Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Chcete se vdát ještě tohle léto, bez dlouhé přípravy. Nic vám nebrání. Máme pro vás řešení, jak to zvládnout

Ne každá z nás se rozplývá nad množstvím výšivek a volánů a girlandami květin. Nebo jste si možná s partnerem právě řekli, že se chcete vzít. Svatba hned! Nečekat rok, nemít svatební horečku a spousty poradkyň či agentur. Nezkoušet si půl roku šaty. Prostě jste se rozhodli a chcete si svůj svatební den užít co nejdříve. Jde to?
Svatba
Svatba je v současné době hitem. (zdroj foto: pixabay.com)

18. 07. 2019

Svatební síně se naplnily, ale volná místa jsou

Svatba co nejdřív? V Česku se nedá jen tak si odskočit do Las Vegas a tam se rychle vzít. Respektive – tak rychle to nejde, ale jsou místa, kde vás oddají během pár týdnů. Takže jestliže víte, že jste pro sebe ti praví a chcete do toho skočit rovnýma nohama, máte ještě toto léto šanci. Oddací síně, a hlavně romantické lokality, jako jsou známé hrady a zámky, jsou sice naplněné na mnoho měsíců, někdy i let dopředu, ale když budete hledat, najdete.

Podle mého průzkumu je plno v Praze. Tam vám nabídnou termín tak na říjen. Stačí však zavolat do nějakého okresního města či na menší obec, a najdou vám termín během tří – čtyř týdnů. A to by na přípravu svatby mohlo klidně stačit. Pokud tedy není jeden z vás cizinec a máte v pořádku všechny osobní doklady. Pak už můžete pozvat hosty. I to se dá v éře sociálních sítí, mailů a mobilů zvládnout během chvilky.

Obřad je naplánovaný, tak ještě svatební party

Možností je spousta, záleží na tom, jak široký okruh příbuzných a přátel chcete pozvat. Pokud budete svatbu slavit v nejbližším okruhu, dejme tomu do 20 osob, stačí rezervace v nejbližší restauraci, kde domluvíte společné menu. To tedy doporučuji určitě. I při 10 lidech je už v menší restauraci problém přinést rozdílná jídla ve stejný čas. A je fakt, že alespoň společnou dobrou chuť byste si v tenhle slavný den mohli popřát.

Jestliže plánujete pozvat více než 20 lidí a máte místo na zahradě, na chalupě či chatě, udělejte si venkovskou svatební party přímo tam. K tomu stačí si půjčit několik party stanů, nakoupit plastové nádobí a postarat se o občerstvení. Zapojte kamarádky a rodinu. Každý vyrobí něco, jako když se sejde pár přátel. Nabízí se například objednat si v řeznictví vyuzenou šunkovou kýtu, kterou jen ohřejete v troubě a pak budete ukrajovat. Předem se dají připravit studené rolády, sekaná, pomazánky. Rozpálíte gril, který je dnes nedílnou součástí prakticky každé domácnosti, chlapi na něj naházejí pár steaků a je hotovo. Když budete šetřit čas, koláčky si objednáte u pekaře a místo zákusků vychladíte meloun či koupíte kvalitní zmrzlinu.

K TÉMATU  Svatební trendy roku 2021: Co je letos in?

Co na sebe? Nemusíte být v bílém

Záleží na vašem vkusu, co si oblečete. Ne každá žena je romantička. Stačí pěkné letní šaty, kalhotový kostým, cokoli, na čem se shodnete s partnerem. Protože přece jen bude dobře vypadat, když bude váš outfit sladěný. Jestliže on půjde v kraťasech a vy v dlouhé sukni, nebude to působit ideálně. Na druhou stranu, když budete mít třeba stejné kraťasy a k tomu veselá trika s nápisem Just Married, bude to fajn. Jen nezapomeňte o stylu oblečení informovat včas hosty. Zažila jsem trapas, kdy hosté přišli oblečeni formálně a novomanželé měli bavlněná trika a sportovní sandály.  

Nezapomeňte na prstýnky a květiny. Prsteny jsou symbolem společného života, a symbolika se má dodržovat. Nemusíte si do nich vyrývat přísahy, jména a data. Stačí, že vám budou připomínat váš významný den.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vylepšete a ozdobte svojí zahradu tak, aby lahodila vašemu oku. Budou zahradní dekorace a doplňky nenápadné nebo výstřední? Zahradám sluší dřevěné nebo keramické materiály, a samozřejmě přijdou ke slovu také kameny. Experimentovat můžete i s osvětlením. Inspirujte se!
Stoly plné jídla a mnoho výjimečných receptů, které se připravují zejména o Vánocích, jen jednou za rok. Jak zvládnout chutě v případě, že držíte dietu? Nenechte se zlákat těžkým jídlem, abyste v novém roce hříchu nelitovala. Díky těmto tipům si užijete Vánoce a zároveň se po nich budete cítit svěže a fit.
Nezáleží na tom, kolik je zrovna hodin. Je to tady! Máte chuť dopřát si něco hodně nezdravého. Jednou vás provokuje tlačenka v lednici, podruhé máte problém zkrotit myšlenku pochutnat si na tom hříšně sladkém dortíku. Tu a tam takový okamžik potká snad každého z nás a jak jistě víte, všechno má nějakou příčinu. A to i hlas vašich myšlenek volající po pizze a hranolkách s dvojitou tatarkou. Co za tím stojí a jak to řešit? Poradíme.
Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Příroda se po zimě pomalu probouzí ze spánku. To samé platí také o našem těle, které v chladných měsících fungovalo v trochu jiném režimu. A právě teď, kdy jaro začíná nabírat na síle, je ten správný čas nastartovat očistu organismu a dopřát si svěží probuzení. Jednou z možností je detox jednotlivých orgánů, které zkrátka pro zdravé tělo i mysl musí šlapat jak hodinky. Pojďme se společně mrknout na podrobnosti.
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Jsou krásné, slavné a úspěšné. Rády na sociálních sítích prezentují nejen svá dokonalá těla, ale i pohádkové životy plné luxusu a pozlátka. A pak je tu ona. Celeste Barber, která dokáže svým osobitým humorem pobavit, zaujmout i ty největší suchary a trochu ty slavné panenky shodit zpátky na zem!
Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.
Co vede vegetariány k jejich rozhodnutí přestat jíst maso? Co toto rozhodnutí do jejich života přinese a jak jsou na tom zdravotně oproti zbytku populace? Podívejte se na rozhovor s veganem a vegetariánkou, kteří se rozhodli ze dne na den přestat jíst maso.
Okořenit si společné partnerské chvíle nemusíte jen v rámci ložnice. Co takhle vymyslet nějaký malý vtípek, na který budete dlouho vzpomínat? Máme pro vás pár tipů, které hravě zvládnete, a kterými svého partnera trochu pozlobíte a vyprovokujete k akci. Pojďte se pobavit i vy!
Děti i domácí mazlíčci umí být roztomilí. Tihle prckové sice ještě nosí pleny, ale už mají doslova záchvat smíchu. A může za to pes! Slyšet dětský smích je rozhodně lepší, než křik. Možná se budete smát s nimi!

Výběr článků

Rychle dojet do mateřské školky, odložit dítě paní učitelce a už abychom byli v práci. Rodiče dnes často spoléhají na to, že paní učitelka ve školce (škole) se už nějak postará o to, co je třeba. Před výchovou ale neutečeme, a ani se nezbavíme odpovědnosti z ní vyplývající. Pro dítě je největší autorita rodič. Ve školce se navíc dítě má učit jiné věci, než to, co jako rodiče doma zanedbáváme.
Máte pocit, že vaše aviváž není tak zázračná jako v televizní reklamě? I když nerozjasní barvy vašeho prádla tak, jak by podle televize měla, nelamte nad ní hůl. Své využití najde i v mnoha dalších oblastech, na které její výrobce tak úplně nemyslel. Kde všude vám aviváž přijde vhod? To se dozvíte v našem dnešním článku.
Z lékařských výzkumů vyplývá, že pro lidský organismus je kromě intenzity světla důležitá i barva tohoto světla. Nejsilnější účinek má modré světlo, naopak světlo oranžové a červené nás ovlivňuje mnohem méně.

Nepřehlédněte

Victoria Beckham slaví padesátiny a její životní cesta je jako z pohádky. Od úspěšné zpěvačky nejznámější dívčí skupiny světa přes manželství s fotbalovou hvězdou Davidem Beckhamem až po založení globální módní značky. Přečtěte si, jak Victoria a David vychovávají své čtyři děti a proč je jejich rodinný život příkladem harmonie a úspěchu
Obujte si své Manolo Blahnik, protože holky jsou zpět. Druhá série „A jak to bylo dál...“ je stále v našich myslích (díky návratu Samanthy Jones), ale už teď se nemůžeme dočkat, jaké nové drama třetí série přinese.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek