Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Menopauza. Jaké jsou příznaky? Proč se s ní současné ženy umí lépe vypořádat a jak?

menopauza
Zdroj: 123RF.com

26. 02. 2018

Jak plyne čas, mění se spousta věcí… Naopak k těm, které zůstávají stejné, zaujímáme jiný přístup. Jako v případě menopauzy. Její příznaky, jako návaly horka, nespavost či výkyvy nálad, jsou tu stále a nikam se nechystají. To, co se změnilo, jsou ženy, které je už slepě nepřijímají, ale dokážou se s nimi vypořádat otevřeně a přímo tak, aby nenarušovaly jejich každodenní život.

Sebevědomí žen se zvyšuje

Čím to ale je, že na menopauzu hledíme jinak, než naše maminky či babičky? Vše začíná u růstu životní úrovně ve vyspělých zemích. Moderní ženy jsou sebevědomější, nebojí se rozhodovat a více o sebe pečují.

Dnes je jiná doba. Chceme žít naplno i v 50

V dobách, kdy dívky obvykle zakládaly rodinu, jdou ty nynější studovat a budují kariéru. Už není jejich společenským úkolem postarat se o děti a muže, mohou se rozhodnout, kam jejich další cesta povede. Když pak protkne jejich život menopauza, mají ještě neodrostlé děti, chodí do práce a rády si vyrazí ven. Všechny aktivity jim však příznaky přechodu poměrně stěžují, a tak hledají řešení, které by jim mohlo pomoci.

Lepší informovanost

Dříve se o problémech spojených s klimakteriem příliš nemluvilo. Neřešilo se, proč se nálada žen v určitém věku mění, proč je jim pořád horko a trpí nespavostí. Samotnou ženu pak ani nenapadlo, že za její naštvaností nebo ztrátou chuti na sex stojí hormony a jejich nerovnováha. A když nevíte, co se s vámi děje, těžko můžete zjistit, jak si s tím poradit. V současné době je klimakterium často probírané téma, řeší se nejen samotné příznaky, ale také způsoby, jak je úspěšně eliminovat.

Podpora rodiny

Současní muži jsou otevřenější a vstřícnější vůči emocím žen. Partneři spolu více komunikují nejen o věcech zajišťujících chod domácnosti, ale také o pocitech a touhách. Ženy se nebojí před svými muži odhalit i ty nejniternější emoce, protože nemají pocit, že by je jejich situace nezajímala či by je zdržovaly od práce a všedních problémů.

K TÉMATU  Blížící se menopauza. Jak ji poznat, kdy ji čekat a jak zmírnit její projevy

Vsaďte na přírodní produkty

Možnosti žen v různém věkovém rozmezí jsou odlišné, jedno mají ale společné. I v současné době se ženy obrací k přírodě, která poskytuje účinnou pomoc. Na poruchy spánku, problémy s koncentrací, k redukci návalů horka a nadměrnému pocení a ke zlepšení psychického stavu spolehlivě pomáhá extrakt z ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované. 

Tip redakce: GS Merilin Harmony

Unikátní kombinaci bylinek obsahuje i doplněk stravy GS Merilin Harmony s klinicky ověřenou účinností. Produkt je bezpečný a vhodný k dlouhodobému užívání, neobsahuje hormony a nezpůsobuje váhový přírůstek. Je o 3měsíční kúru. Dávkuje se jednou denně. V tabletách jsou obsažené účinné látky jako ploštičník hroznatý, třezalka tečkovaná, vápník nebo vitamin D3. Efekt můžete očekávat nejdříve po 4 – 6 týdnech užívání.

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Prostě jste to přehnala se sluníčkem. Samozřejmě neplánovaně. Voda šplouchala a vy jste usnula na lehátku a teď je vaše pleť totálně zrudlá a spálená. Jak jí pomoci? Jestliže nemáte po ruce speciální poopalovací péči, zkuste domácí zdroje.
Pořád šetříte a nic neušetříte? Nebo snad nemáte z čeho šetřit, ačkoliv nevyděláváte úplně málo? V tom případě vám chybí finanční gramotnost. Že ani nevíte, co to je? V tom případě vám prozradíme, že je to to, co vás ve škole bohužel nenaučili.
Mohou být regálové, výklopné nebo jako lavice, na kterou se posadíte u nazouvání. Botníky ale vypadají dobře i z palet nebo přepravek. Můžete mít tak doma svůj vlastní originální kousek nábytku. Který si vyberete?
S kamarádkami jste dlouho nic pořádného nepodnikly a rády byste si to vynahradily? Zároveň chcete strávit alespoň pár letních dnů na pláži? Spojte tato dvě přání v jedno řešení. Vyrazte s holkami k moři.
V životě se můžeme setkat s celou spoustou onemocnění. Zatímco nad některými jenom mávneme rukou, jiné nás mohou výrazně poznamenat do konce života. A zatímco některé nám jsou moc dobře známé, nad jinými visí jeden obrovský otazník. Přesně takovou nemocí je i Bechtěrevova nemoc či také Bechtěrevova choroba.
Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Poslední pracovní týden před Vánoci je tady. Co vás v něm může potkat prozradí astroložka Naďa Šmídová a její horoskop krásy a duševního zdraví.
Nestíháte sníst banány včas a pak vám doma zčernají? Myslíte si, že přezrálé a již na první pohled nehezké banány už se nedají jíst? Možná už vám nebudou chutnat jen tak, ale můžete si z nich připravit dezert nebo třeba zmrzlinu. Jak můžete zužitkovat přezrálé banány? Určitě na mnoho způsobů, vyzkoušejte tyto recepty. A využít pak můžete i samotné slupky, které byste za normálních okolností vyhodili.
Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.

Výběr článků

Jak zvýraznit rty, když zrovna nemáte po ruce rtěnku? Čím obohatit lak na nehty? K čemu je dobrý citron? Vyzkoušejte nápadité vychytávky pro vaší krásu.
Začínáte se při dlouhých zimních večerech nudit? Není přece nic lepšího, než se po náročném dnu zachumlat do peřin s dobrou kávou nebo čajem a pustit si jedny z nejlepších zahraničních komediálních seriálů.
Nemusíte jezdit každý rok k moři. V dnešní době ve znamení inflace a šíleného zdražování můžete využít možnosti navštívit tuzemské vodní plochy. Pokud přece jen chcete do zahraničí, proč nenavštívit naše kolegy na Slovensku? To je známé svou přírodou a také vodními plochami, kde zažijete skvělou relaxaci. Kam byste se měli vydat?

Nepřehlédněte

Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek