Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Šťastně až na věky? Realita bývá jiná a rozchody patří k životu. Jak jim předejít nebo je ustát?

V každém vztahu jsou okamžiky štěstí a nikdo si nepřipouští, že by něco mohlo být v budoucnu jinak. Proč taky? Proč řešit možné budoucí konflikty, když je teď vše zalité sluncem. Bohužel, rozchody patří ke vztahům i k životu.
Rozchody k životu patří
zdroj: 123RF.com

24. 01. 2019

Každá pohádka začíná „…za sedmero horami a sedmero moři“ a končí „…a žili šťastně až na věky“. Jenže nikdo už neřeší, že Popelku začaly za chvíli skleněné střevíčky tlačit, z Karkulky se po osvobození z vlkova žaludku stala vegetariánka, která se bojí do lesa, a princ, který sťal hlavy sedmihlavému draku, se po boku princezny po čase začal nudit. Každý vztah se zkrátka po čase promění a záruku šťastných konců nemá nikdo. Ani v pohádce.

Rozchod často značí i konec jedné životní etapy

Rozchody patří zkrátka k životu. To ale neznamená, že je vše méně bolestivé. A že se na to můžete nějak připravit. Přesto nám rozchody pomáhají. Pomáhají nám v životě zjistit, co chceme, co potřebujeme k životu. A to se často mění s každou životní etapou. V 18 dáte přednost něčemu jinému než ve 30. To tak je správně. Člověk se mění a vyvíjí, jak prochází životem. To ale neznamená, že byste se měli s tím smířit a vždy při přechodu na jinou školu, stěhování nebo změně práce hledat nového partnera. To by bylo trochu krátkozraké.

Do každé životní etapy nového partnera?

Rozhodně ne. Jen je nutné vztah přesunout do jiné roviny. Promluvit si s partnerem o tom, co od života dále očekáváte, jak chcete žít. Není ideální zjistit až pozdě, že jste se již uklidnila a každodenní večírky nejsou pro vás, i když váš partner to tak stále cítí. Komunikace je ve vztahu stěžejní, zvláště při změnách. S partnerem vždy pečlivě plánujte, proberte možné eventuality, které mohou nastat. Na vše se nepřipravíte, ale předejdete tím do budoucna mnoha neshodám.

Simulace budoucnosti

Plánování může ve vztahu pomoci. Přeci jen si dokážete alespoň v obrysech představit, co s sebou ponese stěhování do jiného města, nová náročnější práce, pořízení psa nebo rozhodnutí mít miminko. Celou situaci si projděte, je potřeba přerozdělit domácí práce, při stěhování zajistit logistiku, názory na výchovu dítěte a hlavně je nutné se shodnout v očekávání – od sebe, partnera, vztahu. Zcela jasně řekněte, co může nastat a co tedy očekáváte, že partner udělá. Pokud se to neshoduje s jeho představou, volte kompromis. Ve vztahu musíte být přeci spokojení oba.

K TÉMATU  Mobbing a bossing na pracovišti. Nepříjemná šikana v zaměstnání vám dokáže rozložit i osobnost. Co dělat

Ale to strašně bolí…

Rozchody bolí. Vždycky bolí, když končí něco, co milujete. A je to jako s každým smutkem, Musíte si jím projít, abyste byla schopná opět dále fungovat. Je nutné se smířit sama se sebou a naučit se žít za sebe. Odborníci doporučují nic neuspěchat, orientovat se na svůj růst. Až po čase je ale dobré si rozchod a vlastně i důvody, které k němu vedly zanalyzovat. Pomůže vám to vyhnout se v příštím vztahu podobným chybám nebo dříve rozpoznat hrozbu hádek a neshod.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Možná jste již v rádiích zaznamenali hit Bad Guy, který rozhodně nepatří mezi mainstream. Kdo je slečna, která letos posbírala snad všechny americké ceny Grammy?
Život dokáže mít smysl pro humor. Jednu chvíli jste nahoře, potom zas dole, a události se občas dějí zdánlivě bez přičinění. Podívejte se na video, které je původně krátkým filmem "One Man's Loss" od Phila Sansoma, a zde ho v sestřihu použil německý zpěvák Hagen Stoll. I takhle hořkosladký dokáže život být!
Zařizování ložnice je poněkud obtížné. Přece jen chceme z místnosti vykouzlit oázu klidu, do které se budeme každý den velice rádi vracet. Mnohdy se však stane, že sáhneme po něčem zcela jiném, než co do ložnice patří a rázem je příjemný pocit z ní fuč. Zkrátka a dobře tam neproudí ta energie, která by přispívala ke kvalitnímu spánku. Naštěstí je tu ale stále feng-šuej, podle kterého se můžeme řídit.
Každý to má jinak: Někdo s radostí čeká na předvánoční šílenství a těší se na shánění dárků, jiný bledne hrůzou, protože absolutně neví, co má jako dárek zabalit. Shodneme se ale asi v jednom: pro děti se dárky vybírají nejsnáze - obzvlášť pro holčičky. Snové, barevné a třpytivé hračky jsou pastvou pro zvídavé oči malých princezen. I americký výrobce hraček Hasbro si zajistil místo na výsluní svou kolekcí hraček „My little Pony“.
Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.
Už dlouho toužíte po víkendu ve wellness, ale jak časové, tak finanční důvody vám to neumožňují? Nezoufejte, máme pro vás hned několik rad, jak si udělat wellness víkend doma.
Ve světě krásy panuje řada mýtů a stereotypů. Některé z nich jsou pozůstatky starších studií, jiné vznikly jednoduše mezi lidmi a postupně se staly dostatečně přesvědčivé natolik, že ovlivnily naše chování a přístup ke kráse jako takový. Vyznat se ve světě pravdy a mýtů je skutečně nelehký úkol, ovšem, abychom vám jej alespoň trochu usnadnili, připravili jsme pro vás seznam těch nejčastějších mýtů, které i dodnes kolují mezi námi.
I přes to, že nás občas potrápí nepříjemné deště, léto je stále v plném proudu a sním jsou stále ještě otevřené dveře pro výlet na kole. Je však potřeba mít na mysli, že pokud berete cyklistiku alespoň trochu vážně, existuje řada doplňků, které vám zážitek z jízdy značně vylepší! Pojďme se společně podívat, čím vším můžete podpořit svůj dokonalý cyklo výlet ať už sám, s přáteli, či rodinou. 
Příběh, který nám přistál v naší schránce, nás nejdříve vyděsil. Vždyť jsou věci, které by měly být naprosto zapovězené. Jak je vidět, na světě je možné všechno.

Výběr článků

To, co mnozí dávno tušili, se 1. října 2019 stalo realitou. V 80 letech zemřela pěvecká legenda a české národní bohatství Karel Gott. V anketách Zlatý slavík a Český slavík získal celkem 42 ocenění, nicméně ne všechno se mu v životě povedlo. Proč byl terčem pomluv i vtipů?
Milovala cestování, svého manžela Ronyho, a přála si založit rodinu. Byla usměvavou a laskavou ženou, která si užívala život až do doby, kdy jí byla diagnostikována rakovina. Ano, to je Vlaďka, která bohužel svůj boj s nemocí nakonec prohrála.
Připadáte si tlustí, ovšem váha neukazuje žádný kilogram navíc? Na vině může být nafouknuté bříško, což je problém, který se vyskytuje zcela běžně. Patří k nevítaným společníkům, jenž stojí za nízkým sebevědomím. Pojďme si proto prozradit, jak se problému zbavit. 

Nepřehlédněte

Člověku to nedá, aby si toho nevšiml – je to tu už od začátku října, kdy se v obchodech objevuje první vánoční výzdoba, prohnaně proložená figurkami Mikulášů, čertů a andělů. V trafice se začínají objevovat svépomocné kuchařské časopisy, ze kterých se na člověka smějí pusinky, úly a kuličky, a než se nadějeme, máme tady plný frontální útok na peněženku a první signální soustavu. A co uděláme?
O každém svém rozhodnutí dobře popřemýšlejte. Chcete na plastickou operaci obličeje? Určitě můžete. Co dalšího vás dnes čeká?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek