Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Zahrňte do pitného režimu jablečný džus. Posílí vám imunitu a podpoří srdeční kondici

Už nevíte, co pít, abyste si pitný režim co nejvíce zpříjemnily? Pak vám doporučujeme vložit do odšťavňovače několik jablek a připravit si nápoj, co vám prospěje ve všech směrech. Proč s jeho výrobou neotálet?

26. 06. 2018

26. 06. 2018

Na pitný režim se klade velký důraz celoročně. Ovšem teď, s příchodem léta, je jeho dodržování ještě o něco důležitější, protože vyšším teplotám je potřeba přizpůsobit i příjem tekutin. A teď se nabízí otázka – čím zaháníte žízeň vy? Pokud už vám samotná voda „leze krkem“, zkuste dát do odšťavňovače pár jablek sladší odrůdy a vyrobit si vlastní ovocný džus. Tenhle drink vám totiž kromě nepostradatelné hydratace nabízí i zajímavá pozitiva!

Cholesterol v normě a srdce v kondici

Není žádným tajemstvím, že jablka jsou zdrojem více než 30 minerálních látek. Poskytují také cenné enzymy, normalizující střevní mikroflóru a dávku fruktózy, jež stabilizuje hladinu cukru v krvi. Už tohle zní jako něco, co si určitě nechcete nechat ujít. Důvodů, proč jim dát šanci – třeba právě ve formě domácího nápoje, je ale víc. Šťavnaté plody vám dodají i poměrně velké množství vlákniny, která reguluje hladinu cholesterolu, čímž zabraňuje nežádoucímu ucpávání cév. Tím chrání celý váš kardiovaskulární systém před poškozením. Takže na zdraví? Přesně tak.

Prevence rakoviny, které není nikdy dost

Motivací, proč jablečný džus popíjet pravidelně, by mohly být i závěry americké studie, provedené Cornellovou univerzitou, která má sídlo v New Yorku. Z nich jednoznačně vyplývá, že mezi obsaženými látkami v onom ovoci se nachází i několik unikátních sloučenin s anti-rakovinovými účinky. Vědci se rovněž netají názorem, že tyto sloučeniny snižují riziko o celých 30 %, přičemž se to týká zejména rakoviny jater, tlustého střeva, plic a prsu.

Posílení obranyschopnosti, co přijde vhod

Příjemná zjištění přináší i američtí odborníci, tentokrát působící na Massachusettské univerzitě. Ti se na základě svého vlastního průzkumu domnívají, že kulatí a sladcí přátelé vás mimo již zmíněných cenných složek obohatí také o nemalé množství fotochemikálií. Tyto rostlinné látky si tamní specialisté spojují s posíleným imunitním systémem a omezenou pravděpodobností chronických onemocnění. Není už tedy nejvyšší čas na vychlazený jablečný džus? Neříkejte, že vás jmenované výhody k jeho ochutnání alespoň nenavnadily…

K TÉMATU  Dovolená pro seniory nebo dovolená 55+ je teď hitem reklamních kampaní. Stojí opravdu nabízené výhody za to?

Když už jsme u té domácí výroby, děláte si ovocné nebo zeleninové šťávy často? Pokud znáte nějaký prima recept, budeme moc rádi, když se o něj s námi podělíte!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kam letos míří Češi na dovolenou? Žádné moře, vede chalupa

Dietní sušenky ze tří surovin. K přípravě budete potřebovat pouze jednu misku a 15 minut

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každá z nás tu a tam zatoužíme po změně. Když už ale přijde na věc, zpravidla první, čím začneme, jsou naše vlasy. Důvod je prostý. Je to změna, které si většinou všimne opravdu každý (no dobře, možná manžel na to přijde později) a zároveň je to způsob, jak ze sebe vykouzlit zcela nové já, které rázem získá zbrusu novou image. Kde jinde hledat nové nápady a nasávat inspiraci, než právě v osvěžujících trendech, které nám rok co rok přinášejí světoví vlasoví stylisté. Co si pro nás připravili tentokrát?
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.
Příští víkend jsou tu Vánoce, takže je nejvyšší čas sladit vaši domácnost do svátečního duchu. A i když je pro Vánoce nejtypičtější kombinace barev červená, zlatá a zelená, máme pro vás tipy na výzdobu, které ovládly letošní rok 2022. Nechte se inspirovat zajímavými prvky, barvami i materiály.
Možná právě teď zjišťujete, že vaše maminka nebo babička na ledasco nestačí. Jak je zabezpečit a co všechno zajistit? Ptali jsme se za vás.
Umělé květiny jsou velmi oblíbené v kancelářích, obchodech, různých salonech, protože si zachovávají svůj původní vzhled a nevyžadují údržbu. Existuje mnoho pověr týkajících se domu a věcí v něm. Lidé se zajímají o správné uspořádání zrcadel, nábytku a vůbec o vlastně to platí o spoustě věcí, které si domů kupují. Jednou z otázek, které je trápí je to, zda stojí za to, domů kupovat umělé květiny.
V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Trend na TikToku #lazygirljob mění stojaté vody kariéry. A za vším hledejme influencerku Gabrielle Judge. Ne všichni, ale s tímhle trendem souhlasí a hlavně starší generace mluví o rozmazlenosti dnešní generace. Ale jak se ukazuje, ženy, které se daly na cestu a vystoupily z karierního kolotoče si umí své rozhodnutí hravě obhájit!
Návštěva kadeřnice není zrovna levnou záležitostí a málokdo si může dovolit ji navštěvovat pravidelně, jakmile se objeví odrosty nebo šediny. Naštěstí existují barvy na domácí užití, díky nimž se snadno obarvíte sama. Jak ale na to a čemu se vyhnout? Poradíme vám.
Vodu používáme všichni každý den. Aniž i to uvědomujeme, spotřebujeme jí obrovské množství – o čemž mnohdy ani nevíme. Zjistíme to, až nám přijde roční vyúčtování a začnou se nám nad ním protáčet panenky. Nicméně existují způsoby, jak vodou v domácnosti šetřit, aniž by nás to nějak omezilo, A hned bude pohled na každoroční vyúčtování veselejší. Jak v domácnosti šetřit vodou?
Trávíte u počítače celý den v práci? Používáte během práce mobilní telefon nebo tablet? Pak je na čase zaměřit se na to, abyste volný čas vyhradila čemukoliv, jen by to toho neměly spadat moderní technologie.
Ptáte se, kde využít kameny v zahradě, aby vše fungovalo? Váš pozemek je místem, kde se snoubí krása přírody s kreativitou. Horniny a minerály přidávají estetickou hodnotu, ale také mohou ovlivnit její funkčnost a zdraví. Poradíme vám s výběrem.

Výběr článků

A je tady zase víkend a s ním třetí adventní neděle. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vám napoví, co očekávat.
Hormonální dieta rozhodně neslibuje instantní zázrak v podobě drastické diety a následného jojo efektu. Naopak. Principem je především pochopení fungování těla a jeho správné naladění pomocí stravy. Hubnutí je až bonusový efekt.
Vzájemné intimní chvíle soukromí si každý z nás střeží jako oko v hlavě. Jsou ale výjimky, kdy se naše čtenářky rády svěří s tím, jak to u nich doma probíhá – a to jsou prožité trapasy. Pojďte se s námi zasmát u příběhů, co napsal sám život.

Nepřehlédněte

Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
Své zdraví můžeme potěšit různými způsoby. Můžeme začít konečně sportovat nebo se více hýbat. Můžeme si svůj jídelníček zpestřit a dodat do něj potraviny či suroviny, za které nám naše tělo poděkuje. V ideálním případě bychom měli do jídelníčku zakomponovat lněný olej, což je superpotravina výjimečná svými zdravotními benefity. Už jste slyšeli o tělu prospěšných účincích lněného oleje?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek