Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Od doby, co si na vlasy dává tento domácí zábal, je krásnější než kdy dříve

Drogerie jsou plné různých šamponů, kondicionérů, zábalů a masek, které mají ženám pomoci ke kráse. Většina z nich ale nakonec stejně zjistí, že nejlépe zabírá síla přírody.
vlasy
Pro zdraví vašich vlasů vyzkoušejte domácí zábal. (zdroj foto: pixabay.com)

21. 04. 2020

21. 04. 2020

V tomto případě to platí dvojnásob. Pokud toužíte po dokonalých vlasech, zkuste náš tip na domácí zábal na vlasy se zázvorem.

Unikátní síla zázvoru

Většina lidí zná zázvor buď jako koření používané v asijské kuchyni, nebo základ čajů a nápojů, které kromě chuti mohou zvládnout nemoci a posílit naši obranyschopnost. Dnes se však dozvíte, že zázvor je dobrým pomocníkem jak pro vaše zdraví, tak i pro vaši krásu.

Co budete potřebovat?

Zázvorová zábal na vlasy si zvládnete vyrobit jednoduše i v domácích podmínkách. Stačit vám k tomu budou jenom tři naprosto základní ingredience. Konkrétně se jedná o tyto:

  • 10 cm kořene zázvoru
  • 4 lžičky medu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup je jednoduchý

Když máte vše potřebné, můžete se pustit do práce. Jako první si vezmete struhadlo a zázvor nastrouháte najemno. Potom ho v míse smícháte jak s kvalitním medem, tak i s olivovým olejem. Váš zábal, nebo chcete-li vaše vlasová maska, je hotová.

zábal
Zábal se zázvorem je velmi prospěšný pro zdraví vlasů. (zdroj foto: facebook.com)

případě zájmu je možné použít i pár kapek esenciálního oleje. Ten je však přísadou hlavně pro vůni, na vlasy nebude mít žádný vliv. Proto je tato možnost na vašem zvážení.

Používejte pravidelně

Použití tohoto zábalu není nijak složité. Stačí ho jenom jemně a rovnoměrně vmasírovat do vašich vlasů tak, aby byl jak v kontaktu se všemi vlasy, tak aby byl také v kontaktu s vlasovou pokožkou. Po aplikaci už stačí nechat ho působit po dobu zhruba 30 – 45 minut.

Následně se přesuňte do koupelny a vlažnou vodou tuto vlasovou masku jemně vymyjte. A je hotovo. Pokud ji budete aplikovat pravidelně, jednou do týdne, prospějete jak tomu, že vaše vlasy budou zdravé a silné, tak i tomu, že budete stimulovat jejich růst a ony budou podstatně delší, než kdy dříve. A to vše jenom díky třem ingrediencím a žádné chemii.

K TÉMATU  Bez pohledu do zrcadla nevyrazíme z domu. Může mít stovky tvarů a podob, stačí si vybrat! Jaké jsou teď trendy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jednoduché vychytávky pro vaše vlasy. Jak být vždy rychle připravena pro každou příležitost

Potřebujete se přesvědčit, jestli vám zvolená barva na vlasy nebo líčení padne? Zkuste to nanečisto přes aplikaci!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Že jste několikrát vzpomínaly na své rodiče kvůli tomu, že vám dali nevhodná křestní jména? Až si pročtete náš článek, budete jim s láskou děkovat. Rozhodně si můžete pogratulovat, že jste ještě dopadly dobře. Jdeme na přehled zajímavých a kuriózních křestních jmen, která se skutečně v naší zemi vyskytují.
Říká se, že ticho je ten nejkrásnější zvuk. V případě, že potřebujete shodit nadbytečná kila, podpořit zdraví srdce, zlepšit náladu a nakopnout pracovní výkon, vám však nepomůže. To hudba ano!
Velké oslavy, večírky, jednohubky, chlebíčky, šampaňské a často rachejtle a ohňostroje k Silvestru patří a těžko bychom si bez nich dokázali příchod nového roku představit. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaký je původ těchto oslav?
Cílem lymfodrenáže je zlepšit kvalitu lymfatického oběhu, popřípadě odčerpat přebytečnou lymfu z podkoží zpět do oběhu. Postup je nutno znát a bezpodmínečně respektovat, a tak patří jen do rukou zkušených odborníků. Nesmí způsobit žádné bolestivé pocity, nepoužívají se při ní žádné emulze ani oleje.
Je před námi topná sezóna, a to je varování pro naše dýchací cesty. Jak to? Právě za jejich záněty, které nás v zimním období trápí mnohem častěji než jindy, může z devadesáti procent nízká vzdušná vlhkost.
I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého
Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.
V životě se můžeme setkat s celou spoustou onemocnění. Zatímco nad některými jenom mávneme rukou, jiné nás mohou výrazně poznamenat do konce života. A zatímco některé nám jsou moc dobře známé, nad jinými visí jeden obrovský otazník. Přesně takovou nemocí je i Bechtěrevova nemoc či také Bechtěrevova choroba.
Letošní listopadová novinka z produkce TV Nova, tou je osmidílný seriál s názvem O mě se neboj z dílny režiséra Bisera Arichteva a z pera Jana Coufala a dalších. Seriál se nese v duchu komediálně-romantickém. Získal si vás?
Pandemie doléhá na nás všechny. Negativní zprávy, úmorné diskuze kolem zákazů a stále se nelepšící situace nikomu neprospívají. Spíše naopak. Těžce doléhají nejen na naše tělo, ale i duši. Ovšem udržet si vitalitu je jedinou cestou, jak my sami můžeme situaci čelit. Proto si pojďme zahrát o doplňky stravy Naturevia Omega 3 a Magnesium 1, které prospějí nejen naší fyzičce, ale i psychice.
Proč se trápit, že letos dovolená v cizině nevyjde, když i v Česku je krásně! Hory, lesy, řeky a rybníky doslova lákají k objevování. Ovšem abyste si dovolenou užili bez potíží, dbejte na prevenci, zvláště jste-li náchylní k tzv. letním zánětům. Dobře vybavená lékárnička vám pomůže rychle se potíží zbavit a najít v ní můžete i posilu pro vaši vitalitu, proto soutěžte s námi o balíček přípravků Naturevia.

Výběr článků

Říká se, že střepy přinášejí štěstí. Ještě větší radost vám však udělá, když se žádné sklo nerozbije. Někdy je proto lepší nechat broušený křišťál ve skříni. Takové akce jsou třeba zahradní oslava, piknik s kamarádkami nebo silvestrovský večírek.
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.

Nepřehlédněte

Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.
Letní péče o vlasy je nevyhnutelná, pokud toužíte po zdravé kštici. Letní počasí může vlasy poškodit víc, než zima a mráz. Ostré slunce, slaná nebo chlorovaná voda jsou nebezpečím pro vlasy i pokožku hlavy. Vlasy se vyšisují a hodně vysuší. Roztřepí se konečky, ztratí lesk a mohly by působit matně a neupraveně. Péče o vlasy je ve vedrech náročnější a abyste měly svou hřívu pěknou i v létě, dodržte několik zásad.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek