Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Intimní zápach ženských partií. Problém, o kterém se nemluví snadno. Co značí a jak s ním zatočit?

Intimní zápach není rozhodně téma, které by se probíralo buď s kamarádkami, nebo s partnerem. V mnoha případech je tak žena nucena si hledat pomoc sama.
zápach
Intimní zápach je třeba řešit co nejdříve. Co může znamenat? (zdroj foto: freepik.com

04. 05. 2020

Jaké jsou nejčastější příčiny a jak problém s bakteriemi, které intimní zápach způsobují, co nejrychleji vyřešit?

Zápach během menstruace

Je naprosto přirozené, že intimní zápach ženy nejvíce sužuje v období, kdy menstruují. Kromě krve je z těla vylučováno také množství tělu přirozených bakterií. Samozřejmě všechny víme, že bychom se ideálně měly sprchovat co dvě hodiny. V pracovním procesu si alespoň vyměňujte hygienické potřeby co nejčastěji – vložky každou hodinu, tampóny každé tři hodiny.

Tip, jak to vyřešit:

Menstruační kalíšek vás ochrání i v době silné menstruace. Je nutné si pořídit kalíšek, který odpovídá vaší velikosti. Díky kalíšku, který stačí vyměnit až přijdete z práce, nepocítíte problém s menstruací a nepříjemným zápachem.

intimní partie
Pociťujete zápach během menstruace? (zdroj foto: freepik.com

Problematické potraviny

Intimní zápach bohužel do značné míry ovlivňují potraviny, které denně přijímáme. Květák, brokolice, cibule, česnek nebo ostré koření jako je chilli nebo kari – to jsou časté potraviny, které lehce ovlivníte. Říká se, že ženy, které mají tento problém častěji, by měly omezit kávu a červené maso.

Tip, jak to vyřešit:

Zařaďte do svého jídelníčku zeleninu a ovoce. Zelenina v podobě mrkve, okurky nebo rajčat vám navíc pomůže snížit kyselost organismu. Ovoce, které velmi příznivě ovlivňuje vůni v oblasti intimních partiích, je například broskev, papája nebo mango.

Nepříjemný zápach – tzv. „rybina“

Problém, který je strašákem intimních chvil s partnerem. Těžko se dokážete při milostných hrách uvolnit, pokud je váš klín cítit „rybinou.“ Je to důsledek bakteriální infekce, kterou byste rozhodně neměla podceňovat.

Zatímco na lehké problémy, které doprovází zápach a bělavý výtok, postačí přípravky z lékárny, pokud se objeví další symptomy, je na čase navštívit lékaře. A to zejména v případě, že vás trápí nazelenalý výtok, nepříjemné svědění, bolest v podbřišku nebo dokonce zvýšená tělesná teplota.

K TÉMATU  Obsedantně-kompulzivní porucha: problém doprovázený úzkostí

Tip, jak to vyřešit:

Nepříjemný intimní zápach po rybách vyřeší přípravky z lékárny na bakteriální infekci. V případě bolestí nebo svědění vyhledejte lékaře.

ženské tělo
Takzvaná ,,rybina” je intimní zápach, který značí přemnoženost bakterií. (zdroj foto: freepik.com

Nepříjemný zápach při sexu

Tohle téma je tabu nejen mezi partnery, ale i v případě nejlepších kamarádek. Nepříjemný zápach při intimních chvílích s partnerem má přitom řadu důvodů. Na vině jen mnohdy pouze podcenění osobní hygieny, kdy si jeden z partnerů před sexem prostě zapomněl dát důkladnou sprchu.

Tato banální záležitost jde lehce odstranit. Ne už tak zápach, který značí jeden z častých problémů – na vině nepříjemného zápachu je nejčastěji kouření tabákových výrobků, nesprávná strava protkaná nadměrnou konzumací cukrů a červeného masa nebo dokonce některá pohlavně přenosná choroba.

Tip, jak to vyřešit:

Každý z partnerů by se měl před sexem důkladně umýt. Toto pravidlo by mělo platit i po sexuálním styku. Sladké svačiny vyměňte za banán, místo brambůrků s česnekem raději společně snězte jablko nebo mrkvový salát.

Kvasinková infekce

Kvasinková infekce patří spolu se záněty močových cest mezi nejčastější příčiny nepohody v intimním životě ženy. Kvasinky způsobují hustý výtok, který může nepříjemně zapáchat, svědění a osypky v intimních partiích. V případě, že tímto problémem trpí jeden z partnerů, se velmi často při intimním styku přenesou i na partnera.

Tip, jak to vyřešit:

Má váš partner, nebo vy problém s bílým výtokem a s osypkami v intimních partiích? Zamiřte do lékárny, kde si koupíte vaginální čípky a mast pro partnera. V případě, že máte problém oba dva, koupíte si v lékárně společné balení pro oba partnery. S intimními hrátkami počkejte, až problém vymizí.

Intimní zápach může být důsledkem nesprávné stravy, konzumace některých aromatických potravin, nebo značí vážný zdravotní problém.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

K TÉMATU  Kalíšek nebo menstruační kalhotky?

Společná masturbace. Jak se přestat stydět a spolu s partnerem si ji vzájemně užít

Bizarní sexuální rekordy, nad kterými zůstává rozum stát. Tipněte si, který je nejšílenější

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Black House má jednu zvláštnost. Voda v mělkém vnitřním bazénu umí v kombinaci s prosklenými stěnami odrážet sluneční světlo do každé části domu. Je koncipován pro maximální využití nepřímého slunečního záření. Podívejte se na tu nádheru.
Třešně a višně jsou jedny z nejčastěji pěstovaných ovocných stromů na pozemcích a zahradách u rodinných domků. To není překvapivé, protože všechny odrůdy třešní jsou chutné, zdravé a ideální pro konzumaci přímo ze stromu. Stojí za to zjistit, jak tuto rostlinu správně pěstovat a jak vybrat nejlepší odrůdy třešní, které každoročně poskytnou bohatou úrodu. Řekneme vám také, jaká může být cena třešní a kde je nejlépe koupit.
Někteří zástupci zvířecí říše umí skutečně překvapit svojí šikovností. Kočka, pes, křeček, ale i medvěd, opice nebo veverka. Mezi všemi pak vyniká vychytralý pták, který využívá návnadu od lidí k lovení ryb. Podívejte se, jaký předvádí inteligentní zvířata talent a schopnost se učit.
Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.
Není tajemstvím, že barvou roku 2019 byla americkými odborníky z Pantone Color Institutu vyhlášena pro letošek korálová. Pokud úplně nevíte, jak takový odstín vypadá, nezkoušejte se ptát svého partnera, protože vám pravděpodobně nebude schopen odpovědět. Dáme vám ale pár tipů, jak zařadit korálovou do svého šatníku a botníku.
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?
Vánoce se stejně jako každý rok nesou ve znamení jídla a pití. Přejídání je na denním pořádku a střevní problémy jakbysmet. Kromě jídla se však kouzelné svátky na konci roku nesou i ve znamení pohádek a tradičních zvyků. Víte, jaké vánoční tradice dodržujeme u nás, v České republice?
Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.
Jaro už klepe na dveře a po dlouhém chladném období se všichni těšíme na první květiny, které nám přinesou radost a vůni do bytu. Stejně tak se každoročně těšíme i na módní trendy, díky kterým je oblékání příjemná zábava a estetická hra. Pojďte si s námi projít TOP trendy pro jaro 2020. Jdeme na to!
Ženšen mnohým z nás něco říká, ale přesně definovat, k čemu vlastně slouží, je pro obyčejného laika nadmíru těžké. Přitom ženšen představuje důležitou bylinu, jejíž vlastnosti zná každý zkušený lékárník.
Zejména během zimy k nám do domácnosti zavítal nevítaný host jménem plíseň. Projevuje se nejen nepříjemným zápachem, ale také tmavými skvrnami poblíž oken nebo v rozích místnosti, kde se drží vysoká vlhkost. Plíseň trápí hlavně majitele bytů, kteří mají plastová okna a jimž se vlhkost vzduchu v příbytku především v zimě pohybuje ve vysokých číslech.

Výběr článků

Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.
Menstruační kalíšek rozdělil ženy na dva tábory – ty, co si bez něho menstruaci nedokáží představit a ty, které jsou jeho zarytými odpůrkyněmi. Ať tak, či onak, menstruační kalíšky jsou pomůckou, která ženám v mnohém uleví. V článku se dozvíte vše o menstruačním kalíšku i o jeho výhodách a nevýhodách.
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.

Nepřehlédněte

Tinnitus je nemoc, která přichází zcela nečekaně, ale nezřídka s námi zůstává po celý život. Často se o ní hovoří jako o civilizační chorobě. Jenže tinnitus není nemoc jako taková, spíše jde o příznak něčeho jiného, jen lékaři stále nevypátrali čeho.
Nepříjemná nemoc, která hýbe současným světovým děním, se nevyhýbá ani známým osobnostem. Kdo ze slavných bojuje s nemocí COVID-19 a jaké má příznaky?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek