Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Zářivý úsměv bez drahých produktů? Přírodní přípravky, které zabírají, najdete i doma

Krásný úsměv by chtěl mít každý z nás. Nepřítel naší dutiny ústní je však povlak na zubech a zubní kámen. Jak ho odstranit, abychom nemuseli utrácet ze drahé produkty, jako jsou nákladné zubní bělící pasty a ústní vody? Mnozí netuší, jaké zázračné pomocníky má právě ve svém domově.
bělení
Kdo by nechtěl mít zdravé a hezké zuby. Využijte přírodní produkty, za které nemusíte vyhazovat balík peněz. (zdroj foto: teks.cz)

22. 06. 2020

22. 06. 2020

Přírodní, antibakteriální, levné

Vaše domácnost skrývá netušené možnosti, jak pečovat o svůj chrup a dutinu ústní přírodními prostředky. Co konkrétně tedy hledat a jak vám to může pomoci?

  • Sezamová semínka: nejen vhodná do salátů, ale kupodivu i k odstranění obtěžujícího a neestetického zubního kamene. Sezam žvýkejte v množství jedné lžičky dvakrát denně. Poté očistěte suchým zubním kartáčkem, nebo ústa vypláchněte. Sezamová semínka mají abrazivní (brusný) a čistící efekt.
  • Hřebíček: má antiseptické, antibakteriální a analgetické účinky. Je to učiněný zázrak. Doporučuje se ho žvýkat, pokud chcete odstranit zápach z úst. Ušetříte tak za žvýkačky. Jestliže chcete pomocí hřebíčku bojovat proti zubnímu kameni a podpořit jeho odstranění, rozdrťte pár kusů a smíchejte s olivovým olejem a nanášejte na místa na chrupu, kde se zubní kámen vyskytuje.
  • Soda se špetkou soli: soda působí proti bakteriím a její přidanou hodnotou je to, že má bělící účinek. Proto pokud chcete mít zářivý úsměv, aplikujte na zuby tuto směs – velkou lžíci sody s trochou soli. Tu pak nanášejte pomocí namočeného zubního kartáčku na postižená místa v ústech, která vyžadují zvýšenou pozornost a péči. Častější čištění sodou se ale nedoporučuje. Mohli byste si tím poškodit zubní sklovinu, proto se doporučuje ji aplikovat na chrup pouze jednou za týden.
  • Slupka z pomeranče: tohle ovoce nejen, že dobře chutná, ale také dokáže vyčistit chrup! Konkrétně tedy pomerančová slupka a její bílá vnitřní část. Můžete ji použít místo kartáčku a čistit jí zuby asi tři minuty a poté vypláchnout. Nebo si z ní zhotovíte pastu s jemnou konzistencí. Citrusy obsahují kyseliny, proto se náramně hodí k podpoření čistoty chrupu. Čistit takovýmto způsobem není nutné každý den, ale pouze párkrát za týden.
bělení
Kdo by nechtěl mít zdravé a hezké zuby. Využijte přírodní produkty, za které nemusíte vyhazovat balík peněz. (zdroj foto: teks.cz)

Další skvělé tipy jak ekonomicky a šetrně čistit chrup

Skvěle působí i citrónová šťáva, která obsahuje již výše zmíněné kyseliny, které napomáhají k odstranění nečistot v ústech. Dalším zajímavým přírodním preparátem, kterým lze vykonat hygienu dutiny ústní je kokosový olej. Je rovněž schopný zničit škodlivé ústní bakterie a nečistoty. Proplachujte ústa asi jednou lžící oleje z kokosu po dobu deseti minut.

K TÉMATU  Objevte tajemství krásy jižanských žen a osvojte si přirozenou péči

Posledním možným přírodním produktem vhodným k čištění zubů je aloe vera a glycerin. Můžete si udělat přírodní pastu z jedné lžičky gelu aloe vera, čtyř lžiček glycerinu, pak jen přidáte asi deset kapek citronového oleje, trochu sody a vodu.

Pomocník z lékárničky

Nyní trochu zabrousíme mimo přírodní preparáty a podíváme se, co ukrývá vaše lékárnička. Jistě v ní najdete peroxid vodíku, musí mít koncentraci 3 %. Tento přípravek je skvělým pomocníkem při odstranění nečistot a působí antibakteriálně. Můžete jej smíchat i s antiseptickou ústní vodou a ústa pravidelně vyplachovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Neobvyklé kosmetické vychytávky s pomocí ingrediencí z kuchyně. Zbavte se celulitidy, vyčistěte póry nebo nechte zmizet modřinu!

Jak vypadat oslnivě v každé situaci? Zkuste 21 vychytávek pro váš úsměv, pokožku i vlasy!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud se vám podařilo něco zhubnout přes léto, nebo zkrátka chcete jen udržet, to co máte, máme pro vás tipy, které fungují. Stačí dodržovat tyto jednoduché stravovací návyky.
Osmadvacetiletá Eva Burešová na sebe poprvé upozornila v soutěži Česko Slovensko má talent a prozpívala se až do finále. Pro její kariéru to byl ale teprve úplný počátek.
Ačkoli se může zdát, že si svobodu plnými doušky užívají spíše muži, pravda je úplně někde jinde. Protože si doma nemají s kým povídat, existence bez partnerky je pro ně těžkým oříškem i náročnou zkouškou. Jako vážně?!
Doplňky do koupelny používáme každý den, ale kromě jejich praktického účelu si dnes můžeme pořídit i krásné designové kousky, které podtrhnou styl vaší koupelny. Dávkovače mýdla, zásobníky na tampony, kelímek na vyplachování úst, košíky na kosmetiku nebo různé držáky, všechno si můžete vyladit k obrazu svému. Inspirujte se.
Možná závidíte mužům, o kterých se říká, že zrají jako víno. Herci, zpěváci nebo třeba sportovci, kteří po dvacítce vypadali tak nějak nedospěle a rozhodně ve vás neprobouzeli vášně, vám možná po čtyřicítce či padesátce začínají připadat přitažliví. Co na tom, že mají prošedivělé skráně, které se většinou ani nesnaží zakrývat barvou.
Klimakterium neboli menopauza je přirozené období v životě ženy, které může nastat kdykoli mezi 45. až 55. rokem života. Organismus pozvolna přejde z reprodukční fáze do fáze klidové. Tahle fyziologická životní etapa se prostě nedá zastavit ani obejít. A tělo vám může připravit horké chvilky právě ve věku, kdy se cítíte tak skvěle. Dá se ale to zvládnout.
Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?
Rohy stěn bývají jednou z nejvíce zanedbávaných oblastí v domácnostech, pokud jde o styling a nebo výzdobu interiéru. I když přemýšlíte o tom, jak byste si roh upravili, většinou to stejně skončí tak, že do něj dáte buď nějakou pěknou lampu, nebo velkou pokojovou rostlinu. Existuje však mnoho dalších způsobů, jak si tento kousek domova můžete zajímavě ozdobit. A věřte nám, že některé z nich by vás možná ani nenapadly.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.
Ptáte se, kde využít kameny v zahradě, aby vše fungovalo? Váš pozemek je místem, kde se snoubí krása přírody s kreativitou. Horniny a minerály přidávají estetickou hodnotu, ale také mohou ovlivnit její funkčnost a zdraví. Poradíme vám s výběrem.

Výběr článků

Stárnutí - fáze života, kterou by ženy nejraději přeskočily. Jenže se jedná o neodvratitelný jev, který k životu zkrátka patří. Proto je důležité se s ním poprat. Pojďme si prozradit několik věcí, s nimiž se stárnutím hravě zatočíte.  
Večer plný hvězd a filmové magie, tak lze popsat 81. udílení Zlatých glóbů. Nolanův životopisný snímek "Oppenheimer" zazářil s pěti oceněními, včetně nejlepšího dramatu a režie. Oproti tomu fenomén "Barbie" se stal středem pozornosti v nové kategorii spojující uměleckou kvalitu s komerčním úspěchem. Jaký byl průběh večera, kdo zaznamenal vítězství a jak reforma ovlivnila samotnou podstatu těchto prestižních filmových ocenění? To vše a mnohem víc v našem stručném přehledu ze Zlatých glóbů 2023.
Svět kolem nás se hemží barvami a jejich miliony odstínů. Barvy dokážou ovlivnit naše emoce, chování, a dokonce určit povahu. Proto bychom je, tam kde můžeme, měli volit s rozvahou.

Nepřehlédněte

Česnek je jedna z nejzdravějších potravin na světě. Odhání bacily, viry i upíry a je ceněným čističem cév a celého těla. I když se situace už hodně zlepšila, opravdu kvalitní česnek je na českém trhu stále poměrně nedostatkovým zbožím a pokud už je kvalitní, bývá velmi drahý
Dlouho jsem nemohla najít lásku, vždycky jsem byla trošku při těle, měla jsem problémy s pocením, nějaké zdravotní problémy, které způsobovala moje nadváha a pleť samý pupínek. Bojovala jsem s tím v pubertě hodně dlouho a neměla jsem žádné sebevědomí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek