Čtvrtek , 04. 07. 2024

Prokop

Sex během menstruace: Proč je čas prolomit tabu

Sex během menstruace je téma, které stále vzbuzuje kontroverze. Pro některé je to tabu, pro jiné přirozená součást života. Přestože se o tom nemluví často, sex během menstruace může mít několik výhod a není zdravotně nebezpečný.
menstruace
Během menstruace je pochva více prokrvená a citlivější, což může zintenzivnit sexuální prožitky.

28. 05. 2024

28. 05. 2024

Orgasmus a menstruační křeče

Během menstruace je pochva více prokrvená a citlivější, což může zintenzivnit sexuální prožitky. Orgasmus může díky vyplaveným hormonům tlumit menstruační křeče. Některé ženy během menstruace pociťují zvýšenou sexuální touhu, což může sex v tomto období udělat ještě příjemnějším.

Přirozená lubrikace

Menstruační krev přirozeně lubrikuje pochvu, což může zjednodušit průběh styku. Přestože to může na pohled vypadat neesteticky, mnoho párů si tuto přirozenou lubrikaci pochvaluje. Je důležité však dbát na hygienu a používat tmavý ručník, aby se zabránilo znečištění ložního prádla.

Sex během menstruace

Hygienická opatření během menstruace

Při sexu během menstruace je důležité dodržovat zvýšenou hygienu. Sprcha před a po styku je zásadní, aby se snížilo riziko infekcí. Použití kondomu může také pomoci ochránit před bakteriemi. Výběr vhodné polohy, jako je misionář nebo poloha z boku, může zamezit nepříjemným pocitům způsobeným gravitací a otevřeným děložním čípkem.

Mezinárodní den menstruační hygieny

Mezinárodní den menstruační hygieny (MH Day) se každoročně slaví s cílem zvýšit povědomí o menstruační hygieně a prolomit tabu spojená s menstruací. Tento den je příležitostí k diskusi o důležitosti přístupu k menstruačním pomůckám a vzdělávání o menstruaci. Organizace po celém světě pracují na tom, aby menstruace nebyla překážkou ve vzdělávání a pracovním životě žen.

Odstranění stigmat

Jedním z cílů Mezinárodního dne menstruační hygieny je odstranit stigma spojená s menstruací. Je důležité, aby společnost přijala menstruaci jako přirozenou součást života žen a otevřeně o ní mluvila. To zahrnuje i diskusi o sexu během menstruace, který může být pro mnoho žen a jejich partnery normální a přirozený.

Diskuse o menstruaci a sexu je důležitá pro zlepšení kvality života žen. Informovanost a přístup k hygienickým pomůckám mohou přispět k odstranění tabu a zlepšení celkového zdraví. Otevřený přístup k těmto tématům může vést ke zdravějšímu a spokojenějšímu životu.

K TÉMATU  Autoerotika je klíčem k poznání vlastního těla. Odhalte schopnost vnímat sebe a vylaďte si tím i vlastní život!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Hledáme stále lásku, nebo už žijeme pouze v online světě?

Ekologická menstruace: Jak být během svých dnů ohleduplná k přírodě?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu se v současné době podepisují na zdravotním stavu velkého procenta populace. Tyto každodenní návyky přinášejí mimo jiné i bolestivé otoky nohou a podporují vznik křečových žil. Jak se s těmito běžnými, avšak velmi nepříjemnými problémy vypořádat?
Dřevěné bedýnky aktuálně frčí. Nehodí se přirozeně do každého interiéru, ale pokud máte rádi venkovský, přírodní nebo skandinávský styl, oceníte chytré nápady na jejich využití. Bedýnky poslouží hlavně jako odkládací prostory. Vhodnou kombinací z nich můžete vytvářet vlastní originální praktická řešení. Je na vás, jestli zvolíte jednoduché jednobarevné bedýnky nebo omšelý retro vzhled. Dají se obrousit, natřít i spojit. Upravte si je podle sebe!
Tenhle neobvyklý dům v přírodě je snem snad každého malého kluka. Pokud zůstanete sami na pustém ostrově, už víte, jak se tam zařídit, než dorazí pomoc. Ze své smůly uděláte prázdninový pobyt v ráji.
Lidem, kteří jsou narozeni v období od 21. ledna do 20. února patří znamení Vodnáře. Vodnáři jsou velmi silní ale i tvrdohlaví, hlavně jsou ale kreativní. Vodnář je vzdušným znamením a lidé v tomto znamení od narození milují originalitu i netradiční životní styl. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky? A co můžete čekat od žen a mužů, kteří se narodili v tomto znamení? Podívejte se na podrobnou charakteristiku.
Nakupování v second handech má své výhody. Předně jsou zde nízké ceny a značkové oblečení, které byste si jinak možná nemohli dovolit. Také na jednotlivých kouscích oblečení nenajdete chemikálie, jež se drží hlavně na tom nově koupeném.
V obchodním světě, kde konkurence prudce roste, je neustálý rozvoj obchodních dovedností klíčový pro dosažení úspěchu. V našem článku "Rozvoj obchodních dovedností! Proč je důležité na sobě pracovat?" prozkoumáme, jaké konkrétní dovednosti jsou v dnešním podnikatelském prostředí nejžádanější. Přineseme vám náhled na to, proč je neustálý osobní a profesní růst klíčový a jak může vývoj vašich dovedností ovlivnit váš kariérní postup. Připravte se na inspiraci a tipy, jak efektivně investovat do svého vlastního profesního rozvoje a stát se konkurenceschopným hráčem na trhu.
Každá žena před příchodem svého prvního dítěte přemýšlí o tom, jaké to asi bude. Jak asi bude probíhat její těhotenství, jaký bude porod a jak vlastně bude její děťátko vypadat? Na všechny otázky však ani maminky ani kamarádky reálně odpovědět nedokáží. Jaké to tedy bude? Co už je předem dané?
Trochu zpomalit čas? To dnes díky mnoha kosmetickým vychytávkám opravdu lze. Jednou z nich je i vychvalovaná kyselina hyaluronová, kterou však nemusíte používat jenom jako součást krémů. Jaké jsou další možnosti?
Srdcem každého domova je nepochybně kuchyň, kde pod taktovkou žen vznikají úžasná jídla pro celou rodinu. Omamná vůně jídla a zvědavost, co bude dnes k večeři, často přiláká i další členy smečky. Ať chceme nebo ne, právě kuchyň je místem, kde se zcela nejčastěji setkáváme se svou rodinou, ale i přáteli a návštěvou. A právě proto by kuchyň měla být do detailu vyladěným místem, které bude pýchou každé hospodyňky. Jak získat kuchyň snů?
Bolesti zad mají mnoho podob. Mohou se lišit intenzitou a dobou trvání, a zejména příčinou. Vždy se jedná o problém, který je souborem individuálních, psychosomatických a pracovních stereotypů. Jednou z psychosomatických a častých příčin bolesti je stres.
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.

Výběr článků

Martin Hoffman a nová česká kriminálka Vedlejší produkt si získaly divácké srdce a výrazně ovlivnily televizní tabulky. Seriál nejenže posílil pozici České televize, ale svým úspěchem zastínil i ostatní nové pořady včetně očekávané premiéry na Primě.
Nevědomost, nešťastná náhoda, strach i slabost pro druhého – to všechno hraje roli, když se necháme kýmkoli jakkoli zneužít. Často na to přijdeme, až když už je pozdě. Většinou si s sebou následně životem neseme psychické břemeno, kterého se jen těžko zbavujeme.
Milán – mekka módy, kam se dostanete prakticky za pár korun. Dopravu můžete zvolit leteckou, ale ve hře je i jízda osobním autem (vždyť leží sotva 800 kilometrů daleko). Ať už se však do italského města dostanete jakýmkoli způsobem, nezapomeňte zde navštívit řadu nádherných míst. Tahle jsou ta nejdůležitější, abyste skutečně mohli říct, že jste viděli Milán po všech jeho stránkách.

Nepřehlédněte

Vždy když potkáme muže, který se nám líbí, bojíme se, že uděláme nebo řekneme něco, čím ho naštveme nebo alespoň nepříjemně překvapíme... Má to tak většina z nás a je to přirozené. Navíc spousta mužů v počátcích vztahu nedává svou nelibost nebo naštvání najevo, ale to neznamená, že k vám nic negativního nemohou pocítit. Mohou, jen si to nechávají pro sebe.
Sobota bude ve znamení očisty. Věnujte proto chvíli sobě samotné. Očista duše je základem pro váš klid. A víkend k tomu přímo vybízí. Co ještě byste všechno měly zvládnout?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek