Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

V čem je kruhový trénink lepší než klasická posilovna? Vyzkoušeli jsme a zjišťovali v terénu!

Že byste rády přes zimu něco dělaly, ale chodit do posilovny vás nebaví? Stejně jako my vyzkoušejte formu cvičení, která je v kurzu. Kruhový trénink zpevní tělo zábavnou formou.
Kruhové trénink
zdroj: 123RF.com

06. 11. 2018

Vcházím do malé tělocvičny a prohlížím si stanoviště, na kterých se za pár minut budu potit. Těším se. Nemám ráda posilovnu, ale mít pevné svaly je potřeba, abych byla fit a nebolela mne záda. Tady, pod dohledem trenéra a dalších patnácti spolubojovníků, na tom mohu zapracovat. Nejsem tady poprvé, tak vím, co mě čeká. Bude to zábava.

Co je to kruháč?

Svým složením jde o silově vytrvalostní trénink, a zvyšuje jak vaši fyzickou kondici a tepovou frekvenci, tak i rychlost a výbušnost,“ popisuje trenér Štěpán Ginzel. „Je poskládaný tak, aby vyhovoval jak rekreačním sportovcům, kteří si chtějí užít maximální zátěže, tak i profesionálům pro zlepšování jejich kondice.”

Jak trénink vypadá?

Každý trénink je sestaven jako nový a každý je tedy originál bez náznaku stereotypního cvičení. Proto mě to baví. Ať přijdu kdykoli, vždycky je to nové. A také se používají nevšední cvičební pomůcky, jako jsou pneumatiky z automobilů a traktorů, zátěžové vesty, odporové gumy a expandery, medicinbaly atd. Není to procházka růžovou zahradou, ale když chcete být lepší, tohle je cesta.

Dřepy, výpady a skoky

Píšťalka nás posílá na rozcvičení, kde běháme, pak se protáhneme a sledujeme trenéra, který nám předvádí správné provedení cviků. Ten už potom spustí playlist motivační hudby, a rozjíždíme první ze tří kol cvičení. Na každém stanovišti jsme stanovenou dobu, pár vteřin oddechneme a přesouváme se na další stanoviště. Těch je celkem patnáct.

Pro koho to je?

Pro všechny, co chtějí posílit fyzičku a zpevnit svalstvo. Na rozdíl od klasické posilovny, kruhový trénink probíhá ve vysoké intenzitě provádění cviků. Není vhodný pro kardiaky, astmatiky a lidi se zdravotními potížemi vůbec. Posilovna, pokud máte tréninkový plán, je cíleně zaměřená pouze na to, co potřebujete vy. Kruháč je zaměřený obecně na komplexní posílení těla. Na druhou stranu vás parta dalších motivuje a trénink pak víc i baví. Hodina cvičení uteče razdva. Navíc vám někdo celou dobu říká, co máte dělat, takže u toho není potřeba přemýšlet. Jak osvěžující!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
Když se řekne jóga, můžeme si představit mnoho jejích variant. Může jít o pomalé protažení celého těla, dynamickou power jógu, ale třeba i o jógu hormonální. Právě s její pomocí můžete vyřešit mnoho nepříjemností plynoucích z nevhodné hladiny hormonů v těle.
Zápach z pračky dokáže pořádně znepříjemnit život. Kromě toho, že se šíří po celé koupelně, může zasáhnout i prádlo. Příčin může být víc, ale většinou je problém přímo v pračce. Máme proto pro vás pár tipů, které vám pomohou udržet pračku ve skvělé kondici.
Jednoduché vychytávky, jak vypadat krásně, splní účel na 100 %. Jak rychle vyrobit kudrliny a udělat vaše vlasy krásně zářivé? Jak dokonale vybělit zuby pro perfektní úsměv nebo vyčistit pleť?
Všechno zdražuje - nechtěný, ale bohužel reálný fakt. Vedle potravin se zvyšuje cena za elektřinu, plyn a samozřejmě za vodu, což jsou základní potřeby každého z nás. Abychom dokázali ušetřit po této stránce, spotřeba vody v domácnosti by nás měla zajímat. Kolik aktuálně průměrně činí, kam mizí a jak snížit výdaje s ní spojené? 
Máte ráda ty večery, kdy si sednete s lahvinkou vína, přidáte nějakou dobrotu a pustíte si pořádný doják, u něhož si můžete pobrečet dojetím, aniž by vás někdo viděl? A co je ještě lepší, tak film, který je založen na skutečné události! Vybrali jsme pro vás ty nejdojemnější kousky, které nenechají jedno oko suché!
To, že je snídaně základ, už jste slyšela mockrát. Jenže jakou si dát, abyste se konečně zbavila toho břicha či celkově zhubla? Víme a prozradíme!
Bolesti hlavy a svalů. V krku škrábe, přichází únava a kašel. Teplota strmě stoupá. A je tu chřipka. Chřipkové epidemie provázejí českou zimu rok co rok. Lékaři varují před komplikacemi, jejichž následkem může být i smrt. Avšak zabrat dá i viróza nebo obyčejné nachlazení.
Spokojená žena po mateřské dovolené je cílem projektu Vedeme k úspěchu. Zároveň je i velkou motivací tří žen, které stojí za workshopy a rozvojovými kurzy pro maminky. Originalita, zábava a interaktivita kurzů vznikla spojením zkušeností a energie personalistky Světlany Pozníkové, rozvojové koučky Marcely Hlaváčkové a markeťačky Jany Rosenbergerové.
Dámy, máte v plánu se svými kamarádkami prožít opravdu skvělou dámskou jízdu? I když jsou kavárny i restaurace otevřeny, neznamená to, že musíte nutně utrácet. Stále se ještě můžete uchýlit do pohodlí domovů a podívat se na nějaké skvělé romantické (a nejen romantické) seriály, které vás doslova vtáhnou do děje.
Pandemie se rychle šíří. Čísla nemocných stoupají, proto byste neměli na nic čekat a podpořit svou imunitu. Nikdy totiž nevíte, kdy a kde se s nemocným můžete setkat. Abyste měli dobře fungující obranyschopnost, musíte mít ve formě střeva. K tomu vám pomohou probiotika. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček doplňků stravy Naturevia, ve kterém najdete kvalitní přípravky pro celou rodinu.

Výběr článků

Léto už je v plném proudu a s ním i více či méně nutné doplňování a obměňování šatníku. Co by ale v sestavování našeho šatníku na teplé měsíce mělo hrát největší roli, jsou materiály oblečení. Víte, které jsou ty nejvíce vhodné na léto, a kterým je lepší se v obchodě raději obloukem vyhnout?
My Little Pony - tato ikonická značka malých, barevných poníků se stala symbolem radosti a přátelství po celém světě. Bez ohledu na váš věk, My Little Pony vám okamžitě získá srdce svou roztomilostí a pozitivní energií. Ponořte se do světa barev, přátelství a dobrodružství My Little Pony a objevte nový způsob, jak obohatit svůj životní styl.
S chutí upravujete nebo měníte interiér, ale nechcete, aby vás takové změny přišly příliš draho? Tady je pár šikovných vychytávek, jak na to. Těchto 13 nápadů vám umožní jednoduše přizpůsobit domov vašim představám. Inspirujte se!

Nepřehlédněte

Během vánočních svátků se většinou neubráníme koupit domů jeden z jejich symbolů, a tím je vánoční hvězda. Krásná dekorativní rostlina, která vám však nemusí dělat radost zákonitě jen na konci roku. Lze ji totiž pěstovat prakticky celoročně. Víte, odkud se vlastně vzala?
Taky už se nemůžete dočkat, až bude léto? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a nahlédněte do kuchyně módních trendů pro léto 2020.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek