Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Které potraviny jsou pro psy jedovaté?

Dejte si pozor na krmení pejsků "od stolu". Poradíme vám, které potraviny určitě nesmíte dát svému čtyřnohému mazlíčkovi.
Které potraviny jsou pro psy jedovaté?
zdroj: happyzoo

Co je pro pejsky jedovaté?

Berete svého čtyřnohého miláčka jako součást rodiny? Doprovází vás všude, kam to jde, spí s Vámi v posteli? Výborně, máte skvělého parťáka do života! Ale pozor, pejsek vám nemůže dělat parťáka při stolování. Které potraviny jsou pro psy nevhodné?

Spoustu potravin, které lidi často konzumují, jsou pro pejsky jedovaté. Některé mohou způsobit lehkou otravu, zvracení, či průjem, některé mohou způsobit dokonce smrt. Ačkoliv vám to pejsek neřekne, může po pozření určitých potravin běžných pro člověka velmi trpět. Dejte si tedy proto pozor na krmení pejsků takzvaně od stolu. Ne všechny naše dobroty jsou dobré i pro naše milované domácí mazlíčky.

TIP: Nejlepší pro pejsky jsou granule a krmení vyvinuté přímo pro ně. Existuje velké množství druhů krmení od granulí, přes kapsičky a paštiky, až po pamlsky za odměnu.

Které potraviny vaši pejsci nesmějí sežrat?

  • Avokádo

Obsahuje toxin zvaný persin, který způsobuje zvracení a průjem

  • Alkohol

Alkohol je pro zvířata vysoce toxický. V závislosti na množství konzumace a velikosti mazlíčka může vést až k úmrtí.

  • Čokoláda

Čokoláda obsahuje sloučeninu zvanou theobromin, která je pro zvířata jedovatá. Tato látka působí na celá těla zvířátek, na trávicí, dýchací i močové ústrojí a způsobuje velké křeče.

  • Kofein

Bohužel, ani odpolední kávu si s vámi váš pejsek nesmí dát. Kofein má negativní vliv na srdeční a nervový systém. Dochází ke zvracení, zvíře je neklidné, hyperaktivní, zvyšuje se srdeční i dechová akce.

  • Hrozny a rozinky

Otrava hrozny u psů se vyskytla až nedávno, takže ještě není úplně jasné, co se v těle pejsků děje. Při požití hroznů je určitě vždy lepší kontaktovat veterináře.

Další potraviny jedovaté pro psy

  • Cibule, pórek, jarní cibulka, česnek
  • Brambory
  • Rajčata
  • Ořechy
  • Sladkosti
  • Sůl
  • Čaj
  • Hořčice
  • Droždí
  • Houby
  • Muškátový oříšek
  • Mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku
  • Syrová játra
  • Syrové vaječné bílky
  • Vařené kuřecí kosti
  • Žvýkačky
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Děti jsem nikdy nechtěla, a to můj přítel dobře věděl. Myslela jsem si, že náš vztah je jasně nastavený, že jsme domluvení a nic to nezmění. Právě i podle toho jsem si partnera vybírala. Dnes je ale všechno jinak, i když jsme si dávali pozor, já otěhotněla a dostala jsem se do nepříjemné situace.
Dnešní hektický způsob života si často vybírá svou daň prostřednictvím bolesti zad, krční páteře, šíje a nepříjemného tlaku v ramenou. Dobrá masáž je v tomto případě více než žádoucí. Nemusíte však nutně do masážního salonu, dobrou masáž se můžete naučit i sami. Poradíme vám hned několik triků, díky nimž se stanete mistrem domácích masáží.
Stres a neustálý tlak na výkon v práci, strach ze selhání a z toho, že nebudete schopna dostát požadavkům okolí. To jsou některé z faktorů, které vedou u mnoha dříve výkonných a schopných lidí ke stresové poruše, známé jako syndrom vyhoření. Jak ho poznat a jak jej řešit?
Rádi ji pijeme, i když víme, že to zrovna zdravé není. Že s její pomocí snadno sundáte žvýkačku z vlasů, to už asi všichni víme. Ale to zdaleka není všechno. Coca-cola vyčistí zašlé kachličky v koupelně, varnou konvici od usazenin nebo pánev s připáleným jídlem! To všechno bez zbytečného trápení a drhnutí. Také si s její pomocí můžete připravit colový dort. Podívejte na video!
Letní období už je cítit ve vzduchu a i kalendářně je konečně tady. Přichází čas na opalovačky, grilování i rochnění ve vodě, a na přípravu osvěžujících drinků. Ale namíchat drink, který famózně chutná a zároveň vypadá i na pohled atraktivně, není jen tak. A pokud nevíte, jak do toho, přijde vám zajisté vhod náš článek, ve kterém poznáte sedmičku mobilních aplikací, díky nimž se staneme mistrem v přípravě lahodných koktejlů.
Na scéně, kde Krystyna Pyszková převzala korunu Miss World 2024, zazářila nejen svou krásou, ale i díky promyšleně zvolenému outfitu. Naše módní redaktorka, expertka na nejnovější trendy a osobní styl, nám pomůže odhalit, co dělá tento outfit tak výjimečným.
Jestli jste si zamilovali žvýkání žvýkaček, máte je neustále v kabelce nebo na pracovním stole, jistě nyní čekáte jednoznačnou odpověď „Ano!“. Bohužel tak úplně jasné to není, dají se totiž najít pro i proti. Pojďme se na ně podívat.
Volné oblečení, neboli oversize, sluší prakticky všem. Také proto se drží již několik let na výsluní. Jen je třeba jednotlivé kousky správně kombinovat. Povíme si jak.
Svícen z proutí vyrobíte za chviličku a pak už stačí jen zapálit svíčku a užívat si atmosféru. Poradíme vám ale i jak sestavit dekoraci z elektrických světýlek. V obou případech by se dalo použít řčení "za málo peněz, hodně muziky", protože na přípravu nepotřebujete nic nedostupného. Jako nástroj postačí tavná pistole. Výsledek je ale úchvatný. Vyzdobte si domov vlastnoručními kouzelnými detaily!
Mnozí odborníci mluví o současnosti jako o „době jedové“. Upozorňují, že toxické látky jsou nejen kolem nás, ale i v nás. Pocházejí ze znečištěného životního prostředí, ale také z kosmetiky a léků, které užíváme. Svou roli hraje i nevhodná strava a alkohol, který si sem tam dopřejeme. Jednou za čas bychom tak měli udělat ve svém těle důkladný úklid. Právě leden je pro očistu ideální.
Jednou z příčin snížené kvality spánku jsou civilizační vlivy, mezi které patří přítomnost nadměrného množství světla v noci. Usínání s rozsvícenou lampičkou není totéž, jako když vám do okna svítí reklamní poutače nebo vánočně osvětlená ulice. Naprostá většina lidí spí lépe v úplné tmě. Co proto udělat?

Výběr článků

Luxusní sídlo v australské provincii Victoria pochází už z 80. let. Armadale House prošel kompletní rekonstrukcí a je z něj moderní rezidence snů.
Nechcete mít na svém břiše navždy důkaz toho, že jste se stala matkou? Zvolte účinnou prevenci v podobě každodenního mazání mandlovým či slunečnicovým olejem. A proč byste měla do jídelníčku zahrnout otruby a lněná semínka?
Máte špatný den v práci? Nedaří se vám nebo si vás někdo pěkně podal? Nejste jediní, protože tuhle zkušenost má každý. Když se daří, tak se daří. Podívejte se, jak to může vypadat, když něco skutečně nevyjde.

Nepřehlédněte

Jste příznivci pořádných krváků nebo spíš duchařských hororů? Nebo je vám to úplně jedno, jen když se pořádně bojíte? Těchto pět hororů byste si rozhodně neměli nechat ujít, protože děsivější filmy nejspíš nikdy neuvidíte.
Animované filmy mají právě teď v kinech žně. Sázkou na jistotu je bezesporu Toy Story 4: Příběh hraček, který sklízí samou chválu. Pro nejmenší jsou tu Angry Birds ve filmu 2, oživlý svět stavebnice přináší Playmobil ve filmu a čerstvým přírůstkem je zvířecí animák Psí kusy. Napovíme, na co s dětmi nebo celou rodinou vyrazit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek