Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Nemáte čas na kadeřnici? Vlasy si můžete ostříhat doma! Máme pro vás snadný trik, jak na to!

Vrstvený sestřih je stylistická stálice, která je pro svou efektnost a praktičnost dosud vyhledávána v kadeřnických studiích. Zároveň ženy a dívky zkoušejí a experimentují, jak i bez složitých sponkování a vrstvení vlasů tohoto sestřihu vlasů dosáhnout i svépomocí.
vlasy
Vrstvený sestřih je stylistická stálice, která je pro svou efektnost a praktičnost dosud vyhledávána v kadeřnických studiích. Zároveň ženy a dívky zkoušejí a experimentují, jak i bez složitých sponkování a vrstvení vlasů tohoto sestřihu vlasů dosáhnout i svépomocí. (zdroj foto: pixabay.com)

03. 07. 2020

03. 07. 2020

Odpověď poskytla jistá kadeřnice, jejíž vtipný postup práce obletěl internet a stal se hitem. Teď už vám takto efektně zvládne vlasy ostříhat i vaše kamarádka, která nůžky nikdy nedržela v ruce.

Ostříhat krátké vlasy můžete s pomocí čtyř culíků

Základem pro vytvoření efektního vlasového sestřihu je kštici nejprve umýt a natužit. Pak vlasy na celé hlavě geometricky co nejvíce přesně rozdělit na čtyři části. Tyto části pak pomocí gumiček kadeřnice sepnula do čtyř culíků. Protože do vlasů bylo zapracované tužidlo, bylo možné culíky postavit do vzduchu jako hřebíky, což je nejvtipnější část celého postupu, který si získal srdce statisíců diváků a hlavně divaček z celého světa.

Zkušená kadeřnice pak s pomocí plochého hřebínku a ostrých nůžek zkrátila konečky na každém culíku tak, aby byly všechny čtyři stejně dlouhé. Když byla s výsledkem stříhání spokojená, culíky rozpustila a vlasy protřepala, aby se kvadranty spojily. Když je pak vyfoukala přes kulatý kartáč, zůstal krásný vrstvený sestřih. Jednoduchost a efektnost tohoto postupu učarovaly všem amatérským, ale i profesionálním kadeřnicím, které tento netradiční a vtipný postup velmi pobavil.

Samostříhání vlasů pomocí culíku na čele

Další tip už je z těch o něco starších a zabývá se stupňovitým sestřihem dlouhých vlasů. Pokud chcete, aby se váš sestřih přizpůsobil kolem obličeje, postupujte následovně.

Vlasy si umyjte a lehce osušte tak, aby se daly pročesat a sepnout do culíku. Ten ale nebude na temeni, ale přímo uprostřed čela tam, kde obvykle nosíváte pěšinku. Pokud tedy nosíte patku, sčešte culík poněkud do strany. Pokud je pěšinka uprostřed, culík bude tamtéž.

Vlasy v culíku znovu pročešte a urovnejte. Přiložte jej k obličeji přes nos a za pomoci ostrých nůžek jej ustřihněte v místě, kde chcete, aby stupňovitý sestřih začal. Tam budou vaše vlasy nejkratší. Když máte hotovo a střih je rovný, vyfoukejte vlasy buďto v předklonu či přes kulatý kartáč.

K TÉMATU  Trápí vás suchá pokožka? Pomohou vám tyto účinné produkty přírody

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Od doby, co si na vlasy dává tento domácí zábal, je krásnější než kdy dříve

Toužíte po čtyřicítce opticky omládnout? Krátké účesy jsou skvělým způsobem. Podívejte se, jak vám mohou slušet

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Její jméno je Kathy Jacobs, je jí 56 let a žije ve Spojených státech amerických, konkrétně ve městě Calabass ve státě Kalifornie.
Návrat dětí do školy po Vánočních prázdninách může být pro rodiče výzvou. Náš článek se zaměřuje na praktické tipy, jak podpořit své děti ve studijním procesu. Přinášíme konkrétní rady, které pomáhají vytvořit pozitivní a podporující prostředí pro úspěšný návrat do školní rutiny. Jak jsou na tom vaše děti?
Nový rok je v plném proudu a řada lidí ještě stále pracuje na svých novoročních předsevzetích. Pokud se ta vaše týkají nakopnutí kariéry nebo byznysu obecně, existuje několik tipů či kroků, které je nutné podstoupit pro úspěch stanovených cílů.
Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Tahle kočka zůstává nerada doma sama, a tak se spolu se svým páníčkem pohybuje po městě i na motorce. Nestrpí ovšem žádnou potupnou krabici nebo přepravku, a cestuje raději jako běžný spolujezdec. Vypadá to, že byla dobře proškolená o bezpečnosti na vozovce. Už jste viděly něco podobného třeba u vás ve městě?
Říká se, že pořádek dělá přátele. Najednou chápu, jak moc je tohle přísloví pravdivé. Když za mnou moje dlouholetá kamarádka přišla s prosbou o pomoc, neváhala jsem a udělala jsem pro ni všechno, co jsem mohla.
Děti i domácí mazlíčci umí být roztomilí. Tihle prckové sice ještě nosí pleny, ale už mají doslova záchvat smíchu. A může za to pes! Slyšet dětský smích je rozhodně lepší, než křik. Možná se budete smát s nimi!
Tohle jistě všechny známe… Ani se nenadějete, chvilku zůstanete na sluníčku (ať už odpočívat nebo pracovat) a večer se pak doma nestačíte divit, jak máte červená ramena, záda nebo jinou část těla. Je to nepříjemné, člověku se špatně spí, pokožka je napjatá, citlivá. Kolikrát je obtěžující i nošení různého oblečení s ramínky, těsnějšími okraji. Jak si můžete v takovou chvíli pomoct a dát svou pokožku zase rychle do pořádku?
V dnešním světě se dá najít spousta způsobů, jak pracovat sám se sebou, a jedním takovým lifestylovým trendem je i biohacking, který je takovou filosofií budoucnosti a mluví se o něm jako o způsobu, jak využít v průběhu života svůj tělesný potenciál a užít si spoustu let v dobré duševní i fyzické kondici.
Jakmile se začnete s přáteli bavit o tom, jestli doma chovat nějaké zvíře, můžete se dozvědět mnohé. Někteří nesnesou byť jen představu chlupů na koberci, kočky v posteli nebo pravidelného ranního venčení. Někdo si zase naopak neumí představit život bez zvířecího člena rodiny. Pokud byste ale chtěli argumentovat vlivem na vlastní zdraví, závěry výzkumů jsou jednoznačné – domácí mazlíček vašemu zdraví jedině prospěje!
Když v supermarketech udeří akce, sáhneme na dno prasátek a namíříme si to střemhlav na nákupy. Všechno, co lze schovat do mrazáku, nakoupíme za akční ceny, protože v opačném případě bychom za dané zboží utratili dvojnásobek. To samé platí i v případě masa. Když je za skvělou cenu, nabereme ho kila a pustíme se do zamrazování. Jenže co udělat v okamžiku, kdy ho chceme zpracovat?

Výběr článků

Nezajímá vás politika? Měla by. Nenechte rozhodovat o své budoucnosti jiné a jděte k urnám. Proč? Politici se přetahují o moc, kterou můžeme dělit na lokální a globální. Uvědomte si, že je důležité, jaký člověk stojí v čele. Manipulátor, nebo někdo rozumný?
Každý jsme tím místem prošli. Někdo bez ztráty kytičky dal své zkoušky na poprvé, jiný se trápil a ani po několika pokusech mu řidičák nedali. Pojďte se podívat na přehled zábavných kousků z autoškoly. Třeba i vaše auto při té vzpomínce zaskáče radostí - co vy a autoškola?
Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.

Nepřehlédněte

Když se řekne slovo jóga, většina z nás si představí cvičení. Cvičení, které má mnoho podob a napomáhá k lepšímu držení těla, k uvolnění nebo posílení svalstva. Jóga je však nejen o fyzickém cvičení, ale i o tom psychickém. Pomáhá posilovat tělo i mysl, a jde v ní především o rovnováhu, spojení a také o duchovno.
Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek