Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

“Nevěra mi málem zničila manželství. Výčitky svědomí jsem ale překonala,” říká Kristýna (38)

Přečtěte si příběh ženy, která si uvědomila, že ke svému muži již nechová žádné hluboké city. Stali se přáteli a jejich milenecký vztah šel do ústraní.
nevěra
Jak se Kateřina popasuje se svou nevěrou? Přizná se manželovi, nebo ne? (zdroj foto: freepik.com)

27. 05. 2020

Až Kateřina podlehla kouzlu svého kolegy a nevěra byla na světě. Nyní se snaží vyrovnat se svou chybou, ale stále se jí to nedaří.

Krásný vztah zevšedněl

Kateřina se do svého manžela zamilovala již na střední škole. Byli třídním párem snů. A byli spolu opravdu šťastní po dlouhé roky. Nicméně s příchodem dětí a s neustálými starostmi o přestavbu bytu, výchovu dětí, a nedostatek základního životního rozletu se navzájem odcizili. „Když se na to dívám zpětně, nejraději bych nám nafackovala.

Byli jsme tak hořečnatí v úsilí dokončit byt co nejdříve, být pro děti dobrými rodiči a být skvělými kolegy v práci. Úplně jsme zapomněli, že i náš vztah potřebuje čas a péči. Neměli jsme za posledních 7 let jediný týden pro sebe.“ Už si přestali být vzácní.

nevěra
Vztah Kateřiny zevšedněl. Došlo to až tak daleko, že začala být muži nevěrná. (zdroj foto: freepik.com)

Objevila se návnada

„Můj kolega z práce měl na mě zálusk už v době, kdy jsem do práce po mateřské nastoupila. Ale rovnou jsem ho „setřela“, jsem přece vdaná matka dvou krásných dětí, nemám zájem narušit klid rodinného krbu.“ Ale kolega dál vytrvával ve svém úsilí Kateřinu získat. Snažil se být milý, vnímavý, a chválil maličkosti, které jí dělaly radost.

„Dokonce si všimnul, když jsem změnila účes. To se mi u manžela nestalo už celou řadu let.“ Ale svého kolegu se snažila cíleně přehlížet. Za lichotky poděkovala, na pozvání na kafe vždy reagovala odmítavě. To ještě netušila, že je ve vzduchu potencionální nevěra.

Zkouška odolnosti

Že se něco s jejími pevnými zásadami děje si uvědomila na víkendovém teambuildingu. „Bylo to poprvé, kdy jsem vyjela na víkend bez dětí. Jen náš pracovní kolektiv, příroda, opékání buřtů, a procházky po horách. Bylo to skvělé. Cítila jsem se tak svobodná!“ V té době již byl Jarek, její kolega z práce, stále po jejím boku.

K TÉMATU  Manželství: kdy má a nemá jeho uzavření smysl a k čemu je svazek důležitý

Smáli se, vtipkovali, a stali se oblíbenou „dvojicí“ uvnitř celého firemního kolektivu. Každý cítil, že k sobě patří. „I když jsem večer byla jemně ovíněná a Jarek se mě pokusil políbit, odstrčila jsem ho. V tu dobu už jsem si ale nebyla jistá tím, zda je to skutečně špatně.“

nevěra
Kateřina si začala vztah s kolegou z práce. (zdroj foto: freepik.com)

Nevěra a zlomový okamžik

Pár týdnů po teambuildingu se spolu Jarek a Kateřina ocitli ve firmě sami, dokončovali práci na projektu a rozhodli se, že je lepší to dodělat v práci, nikoliv doma. Když měli vše hotovo, Jarek za Kateřinou zašel a zeptal se jí, zda je vše v pořádku. Práce byla hotová, ona se cítila spokojená a v jeho přítomnosti jí bylo krásně.

Povídali si o životě. Najednou zjistili, že jsou v objetí. Od toho už byl jen krůček k líbání a prvním něžnostem. Prožili spolu neplánovaný, naprosto spontánní a divoký sex. Něco, co si Kateřina zakazovala, se najednou prostě stalo. Bylo to krásné. Ale byla to nevěra.

Ale co teď?

Kateřina se vracela domů se smíšenými pocity. Na jednu stranu sice porušila manželské pouto, ale na druhou se cítila svobodná a plná života, jako již dlouho ne. Prvotní pocity byly dosti rozporuplné. Necítila se tolik vinna, ale spíš jako puberťák, který poruší nějaké zaryté pravidlo, a vlastně tím dál objevuje svět. Jarka požádala, aby jí raději nepsal na telefon.

Nevěra probudila pocit viny

Po čase začala Kateřina prožívat pocity viny. Jednalo se o úlet, ale nemělo k němu dojít. Nevěra je prostě nevěra. Nevěděla, na koho se obrátit o radu. Nejlepší kamarádka jí řekla, že už ji dlouho neviděla tak veselou a usměvavou, jako v poslední době. A rodina zase pozorovala jisté uzavření se do sebe.

K TÉMATU  Vím, že přítel mojí kamarádky ji podvádí. Mám jí to říct? Neuvěří mi

Kateřina se rozhodla, že zážitek nijak dále komentovat nebude, a že není důvod o něm hovořit s manželem. Cítila se provinile, ale ve skrytu duše věděla, že právě tento jeden úlet jí po letech vlil znovu krev a život do žil.

Kateřina začala svůj život více prožívat a našla si čas na věci, které dříve kvůli povinnostem odsouvala. Konečně jezdila s dětmi na výlety, a manželské pouto se opět upevnilo. Uvědomila si, co by mohla ztratit. Cítila se posilněna životní zkušeností, a cítila se také opět jako žena, o kterou jeví muži zájem, ne pouze jako matka zasypaná každodenními povinnostmi.

S kolegou se nikdy víc do intimností nepouštěli a už by to nikdy ani nedopustila. Je šťastná, že si uvědomila, co vlastně doma má.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dva nejčastější důvody k nevěře? Odborníci mají jasno: na vině rozhodně není jen kolabující vášeň!

Nová studie šokuje: muži mají z nevěry výčitky svědomí, zatímco ženy jsou díky ní šťastnější! Co útočí na naši psychiku?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tetování už dávno není výsadou lidí na okraji společnosti. Naopak, dnes už existují i exklusivní tetovací studia s vybranou klientelou, ve kterých vás zdánlivě jednoduchá „kérka“ vyjde zhruba stejně draho jako nové auto. A když si prolistujete svůj oblíbený společenský časopis, přijde vám, že kdo nemá tetování, jako by dnes nebyl.
V dnešní době se dá pronajmout všechno - auto, dům, karavan i chalupa. Také tlupa stěhováků, skákací hrad, domácí spotřebiče nebo ženská děloha. Proto asi není nic divného na tom, že se za poplatek dá „vypůjčit“ i dětské oblečení
Také jste vždy toužili po zahradě, kde vše bude v souladu s vaší duší a myslí? Objevte 10 způsobů, jak se dokonale spojit s přírodou ve vaší zahradě.
Orchideje patří k pokojovým rostlinám, které jsou dlouhodobě oblíbené. I když se mnozí domnívají, že se nejedná o moderní pokojovou rostlinu, opak je pravdou. Je to stále dokonalý dárek k narozeninám nebo k výročí. Jen je třeba myslet na to, že ne každý obdarovaný se o tuto elegantní rostlinu umí starat. Při pěstování orchideje se totiž dopouštíme několika chyb, jež ji mohou spíše vyhubit než podpořit v bezproblémovém růstu.
Název této léčivé metody přímo zavání jemnými vůněmi, které vás ovanou hned, jakmile se a takovou aromaterapii vydáte. Poslední dobou e mezi lidmi tato nenásilná cesta harmonizace vlastního těla i duše stále populárnější.
Jsou krásné, slavné a úspěšné. Rády na sociálních sítích prezentují nejen svá dokonalá těla, ale i pohádkové životy plné luxusu a pozlátka. A pak je tu ona. Celeste Barber, která dokáže svým osobitým humorem pobavit, zaujmout i ty největší suchary a trochu ty slavné panenky shodit zpátky na zem!
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Většina dívek nebo dam, které chtějí mít krásné gelové nety obvykle automaticky zamíří k odborníkovi. Jenže salony krásy jsou mnohde zavřeny, a tak si každá z nás hledá cestu, jak se starat o svůj zevnějšek co nejlépe. Gelové nehty však mohou být problém. Ne každý si je totiž ohledně gelových nehtů jistý v kramflecích. Jak si je doma udělat? Jak nanášet gelový lak doma vám poradíme krok za krokem.
V dnešní době máme spoustu pomocníků, o kterých si generace před námi mohly nechat jen zdát. Vysávají za nás roboti, praní prádla přenecháváme pračce, máme také myčku, tudíž nemusíme špinavé nádobí mít ručně. V mnoha ohledech, jak se zdá, máme vše vlastně jednodušší. Proč ale paradoxně i tak nemáme čas a nejsme tak šťastní a v klidu, jak bychom měli být?
Pokud mají muž a žena mezi sebou nevyřčené problémy, které se navenek projevují pnutím, hádkami a napjatou atmosférou, je dobré se s někým poradit. Jako první vždy mezi partnery vyvstává otázka: A funguje to vůbec? Pokud s partnerem stále bojujete a nevíte, jak z té zacyklené smyčky ven, zde je vše, co potřebujete vědět o manželském poradenství.
Peníze nerostou na stromech, ale i kdyby rostly, bylo by hloupé odmítat příležitosti k výhodnému nákupu. Pokud rádi utrácíte v e-shopech, následující tipy uleví vašemu rozpočtu. Prozradíme vám, jak v e-shopech šetřit a nemuset přitom slevit z kvality zboží. Internet je neuvěřitelně spletité bludiště a najít tu nejlepší nabídku je mnohdy velmi náročné. Někdy člověk stráví celé hodiny prolézáním virtuálních regálů, než se objeví ta správná. Zdaleka nejhorší jsou však tzv. impulzivní nákupy, právě mohou peněženku řádně provětrat. Naštěstí se můžete řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým se vlk nažere a koza zůstane celá – nakoupíte ke své spokojenosti, ale nebude lamentovat nad extrémní útratou. Jdeme na to!
Zase si potřebujete obarvit vlasy, ale návštěva kadeřnického salonu se vám teď do harmonogramu vůbec nehodí? Zkrášlete se v pohodlí domova – a navíc podstatně levněji. Schopnosti prostředků, které skrývá vaše kuchyň, vás prostě nadchnou!

Výběr článků

Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy podporujících správné fungování imunity. Znáte to, viry na nás číhají na každém rohu a do toho se denně potýkáme s až příliš mnoho stresovými situacemi. Proč tedy nepodpořit svoje jediné zdraví? Jste přípraveni?
Máte v plánu pořízení nové kuchyňské linky? Pak jistě stojíte před důležitým rozhodnutím. Je lepší koupit si kuchyňskou linku matnou, nebo lesklou? Jasná odpověď v podstatě neexistuje, můžete však obojí zkombinovat nebo si projít všechny výhody a nevýhody. Jak se nakonec rozhodnete?

Nepřehlédněte

Zemřel herec a zpěvák Josef Laufer (†84). Představitel Kohna z komedií Kameňák, artisty Paola ze seriálu Cirkus Humberto a interpret hitu Sbohem lásko, já jedu dál podlehl následkům operace kolene z března 2020, kdy mu selhalo srdce. Po komplikacích byl uveden do umělého spánku, ve kterém zůstal až do své smrti.
Jak zabalit vánoční dárek? Použít vánoční papír, nebo si ho nechat zabalit od profesionálů? Nebude pak obal dražší než vlastní dárek? Doma vyrobený obal může povýšit vánoční dárek o třídu výš. Navíc to bude jedinečný originál. Tak se do toho pusťte.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek