Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

V čem vyrazit letos k vodě a dodržet trendy. Tohle je plážová móda pro rok 2019

Když jsem někdy před třiceti lety dostala od tety z Německa plavky s našitou sukýnkou, byla jsem naštvaná a styděla se v nich jít s kamarády k vodě. A vida, přešlo pár desítek let a je to hit sezóny. Retro je prostě tady. Jaká bude plážová móda pro rok 2019?
plážová móda pro rok 2019
Zdroj: 123RF.com

10. 06. 2019

Plážová móda pro rok 2019 – to jsou především plavky, ale také doplňky k nim, šaty i další části plážového oblečení. Začneme tedy u plavek.

Plavky vybírejte podle postavy

Styl tankini, donedávna určený především těhotným, si oblíbily i ženy, které potřebují zakrýt malé či větší nedostatky postavy. Samostatný horní díl je většinou pod prsy lehce uvolněný nebo se rozšiřuje, takže je vlastně takovou malou tunikou. Některé plavky vypadají přímo jako minišaty a zakrývají horní partii stehen. I když jsou velmi módní květy, plnoštíhlé dámy by měly vybírat spíše geometrické vzory nebo kombinace barev, které zeštíhlují.

Velké květované vzory přidávají kila, a tak si je mohou dovolit ty štíhlejší z nás. Pro ty jsou také určeny plavky s různými průstřihy nebo vsazenou krajkou. Ta hraje v letošní módě prim. A nejen samostatně, ale především jako vsadka v letním oblečení, včetně plavek. Ať si vyberete jakékoli, dbejte především na to, že plavky musí být z dobrého materiálu. Nesmí je poškodit chlór z bazénu, mořská sůl nebo slunce.

Přes plavky šátky, tuniky a kaftany

V plážové módě již léta vedou tuniky a kaftany. Nově je letos doplňují kombinézy ze vzdušného šifónu. Nezapomeňte na šátek, protože ten nahradí, cokoli si vzpomenete. Velký poslouží jako pareo, nebo místo dlouhé sukně, menší uvážete jako čelenku nebo přehodíte kolem ramen. A protože módní jsou mašle – čím větší, tím lepší – lehce z šátku vykouzlíte například originální top. V centru pozornosti zůstává háčkovaná móda. Taková bílá či zlatá tunika se může stát originálním kouskem, který využijete nejen na pláži, ale i při výletech nebo na večerní koncert pod širým nebem. Kdo má rád kalhoty, může se inspirovat námořnickým stylem nebo volnými kalhotami sportovního typu, připomínající tepláky. Důležitý je opět lehký materiál, ideálně šifón, a ty správné barvy.

K TÉMATU  Znáte Paretovo pravidlo? Zkuste ho využít při hubnutí!

Blyštivá plážová móda pro rok 2019

Letošní jarní a letní móda se nese ve znamení všech odstínů zlaté. Trendy jsou i od zlaté odvozené barvy, zářivě žlutá, oranžová, bronzová, hořčicová, okrová a rumělková. Ze zimního období přetrvává červená. Novým trendem v módních plážových kolekcích je batika. Inspirace surfaři přinesla do letošního roku svítivé barvy, které zaujmou už z dálky.

Co na nohy? Žádné podpatky a vyšlapané pantofle

Na nerovný terén jsou vhodné plátěné šlapky, lehké tenisky, páskové sandály s rovnou podrážkou. Na písečných plážích se osvědčí kvalitní žabky, jejichž výběr je opravdu bohatý – od klasických, přes plastové, po kožené se zdobením barevnými kamínky, květinami, korálky nebo třásněmi.

Vhod přijde klobouk, kosmetika i plážová taška

Důležitou součástí plážového outfitu je klobouk s širokou krempou, která zastíní obličej a ramena a ochrání před prudkým sluncem. Ale pozor na výběr. Některé slamáky mohou způsobit, že se opálíte „tečkovaně“, neboť dírami v krempě slunce dosáhne jen na určité partie obličeje. Nutné jsou kvalitní sluneční brýle a kosmetika. To vše zabalit do plážové tašky, ty letošní mají být v pastelových barvách. A pak už jen za vodou a za sluníčkem!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
Konec školního roku a rozdávání vysvědčení je náročnou dobou pro pracovníky linek bezpečí, kteří vyřizují telefonáty od dětí, které se bojí přijít domů. Do jejich hledání se také musí často zapojit i policie. Čas od času přijde i smutek, když se dítě domnívá, že špatným vysvědčením končí jeho životní čas. Nenechte se zaskočit jedním školním výsledkem. Jde přece o dítě, které milujete.
Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
Nejradši byste křičeli, dupali nebo někoho doslova uškrtili! Něco vás tak moc naštvalo, že se nedokážete kontrolovat a vámi proudí jedna emoce za druhou.
Když se lísáme ke zvířatům, jejich nenadálý pohyb nebo zvukový projev nás pěkně vyděsí. Někdy tak trochu zapomínáme, že zvířata nemusí brát tulení jako něco příjemného. Zajímá je vaše jídlo, a jdou po něm hlava nehlava. Reakce dětí i dospělých je vždy leknutí, jen ti malí se trochu víc bojí. I takový roztomilý tuleň umí pěkně vyděsit!
Krásné a dobře upravené vlasy bez ohledu na povětrnostní podmínky a roční období – to je sen každé ženy. Zvláště v dnešní době není vždy možné využívat služby kadeřnických salonů. Proto stojí za to vybavit se doma speciálními přístroji, kterými svým vlasům dodáte zcela nový vzhled. K takovým patří právě žehlička na vlasy. Víte ale, jak vybrat tu správnou?
V zimním období vyžaduje vaše pleť i vlasy více péče než po zbytek roku. Neustálé střídání teplot, vítr, mráz, sníh a smog, to je koktejl, který má na vaši pokožku i vlasy zničující účinek. Jak zabránit tomu, aby byla vaše pleť v zimě zašedlá a nezdravá a vlasy oslabené, polámané a bez života? Vyžaduje to kosmetickou první pomoc.
Líčení je prostě zábava. Navíc kočičí oči patří mezi evergreen, co nikdy nevyjde z módy. Pro dnešek jsme si pro vás připravili jednoduché triky, se kterými zvládnete líčení kočičích očí naprosto bez problémů. Kdy si uděláte svou chvilku pro sebe a vyzkoušíte si, jak budete vypadat jako skutečná sexy šelma? Jdeme na to!
Lana a provazy jsou báječný retro a vintage doplněk jakéhokoli interiéru. I moderní bydlení můžete podtrhnout jedním z těchto kousků. Nejčastější uplatnění pro lano je designové osvětlení, ale uplatnění najde i jinde. Inspirujte se!
Nejběžnější příčinou lupů je seboroická dermatitida nebo někdy nazývaná seborrhea. Suchá pokožka, citlivost na specifické vlasové produkty a kožní podmínky, jako je ekzém nebo lupénka, mohou zvýšit náchylnost k tvorbě lupů. Rovněž se věří, že běžná houba malassezia může být spouštěčem. Jak na lupy?
Co si pro nás dnes hvězdy připravily? Zásadní je, že co dnes vyslovíte, stane se skutečností! Nevěříte? I přání mají energii. A každá energie se počítá. Dávejte si proto pozor, co říkáte a co při tom cítíte. Kromě toho šetřete své nohy. Co ještě dalšího?
Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.

Výběr článků

Prospívají zdraví, prodlužují věk. Prostě dělají dobře našemu tělu, mozku i kondici. Opravdová definice pro superpotraviny ale neexistuje. Do této kategorie se zařazují potraviny, které mají ve srovnání s podobnými podstatně vyšší obsah zdraví prospěšných látek. Které to jsou?
Chtěli byste si domů pořídit malé kotě nebo jste jeho čerstvým majitelem? Máme pro vás praktické rady, které vám pomohou v péči o nového člena rodiny. Tohle se bude hodit.

Nepřehlédněte

Řada lidí interiér svého domu v průběhu života změní, zrekonstruuje, aby byl hezčí a modernější. O každém to ale neplatí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek