Neděle , 06. 10. 2024

Hanuš

Karel Šíp: komplikovaný život moderátora

Karel Šíp, známý český moderátor a hudebník, oslavuje 79. narozeniny. Jeho životní příběh je plný osobních i profesních výzev, které formovaly jeho kariéru i osobní život.
Šíp
Karel Šíp slaví 79

01. 06. 2024

01. 06. 2024

Dětství v Teplicích

Karel Šíp se narodil 1. června 1945 v Praze, ale své dětství prožil v Teplicích. Vzpomínky na toto období nejsou pouze pozitivní. Jedním z traumatických zážitků byla zkušenost s přísným učitelem na základní škole. „Vokroj, vyznavač tělesných trestů. Často z něho šel i strach,“ prozradil Šíp v rozhovoru pro Reflex. Jedna z nejbolestivějších vzpomínek pochází z chvíle, kdy se bál požádat o povolení jít na toaletu, což vedlo k ponižujícímu zážitku před celou třídou.

Stěhování do Ostravy

Další náročné období přišlo, když se rodina Šípových přestěhovala z Teplic do Ostravy, kde jeho otec Hugo získal divadelní angažmá. Karel se cítil často osamělý, protože jeho rodiče byli pracovně velmi vytížení. Otec byl často na zájezdech nebo v divadle, matka pracovala v Čedoku. Tato zkušenost ho formovala a posílila jeho schopnost samostatnosti.

Karel Šíp v televizi

Po absolvování Střední průmyslové školy filmové v Čimelicích začal pracovat v Československé televizi jako produkční. Vedle toho se angažoval i jako hudebník. V roce 1971 založil skupinu Faraon, která byla postavena na zpěvákovi Jiřím Schelingerovi. Kapela nahrála několik hitů, včetně známé písně Holubí dům. Po Schelingerově smrti však skupina skončila.

Šlapací kolo od skupiny Faraon

Osobní život a rodinné vztahy

První manželkou Karla Šípa byla zpěvačka Marcela Holanová, se kterou má syna Karla. Spolupracovali i profesně, kdy psal texty právě pro Holanovou. Jejich manželství však skončilo rozvodem, když se zamiloval do o třicet let mladší produkční Ivy. Rozvod byl bouřlivý, Holanová požadovala osm milionů korun, ale získala pouze jeden milion a chalupu. I po letech zůstávají jejich vztahy napjaté.

Šíp
První manželkou Šípa byla zpěvačka Marcela Holanová

Nový začátek a pozdní otcovství

Šípův vztah s Ivou přinesl nový začátek. V roce 2003 se jim narodil syn Jan, a to v době, kdy bylo Šípovi osmapadesát let. „Jsem šťastný, že Honzíka máme, a věk neřeším,“ řekl v rozhovoru pro MF DNES. V roce 2007 se s Ivou vzali a jsou spolu dodnes.

K TÉMATU  Herečka Courteney Cox dnes slaví 60. narozeniny

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jiřina Bohdalová exceluje v novém filmu Svatá

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Odvážná a nezapomenutelná. Jana Štefánková, známá nejen jako první česká Playmate, ale také jako ikonická moderátorka pořadu Peříčko, dnes slaví své 50. narozeniny. V článku se podíváme na její úspěšnou kariéru v showbyznysu, kterou po letech vyměnila za život a podnikání na exotických Seychelách.
Vychutnejte si nejzábavnější kompilaci ze společného života s domácími mazlíčky. Psi a kočky jsou úžasní, a i přes jejich rozdíly mají spoustu společného. Patří mezi zvířátka, která máme doma nejčastěji. A umí tropit pěkné vylomeniny!
Podzim se hlásí o slovo a pro všechny milovníky zeleně to znamená jediné - je třeba začít rostlinky pomalu připravovat na období odpočinku, vegetační klid totiž začíná na podzim a končí až na jaře. Zatím se ale nemusíte úplně plašit, a pokud chcete mít ještě nějakou chvilku krásně zelený a rozkvetlý balkon, můžete ho mít. Které květiny nebo bylinky přežijí i chladnější počasí?
Někdo se narodil jako barvoslepý a celý život neviděl nic z barev tak, jak je vnímáme my ostatní. Jaký je to asi pocit, spatřit to všechno kolem poprvé? Speciální brýle umožní takovým lidem vnímat barevné spektrum. A tady se můžete podívat na reakce lidí, kteří to právě zažívají.
Jíte pórek často? Jestli ne, tak byste měli. Tento přírodní poklad posiluje kosti, pomůže vám se stávkujícím trávením a prospívá srdečním funkcím. Funguje také jako posilovač obranyschopnosti a bojuje proti křečovým žilám.
S blížícím se létem se všechny ženy těší na slunečné dny a plážové dovolené. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat sluneční paprsky a přidat trochu barvy našemu životu. Ale abychom si užily sluníčka v plné míře, je důležité chránit naši pokožku a zároveň dosáhnout krásného a přirozeného opálení. V tomto článku vám přinášíme tipy na inovativní produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalého letního vzhledu. Od krému do solária až po samoopalovací krém na obličej - máme pro vás všechno!
Vysavač je nepostradatelný nástroj pro každou domácnost. Zbavit se prachu a nečistot je prostě nutnost. Jak vybrat správný vysavač? Do jakých kategorií se rozdělují a k jakým parametrům přihlížet?
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?
Plesy a společenské akce jsou tady, a vy určitě chcete zazářit! Dnes se zaměříme módní novinky a připravíme vás na večery plné tajemství, módního lesku a nezapomenutelných okamžiků. Právě teď se stáváme vaším průvodcem pro plesovou a divadelní sezonu letošní zimy. Milé dámy buďte s námi šik a přečtěte si co vám radí odbornice na módu, fashion poradkyně paní Jana.
Martin Chodúr si po dvouleté usilovné práci splnil velký sen – natočil desku s šedesátičlennou Janáčkovou filharmonií Ostrava v čele s dirigentem Markem Prášilem. Na albu se podílel textově i aranžérsky, a společně s dramaturgem Janem Adamem sestavili čtrnáct vánočních písní a koled. Album pojmenovali podle titulní písně Hallelujah.
Dušičky, tedy Památka zesnulých, vychází na pátek. 2. listopad je den, kdy navštěvujeme hroby. V zámoří má trochu veselejší nádech a slaví se už 31. října. Tradice je jedna věc, ale všechna ta výzdoba vypadá skvěle! Následující video ukáže 23 rychlých tipů na tu pravou halloweenskou dekoraci.

Výběr článků

Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.
Děti nutně nemusí trávit svůj volný čas hraním počítačových nebo mobilních her, které je nijak nerozvíjí. Daleko lepší je rozvíjet jejich kreativitu a motoriku s pomocí hraček, které vyplní jejich volný čas stejně dobře a u nichž si užijí stejnou porci zábavy. Těmito hračkami myslíme dětské stavebnice, které jsou mezi námi už dlouhá staletí.
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!

Nepřehlédněte

Miminka jsou zvědavá, smějí se, hrají si, zlobí, pošťuchují se navzájem a vyžadují pozornost. Tady se můžete podívat na všechno v jednom. Tyhle sladké děti vám možná vylepší den.
Možná je to tempem doby, možná za tím může být chuť změnit něco ve svém životě. Techniky, které pracují s osobním rozvojem, jsou stále více v kurzu. A jednou takovou je ve své podstatě obyčejná, ale přitom natolik zázračná dovednost mindfulness, která vám prostřednictvím všímavosti vztažené k vám obrátí život vzhůru nohama. Ale jen v tom dobrém slova smyslu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek