Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Na návštěvě: Dlažby v designu dřeva jsou trendy! Navozují příjemnou venkovskou atmosféru. Takhle si to zařídili u Pavelkových na Brněnsku

Dlažby ve vzhledu dřeva jsou ozdobou koupelny a celého interiéru v domě Lukáše Pavelky z Brněnska. Jak sám říká, na výběru podlahových krytin si dala jeho partnerka Pavla zvláště záležet. Inspiraci k dlažbám hledala v časopisech o bydlení. Nejvíc ji okouzlil venkovský styl bydlení, kterému dodala moderní šmrnc pomocí doplňků v severském a industriálním stylu.
dlazba v designu dreva od M.B.KERAMIKA
Zdroj: M.B.KERAMIKA

Interiér, ze kterého dýchá pohoda. A který jako by díky podlahám ve vzhledu dřeva splýval s okolní krajinou. Spousta živých květin. I to jsou charakteristické znaky bydlení v moderním venkovském stylu. Kouzlu jeho hřejivé a útulné atmosféry podléhá při zařizování koupelny a celého bydlení v našich končinách čím dál více lidí.

Podobně jako Lukáš Pavelka z Brněnska a jeho partnerka Pavla. Oba vzali zařizování interiéru ve venkovském stylu doslova od podlah. Dnes tak v celém jejich domě, včetně koupelny, hrají hlavní roli nejen dlažby v designu dřeva, ale také doplňky v severském a industriálním stylu. „Chtěli jsme mít nejen čistě venkovské, ale také moderní a nadčasové bydlení,“ popisuje pan Lukáš Pavelka.

Foto: Dlažba v designu dřeva je dominantou domu pana Lukáše Pavelky z Brněnska.

Zvolili dlažby, které se dobře udržují

Ve venkovských interiérech nejlíp navozují pocit tepla domova správně zvolené podlahové krytiny, většinou kamenné nebo dřevěné. „Moje partnerka hledala inspiraci hlavně v časopisech o designu. Nejvíc ji zaujal dekor dřeva,“ říká majitel. Proč ale místo dřevěných podlah zvolili do celého domu dlažbu? „Protože dlažba v designu dřeva se líp udržuje, stačí ji vysát a vytřít. Není potřeba nějak zvláště o ni pečovat. V kombinaci s podlahovým vytápěním funguje dlažba na rozdíl od dřevěných podlah skvěle,“ vysvětluje pan Lukáš.

Foto: Dlažba Wood Relive v odstínu Oregon je ozdobou celého interiéru, včetně koupelny.

Nechtějí věřit, že to není dřevěná podlaha

Dominantou celého jejich interiéru a koupelny, se stala dlažba Wood Relive v odstínu Oregon. „Dlažba je velmi hezká. Když k nám přijdou návštěvy, až nechtějí věřit, že to není pravá dřevěná podlaha. Výběr dlažby si jak z hlediska designu, tak její ceny a údržby, nemůžeme vynachválit,“ říká pan Pavelka. Jeho partnerka si při zařizování také vyhrála s doplňky. „Například v obýváku máme kufr v industriálním stylu, který slouží jako odkládací stolek. Křeslo ve stylu patchworku a obraz s podobiznou jelena v koupelně jsou zase typické pro severské interiéry. V koupelně a v celém domě máme také spoustu květin. Moje partnerka se také snažila o to, aby splňovaly zásady bydlení podle feng-šuej,“ upřesňuje.

K TÉMATU  Chytré úložné prostory. Jak věci prakticky uschovat a mít doma pořádek

Foto: Dlažbou v designu dřeva nechali majitelé v koupelně obložit také zídku, která odděluje záchod od vany.

Koupelnu ozdobili také cementovými dlaždicemi

V koupelně nechali majitelé dlažbu v designu dřeva položit nejen na podlahu, ale také jí obložili vanu a zídku, která odděluje záchod od koupací části. Aby venkovské koupelně dodali moderní nádech s industriálními prvky, na zeď vybrali obklad Memory Mood. Je inspirovaný ručně vyráběnými cementovými dlaždicemi, které byly v evropských budovách oblíbené na konci 18. století. Pro venkovský styl je tento obklad ideální, protože každá dlaždice působí lehce opotřebovaným vzhledem.

Foto: Venkovské koupelně dodává moderní nádech obklad Memory Mood ve vzhledu cementových dlaždic.

Vhodnou dlažbu do koupelny a interiérů hledali dlouho

Pan Pavelka a jeho partnerka mají sice nyní ze svého nového bydlení radost, sehnat však dlažbu v designu dřeva byla podle nich pořádná dřina. Hledali ji čtyři měsíce. Nakonec nejen obklady a dlažbu, ale i umyvadlo a vanu vybrali v české firmě M.B.KERAMIKA. „Především při hledání vhodné dlažby jsme v jiných prodejnách naráželi na dva problémy: Buď provedení dlažby v designu dřeva nebylo dostatečně kvalitní, anebo když už se nám nějaká dlažba líbila, její cena za metr čtvereční byla vysoká a nad náš stanovený rozpočet. Byli jsme s toho nešťastní a říkali si, že se nám líbí jen ty nejdražší dlažby,“ přibližuje pan Pavelka a proces hledání dlažeb v designu dřeva ve venkovském stylu.

Foto: Koupelnu v severském stylu zdobí kromě dlažeb a obkladů i květiny a severské dekorace.

Na správném místě měli dlažby z čeho vybírat

Až u vybraného prodejce bylo podle pana Pavelky k výběru mnoho dlažeb, které dokonale připomínaly pravé dřevěné podlahy, a navíc v dostupných cenách. „Prodejce se nám od začátku pečlivě věnoval. Uvařil nám kávu, u které jsme mu sdělili svou představu. On nám pak nabízel jen ty dlažby v designu dřeva, které by se nám mohly opravdu líbit. S tak přátelským přístupem jsme se nikde jinde nesetkali,“ dodává nadšeně Lukáš Pavelka.

K TÉMATU  Praktické a designové doplňky do koupelny, které budete chtít mít doma

Foto: Detail koupeny v domě pana Pavelky.

Autor: Petra Srstková

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
Dobře se odlíčit, hydratovat pleť nebo se dostatečně chránit před sluncem… Jsou určitá pravidla, která fungují, ať je vám 20 nebo 50 let.  Naše pokožka se ale postupem času mění a v každé etapě života potřebuje něco jiného. Co přesně?
Léto, období jako stvořené k seznamování a flirtování. Není divu, že se lidem zapalují lýtka a potěšení hledají v náruči nové lásky. Jenomže po prvotní zamilovanosti přichází na scénu něco vážnějšího. Muži a ženy se navzájem oťukávají a zjišťují, že ne vždy se k sobě hodí.
Když jsem před třemi lety potkala svého současného muže, byla jsem nadšená. Vkládala jsem velké naděje do naší lásky. Pořídili jsme si společné bydlení a narodila se nám dcera. Po čase jsem ale poznala, že žádné dlouhodobé soužití není ideální. Dnes je náš společný život rodičovský, a já si začala psát s bývalým z Chorvatska.
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
Volba barvy pro interiér, ve kterém se pohybujeme, má velký vliv i na naše psychické rozpoložení. Víte, jakou barvu vybrat a co bude znamenat pro váš prostor? Rozhodně se nevyplatí jen tak něco „plácnout“ na zeď. Pojďme se podívat na psychologii barev.
Banány patří mezi rychlou svačinku, ale také mezi potraviny, které pozitivně ovlivňují nervový systém a zlepšují náladu. V Japonsku na banány nedají dopustit především ženy, protože díky banánům si udržují štíhlou postavu. Už jste slyšeli o banánové dietě?
Zpěvačka Ilona Csáková uvádí na hudební scénu svůj nový singl "Afrodiziaka", vytvořený ve spolupráci s kapelou No Name. Režii k připravovanému videoklipu zastává Václav Noid Bárta, s premiérou naplánovanou na 1. května 2024. V měsíci květnu, který tradičně oslavuje lásku, "Afrodiziaka" přichází okouzlit svou melodií a atmosférou, přesně v čase, kdy srdce nejvíce touží po kouzlu a spojení.
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Přestože letnímu tropickému počasí již pro tento rok odzvonilo, nemusíte si zoufat, a naopak si ještě užít vodních radovánek. Můžete vybírat z celé řady aquaparků, které jsou dostupné po celý rok. Přinášíme Vám hned 7 tipů, kam můžete vyrazit za zábavou, ale i odpočinkem a rozmanitou péčí o tělo.
Chodit bez bot se stalo tak trochu módním trendem. Najednou máme podporovat chůzi dětí po kamínkách, existují různé stezky na trénink chůze naboso, frčí barefoot neboli bosé boty. Čím nám tohle ale vlastně prospívá? Bude naše zdraví za chůzi naboso opravdu vděčné?

Výběr článků

Všude kolem sebe vidíte v zimním období reklamy, jak máte jednu chvíli úplně ucpaný nos a stačí pár kapek "zázračného" přípravku a už se vám skvěle dýchá. Bez ohledu na všechny kapičky stále platí staré přísloví, že léčená rýma trvá týden a neléčená sedm dní. Jak s ní zatočit?
Tvůrci nazvali tuhle povedenou reklamu bitva pohlaví. Scéna je jako vystřižená z filmu Gladiátor. Obě strany proti sobě neváhají použít všechny své zbraně! Tohle vás zaručeně rozesměje!
Už se vám někdy do uší dostala voda? Měli jste škytavku nebo vás nesnesitelně bolela hlava? Určitě ano. Naše babičky si s těmito věcmi vždy dokázaly hravě poradit. Naučme se to jako ony!

Nepřehlédněte

Lidé to dělají pořád. Nestačí jim obyčejné koupání, u bazénu nebo na břehu rybníka prostě blbnou, a to se často neobejde bez střemhlavého pádu. Pokud se ale nikomu nic nestane, nakonec je z toho zdroj smíchu pro celé okolí.
V každodenním kolotoči práce a rodiny se objeví neočekávaný zvrat, když hlavní hrdinka narazí na dohodu, kterou uzavřela s tajemným mužem. Tato dohoda nezahrnuje pouze vášnivý románek, ale také odměny a výzvy, které otřesou jejím každodenním životem. S dilematem mezi láskou a povinnostmi se musí rozhodnout, co je pro ni skutečně důležité. Román "Každodenní kolotoč" od Teri Kerot slibuje napínavý příběh o lásce, vášni a životních rozhodnutích, které nás provázejí každým dnem

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek