Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Antibakteriální čistič si namícháte snadno doma. Nemusíte se tak vydávat do obchodu

Sehnat v obchodě kvalitní antibakteriální čistič, to je v posledních týdnech až nadlidský úkol. A pokud už seženete, tak je daný produkt astronomicky drahý. Co s tím? Poradíme vám.
čističe
Jak si podomácku vyrobit čistící prostředek? (zdroj foto: pixabay.com)

05. 05. 2020

05. 05. 2020

Vhodný antibakteriální čistič si můžete zhotovit i doma, svépomocí. Často z věcí, které máte po ruce.

Použijte peroxid

Peroxid vodíku je látkou, kterou byste měli najít ve svých lékárničkách. Je to tak? Pokud ano, máte vyhráno, jelikož ostatní složky jsou zcela běžné. Konkrétně budete potřebovat:

  • 125 ml peroxidu vodíku
  • 15 kapek esenciálního oleje z citronu

A dále? Už nic jiného. Tyto dvě složky smíchejte dohromady a antibakteriální čistič je hotový. Doporučená aplikace je pomocí rozstřikovače. Takto aplikujte na potřebné povrchy a ty následně otřete hadříkem.

Ocet jako základ pro čistič

Můžete zkusit i další čistič, který je také velmi jednoduchý jak na přípravu, tak i na použití. Konkrétně budete potřebovat:

  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek octu
  • 1 hrnek alkoholu
  • 1 citron
čističe
Vyrobte si domácí čistič, který si spolehlivě poradí s bakteriemi. (zdroj foto: woman.tiscali.cz)

A příprava? Je to jednoduché. Smíchejte vodu, ocet a silný alkohol a ke všemu přidejte také citronovou šťávu. A je to. I tento čistič se dá použít na řadu povrchů, na kterých chcete eliminovat možný výskyt některých bakterií, stejně jako virů.

Pomůže i populární ALPA

Jistě ji znáte, jako pomocníka na bolavé svaly. Jelikož v principu jde o bylinný roztok, dá se použít i jako antibakteriální čistič. Jak na různé povrchy, tak třeba i na vaše ruce – klidně si je s ALPOU lze dezinfikovat napřímo. Nebo můžete vzít klasické vlhčené ubrousky, přendat je do uzavíratelné nádoby, přelít Francovkou, zahrkat a je to. A pokud ubrousky nemáte, naneste ALPU jednoduše na hadřík, houbičku či cokoliv jiného. A pusťte se do čištění.

Tu lze použít také na domácí výrobu vlhčených ubrousků. Třeba z klasických kuchyňských papírových utěrek, nebo toaletního papíru. Zde však pamatujte, že tento základní produkt by měl mít několik vrstev a být pevný. Jinak dojde k tomu, že se papír jenom rozmočí. Když utěrky nebo ruličku namočíte do bylinného lihového roztoku, uchovejte ho v hermeticky uzavřené nádobě, aby se vlhkost neodpařila.

K TÉMATU  Jak pěstovat balkónovky aneb velký přehled pravidel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Coca-cola jako nepřekonatelný čistící prostředek. O co všechno se doma postará za vás

Úklid jako cesta k duševní pohodě. Zlepší vám náladu, soustředění i soužití s partnerem

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každou milovnici nakupování a módní intelektuálku teď nezajímá nic jiného, než co bude trendem letošního podzimu. Někteří už možná mají nastudováno z módních časopisů či procházkách po obchodech, jiní však stále netuší, do čeho se na ulici obléknout.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
No, opravdu není řeč o situaci, kdy by dítě z nějakého důvodu mělo indigově modrou barvu. Tuto barvu však může mít jeho aura, proto takové označení. Tyto děti jsou tak trochu zvláštním úkazem v našem světě a je dobré naučit se jim porozumět. Ale také to může být trochu jinak a můžete si myslet, že indigové děti jsou prostě jen děti odlišně vychovávané a snažíme se tu obhájit jejich nepřizpůsobivé chování.
Skončilo léto a začíná se zkracovat den. Jak se co nejlépe vyrovnat s nadcházejícím špatným počasím a špatnou náladou?
Asi každý z nás už někdy nějaký ochutnal. Zatímco někomu chutnají více, jinému méně. Očekáváme od nich, že nás doslova nakopnou, dodají nám energii. Úkolem energetických nápojů je zlepšit koncentraci a podpořit soustředění. Málokdo z nás už se ale ohlíží na zdravotní dopad těchto tolik oblíbených drinků.
Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!
Každý z nás se narodil v nějakém znamení. Jeho charakteristika ovlivňuje náš života naši osobnost. Znamení je celkem 12 a společně vytvářejí zvěrokruh. Jeho souhvězdí jsou rozmístěná na hvězdné obloze. Znamení zvěrokruhu pak určuje jeho poloha ke Slunci v daný datum a čas. Znamení se neshodují s měsíci. Každému znamení přináleží nějaké kameny. V jejich pozitivní účinky věřili lidé již v dávné době. Používali je nejen na ozdobu, ale také jako talismany. Některé kultury používaly kameny jako léčivé prostředky.
Role psychiky v pohledu na náš zdravotní stav se dříve hodně přehlížela. Dnes již s jistotou můžeme tvrdit, že i klasická medicína zohledňuje psychický stav pacienta v celkovém náhledu na jeho diagnózu a na průběh léčení.
Únava ze všech omezení a koronavirusových opatření je přirozená, ale určitě by kvůli nim neměl trpět váš sexuální život. Přispět k tomu můžete i eJoy®.
Během akce Beach for Disney Sand Magic 2018 vyrostly na pláži nizozemského Oostende obrovské skulptury z písku. Oslavily tak 90 let od vzniku Mickey Mouse, ikonické postavičky studia Disney. Díla z písku představují jednotlivé pohádky, ale dominantou je kouzelný hrad, který má společnost v logu.
Popraskané rty, suché koutky, odchlíplé kousky zrohovatělé kůžičky. Když jen trochu zanedbáte péči o své rty, podzimní počasí vám to vrátí i s úroky. Nemusíte kupovat syntetické balzámy na rty. Vyrobte si svoji vlastní péči z přírodních ingrediencí.

Výběr článků

Kdo a kdy má komu volat? První rande bylo fajn a ráda byste se sešla znovu. Měla jste pocit, že protějšek stojí o schůzku také. Ale nedomluvili jste si ji. Nechali jste si otevřená zadní vrátka. Týden utekl a on nevolá. Zavoláte mu?
Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?

Nepřehlédněte

Tahle kočka zůstává nerada doma sama, a tak se spolu se svým páníčkem pohybuje po městě i na motorce. Nestrpí ovšem žádnou potupnou krabici nebo přepravku, a cestuje raději jako běžný spolujezdec. Vypadá to, že byla dobře proškolená o bezpečnosti na vozovce. Už jste viděly něco podobného třeba u vás ve městě?
Meduňka – citronem vonící bylina z Evropy se používá jako kulinářská, léčivá i kosmetická bylina. Všeobecně se má za to, že má uklidňující účinky, je ceněná pro svou schopnost snižovat stres a úzkost, podporovat lepší spánek a zmírňovat zažívací potíže a nadýmání. Zdravotní studie prokázaly, že meduňka dokáže zvýšit pocit pohody, štěstí a bdělosti jednotlivců.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek