpravná obrazová monografie Žít – Karel Svoboda. Spletité osudy slavného skladatele v ní jedinečným způsobem zpracoval jeho syn Petr Svoboda, který své vzpomínky doprovodil i desítkami unikátních fotografií. Mnohé z těchto snímků jsou publikovány vůbec poprvé. Kromě Petra Svobody zavzpomíná v knize na geniálního, i když svérázného umělce plejáda dalších osobností, jejichž vtipné, láskyplné, ale i nostalgické historky obraz Karla Svobody dokonale dotvářejí.
Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.
Únava ze všech omezení a koronavirusových opatření je přirozená, ale určitě by kvůli nim neměl trpět váš sexuální život. Přispět k tomu můžete i eJoy®.
To se ví, že nejjednodušší ze všeho je koupit si růže v obchodě a o víc se nestarat. Jenže co by to pak bylo za zábavu? Kde by byl ten pocit, že si něco sami vypěstujete a můžete se tím kochat a chlubit všem známým? U růží to platí dvojnásob. Dokáží udělat na zahradě takovou parádu, že od nich nebudete moci odtrhnout oči. A to už za drobet té námahy rozhodně stojí!
S kamarádkami jste dlouho nic pořádného nepodnikly a rády byste si to vynahradily? Zároveň chcete strávit alespoň pár letních dnů na pláži? Spojte tato dvě přání v jedno řešení. Vyrazte s holkami k moři.
Bojíte se, že se z vás při vstupu do posilovny stane nasvalená mužatka? Tak klid. Takhle to vážně nefunguje. Ale jestli chcete zpevnit tělo, je to potřeba.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Kvůli práci z domova či výuce online trávíte denně mnoho hodin před monitorem. Často je to mnohem víc času, než kolik to bylo před pandemií. Výsledkem je enormní zátěž pro oči. Ty jsou pak unavené. Dopřejte jim péči a výživu, kterou si zaslouží. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia pro namáhané oči.
Toužíte po pevné a pružné pleti bez jakékoliv chybičky? Chcete mít účes jako ze salonu? Svěřte se do rukou speciální kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové, jejíž účinky vás ohromí. Pleťové krémy, séra a další produkty se díky jejímu obsahu postarají o zlepšení stavu vaší pokožky.
Od prvního ledna začínám hubnout. Cvičit. Učit se anglicky. Chodit na jógu. Přestanu kouřit... Ano, to je to magické datum, které mnohé z nás neuvěřitelně přitahuje. Nutí nás k tomu, abychom si dávali závazky, o kterých víme, že je stejně nikdy nedodržíme. Zkuste to letos jinak.
Zařizování ložnice je poněkud obtížné. Přece jen chceme z místnosti vykouzlit oázu klidu, do které se budeme každý den velice rádi vracet. Mnohdy se však stane, že sáhneme po něčem zcela jiném, než co do ložnice patří a rázem je příjemný pocit z ní fuč. Zkrátka a dobře tam neproudí ta energie, která by přispívala ke kvalitnímu spánku. Naštěstí je tu ale stále feng-šuej, podle kterého se můžeme řídit.
Dřevěný plot je klasika. Dnes už ale nejsou zdaleka všechny ploty dřevěné nebo v podobě kovových mříží. Hodně se staví betonové ploty, sypané kamenné ploty, ale také lamelové ploty z hliníku. Jaký zvolíte vy?

Výběr článků

Dovolená na ostrově Mauricius zní jako sen každého cestovatele. A přitom cestování na něj nemusí být žádná složitá ani drahá záležitost. Ostrov Mauritius je rájem, kolem kterého se rozprostírá nekonečná Indický oceán. Je to kouzelný ostrov s bílými a čistými plážemi, vysokými a zelenými palmami, na nichž zpívají úžasně barevní ptáci.
Každý člověk má nějaké zlozvyky, a zatímco některé vadí spíše okolí, jiné mohou vadit člověku samotnému. Jedním z nich jsou pocuchané nervy, které lze definovat jako neustálé vytáčení se kvůli každé drobnosti. Jelikož tato nemilá vlastnost ničí vzájemné vztahy, je dobré vědět, jak s problémem zatočit. Možností je víc než dost.

Nepřehlédněte

Spousta lidí si čas od času zpříjemní potemnělé večery tím, že zapálí vonné svíčky. Patříte k nim i vy? V tom případě je dobré se seznámit s riziky, které tato záliba přináší. Čemu všemu jdete naproti s každým zažehnutým plamínkem?
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek