Pondělí , 28. 10. 2024

Jidáš

Jak proměnit domov do halloweenské atmosféry: 10 strašidelných tipů pro váš domov

28. 10. 2024

28. 10. 2024

Tajemství Halloweenu: Odkud pochází a proč se slaví?

Halloween se slaví 31. října a jeho kořeny sahají až ke keltskému svátku Samhain. Samhain představoval přechod do zimy a symbolizoval okamžik, kdy se hranice mezi světem živých a mrtvých stírá. Lidé tehdy věřili, že duchové mohou přijít zpět mezi živé, a proto zapalovali ohně a nosili masky, aby se před nimi ochránili. Moderní Halloween je spojen s kostýmy, koledováním a hlavně kreativní výzdobou domovů, která dokáže tento svátek ještě více oživit.

Jak začít s výzdobou? Vyberte správné osvětlení

Základem halloweenské atmosféry je temné a jemné osvětlení. Vyberte svíčky nebo lampiony, které místnost zaplaví měkkým světlem a dodají ji tajemnou atmosféru. Výbornou volbou jsou LED svíčky, které lze bezpečně rozmístit po celém domě. Do rohů a zákoutí přidejte i barevné světelné řetězy, například v oranžových nebo červených odstínech, které dodají temnou a zároveň strašidelnou náladu.

Základní dekorace: Dýně na sto způsobů

Dýně jsou ikonickým symbolem Halloweenu, ale nemusí zůstat pouze u tradičního vyřezávání. Pokud máte chuť experimentovat, zkuste dýně natřít na černo, bílo nebo je ozdobit metalickým sprejem, což dodá výzdobě moderní vzhled. Využijte kreativní doplňky, například malované samolepky nebo třpytky, které dýním dodají lesk. Na Rentima.cz najdete nejen výbavu pro vlastní tvorbu, ale i širokou škálu masek a rekvizit, které výzdobu dotáhnou k dokonalosti.

Strašidelné pavučiny a umělí pavouci

Umělé pavučiny a plastoví pavouci vytvoří dokonalý efekt opuštěného a strašidelného místa. Pavučiny rozmístěte po místnosti – skvěle vypadají zejména na rozích stropů, dveřích nebo kolem lamp. K tomu přidejte plastové pavouky, netopýry či malé lebky, které umístíte na viditelná místa, a vytvoříte tak iluzi starodávného strašidelného domu.

K TÉMATU  Pohádkové rozloučení Juraje Jakubiska – Film Perinbaba a dva světy vstoupí do českých kin 07.12.2023

Strašidelné závěsy a textilie

Tmavé závěsy a přehozy s temnými motivy dodají místnostem halloweenskou atmosféru. Zvolte černé, fialové nebo tmavě červené závěsy, které můžete pověsit do oken, na nábytek nebo jako překrytí zrcadel. Pokud máte rádi DIY styl, můžete použít i staré prostěradlo nebo jemnou látku, na kterou namalujete strašidelné motivy, například pavouky nebo netopýry.

Tajemné masky a kostýmy

Atmosféru dodají i strašidelné masky a rekvizity. Zkuste masky čarodějnic, duchů nebo vlkodlaků umístit na dveře nebo zavěsit ze stropu, čímž vytvoříte strašidelný dojem. Tento typ doplňků je navíc ideální nejen jako výzdoba, ale i jako součást kostýmů pro hosty. Vybírat můžete z mnoha masek a rekvizit, které si oblíbí i děti.

Přírodní doplňky: Větve, šišky a suché listy

Vytvořte strašidelnou atmosféru pomocí přírodních dekorací. Sesbírejte větve, suché listí nebo šišky, které naaranžujete do vázy nebo na stůl. Pro větší efekt můžete větve natřít černým nebo fialovým sprejem a umístit do tmavé vázy. Suché listí rozprostřete po stole nebo po zemi kolem svíček pro dodatečnou podzimní náladu.

Staré lahve a „lektvary“

V kuchyni můžete vytvořit dojem strašidelné laboratoře. Použijte prázdné lahve, které naplníte barevnou tekutinou nebo umělými ingrediencemi. Na lahve napište štítky jako „Jed“, „Vlčí srst“ nebo „Upíří krev“. Při osvětlení svíčkami budou lahve vypadat tajemně a dodají výzdobě mystickou atmosféru, kterou hosté ocení.

Zvukové efekty a hudba

Atmosféru dotvoří také strašidelné zvuky nebo jemná strašidelná hudba na pozadí. Můžete použít nahrávky praskajícího dřeva, šumění větru nebo děsivého smíchu. Taková zvuková kulisa přispěje k dojmu opuštěného strašidelného domu, kde nikdy nevíte, co se skrývá za rohem.

Dekorace na zahradě a před domem

Pokud máte zahradu nebo venkovní prostor, využijte i tuto plochu k dotvoření atmosféry. Využijte kostlivce nebo netopýry, které pověsíte na stromy nebo keře. Tuto dekoraci můžete navíc doplnit světelnými řetězy, které umístíte kolem domu, aby vynikly detaily, a dodají celé scenérii tajemnou atmosféru.

K TÉMATU  Dara Rolins v 51 letech září mládím: Podívejte se, jak plastika odhalila její krásu!

Konečná proměna: Váš halloweenský domov je připraven!

S těmito tipy snadno vytvoříte autentický halloweenský prostor, který potěší rodinu i přátele. Dýně, masky, pavučiny a další kreativní doplňky promění váš domov na strašidelný prostor plný tajemství.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

9 Podzimních rituálů, které stmelí vaši rodinu a přinesou zábavu pro děti i dospělé

Vyrobte si nejstylovější lapač snů! Je to hračka

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.
Najednou zasvítí sluníčko do oken, venku rozkvetou keře a hned vám svět připadá mnohem veselejší. Jaro už je tady, a to nejen teplotami venku. Velikonoce jsou za necelý měsíc, a tak je ten správný čas vnést jarní náladu také do vašeho domova.
V posledních desetiletích jsme svědky vzrůstajícího trendu obezity nejen u dospělých, ale také u dětí. Je zřejmé, že naše životní styl, včetně stravovacích návyků a úrovně fyzické aktivity, hraje zásadní roli v tomto fenoménu. Ale jak moc se skutečně mění pohybové návyky dnešních dětí ve srovnání s minulými generacemi?
Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.
V neděli 21. července 2024 nastal vzácný druhý úplněk ve znamení Kozoroha. Tento jev, který obvykle vidíme pouze jednou ročně, přináší téma uzavírání nedořešených záležitostí a vyzývá nás k zodpovědnému chování. Úplněk ovlivňuje naši práci, kariéru i osobní život, a může přinést překvapivé politické změny. Věnujte pozornost svému zdraví, zejména kostem, kůži a zubům, a využijte tohoto období k meditaci, zbavení se strachů a přehodnocení svých životních cílů.
Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení.
Každou milovnici nakupování a módní intelektuálku teď nezajímá nic jiného, než co bude trendem letošního podzimu. Někteří už možná mají nastudováno z módních časopisů či procházkách po obchodech, jiní však stále netuší, do čeho se na ulici obléknout.
Vodní atrakce, nazvaná River Adventure, vás přenese mezi dinosaury. Jurský park na Floridě projedete na loďce, ze které budete netrpělivě vyhlížet na břehy a hledat pravěké tvory!
Dětská obezita celosvětově narůstá a v civilizovaných zemích je hodnocena už jako epidemie. Česko není výjimkou. Podle mezinárodní studie HBSC, sledující jednotnou metodikou školní děti, bylo v roce 2001/2 mezi dívkami ve věku 15 let 6 % obézních a mezi chlapci 13 %. Avšak ve školním roce 2013/2014 studie zjistila již 12 % obézních dívek tohoto věku, a dokonce 23 % obézních chlapců.
Krásná postava, zpevněný zadek, silné svaly, perfektní držení těla, stejně jako obratnost a lehkost pohybů... To vše lze získat pomocí cvičení zvaného pilates. Toto cvičení se objevilo již před několika lety, ale stále nabírá na popularitě. Proč ho cvičit? A jak s pilates začít v domácích podmínkách? Uvidíte, že i naprostý začátečník může s pilates začít okamžitě a brzy dosáhnout skvělých výsledků ve formování své postavy!

Výběr článků

Mezi námi jsou tací, které bolí hlava jednou nebo dvakrát za rok. Pak existují lidé, kteří se potýkají s bolestmi hlavy téměř pravidelně. A některé z nás postihuje ubíjející migréna, kvůli které jsou dočasně vyloučení ze společenského života. Ale víte, co dělat, když na bolest hlavy ani migrénu nic nefunguje?
Měla jsem vždycky jasnou představu o tom, co budu dělat a jakým směrem se můj život bude ubírat. Jsem cílevědomá, to mám asi po své matce. Vždy jsem věděla, že chci studovat a potom se věnovat tomu, co mě baví a zajímá. Nepřipustila jsem si, že bych mohla dělat obyčejnou práci. Tak nějak jsem si myslela, že manuální práce ani není pro mě.
Tento týden bude Slunce ve znamení Blíženců, což přináší energii a komunikativnost. Připravte se na dynamické a inspirativní období, které bude obohaceno úplňkem ve znamení Kozoroha 21. června a letním slunovratem. Úplněk přináší vyvrcholení určitých procesů a může vám pomoci dosáhnout dlouhodobých cílů. Podívejte se, jak tato planetární postavení ovlivní vaše znamení a co vás čeká v nadcházejících dnech.

Nepřehlédněte

Každý čínský panovník si byl vždy vědom toho, že musí na svět přivést dědice trůnu. A měl to také dobře pojištěné. Kromě oficiální manželky měl ještě císař další „podřadné“ manželky a své konkubíny.
Možná si i vy někdy povzdechnete, že vaše příjmení není nejkrásnější. Třeba jste vždy tiše záviděly spolužačce její příjemné a zvučné příjmení. Než budete klesat na mysli, pojďte se s námi podívat na opravdu velkou sklizeň toho, co se v naších zemích skutečně vyskytuje. Co byste řekly tomu, kdybyste se jmenovaly třeba…

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek