Čtvrtek , 16. 05. 2024

Přemysl

Ztracený Ovládl Žebřík! Farna a Chinaski na stupních vítězů, Suchý s cenou za celoživotní mistrovství

Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Ztracený
Marek Ztracený, vítěz letošního ročníku ankety Žebřík

06. 04. 2024

06. 04. 2024

Anketa Žebřík v Plzni oslavuje

Plzeňský areál DEPO2015 se stal dějištěm slavnostního večera 32. ročníku hudebních cen Žebřík. Tento rok byl v znamení oslav talentu a hudebního umění, kde se v hlavních kategoriích zpěvák, zpěvačka a kapela radovali Marek Ztracený, Ewa Farna a skupina Chinaski.

Ocenění plná emocí

Speciální moment večera patřil Jiřímu Suchému, ikoně české kultury, který si odnesl speciální cenu a sošku od výtvarníka Václava Česáka. Jeho příspěvek k českému umění je neocenitelný, a toto uznání přišlo z rukou jeho rodného města.

Hudební pecky roku

Večer byl plný hudebních překvapení. Marek Ztracený si udržel prvenství v anketě Žebřík mezi zpěváky, a to již několik let v řadě, zatímco Ewa Farna obhájila své prvenství mezi zpěvačkami. Kapela Chinaski si odnesla vítězství v kategorii kapel, což byl krásný dárek k jejich 30. výročí na hudební scéně.

Ewa Farna

Příběhy, které dojímají

Pozornost si zaslouží i ocenění skladby zesnulých umělců. David Stypka a Miroslav Žbirka, oba nás opustili v roce 2021, ale jejich hudba žije dál. Stypkova píseň “Nebreč”, kterou dokončili jeho přátelé, získala ocenění za nejlepší skladbu i videoklip.

Stypkova píseň “Nebreč”, kterou dokončili jeho přátelé, získala ocenění za nejlepší skladbu i videoklip.

Noc plná hvězd

Šestihodinový program nabídl živá vystoupení, která zahrnovala Terezu Balonovou, Michala Hrůzu a skupinu Jamaron. Vyvrcholením byl koncert Jiřího Suchého s Orchestrem Divadla Semafor, který ukázal, že hudba nemá věkové omezení. Chinaski si pak připsali svůj letošní první koncert jako vítězové.

Chinaski a jejich novinka Mám chuť zlobit. Kapela zvítězila v anketě Žebřík

Společně pro hudbu

Organizátorem večera byl magazín iReport, který dokázal opět přivést do Plzně přes tisíc platících diváků a hostů. Dvoukolové hlasování, které rozhodlo o vítězích, ukázalo, že o hudbu je v Česku obrovský zájem. Tohoto večera se zúčastnily tisíce fanoušků, což dokazuje, že hudba je nejen umění, ale i spojovací most mezi lidmi.

K TÉMATU  Nejmladší dcera zesnulého zpěváka Petra Muka vyrostla do krásy!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Vše, co zatím víme o 3. sérii „A jak to bylo dál“

Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pandemie se rychle šíří. Čísla nemocných stoupají, proto byste neměli na nic čekat a podpořit svou imunitu. Nikdy totiž nevíte, kdy a kde se s nemocným můžete setkat. Abyste měli dobře fungující obranyschopnost, musíte mít ve formě střeva. K tomu vám pomohou probiotika. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček doplňků stravy Naturevia, ve kterém najdete kvalitní přípravky pro celou rodinu.
Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou kravského mléka, a to hlavně pro ty, kterým mléko živočišného původu nedělá dobře, pro lidi s alergií nebo intolerancí na živočišné mléko. Zároveň existuje mnoho lidí, kteří si rostlinné mléko prostě zamilovali a pijí ho i bez zdravotních problémů.
Pokud byste si mohli koupit takzvaný hmatatelný luxus, po jaké značce byste sáhli? Byla by to kabelka za několik desítek tisíc z dílny návrháře Louise Vuittona nebo by to byla spíše nadčasovost v podobě produktů značky Gucci?
Tahle kočka si užívá víkendový relax a v klidu sleduje video s ptáky na chytrém zařízení. Rušit se od lenošení ale rozhodně nenechá a svůj oblíbený tablet jen tak nepustí.
Pilates dělá tělo mladším. Jak to? Prodlužuje a zeštíhluje svaly, zpevňuje střed a hlavně zlepšuje držení těla. Pomocí jednoduchých cviků zkrátka umí velké výsledky! Vyzkoušela naše redaktorka Blanka. Co všechno pro vás zjistila?
Zase ti někdo píše. Proč ji sleduješ? Proč nemáme ještě společnou fotku na Instagramu? Musíš s nimi pořád být v kontaktu? Sociální sítě ničí vztahy.
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
Vstupte do světa, kde síla, odhodlání a vzájemná podpora tvoří základ pro dosažení kariérních výšin v roce 2024. Náš článek "Jak naplánovat a dosáhnout kariérních cílů v roce 2024" vám přináší inspiraci a konkrétní kroky, jak postavit stabilní základ pro váš profesní růst. Od strategického plánování k osobnímu rozvoji, podíváme se na klíčové aspekty, které vám pomohou vytvořit úspěšný kariérní rok. Připravte se na podporu a motivaci od Dámské Ligy a objevte cestu ke svým kariérním cílům v roce 2024.
Doba zahradničení, mnoha lidmi tolik oblíbený ruch týkající se zahrádky a všeho okolo. Láká vás představa vlastní zeleniny, ale nemáte dostatek zkušeností? Nevadí! Poradíme vám, jaká kořenová zelenina je vhodná i pro začátečníky.
Myslíte si, že krásné ženy to mají v životě jednodušší? Až poznáte příběh Judity, zjistíte, že i prvotřídní krasavice řeší potíže ve vztahu i v práci. Judita se dokonce za svůj vzhled a dokonalé tělo na střední škole styděla.
Známe to asi všichni, kdo máme nějaké problémy se zády nebo denně sedíme za obrazovou počítače. Za krkem to šeredně bolí a pomalu bolest postupuje až do hlavy, až se člověk jen těší, že si lehne a pořádně prospí. Krční páteř může být velice ošemetná, pokud nevíme, jak správně se k ní chovat. Pokud však už zabolí, je zde 5 cviků, které můžete pravidelně cvičit a ty vám zaručeně uleví!

Výběr článků

Svícny a svíčky nemusíte zapálit, jen když něco slavíte nebo když se blíží advent. Vytváří útulnou atmosféru, která zahřeje a pohladí. Obzvlášť, když je za okny nevlídné počasí nebo večerní tma, je plamen svíčky doslova relaxačním prvkem. Inspirujte se krásnými kousky!
Ať už patříte mezi věčné dietářky nebo momentálně cítíte, že přišel ten správný čas shodit pár kil navíc, jistě přemýšlíte, jakou nejlepší cestou se vydat. Ve světě diet se objevuje řada možností, jak dosáhnout vytouženého cíle.
Vědci tvrdí, že lunární cykly mohou souviset třeba s délkou spánku a menstruačními cykly. Vše je ale předmětem sporů. Jak si stojí věda a její pátrání po příčinách nespavosti u lidí? A v čem nás ještě měsíc a jeho cyklus ovlivňuje? Podíváme se na dopady měsíce na lidskou psychiku, zdraví i běžný denní režim.

Nepřehlédněte

I když se Česká republika opět začíná otvírat veřejnosti, stále jsou mnohá místa zavřená nebo opředená přísnými hygienickými pravidly. I proto se stále řada rodičů ptá, kam vyrazit s dětmi, když mnoha místa jsou stále ještě veřejnosti nepřístupná. Naštěstí pro vás máme několik konkrétních tipů.
Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek