Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

5. narozeniny Zábavního Parku Mirakulum. Na co se můžete těšit?

05. 09. 2017

Zábavný Park Mirakulum, který ve středočeských Milovicích nabízí deset hektarů zábavy, oslaví letos na podzim páté narozeniny. „To, že park funguje už pět let, je pro nás důkazem toho, že jsme se před lety rozhodli správně,“ říká majitel a zakladatel parku Jiří Antoš.

Park samozřejmě není po pěti letech své existence stejný jako na začátku – ani nemůže být. „Každou sezónu z těch pěti jsme pro návštěvníky připravili něco nového. Letos to byla třeba Dětská vesnička pro nejmenší. Jde o soustavu barevných domečků vzájemně propojených mostky a lávkami. Některé fungují jako prolézačka, v jiných jsou různé herní prvky jako třeba otočné pexeso. A také jsme přidali osmou věž do hradu, který je symbolem našeho parku,“ připomíná Jiří Antoš, jenž do budování parku zapojil celou rodinu. „Ale nejsme na to sami, třeba výtvarnou stránku má na starosti výtvarnice Lucie Kozelská, která se dokonce kvůli našemu parku přestěhovala do Milovic,“ představuje jednu ze svých spolupracovnic Jiří Antoš.

 9. září to vypukne

Narozeninová oslava parku ovšem nebude probíhat „v kruhu rodinném“. Právě naopak. Jsou na ni zváni v sobotu 9. září všichni, kterým park už učaroval, i ti, kteří v něm ještě nebyli. Najdou tady dostatek zábavy v prolézačkách, lanových parcích, v lesním městě a v jeho podzemí, na trampolínách, na houpačkách… Pokud by snad někoho pohyb unavil, nabízí park i poučení. Třeba v kontaktní zoo, která chová devět druhů zvířat a i letos se tu narodila nová kůzlátka, v naučné zahradě či na stezce, kde se děti hravou formou dozví řadu zajímavostí o rostlinách, které je obklopují. Samostatnou kapitolou je pak Vodní svět, jehož základem je vodopád. Ten napájí celý systémem potoků, potůčků, koryt a tůněk. „ I Vodní svět prošel letos velkou rekonstrukcí, jejímž cílem bylo, aby voda, která v něm cirkuluje, byla i ve dnech s nejvyšší návštěvností čistá. Proto jsem instalovali nový výkonnější systém filtrování. Jde o technologii srovnatelnou s těmi, které využívají velká aquacentra,“ popisuje Jiří Antoš.

K TÉMATU  Dítě po čtyřicítce! Tyhle hvězdy to zvládly

Přijdou i Spejbl a Hurvínek

„Chceme, aby narozeninová oslava byla jednou velkou party. V amfiteátru vystoupí Spejbl a Hurvínek, chybět nebude ani oblíbené bubnování s Tokhim, které začíná ve 13 a v 15 hodin a zapojit se do něj může opravdu každý. Stačí jen ve správný okamžik bouchnout,“ zve k návštěvě Jiří Antoš a přidává další lákadlo: „V Lesním městě se dočasně zabydlí policisté. Ukážou dětem, jak se odebírají otisky prstů, předvedou neprůstřelné vesty a policejní psovod ukáže, co všechno musí zvládnout policejní pes.“

Oslavy budou probíhat 9. září od 10 do 18 hodin, za vstup do parku se bude platit běžné vstupné.

Tak neváhejte a přijeďte, čeká tu na vás ještě řada dalších narozeninových překvapení!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Od prvního ledna začínám hubnout. Cvičit. Učit se anglicky. Chodit na jógu. Přestanu kouřit... Ano, to je to magické datum, které mnohé z nás neuvěřitelně přitahuje. Nutí nás k tomu, abychom si dávali závazky, o kterých víme, že je stejně nikdy nedodržíme. Zkuste to letos jinak.
Aura nebo-li bioenergetické pole každého organismu, je něco jako atmosféra kolem země. Je to jakýsi neviditelný ochranný štít, chránící naše tělo před nemocemi a negacemi. Je aktuálním stavem toho, jak umíte věci duchovní, mentální a emoční ve svém životě prožívat a žít. Co všechno vám z fotografie aury vyčtou a jak s tím naložit? Vyzkoušeli jsme si na vlastní kůži a přinášíme vám zajímavá zjištění.
Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Stále ještě pracujete na svém novoročním předsevzetí a usilujete o shození posledních vánočních kilogramů? Pak patříte mezi posledních pár statečných. Většina to už dávno vzdala, tudíž už nyní si můžete pogratulovat. Vy se však místo gratulací ptáte sami sebe, jak poslední povánoční kilogramy shodit. Těch posledních pár kilo jde totiž dolů opravdu stěží.
Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Nastávající zima s sebou kromě bruslení na zamrzlých rybnících a stavění sněhuláků nese i situace, které toto roční období dokáží znepříjemnit. Kdo z nás v zimě alespoň jednou neuklouzne na namrzlém chodníku? Ty každoročně představují hrozbu pro naše zdraví a nepříjemné pády mnohdy končí zlomeninami. Dalším zimním strašákem je velké množství sněhu padající ze střech nebo obrovské ulamující se rampouchy. Co nám pomůže se chránit?
Vstávejte s úsměvem! I na dnešní sváteční den pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová horoskop, který poradí, čeho se dnes raději vyvarovat.
Když jsem četla na internetu nebo v časopisech o ženách, co je muž bil a léta týral, říkala jsem si, jak je možné, že ty ženy dávno neutekly. Jak si mohly všechno nechat líbit? Myslela jsem si, že to není normální, že je jasné, že každá týraná žena by měla od partnera odejít a žít sama.
Jak vyšroubovat prasklou žárovku nebo čím vyčistit varnou konvici od usazenin? To a mnoho dalšího se dozvíte ve videu. Vše zvládnete do pěti minut!
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.

Výběr článků

Taky už se nemůžete dočkat, až bude léto? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a nahlédněte do kuchyně módních trendů pro léto 2020.
Vaginální mykóza nebo také kvasinková infekce. To je problém, který je ženám moc dobře známý. Štěstí má žena, která se s nepříjemným pocitem pálení, svědění a nepříjemnou bolestí intimních partií ještě nesetkala. Statistiky však říkají, že se s mykózou alespoň jednou za život setkala snad každá z nich. Proto lze logicky říct, že každá žena se ptala na to, jak s mykózou bojovat.
Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.

Nepřehlédněte

Ať už před sebou tlačíte vozík s potravinami nebo si obouváte boty, střed svého těla využíváte v rámci každodenních činností. Ovlivňuje také naši rovnováhu, správné držení těla, ale i celkovou stabilitu. A všeobecně platí, že s pevnějším corem získáte nejen na pohled hezké tělo, ale i zdraví. Bolestem zad a dalším neduhům tak můžete dát sbohem.
Křišťálově průzračná voda, sluneční paprsky v plné síle, relax na písečných plážích a k tomu dechberoucí výhled na panorama majestátních hor. Jaká nejkrásnější rakouská jezera stojí za to navštívit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek