Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Je mi 35, ale chlap pořád nikde. Co je dobré vědět?

Pětatřicítka je pro ženy zvláštní mezník. I když nechceme, začneme se zamýšlet, zda je náš život v pořádku, a zda směřujeme správným směrem.
samota
Je mi 35 a nemám chlapa. No a co? (zdroj foto: pixabay.com)

16. 06. 2020

Když se v tomto věku ocitáme v situaci, kdy jsme bez dětí a bez stálého partnera, a ještě se k tomu přidají nenaplněné pracovní sny, je to složitá situace. Co je dobré si uvědomit, když je vám přes 35 a chlap prostě nikde?

Společenské stereotypy

Je vám 35 a přemýšlíte, co děláte špatně? Že ani v tomto věku nemáte vedle sebe stálého partnera a kopu dětí k tomu? Pokud cítíte něco jako vinu nebo dokonce sebeodmítání, vězte, že na vině je naše společnost, nikoliv vy. Právě společenské „normy“ nám do hlavy od malička hnětou, co je správné a co už ne. Patent na rozum ale nemá nikdo, ani společnost.

V osmnácti se tedy trápíme, že ještě nemáme chlapce, a ve třiceti zase, že nemáme děti. Přitom bychom se mohly cítit šťastné a spokojené. Jenže když na každé rodinné sešlosti pořád posloucháte ty stejné narážky, a vnímáte, jak se vaše kamarádky vdávají, moc vám to nepřidá. To ale neznamená, že se máte chytit do sítí špatných emocí.

zdroj foto: pixabay.com

Co vlastně mám a co můžu?

I ony vdané kamarádky rozhodně nemají na růžích ustláno. Mnoho mužů ženy opouští, když mají malé děti, protože se jim do vztahu připlete někdo třetí. To se potom těžko řeší, když máte na krku dvě malé děti a hypotéku.

Zkuste se na svou pozici podívat jako na velkou výhodu. Lidé ve vašem okolí už mají spoustu povinností, zatímco vy máte velkou škálu možností. A ty je nyní třeba využít!

Každý večer před spaním poděkujte svému bohu za to, co konkrétně jste dnes zažila příjemného. A mohou to být klidně maličkosti, jako výborný oběd nebo krásná procházka. Naučit se poděkovat za to, co mám, vede ke zklidnění a k nalezení vnitřního štěstí.

K TÉMATU  Intimní zápach ženských partií. Problém, o kterém se nemluví snadno. Co značí a jak s ním zatočit?

Chtěla bych partnera

Nepřejete si momentálně nic víc ve svém životě, než najít si vhodného partnera? V tom případě se namísto seznamek zkuste vrhnout i do toho, co vás baví. Zkuste se aktivněji věnovat svým koníčkům. Většinou se totiž stává, že se lidé potkají při společné aktivitě. Milujete filmy? Najděte si skupinu filmových nadšenců a chatujte s nimi. Máte raději bylinky? I pro tyto záliby existují zájmové skupiny.

A ještě jedna věc – zkuste udělat ve svém životě alespoň jednu změnu. Změny jsou potřebné, i když se jich mnohdy obáváme. Najděte si novou zálibu, odstěhujte se za lepší prací, splňte si svůj dávný sen. Dnešní doba virová nás více než kdy jindy ujistila v tom, že je třeba žít teď a dělat věci, co nás baví a naplňují. Když začnete aktivně žít svá předsevzetí, váš život se začne proměňovat. Přestanete lpět na tom, že byste si přála vedle sebe muže snů. Najednou uvidíte, jaké prevíty vaše kamarádky vedle sebe mají. Začnete si více vážit toho, co máte. Když se chlap objeví, bude to fajn. Když ne, jedete na pohodu.

Nikdo vám nemá právo předhazovat, co je správné, a co ne. Kdo řekl, že máme mít v 35 chlapa, děti a hypotéku? Asi systém, který chce, abychom byli hodné ovce se svázanýma nohama. Zvolte si jinou cestu – „jsem šťastná a žiju si po svém“. Až příště uslyšíte od někoho nemístnou poznámku, představte si ho jako ovci. Vy jste svobodná a můžete všechno.

A když se v budoucnu chlap i děti objeví, už budete vědět, že stále žijete sama pro sebe.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

K TÉMATU  Nečekané faktory, kvůli kterým se hroutí manželství. Kde všude číhá riziko rozvodu?

Single život? Ženy si ho užívají, ale pro muže může být peklem!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

TikTok, sociální síť, která zažívá velký boom. Možná jste tady noví, nebo chcete najít nějaké další, zajímavé účty.
Zvoní budík - je zase ráno. Probouzíte se polámaní, s viditelnými kruhy pod očima a s padajícími očními víčky. Znovu jste se pořádně nevyspali. Už se to táhne několik dní a stále nevíte, jak svůj spánek opět zkvalitnit a prodloužit. Ty probděné noci se začínají projevovat na vaší pracovní výkonnosti i na náladě, kterou nemáte zrovna nejlepší. Možná za špatným spaním vězí tři věci. Jaké?
Jak si představujete ideální Vánoce? Pravděpodobně s rodinou, vašimi blízkými. V pohodě, v obklopení radosti a štěstí. A samozřejmě v obklopení cukroví, které mizí z talíře rychlostí blesku. A kromě her, které budete hrát, svůj čas strávíte i sledováním oblíbených vánočních snímků, které svou kouzelnou atmosférou a nadějí z nich vyplývající umocní onu vánoční atmosféru, která se line domovem. Co si nezapomenout pustit?
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Trápí vás únava? Chce se vám pořád spát? Pijete často kávu, ale energie stále nikde? Někde tedy musí být chyba! Představte si, že byste byli plní elánu a energie. Ano, opravdu to jde! Proto si v dnešním článku povíme, jak se konečně zbavit únavy a mít energii, po které tak dlouho toužíte!
Celým jménem Jenna Marie Ortega se narodila 27. září 2002 v Kalifornii. Mladé herečce je teprve dvacet let, ale ve světě šoubyznysu se pohybuje už od dětství. Přesto, že již deset let se věnuje herectví, až s natočením televizního seriálu Wednesday, který se stal obrovským hitem, se z ní stala hvězda první kategorie. Za roli získala dokonce nominaci na Zlatý glóbus. Tajemnou Wednesday se ale málem vůbec nestala. Dokázali byste si v této roli ale představit někoho jiného?
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
Když jsem se zamilovala do Jáchyma, po čase mi prozradil, že má dceru. Ta žije s matkou a jejich rozchod nezvládá. A mě si zařadila na seznam lidí, které nebude mít už z principu ráda. Dcera je prostě nejvíc.
Medovina byla kdysi nápojem novomanželů, protože med je prý skvělé afrodiziakum. Samozřejmě, díky vysoké koncentraci cukrů totiž ničí v buňkách bakterie a navíc obsahuje minerály, pyly, proteiny, vitamíny a aminokyseliny, které jsou tělu velmi prospěšné. A takových potravin je mnohem víc. Opravdu vás nabudí na sex?
Brambory si umíme představit jako přílohu prakticky k čemukoli. Dáváme si je vařené ve slupce i bez, milujeme je v podobě bramborové kaše, někdy dostaneme chuť na brambory pečené v troubě.
Dopravní nehody opravdu nejsou tou nejčastější příčinou smrti, i když to z televizních reportáží často tak vypadá. Jsou až na pátém místě žebříčku nejčastějších příčin úmrtí u nás. Jaký důvod smrti obsadil první příčku?
Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…

Výběr článků

Britney Spears, dnes již 40letá popová princezna, vyjádřila přání, mít se svým snoubencem Samem Asgharim svého třetího potomka. Dočkají se 16letý Sean a 15letý Jayden dalšího sourozence?
Střelci, jakožto jedno z ohnivých znamení, dokáží být neuvěřitelně spontánní a jsou to právě oni, kteří vám bez obalu řeknou naprosto vše, ať se vám to líbí či nikoliv. Oni věci nefiltrují. Se Střelci bývá velká zábava, často jsou proto obklopeni hromadou lidí a přátel. Mají nadstandardní konverzační schopnosti a své okolí umí vysoce zaujmout a inspirovat, aby žili svůj nejlepší možný život.
Rodinné podnikání je na denním pořádku. Když pracujete s lidmi, s nimiž nežijete v jedné společné domácnosti, ještě to jde. Ale pracovat s partnerem? Být s ním 24 hodin denně? Jde to a vůbec nemusí vzniknout pověstná ponorková nemoc. Jen je třeba dodržovat určité zásady.

Nepřehlédněte

Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek