Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak se rychle zbavit černých teček? Sáhněte po medu, citronu nebo ovesných vločkách

Když se pleťové póry ucpou nečistotami a přebytečným kožním mazem, začnou se černé tečky objevovat rychleji než houby po dešti. Co na ně platí? Zapomeňte na drahou kosmetiku, pár účinných zbraní máte doma! A ke všemu jsou za hubičku…

23. 07. 2018

23. 07. 2018

Dohání vás malé tmavé body na tváři k naprostému šílenství? Pak si možná říkáte, proč jste je „vyfasovala“ právě vy. Za nejčastější příčiny jejich vzniku dermatologové považují předchozí problémy s akné nebo hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji tohoto nešvaru značně přispívá i špatně zvolená kosmetika, nadměrné opalování nebo kouření. Co s tím? V první řadě se hoďte do klidu, ve druhé směřujte své kroky do kuchyně. Tam zapátrejte po těchto potravinách, které situaci snadno napraví!

Nikdy nepodceňujte sílu citronu

Plod citronovníku je v celosvětovém měřítku nejrozšířenějším ovocem, čemuž se nelze divit. Uplatní se nejen při vaření a úklidu, ale také zkrášlování. Věděly jste, že když vymačkáte šťávu z jeho poloviny a přidáte tři polévkové lžíce piva, získáte účinné přírodní tužidlo? Kyselý nektar rovněž zabojuje proti akné, zneviditelní tmavé skvrny na pokožce, „vyléčí“ popraskané rty a zlikviduje černé tečky. Aplikujte ho tedy postižená místa pravidelně, výsledky se dostaví dřív, než řeknete švec.

Ovesné vločky nejsou jen zdravou snídaní

Za přítomnost ovesných vloček ve vaší domácnosti by vám pomyslný pochvalný puntík udělili hlavně výživoví poradci, kteří na ně nedají dopustit – ale o tom až jindy. Teď se zaměříme spíše na to, že tenhle levný obilný výrobek má skvělé i vnější použití. Kromě toho, že zneviditelní váš „černý problém“, zároveň dokáže vyrovnat tón pleti i její pH, zmenší rozšířené póry, a díky obsaženým cenným složkám poskytne hloubkovou výživu. Úplně nejlépe uděláte, když menší hrst vloček promícháte s pár kapkami jablečného octa. Ideální doba působení získané směsi je 20 minut, poté je čas na oplach vlažnou vodou.

Med a mléko, zázračná receptura

Není žádnou novinkou, že na kombinaci těchto potravin nedala svého času dopustit ani jedna z nejkrásnějších panovnic všech dob – Kleopatra, která si ji ráda přidávala do koupelí. Moudrá to žena! Už tehdy asi moc dobře věděla, že med je přirozeně antibakteriální, zatímco kyselina mléčná obsažená v mléce zachovává čistou, hebkou a hydratovanou pokožku. Spojením obou ingrediencí do konzistence pasty pak vzniká spolehlivé řešení černých teček. Nechte tuto masku vykonávat svou práci zhruba půl hodiny, jakmile stanovená doba uplyne, smyjte všechny pozůstatky.

K TÉMATU  Geneticky modifikované potraviny: Je třeba bát se jejich konzumace?

A co vy, jste fanouškem přírodní kosmetiky, kterou skrývá vaše kuchyň? Napište nám o tom!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Silvestr je oslavou plnou světla, radosti a naděje, a pro rodiče s dětmi přináší otázku, jak tuto magickou noc nejlepším způsobem sdílet. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje otázce, kde trávit Silvestr s dětmi. Přinášíme tipy na rodinná přátelská místa a aktivity, kde můžete vytvořit nezapomenutelné chvíle pro vaši rodinu a přivítat nový rok s radostí a láskou.
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.
Práce na počítači, hraní her či sledování televize mají společné jedno a tím je enormní zátěž na oči. Displeje digitálních přístrojů totiž vyzařují modré světlo, které představuje obrovské množství energie, s níž se musejí oči vypořádat. To, co se ze začátku může projevovat jako podráždění, únava či zarudnutí, může mít časem nepříjemné následky v podobě zhoršení zraku.
Když je hezky, chcete se posadit ven na zahrádku. K obědu o víkendu, s návštěvou nebo na večerní grilování, krytý přístřešek je skvělá věc. Můžete v něm i jen tak lenošit, číst knížku nebo trávit čas s rodinou. Zahradní altány mohou mít mnoho podob, a dají se koupit jako skládačka nebo postavit přímo na míru. Prohlédněte si galerii.
Když jsem někdy před třiceti lety dostala od tety z Německa plavky s našitou sukýnkou, byla jsem naštvaná a styděla se v nich jít s kamarády k vodě. A vida, přešlo pár desítek let a je to hit sezóny. Retro je prostě tady. Jaká bude plážová móda pro rok 2019?
Přemýšlíte, co dělat během volného odpoledne, kdy je venku nevlídno a v televizi nejde nic, co by vás dvakrát bavilo? Je načase si sednout nad oblíbenou knížkou a s čajem v ruce se pořádně začíst do děje.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Slyšeli jste již někdy pojem hypermobilita? Hypermobilitou mnohem častěji trpí ženy než muži a jde o nadměrnou pohyblivost, která se týká zejména kloubů. Při pohybu pak dochází k uvolnění kloubů nad hranici normální fyziologické meze. Jak vlastně vzniká a jak se s ní dá žít v běžném životě? Existuje nějaká léčba?
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Lyžování není jen o dovednostech na svahu, ale také o tom, jak se cítíte ve svém oblečení. Správně vybrané vrstvy jsou klíčové pro váš komfort, tepelnou regulaci a pohyblivost při lyžování. Abychom vám pomohli vybrat to nejlepší dámské lyžařské oblečení, přinášíme vám několik tipů a doporučení.
Nikdo nestojí o takovou bolest, jaká zánět močového měchýře provází. Většinou následuje po prochladnutí a trvá několik dní. Jsou však bylinky, které vám pomohou, aby vás nic z toho nepotkalo. Které?
Bojíte se, že se z vás při vstupu do posilovny stane nasvalená mužatka? Tak klid. Takhle to vážně nefunguje. Ale jestli chcete zpevnit tělo, je to potřeba.

Výběr článků

Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
O čem bude rok 2019 z hlediska „Karmy“?  O osvobození z destruktivních vzorů, které jsou pozůstatkem z dob minulých, u mnoha lidí zasahujících až do dávných časů  „patriarchátu“. Jaký je tedy váš karmický horoskop pro tento rok?

Nepřehlédněte

Vzhledem k neustálému nárůstu cen je obzvláště potřebné přemýšlet, co vše si opravdu nezbytně musíme pořídit a zároveň i kde výhodně nakoupíme. Zdražuje vše, zato výše platů zůstává prakticky stejná, a proto se řada občanů uchyluje k nouzovým řešením. Jedním z nich jsou nákupy v Polsku.
Máte ráda ty večery, kdy si sednete s lahvinkou vína, přidáte nějakou dobrotu a pustíte si pořádný doják, u něhož si můžete pobrečet dojetím, aniž by vás někdo viděl? A co je ještě lepší, tak film, který je založen na skutečné události! Vybrali jsme pro vás ty nejdojemnější kousky, které nenechají jedno oko suché!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek