Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Tea tree oil. Účinná zbraň nejen proti celulitidě! Jak s jeho pomocí můžete zkrásnět?

Připravuje vás o nervy celulitida nebo akné? Řešení těchto kosmetických problémů představuje olej z čajovníku australského. Mimochodem, ten vás zbaví také lupů a pomáhá zneviditelnit vzhled jizev!

14. 08. 2018

14. 08. 2018

Tea tree oil je často spojován s původními domorodými obyvateli australské pevniny, kteří jsou považováni za jeho vůbec první uživatele na světě. O jedinečnosti tohoto přírodního zázraku se vědělo už za druhé světové války, neboť byl nepostradatelnou součástí balíčků první pomoci pro armádu i námořnictvo. Od roku 1949 je olej získávaný z kajeputu střídavolistého dokonce oficiálně zapsán na seznamu léčiv Velké Británie. Jak může být prospěšný konkrétně vám? Poznejte jeho famózní kosmetická využití!

Účinná zbraň proti celulitidě

Trápí vás pomerančová kůže, která se „zabydlela“ na vašich stehnech a zadních partiích? Vytaste proti tomuto nepříteli zbraň silného kalibru – tea trea oil.  Vzhledem k tomu, že působí protizánětlivě, antibakteriálně a antifungálně, je skvělým prostředkem proti „ďolíčkovému nešvaru“. Jak s ním zacházet? Namočte kousek čisté tkaniny do vody a nakapejte na ni tři kapky oleje. Látkou si pak krouživými pohyby přejíždějte po postižených místech. Máte-li citlivější pokožku, bezprostředně po akci skočte pod sprchu, aby nedošlo k jejímu podráždění. Čím častěji budete kúru opakovat, tím lepších se dočkáte výsledků. S celulitidou vám také pomohou odborníci na klinice Asklepion.

Už žádné akné!

Jak již bylo popsáno výše, „australský olej“ má protizánětlivé a protiplísňové vlastnosti, před kterými bere pomyslné nohy na ramena také akné. Promíchejte jeho pět kapek se dvěma lžičkami medu. Získanou směs si pravidelně aplikujte na obličej, vždy tak na dvě minuty. Poté opláchněte všechny pozůstatky vlažnou vodou. Tea tree oil kromě toho, že zabraňuje tvorbě pupínků, rovněž urychluje regeneraci pokožky, což může pomoci s léčbou jizev – a to nejen po akné.

Krásné vlasy bez lupů. Můžete je mít

Možná tomu nebudete věřit, ale čajovníkovou terapii hodně ocení i vaše hříva. Tento olej totiž stimuluje vlasové folikuly k růstu, předchází lupům i vypadávání, dodává lesk a prokazatelně zlepšuje kvalitu koruny krásy. Přidávejte si jeho malé množství do šamponu při každém mytí, je to jen nejjednodušší způsob, jak mocné schopnosti tea tree oilu naplno využít!

K TÉMATU  DIY video návod, jak si vyrobit praktický a přehledný kosmetický pořadač

A jak tea tree oil používáte vy? Napište nám o tom, zda je také vaší tajnou kosmetickou zbraní!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hmat je jedním ze smyslů, který hojně používáme, ale málo si uvědomujeme, jak velký je to dar i pro všechny kolem nás. Dotyk druhého člověka je nenahraditelný, jak moc Vám chybí zjistíte, až když o možnost vzájemného tělesného kontaktu přijdete.
Dnes si rozhodně dejte pozor na svůj jídelníček. Vyplatí se vám to. Co dalšího radí naše astroložka Naďa pro prondělí 10. září?
Britská královská rodina v poslední době čelí náporu fotografů a novinářů. Na vině jsou rozpory v rodině vyvolané princem Harrym a jeho americkou manželkou, které nenechávají jednoho člena rodiny v klidu. Tedy výjimkou je královna, která se svou kabelkou nedává znát prakticky žádné emoce, co se týče tohoto tématu.  
Svícny a svíčky nemusíte zapálit, jen když něco slavíte nebo když se blíží advent. Vytváří útulnou atmosféru, která zahřeje a pohladí. Obzvlášť, když je za okny nevlídné počasí nebo večerní tma, je plamen svíčky doslova relaxačním prvkem. Inspirujte se krásnými kousky!
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Viber, jedna z předních světových aplikací pro zasílání zpráv, se spojila s útulkem Bouchalka, který pomáhá psům, kteří čekají na nové majitele nebo kteří se ztatili. Viber nedávno představil lokalizovaný balíček samolepek určený právě pro milovníky psů a pokud i vy chcete přispět pejskům v Bouchalce.
Chystáte se na dovolenou na druhý konec světa a čeká vás dlouhý let? V tom případě se na něj musíte dobře připravit. Pokud tedy nepatříte mezi šťastlivce, kteří každý let bez problémů prospí.
Oldřich Nový by vám coby Kristián řekl, ať zavřete oči, neboť odchází. Z něj si ale příklad neberte. Svoje oči skutečně zavřete, ale jenom proto, že se na vás partner dívá. Takovou jízdu totiž ještě nezažil. A co vy? Už jste zkusili kouzlo vzájemné masturbace?
Nakupování v second handech má své výhody. Předně jsou zde nízké ceny a značkové oblečení, které byste si jinak možná nemohli dovolit. Také na jednotlivých kouscích oblečení nenajdete chemikálie, jež se drží hlavně na tom nově koupeném.
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?
Tento měsíc rozhodne. Pandemie dosáhla v Česku dalšího vrcholu a téměř zastavila život. Děti opět zůstaly doma a školy se zcela uzavřely. Jenže i mezi nimi nejmenšími přibývá nemocných. Jejich obranyschopnost je oslabená. Chybí jí přirozené podněty a dlouhá zima vyčerpala zásoby vitaminů. Nelze se tak divit, že přibývá také dětských pacientů.
Svatební den bývá pro mnoho lidí tím nejkrásnějším. Když žena dostane zásnubní prstýnek, začne se jí v hlavě točit milion věcí, které by na svatbě chtěla mít. Důležité je, se z toho nezbláznit. Pokud si můžete dovolit zaplatit společnost, která se organizací svateb zabývá, ušetříte si určitě mnoho starostí a nervů, ale z finanční stránky to asi nebude žádný med. Pokud děláte svatbu na vlastní pěst, nejlepší bude, pokud si všechny důležité věci budete sepisovat do deníčku. A to nejen množství hostů, velikost dortu, místo konání svatby, ale také samotný rozpočet, který se za svatbu chystáte utratit.

Výběr článků

Venkovní umění dokáže vyčarovat obdiv. Na skulptury ze dřeva a z kamene narazíme nejčastěji v parku nebo u lesní stezky. Co říkáte na tyhle?
Nežijeme v Kalifornii ani v jiné lokalitě, kde sluníčko intenzivně hřeje po celý rok a zelenina či ovoce má několikero sklizní. Čtyři roční období znamenají mimo jiné přizpůsobit své tělo a jeho režim na počasí, které přijde. Na podzim byste se tedy neměla stravovat stejně jako v létě, kdy je tělo dobré spíš ochladit. Co udělá vašemu organismu dobře na podzim?
Dřevěné, proutěné, skleněné, na řetězu nebo dokonce samozavlažovací, takové mohou být závěsné květináče. Záleží na vás, jestli si rostlinky pověsíte doma v interiéru nebo venku na zahradě.

Nepřehlédněte

Přemýšlíte, co dělat během volného odpoledne, kdy je venku nevlídno a v televizi nejde nic, co by vás dvakrát bavilo? Je načase si sednout nad oblíbenou knížkou a s čajem v ruce se pořádně začíst do děje.
Syndrom vyhoření ohrožuje lidskou práci a psychiku již po dlouhou dobu, v posledních letech však postihuje čím dál tím více lidí. Člověk neočekává, že by to potkalo zrovna jeho, tento psychický problém však může postihnout každého z nás. Syndromem vyhoření jsem si prošla, po zdlouhavé snaze se mi podařilo z něj vzpamatovat, a dokonce mě to v životě posunulo dál.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek