Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

Červená řepa jako přírodní zázrak na kdejaké neduhy!

Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
řepa
Červená řepa je zázrakem pro vaše zdraví. Obsahuje spoustu tělu prospěšných látek. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

14. 07. 2020

14. 07. 2020

Zelenina, kterou jen tak něco nepředčí

Co do množství vitamínů, minerálů a stopových prvků, červenou řepu jen tak něco nepředčí. Můžete si jí dopřávat v podstatě v jakémkoliv množství. Proč je tedy červená řepa tak skvělá?

  • Pokud chcete své tělo jednoduše zbavit škodlivých látek, jezte červenou řepu, podporuje totiž detoxikaci organismu.
  • Má blahodárné účinky i na mnoho lidských orgánů, jako je například mozek (podporuje jeho činnost), srdce (udržuje zdravé cévy), nebo také působí jako prevence vzniku rakoviny.
  • Když chcete zpomalit proces stárnutí a snížit cholesterol v krvi, dejte si také červenou řepu.

Tahle rudě zbarvená zelenina je skutečně učiněný zázrak přírody.

Co si z ní připravit?

Připravte si z červené řepy třeba tento jednoduchý a chutný salátek. Budete potřebovat: dvě cibule, tři řepy, trochu octa, olivový olej, špetku soli. Řepu si nejprve oloupejte a dejte ji vařit. Při loupání se doporučuje dát si na ruce například obyčejný svačinový sáček, jelikož zelenina dost barví a ulpívat na kůži může její barva i několik dní.

Až se červená řepa uvaří, nakrájejte ji na malé kostičky. Posléze si pokrájejte i cibuli na drobnější kousky. Oba druhy zeleniny smíchejte v míse a doplňte dle chutí o olivový olej, ocet a trochu soli. Tento salát oceníte, pokud budete chtít provést například očistu svého tlustého střeva, jater, nebo budete chtít podpořit dobrý zrak. Jezte červenou řepu často, je extrémně zdravá!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Špenát místo ledového salátu, avokádo místo majonézy. Co ještě můžete zkusit nahradit něčím zdravějším.

 Chutné smoothie, které čistí organismus, si připravíte jednoduše doma. Přinášíme 10 skvělých kombinací

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

S příchodem chladných dní naše pleť potřebuje výživu. K tomu vám dopomohou domácí pleťové masky, které si vyrobíte z ingrediencí, co máte běžně v kuchyni.
Mnoho lidí si esenciální oleje spojuje s navozením příjemné atmosféry - stačí pár kapek do aromalampy, zapálit svíčku a domovem se rázem line omamná vůně. Napadlo by vás ale využít esenciální oleje i pro hubnutí? A funguje to vůbec?
Pokud vy nebo učitel vašeho dítěte máte podezření, že vaše dítě může mít ADHD, je důležité vyhledat pomoc. Včasná intervence může potenciálně zabránit vzniku dalších příznaků a sekundárních stavů, jako je úzkost nebo opoziční vzdorné chování.
Patříte k těm ženám, co o své ruce pečují se železnou pravidelností, a přesto ne a ne docílit toho, aby byly dokonele pevné? Možná někde přeci jen děláte chybu.
Využití zubní pasty se ani zdaleka nemusí týkat jen natolik běžné činnosti, jakou je čištění zubů. Většina z nás má tubu zubní pasty na umyvadle v koupelně, ale koho by napadlo vyčistit s ní například kohoutky?
Módní inspirace není nikdy dost. Pokud jste tedy i vy nadšená fashion milovnice, rozhodně vám neunikly aktuální trendy, které nás během podzimu a zimy 2022/2023 čekají. Na scéně se objeví maximálně pohodlné teplákové soupravy i elegantní dámské šaty. Co bude tím pravým, co letos oblečete vy?
Intimní zápach není rozhodně téma, které by se probíralo buď s kamarádkami, nebo s partnerem. V mnoha případech je tak žena nucena si hledat pomoc sama.
Hodí se do každého bytu i domu, její pěstování je nenáročné a zvládnou ho i začínající pěstitelé. Ale víte vůbec, co kokedama je a jak se vyrábí?
Ano, saláty jsou lehké, plné vitamínů a osvěží. Že vás ale nezasytí a máte po nich hlad? Prozradíme vám, jak to udělat, aby vám po salátu nekručelo v žaludku a ještě patřil do dietního jídelníčku. Pak vám hubnutí půjde samo. Zkuste to!
Léto se pomalu přetáčí v podzim. Sluníčka ubývá, začíná školní rok a hrozí nám podzimní stres. Jak se mu vyhnout, zůstat v klidu a udržet si letní náladu?
Designová krbová kamna vypadají v obývajím pokoji navozují tu správnou atmosféru. Kamna Nordica spadají do střední a vyšší třídy, a kvalita tomu odpovídá. Některá mají varnou plotnu, jiná lze umístit přímo na zeď. Prohlédněte si galerii.

Výběr článků

Kdo a kdy má komu volat? První rande bylo fajn a ráda byste se sešla znovu. Měla jste pocit, že protějšek stojí o schůzku také. Ale nedomluvili jste si ji. Nechali jste si otevřená zadní vrátka. Týden utekl a on nevolá. Zavoláte mu?
Bohužel alergie trpí nejen lidé, ale také naší čtyřnozí kamarádi. Počet alergických onemocnění se zvyšuje. Nejvýznamnější alergie u psů jsou alergie na parazity, alergie na inhalační alergeny, alergie na potraviny a nebo kontaktní alergie. Podívejte se na několik tipů, které dokážou alergickou reakce u psa zmírnit.
Tváří se jako svatoušci, ale přitom se ve volných chvílích dívají na porno videa. O kom je řeč? No přeci o většině naší mužské populace.

Nepřehlédněte

Někteří zástupci zvířecí říše umí skutečně překvapit svojí šikovností. Kočka, pes, křeček, ale i medvěd, opice nebo veverka. Mezi všemi pak vyniká vychytralý pták, který využívá návnadu od lidí k lovení ryb. Podívejte se, jaký předvádí inteligentní zvířata talent a schopnost se učit.
Myslíte si, že krásné ženy to mají v životě jednodušší? Až poznáte příběh Judity, zjistíte, že i prvotřídní krasavice řeší potíže ve vztahu i v práci. Judita se dokonce za svůj vzhled a dokonalé tělo na střední škole styděla.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek