Sobota , 28. 09. 2024

Václav

Herec Martin Hruška nečekaně zemřel, bylo mu 56 let

Herec Martin Hruška, známý svým působením v Divadle pod Palmovkou a Jihočeském divadle, náhle zemřel ve věku 56 let. Úmrtí tohoto talentovaného umělce potvrdilo Jihočeské divadlo na svém facebookovém profilu.
Hruška
Herec Martin Hruška nečekaně zemřel.

09. 06. 2024

09. 06. 2024

Zemřel Martin Hruška

Martin Hruška se narodil v Českých Budějovicích a vystudoval herectví na Pražské konzervatoři. Svou hereckou kariéru začal v roce 1987 v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech. V letech 1991–1993 se věnoval studiu Divadelní vědy na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což jen prohloubilo jeho vášeň pro divadlo a herectví.

Jihočeské divadlo a Divadlo pod Palmovkou

Významnou část své kariéry strávil Martin Hruška v Jihočeském divadle, kde během svého více než desetiletého působení ztvárnil přes 50 jevištních rolí. Jeho talent a nápaditost významně obohatily repertoár divadla. Po odchodu z Jihočeského divadla se stal členem souboru Divadla pod Palmovkou, kde pokračoval ve své úspěšné kariéře.

Televizní a dabingové úspěchy

Martin Hruška byl také známý svými rolemi v populárních českých seriálech, jako jsou Policie Modrava, Ulice či Krejzovi. Jeho hlas zněl v mnoha dabingových rolích, kde rovněž zanechal nezapomenutelnou stopu.

Reakce na úmrtí

Jihočeské divadlo na svém facebookovém profilu uvedlo: „Plakat znamená zmenšit hloubku zármutku – tato slova Williama Shakespeara plně vyjadřují stav našich duší z tragické zprávy nad včerejším náhlým úmrtím drahého hereckého kolegy a někdejšího šéfa činohry Jihočeského divadla Martina Hrušky.“

Osobní vzpomínky

V rozhovoru pro Deník Martin Hruška vzpomínal, že původně chtěl studovat klavír. „Měl jsem ale handicap – malé ruce, kvůli kterým bylo problematické zahrát některé věci. Profesor klavíru mi pak řekl: Nechceš to radši zkusit na divadlo? Tam nemusíš umět vlastně nic a třeba tě vezmou,“ řekl Hruška s úsměvem.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Christina Applegete otevřeně o boji s roztroušenou sklerózou: “Cítím, že život ztrácí smysl”

Herečka Veronika Arichteva terčem kritiky kvůli poprsí

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Letní období přeje vytváření krásy. Přejete si i vy mít vaše vchodové dveře nebo interiér ozdobený a překrásný? Podívejte se na naše tipy, se kterými si toto období v roce skutečně oblíbíte. Naše letní věnce dokáže vytvořit každý. Vyberte si, který se bude nejlépe vyjímat u vás doma.
Toužíte pod dokonale hladkém prostředí ve vašich intimních partiích? Pravidelně se holíte a používáte nejlepší metody holení, krémy a pěny, ale stále vás obtěžují občasné pupínky vzniklé v důsledku zarostlého chloupku? Chcete se jich zbavit jednou provždy, aby vaše intimní partie byly neodolatelně hebké a hladké?
Poslechněte si deset hlasů z britské verze talentové show The Voice 2019, které naprosto uchvátily diváky a šokovaly porotu. To je zpěv!
Jste příznivci pořádných krváků nebo spíš duchařských hororů? Nebo je vám to úplně jedno, jen když se pořádně bojíte? Těchto pět hororů byste si rozhodně neměli nechat ujít, protože děsivější filmy nejspíš nikdy neuvidíte.
Léto je v plném proudu a s ním i studentské prázdniny. Přemýšlíte, jak naložit s volným časem a zároveň si přivydělat nějaký ten peníz? Projděte si náš přehled, který vám usnadní výběr té pravé brigády.
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
Krabičkové diety jsou hitem dneška. Když chtějí lidé zhubnout, automaticky vyhledávají nutričního specialistu a žádají ho o vytvoření krabiček, které lidem nedovolí jíst nic jiného. Ovšem i když jsou krabičky často vychvalované, pravdou je, že mají i své nevýhody.
Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
Rozchod může být komplikovaný a emotivní proces, avšak někdy přesto zůstává láska mezi lidmi i po konci vztahu. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje této citlivé situaci, kdy i přes rozhodnutí o rozchodu zůstává mezi bývalými partnery láska. Prozkoumáváme možnosti, jak s tímto paradoxem pracovat, jak najít rovnováhu mezi uzavřením minulosti a udržením vzájemného respektu a lásky.
Pokojové rostliny jsou pro mnoho zahradnic a zahradníků velké téma, hlavně teď v zimě. Běžně totiž pěstujeme i květiny, které pocházejí z úplně jiného podnebného pásu, a tak jim české podmínky příliš nesvědčí. Tím spíše, že jsou pěstovány v interiéru, kde je obvykle stálá teplota kolem dvaceti stupňů bez ohledu na roční období. Ani vlhkost v bytě obvykle není taková, jakou by různé druhy rostlin potřebovaly.

Výběr článků

Říká se o nich, že jsou bezpečným místem. Místem pro setkávání a vzájemnou podporu žen. Ne všechny ženské kruhy vám ale přinesou to, co od nich očekáváte. Dokonce se o nich říká, že mohou být nebezpečné pro muže. Proč? Čtěte dál.
Turecké koberce dříve sloužily nomádům jako ochrana před nepřízní počasí. V posledních letech se ale staly velmi moderní a také luxusní záležitostí. Vydejte se s námi do jedné z výrobny tureckých koberců a podívejte se, jak se tento investiční skvost vyrábí.
Nic netrvá věčně, ani šťastný vztah bez hádek a nedorozumění. Jestliže už máte nějaké ty společné roky za sebou a přijde vám, že váš vztah uvadá, neházejte flintu do žita, ale chopte se kormidla a manželství zachraňte. Nevíte jak? Poradíme vám.

Nepřehlédněte

Rozvod, rozchod nebo jen neustálá smůla na chlapy – důvodů, proč jste i ve čtyřiceti letech stále sama může být vícero. Ženy se však nechtějí snu o šťastném životě vzdávat, vždyť jim na světě zbývá ještě mnoho let. A tak se ptají na jedno – jak a kde najít chlapa po 40?
Jamu je tradiční indonéský lék z kořenů, bylin, květů, kůry a koření. Vyrábí se již více než 1200 let z čerstvých surovin, jako jsou tamarind, galangal, zázvor a kurkuma. V Indonésii se podává prakticky na každém kroku, například i v masážních salonech či při léčebných sezeních. Nejenom, že Indonésanům chutná, ale je také prospěšný pro lidské zdraví. Jak si jej vyrobit, a s kterými neduhy nám dokáže pomoci?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek